icon

8 mesačná dcéra má radšej starú mamu ako mňa

ikkusa
3. júl 2012

Ahojte zienky,mam 8mesacnu dcerku a byvame v dvojgeneracnom dome s mojimi rodicmi. MOja matka je tu kazdy den a s malou mi velmi pomaha, no teraz ako je dcerka vacsia je ovela radsej s nou ako somnou. Prejavuje sa to dokonca tym ze sa aj odomna pyta k nej na ruky, ked ju vidi odchadzat rozplace sa hoci je prave pri mne. Je pravda ze ked sem moja mama pride vzdy ju vezme na ruky cize si ju akoby naucila stale mat na rukach kdezto ja ked sa prave nevenujem malej musim aj upratovat alebo varit a podobne. Cize ju niekedy necham aj hrat sa v ohradke samotnu kym ja si robim...Ale okrem toho som s nou stale...Nechapem to...Nieje nic horsie ako vidiet vlastne dieta ktore mi place na rukach ze chce ist k niekomu inemu...Uz som z toho uplne zufala...Mm mi radi aby som nedovolila svojej matke chodit sem tak casto, no ked jej to poviem urcite sa nahneva a nepride sem uz vobec...je to zlozita povaha...Nestretli ste sa s takym niecim aj vy? Ja fakt neviem co mam robit...Dakujem za kazdu radu...

Strana
z3
dushana
12. sep 2013

ja to mám doma podobne.svokra býva vo vedlajsom dome a už od narodenia stale pribehne ked počuje že malý place.aj ked ho mám na rukách mi ho vezme zo slovami že tu je babička no pod ku mne,tu je tvoja spasa a podobne.ked ho od nej beriem tak neplace ale doslova jaci vrieska akoby ho parali.dokonca ked bol chory a plakal v teplotach tak mi ho brala ze babicka ho uspi ze si mam oddychnut.nie jenic horšie ako ked ti niekto berie z ruk placuce dieta.obcas mam pocit ze si vyhladam psychologa.ked svokre na to nieco poviem tak sa urazi ale potom príde a urobi to znovu.no na zblaznenie.uz som skoro aj rezignovala niekedy mám chuť ho proste nasťahovať ku nej lebo už nemám silu s ňou bojovať.malý má rok tak dúfam že raz z toho vyrastie.som zvedavá čo bude robiť ked budeme mať druhé babatko ale viem že jej ho nikdy nedovolím brať odo mňa ked bude plakať lebo tým ho stratím tak ako strácam to prvé

majuskaaa16
12. sep 2013

@ikkusa ja som presne toto iste riesila ked mal maly osem mesiacov a poviem ti bola som zufala. darmo niekto povie bud rada, ale to tak nefunguje. koho by tesilo sa pozerat na to ked sa dieta taha od matky prec. ale neboj. maly dovrsil jeden rok a ako keby sa vsetko razom zmenilo. ja ho nemozem nikde nechat, lebo chce byt stale pri mne. neboj ty si v jej zivote ta naj, len to mozno teraz nedava najavo, ale maminka je maminka 🙂 🙂

aadulik2110
12. sep 2013

@dushana no ja to mám trochu podobné.... moja svokra si myslí, že keď ona je s malým, tak musí byť s ním 100% času.... aj v prípade, že plače... to by nebolo až také zlé, ale malý jej plakal v náručí a naťahoval ruky za mnou a namiesto toho, aby mi ho dala, tak s ním odišla do inej miestnosti - poraziť ma ide

dushana
13. sep 2013

@aadulik2110 och nieco podobne urobila mne minule, ale to uz som skoro vybuchla, maly mal teploty, plakal mi na rukach, snazila som sa ho utisit a uspat. svokra stala pri mne a uz sa natahovala ze mi ho vezme, ze daj ja ti ho ukludnim skor ako ty pri tebe bude revat pol hodiny a ja ho ukludnim za pat minut!!! a ked zaspi ti ho dam. to uz som sa nastvala ze jej ho nedam a hotovo ze si ho ukludnim ja ze ci si mysli ze som neschopna matka. ona sa urazila a zasla za roh a tam cakala kym sa neukludnil. pre istotu asi si myslela ze bez nej to nezvladnem...trapne. niekedy sa proste treba nastvat a jednoducho jej maleho zobrat a hotovo nech sa urazi ako chce

monuska342
15. sep 2013

@dushana vravis ze byva vo vedlajsom dome...mate vlastny dom? a ona si chodi k vam ako domov?keby to robila moja tak by som ju nakopla ze by uz v zivote neprekrocila prah ako si moze dovolit brat ty dieta?
ja sa z mojou uz pol roka nebavim a som rada ale ked bol prvy syn mali tak robila presne toto iste ale to sme este byvali u nej teraz sme uz 3 roky prec a je to super 🙂 nenechaj sa dirigovat nech si na nu nezvykne moja susedka zije s matkou ma 5 rocnu dceru a ta je tak zvyknuta na babku ze ani nechce odist s mamou prec byvat davajte si pozor aby sa to nestalo aj vam

dushana
18. sep 2013

@monuska342 no to je vlastne jej dom a ona byva u brata lebo sa o neho stara, v podstate su to dve domy na jednom dvore. takze kedze je ten dom jej tak ju nemozem odtial vyhanat. niekedy je to fajn ze mam kde maleho nechat ked nieco potrebujem urobit doma ale vela vsetkeho skodi

miskamaj
22. sep 2013

baby, u nas je to teraz opacne. Syn ma 8 mesiacov a asi tyzden strasne reve u tatu. Hra sa s nim, nosi ho, ale maly reve a reve, lebo chce byt pri mne. Uz v podstate nemozem vobec nikam ist ani na chvilku si odbehnut, lebo maly spusti strasny rev. Pri babke (mojej mame) je rad a pri nej neplace. Moj manzel je z toho velmi nestastny, lebo nevie, kde urobil chybu a v podstate ani ja. Stretli ste sa niektora s tym?

momoooooo
6. mar 2014

si

momoooooo
6. mar 2014

ty len ziarlis ja doprajem svojmu dietatu len dobre 🤐

vaneskavareska1
28. máj 2014

dobry den mam velky problem mam 11rocnu dceru ktora ma zacina odmietat aj skolu aj kamaratky.ked sa robil program vsade isla s nami ale teraz aj ked niekam ideme s mladsou dcerou 9rocnou tak vobec nejde.Boli sme s priatelom aj u psychologicky skole a nic nepomohlo. velkej noci chce byt stale u babky a ex kazdy den nakolko tam byvaju na jednom pozemku.stale mi hovori ze ma lubi ale neverim.ked tu bola tak cez den sa smiala a vecer zacala plakat hysacit a vyvolavat im aby dosli pre nu tak dosli.od vtedy ju vozia kazde rano o 6do skoly a naobed chodia pre nu takze tu vobec neni s nami nakolko zijem s druhom .kazdy den slubuje a nic z toho.uz som jej povedala ze ked chce zit s babkou a ex tak nech tam zije s nimi ked jej je tam lepsie ale na to povedala ze nechce ale citim ze ju stracam a jej sluby ze bude s nami uz neverim ani by som si vo sne nemyslela ze taketo nieco budem riesit.prosim vas pomozteeeeeee velka vdaka velmi sa trapim neviem co robit

siskurka
25. júl 2017

Mam taky problem, moj muz. Jasne, bud rada, ze dcerka ma rada starku. Jasne, som tiez rada, ze mala ma rada tatina. Ale preco nie aj mna. Stale ho hladka, dava mu pusinky. Odo mna uteka. Za nim sa stale pyta. Tak ma to boli. Ma 11mesicov, on je dobry muz ale ja uz ho zo ziarlivosti zacinam neznasat. Nemozem sa na nich divat.

Strana
z3