7,5 mesačná dcérka nemôže pribrať
Moja dcerka nechce papat,prosim poradte mi ako na nu....Ma 7,5mesiaca vazi 6 750g vôbec sa nam nedari pribrat ☹ Jedlo je pre nu hotova katastrova....mlieko a kase vypije len ked spi a to aj davku tak pre novorodenca,ked sa zobudi je po jedeni ☹ Zo zaciatku sme to este dohanali polievkou,no od vcera uz ani polievka neni dobra...ma to v ustach a vôbec ich nechce zatvorit a prelknut.....som zufala a neviem co s tym,poradte mi prosim....Na chut do jedla mame Peritol,uz pijeme druhu flasku,no nijake zazraky sa nedeju.....
🙂 a my zasa mame problem naša bambulka spapa aj za 3 ale nepribera nam,ale zato vyrastla,ma už 70 cm,po poslednej poradni mala 6.670 a merala 67 cm a to bolo v septembri. 🙂
@atka70 my uzchodime na B12 uvidime co nam prinesu.....Timejka nam tiez mera 70cm a vazila v oktobri 6800g....neskutocne jej nechuti jest a teraz mala take obdobie,ze ked som jej dala polievku usta ani nezatvorila a vôbec nepolkla :( My mame mlieko na predpis Infatrini aj kamaratka mi hovirila,ze jej ho teraz predpisali,tiez jej mala papa ako srotovnik a nepriberala.....
@tinapal Ahoj chcem sa Ta opýtat ci uz ste na tom s papanim lepsie, my mame teraz tiez 7 mesiacov a kazde krmenie je boj a mlieko tiez pijeme len v spanku a hned ako sa zobudi uz ho nevypije, cez den mi spi iba pri mlieku aj to pije aj hodinu dakedy pol hodinu a prikrmy su tiez boj aj hodinu ju krmim co mi drzi dakedy aj 10 minut jednu lyzicku v ustach a neprehlne, uz som s nervami v koncoch ☹ Chcem si od doktorky pytat peritol pocula som ze deticky po nom lepsie jedli neskusali ste?
@cherry1981 ahoj...to ako keby som u nas videla...uplne presne mi to robila a tie otvorene ustocka boli do placu :( No takze asi teraz takto....mliecko pije uz velmi malo niekedy doobeda,raz poobede,vecer a nadranom....samozrejme musim vystihnut dobu ked spi,inac smola,natahuje ju,vecer sa krmime tiez dlho vypije 20ml a otoci sa o 10min,skusam znovu a tak stale az kym vypije flasu...pri krmeni musime stale ukazovat nejake opicky,pripadne nieco na pocitaci...tieze sa dlho krmime...A tiez mi nechce papat vela veci ani banan a ani maso,len vyvar....Peritol sme skusali vypila dve flase ziadny zazrak...vysadili sme ho,lebo dlhodobo to neni dobre...objednala som jej homeopatika od jednej pani,tak teraz skusam tie...chodili sme aj na tie B12mali sme ich 10,myslim,ze sa vtedy trochu rozjedla....nepapa velke davky,ale vsetko co spapa a nevyvrati ma velmi tesi....kludne mi napis,rada sa s tebou podelim,a uplne viem ako sa citis 😒
fuha a neriesili ste s pediatrickou kde by mohol byt problem? ci to je len truc ci co?
@tinapal Dakujem, ja skusim ten peritol aj ked len na mesiac aj to pomoze lebo ja som z nej uz z nervami v koncoch. My sme uz vyskusali asi vsetko aj kyneziologiu, boli sme s nou na neurologii, dokonca so psychologickou sa radit, na detskom v nemocnici sme boli sa radit, brali jej krv na vsetko mozne, na gastre sme boli, na sone no a nikto nam nic neporadil a nedal nam ziadnu radu, iba vydrzat a ponukat ked spapa malo tak castejsie, ale ja uz mam teraz pocit, ze nic ine nerobim, len chodim s flasou alebo s lyzicou v ruke, dokaze nejest aj cely den takze hladovka u nas nepomoze 😢 Nie raz som si uz porevala co som bola s nervami v koncoch, no ja uz mlieku tiez nedavam velku sancu ze to dlho potiahneme.
Prosim Ta a kolko ti vypije ml mlieka, lebo my ako kojenci pijime tych 130 sem tam sa jej podarilo hlavne vecer 180ml. aj to malokedy. A kolko spapate prikrmu, ?vodicku Ti pije , my aj s tou bojujeme uz som nestastna 😢 Najhorsie ze nam nikto nevie pomoct a poradit.
@tinapal No u nas uz opicky ani hracky nezaberaju, takze mi jeme pri TV viem, ze to neni dobre, ale co ine mi istava, a hlavne ked su reklamy vtedy aspon ako tak je, bez TV nemam sancu do nej nic dostat ach jaj no radsej keby aj klince jedla hovorim, ako takehoto nejedlika mat doma 😒
@cherry1981 peritol nieee,, prsim skus este nieco ine ale peritol je ten najvacsi hnus co mozes svojej malej urobit, podstatu veci ti nevyriesi,, je to dost silne sedativum,, samotne nechutenstvo nevyriesi, skor len oblbne telo na tolko ze cosi zje,, my sme ho tiez vyfasovali, po 1 davke som si povedala nikdy viac,,, ja viem ze si zufala, ze ste presli xy testami, ktore podla mna boli uuuplne zbytocne, nakolko testy u malych deti malu minimalnu vypovednu hodnotu,,, u nas bol napriklad problem mlieko, z krvi to nevyslo, mlieko mu nikdy neslo, ci MM ci UM, zle, dlho, plus ekzemy, problem so stolicou,,, po zavedeni tuhej stravy sa to zlepsilo, potom dlllho ako na vahach, raz zle raz dobre... po vysadeni mlieka sa to ovela zlepsilo, teraz jedava vela, ale aj tak nie je ten typ co by nejak naberal vahu, skor len vysku,,, ale len tolko som chcela,, viem ze sa trapis, a ze je to tazke, ale peritol ozaj nie, to je viac skody ako uzitku, navyse u pol rocneho babatka,, no nie,, zvysit chut do jedla sa da kadecim menej skodlivym,, ale najst pricinu je ovela ovelaaaa tazsie,,
@bamb27 Dakujem ani doktorka nam ho neodporucala, a ani nam ho nechcela predpisat takze skusim nieco na prirodnej baze, u nas nejdu ani prikrmy nic nam nechuti keby sme mohli tak nejeme vobec, ale tak do puberty to trvat nebude 🙂 Len je horsie aj to, ze mam doma este dve deticky takze je to o to zlozitejsie, chcela som ho skusit, ale radsej nejdem riskovat vdaka za nazor 🙂
@cherry1981 ja som si myslela,ze s takymto niecim som sama na svete....u nas to vsetko presne ako u vas...Najprv ked som zisitla,ze s jedenim je to hruza mala asi tri mesiace..potom ako sme sa vratili z pôrodnice,kde sme si odlezali dva mesiace kôli hypoglikemii (malo cukru),stalo sa nieco,preco mala nechcela papat..plakali sme obideve,lebo som jej to natiskala,rôznym spôsobom az nakoniec som prisla na to ze ked spi pije...Lenze sme sa kôli tomu znovu ocitli v nemocnici,no nic sa nezistilo,ze treba len vydrzat asi do roka a vraj su take deticky co jedia len ked spia...Na krcnom jej strihli uzdicku,ze mozno pomôze,ale nic....U nas hladovka byt nemôze,kôli tym glikemiam a to ma najviac desi :( Mliecka teraz vypije najviac 12Oml,ale zahustujem jej ho ryzovu krupickou...mliecko,ktore mame je ovela kalorickejsie a sytejsie ako ostatne mliecka..s pitim to tiez neni ziadna slava,vodu ani vidiet..pije Sunarek napoj,ten obsahuje cukor ktory je pre nu najlepsi,z flasky malo,viac z pohara,alebo z lyzicky...Nas den vyzera asi takto:Rano o 4hod vypije 12O mliecka s tou ryzovou krupickou,okolo 8-9 hod presnidavku s keksikom,alebo puding,11hod mliecko s ryzovu krupickou ale ak nespi tak potom uz obed polievky a tie papa po lyzicke(zeleninovu,paradajkovu,brokolicovu,potom vyvary) ked zaspi tak zas skusam mliecko,asi okolo 18hod Pribinacik,jogurt,(môzno nebudu niektori suhlasit,ale nemame na vyber papame to co papat chce) to nam poradila doktorka,ked chce nase jedlo mame ho menej posolit a môze aj to...hlavne ze papa...potom vecera o 22hod mliecko s kasou,ale to papame celkom dlho,niekedy aj hodinu,po troskach....Inac ked sme chodili na tie B12,tak mi vypila najviac 140 - 160ml a to bolo najviac co mliecka vecer zjedla (tak môzes skusit,tie inejkcie)...mame este taky problem,ze ked zaciti co len jednu hrudku vyvrati hadam vsetko...ale teraz uz zacala aj pocmukavat,tak mozno to uz bude lepsie 🙂
@tinapal Presne akoby si pisala o nasej co som sa ja naplakala tiez a sem tam aj si poplacem este 😒 juj nam nic nechuti ani pribinacik aj monte som skusala nic musi mat uplne rieducke a na jemnucko rozmixovane jedlo, a hrudka?To nesmie byt ani u nas ja predtym ako jej idem dat papat riadne skusim ci tam nema co len jedinu hrudku 😒 A my mliecko pijeme hodinu stale 😒 Proste pije ho a hned pri nom zaspi, takze jej ho davam iba ked ide spat inak ho nevypije a to ked spi a pije mlieko stale jej klopem po flaske, aby cucala inak ani necucne a zaspi nenajedena 😒 😒
No je to veeeeeelmi narocne, ale snad to raz skonci.
Aj my pijeme mliecko tak okolo 130ml a stane sa ze aj 60 mi vypije a to jej trva hodinu ☹ ☹ ☹
A prikrmu prosim Ta kolko spapate gramov? Ci nevazis jej to?
No ja mam teda este dve deticky ale s takymto niecim som sa nestretla, preto to pre mna je velmi stresujuce kazde krmenie je pre mna stres a boj 😒
@tinapal Juj to mi je luto, s tym nizkym cukrom 😒 Snad sa nase deticky raz rozpapaju, ja nasej davam tiez ryzovu kasicku do mliecka aby to mala hustejsie, poradila mi to doktorka. My pijeme nutrilon a Vy ake mliecko papate?
U nas zatial len jeden prikrm aj s tym sa s nou trapim aj hodinku som stastna ked ho zje do pol hodiny viac prikrmu by som do nej nedostala to uz by bolo asi revu ona akoby saa nudila pri jedeni a proste je to pre nu akoby za trest papat, neviem preco aj tak dlho papa a hra s jedlom o strasne nervy uz mam dakedy 😒
Mne aj veeelmi pomaha manzel neviem ako by som to zvladala sama 😒
@cherry1981 uplne vsetko citim tak ako ty...hrozny stres,ked mam ist krmit uz sa trasiem co bude...o plakani ani nehovrim,viem,ze nam to nepomôze,ale mne sa ulavi 😒 tiez som pri tych prvych troch nic podobne nezazila,aj ked vymyslali,nakoniec zjedli 🙂 Nie prikrm uz nevazim,lebo toto vsetko bolo hrozne stresujuce,este som to vsetko aj zapisovala,ale pri poslednej kontrole povedala doktorka,ze zapisovat uz nemusim,lebo prikrmy sa nedaju tak ako mliecko....ale polievocky jej nalejem no odhadom 180-200ml...my sme sa vazili dva krat do tyzdna,ale uz ani to nerobim,lebo sa potom desim a nemôzem spat...kôli papaniu ani nikam nemôzem ist,lebo ju nikto nevie a nechce nakrmit ☹ Mohla by si skusit tie B12....mne tu jedna mamicka poradila homeopatika,tak mame aj tie a verim,ze nam to pomaha 🙂 musi nieco zabrat... 🙂
@cherry1981 davas tu kasicku od Nestle? My papame Infatrini,je na predpis od gastro.Mne tiez vsetci pomahaju,ked je doma manzel tak on,ked neni tak deti a mama 🙂 joj som rada,ze ich mam 😉 U mna je to tiez s tymi nervami sa mi niekedy zda,ze sa dostnem na psychiatriu,a to mam este prvaka 😒
@tinapal Ano davam tu od nestle, no a to ze sa Vam nikde neda tak sme na tom podobne u nas ju nedokaze nakrmit okrem mna a manzela nikto deti mam dcera ma 12 a syn 8 rokov takze ty mi toho moc nepomozu a nikoho ineho nemam. Ja prikrmy vazim no nase ked zje aspon tych 130 co do nej ako tak natlacim som rada ach jaj je to o nervy 😒 A ake su to homeopatika? Vam nepomahal peritol? Som si povedala ze ho malej nedam kedze my ho mudr nechcela predpisat ale mam dakedy take pokusenie skusit ci sa to tym nezlepsi, ja skusam uz vsetk B vitaminy sme brali vo forme surupcekov tie nam nepomahali ani nam nepomahaju probiotika, no nic na nas asi nefunguje 😒

@tinapal majk444bb@szm.sk