icon

8-mesačný syn je na mňa veľmi naviazaný

bianka_
19. sep 2023

Ahojte mám 19 rokov a 8 mesačného synčeka mali je na mňa strašne moc naviazaný .. až tak že keď je s tatinom a ja sa príklad sprchujem tak celý čas plače a brble mama až kým sa nevrátim a nezoberiem ho .. no problém je v tom že som bola u lekára a potvrdil mi tehotenstvo som 6 tt
Neviem čo mám robiť rozmýšľam nad prerušením ale stále vaham .. neviem ale ako by som to zvládala mali je aj dosť žiarlivý a keby vidí že držím druhé babo a nie jeho asi by sa zblaznil potrebuje teraz veľa pozornosti .. Priateľ by musel ťahať 2x také nadčasy sko doteraz aby som ich mohla vychovať oboch tým pádom by bol stále v práci a ja z deťmi doma .. fakt neviem
Poraďte mi alebo napíšte čo si o tom myslite

Strana
z2
zenulkaaa
19. sep 2023

Zvladnes to tak ako to zvladlo mnoho inych matiek. To ze je maly na teba naviazany alebo ze by bol ziarlivy, to nie je dovod nemat dalsie dieta. Zvykne si. Horsie to vidim z tej financnej stranky, aby ste to utiahli.
Ale vsetko sa da ked sa chce, mas urcite dost veci po prvom, takze to vyuzijes. A ked obaja vyrastu, tak sa spolu zahraju a ty budes rada, ze ich mas.
Ale rozhodnutie je len a len na Tebe, ci to druhe chces alebo nechces.

bianka_
autor
19. sep 2023

@zenulkaaa ja už som bola sa aj objednať zajtra mám podstúpiť zákrok ale stále váham bojím sa si ho nechát ale ma druhej stránke mu chcem dať šancu aby bol s nami no po tej finančnej stránke neviem ako by sme to dali 1 materská na 2 malé deti je malo priateľ teraz zarobí do tých 900 až 1000 musel by byt nonstop v práci aby sme to všetko utiahli
Sestrička na gynekológii mi povedala že robím dobre rozhodnutie ak plánujem ísť na prerušenie aj keď to vyznie hrozne .. bože fakt neviem

janinah
19. sep 2023

Tak bude partner v práci viac ako doteraz a ty budeš doma starať sa o dve deti...a čo má byť? Toto rodicia robia,aby vychovali svoje deti.Jedna matka predsa nemôže takto uvažovať o vlastných deťoch...ze jednemu chce dať všetko a druhe chce odhodiť do biologického odpadu,spamataj sa.

martinmmartin
19. sep 2023

Ak tam ide iba o toho starsieho uvedom si ze je ovela lepsie ho naucit ze svet nieje iba akysi habitat pre neho kde je on na absolutnom vrchole.
Ak bude od malicka vyrastat v tom ze je vo svojom vesmire sam a nemusi sa delit tak nemusi dopadnut v buducnosti najlepsie.

akbara77
19. sep 2023

@bianka_ že máš používať rozum..

zanet266
19. sep 2023

@bianka_ je to tvoje rozhodnutie,ale fakt toto dokazes?len preto ze nevies ci to utiahnete????ja som bola tehotna ked mala prvá dcerka 3 mesiace , dcerky su narodené do roka a je to uuplne super. Vela veci budes mat po tom prvom dieťatku. Moj chlap je tiez viac v robote ako doma,ale ked je doma uziva si deti, pomáha vo velkom.ved su to nase spoločne detičky. A aj ked to bolo ťažké a stále to je náročné tak je to zároveň to najlepšie čo sa mohlo stať. A také male dieťa určite nebude prejavovat žiarlivosť, horšie by to bolo s väčším vekovym rozdielom. Ked ho naučis že všetko robite spolu a surodenec je pre neho, zapájať ho do starostlivosti atď...horsie bude ked sa to mladšie začne kafrať do jeho hraciek,ked bude lozit a objavovat to už začnú prvé šarvatky😁ale všetko je to úžasné a anj nemyslí na to ze to nezvladnete. Keby si to nezvladla tak sa ti to nestane.🙂

dada558
19. sep 2023

@bianka_ prosím ťa nechod na prerušenie!!! Dieťa je dar. Vieš, čo by dali za to iné matky, aby mohli mať dieťa? Ak by si chcela náhodou v budúcnosti dieťa a nedarilo by sa vám skrz toho, že si išla na prerušenie, tak by si si to potom vyčítala celý život? Všetko sa dá zvládnuť, ale na tvojom mieste by som nikdy nešla a pre druhy krat používaj ochranu!!!

walentina7
Odpoveď bola odstránená
bolarazjedna
19. sep 2023

Malý je strašne naviazaný na teba, lebo ma 8mesiacov, je to obdobie separacnej úzkosti, precitaj si o tom. O 8mesiacov, keď sa to ma druhé bábo narodiť, už to staršie bude úplne iné dieťa ako teraz. Bude oveľa rozumnejši, budú ho zaujímať úplne iné veci, budeš ho môcť tak trocha do všetkého zapájať (môj 14mesacny vykladá-nakladá pracku, s radosťou vyhodí plienku do koša, pomáha ustlat posteľ kazdy večer, pohrá sa aj sam - samozrejme nie vždy. Nehovorím, že to bude ľahké s 2 deťmi, ja sama čakám druhé, budeme mat rozdiel 20mesiacov, tiež sa bojím začiatkov, no práveže deti v tom veku ako bude mat tvoje dieťa pri narodení druhého menej žiarlivá, je to omnoho horšie napr s 3-rocnym rozdielom.

Co sa týka financií, tak chápem, že to nie je ružové. Ty asi dostávaš len nízku materskú, nízke rodičovské. Neviem, či máte vlastné bývanie. No kým sú malé, tak druhé podedi veci po prvom, akurát plienky budú položka (ale napr viem, že union poisťovňa ponúka možnosť preplatenia ceny plienok, podrobnosti neviem, kukni si to, sa sa do konca septembra zmeniť poisťovňu na ďalší rok), ak budeš kojiť, tak iné väčšie položky pri zdravom dieťati moc nebudú. A nemusíš byť do 3 rokov dietata doma, môžeš ich dat do skolky/jasiel, ísť pracovať na polovicny/celý úväzok, rodičovskú aj tak budeš poberať do 3 rokov dieťaťa.

Ja by som veľmi zažila ten potrat, ešte si len v 6tt, ja by som si nechala na rozmyslenie nejaký čas, možno 2 týždne.
Otec dieťaťa ako k tomu pristupuje? Kým sa malé narodí, môže nájsť lepšie platenú prácu...

drakvak
19. sep 2023

K ostatnému sa vyjadriť nejdem, len mysli na to, že keď (ak) sa narodí druhé, starší už nebude mať len tých 8 mesiacov ako teraz, bude v inej fáze, bude chodiť, možno už nebude taký pripútaný len k mame, batoľatá napredujú z mesiaca na mesiac, príchod súrodenca to ešte urýchli. Teraz sa na začiatku uskromníte a potom to už bude lepšie. Držím palce, aby si urobila správne rozhodnutie 🙏

jakoma
19. sep 2023

Ved to mas vyborne, odkrutis si teraz 2x starostlivost o deti, na 23 pojdes do roboty a dovtedy to zvladnete. Potom uz budete dvaja na financovanie, peniaze boli aj budu. Urcite nedavaj prec svoje druhe dieta, ktore mas v stabilnom vztahu, nemas na to ziadny dovod, budes si to velmi vycitat.

nikpa
19. sep 2023

@bianka_ každé dieťa je naviazané na matku a každá čo mala deti za sebou, si prešla tým, že staršie žiarlilo na nového súrodenca. Nie je to nič čo neprežije. Kladies ho na piedestal zatiaľ, čo druhe si rovno zavrhla. Podľa mňa to nemáš v hlave v poriadku, takto jedna normálna žena, matka nemôže rozmýšľat. A z toho čo si opísala akože ďalšie dôvody, že muž bude stále v práci a financie, to sú už len nasilu vymyslené dôvody aby si si sama pred sebou ospravedlnila svoje konanie a ulavila svojmu svedomiu.

monicazbb
Autor odpoveď zmazal
drakvak
19. sep 2023

@nikpa Zase netreba hneď odsudzovať “jedna normálna žena”… ja som v 19 rokoch ešte bola dosť nezrelá, bola som rada, že sa o seba postarám na internáte, takže klobúk dole pred autorkou, že vychováva s partnerom dieťa v takom mladom veku. Aj o dosť staršej žene by táto životná situácia spôsobila chaos v hlave, ja by som sa určite zdôverila so svojimi obavami mame alebo inej dôveryhodnej blízkej osobe, žene, tie to vidia inak ako muži. Ale osobne, nie takto cez internet 🤷🏻‍♀️

dzulli1980
19. sep 2023

Deti by nemali mať deti ... keď ste nechceli ďalšie, mali ste sa chrániť ... si myslíš, že to je len tak ísť na interupciu? Skôr či neskôr Ťa to dobehne ... a dôvod, že starší žiarli, že je naviazaný na Teba atď. je len výhovorka ... milión detí je naviazaných na svoje mamy, príde súrodenec, jednoducho si zvyknú ...

nikpa
19. sep 2023

@drakvak treba rozmýšľať ešte predtým ako si tie deti narobím, že ich budem musieť aj vychovať. Možno je mladá ale keď sexuálne žijem a nechranim sa, môžem čakať následky. Na to má dosť rokov aby chápala tieto súvislosti. Keď zostane zase do roka tehotná, čo spraví...

walentina7
Odpoveď bola odstránená
lalenka33
19. sep 2023

Nevyjadrím sa k tomu, čo máš robiť. Je to tvoj život a ty budeš žiť so svojím rozhodnutím, ale máš 19 rokov a malé dieťa tak si prosím ťa prečítaj čo je to antikoncepcia, kondóm atď...nech tu o pár mesiacov opäť neriešiš voľbu ako teraz...

andreatytler
20. sep 2023

@bianka_ Minimalne na zacitku priatel nebude potrebovat robit extra viac. Ved ak je novorodenec zdravy a mas mlieko v podstate nic nestoji. Oblecenie a vybavu mas celu po starsom, jedlo pre neho mas zdarma, cize iba plienky mu treba.

0silvia0
20. sep 2023

@bianka_ si jeho mama, na koho má byť naviazané 8-mesačné dieťa? Veď to je úplne normálne správanie dieťaťa. Teraz budeš mať deti 2, dávaj si pozor, aby nebolo v najbližšom čase aj tretie, na tak mladú mamu dosť veľký záhul. Drž sa, upokoj sa a zapoj otecka.
Tvoj prvorodený sa nezblázni, keď uvidí, že držíš ďalšie dieťa. To sa bežne prvorodeným stáva, že pribudne do rodiny súrodenec.

janinah
20. sep 2023

@drakvak pokiaľ je zrelá na sex.tak má byť aj zrelá niesť nasledky

siska53
20. sep 2023

@bianka_ maly ma.sepracnu uzkost, ktora sa najcastejsie prejavuje v tomto veku.. casom to prejde.

mareka49
20. sep 2023

Áno, budeš doma miesto s jedným s dvoma.
Priateľ bude nejaký čas viac v práci.
Koniec obrovského problému.
Nosis v sebe život.
Blahoželám.

(Akože vážne chces dať preč dieťa iba za to, že ma tu smolu ze počaté ako druhé? Neblázni.)

Interupcia nie je prerušenie.
Je to ukončenie.
A potom príde pravdepodobne začiatok tvojich psychických problémov.
Nie vždy to tak je ale pomerne často.

Hlavu hore a viď seba ako mamu dvoch.
Držím palce

morusha
20. sep 2023

@martinmman Presne tak, dopraj mu súrodenca🙏

bianka_
autor
20. sep 2023

Vzala som si k srdcu vaše rady a nakoniec som interupciu nepodstúpila babo si necháme a niako to už zvládneme 🙂 už sa budeme len tešiť 🥺❤️ nedalo mi to nedokázala by som to

bianka_
autor
20. sep 2023

@walentina7 určite by som sa potom zrútila

eternity24
20. sep 2023

@bianka_ wau, super rozhodnutie. Blahoželám držím silno palce. Človek toho zvládne veľa keď chce 😉

bolarazjedna
20. sep 2023

@bianka_ teším sa s tebou ☺️ prajem všetko dobré!!

beata_k
20. sep 2023

@bianka_ Maly ma zrejme separacnu uzkost. Ide o zalezitost par tyzdnov. Potom to prejde. A kym sa druhe narodi bude z neho uz velky brat

meringe70
20. sep 2023

Ahoj, držím ti veľmi palce, zrejme to nebude ľahké ale verím, že to zvládnete spoločne ako rodina😊 možno ich budeš môcť dať aj náraz do škôlky, ty ísť skôr do práce, ak by peniažky chýbali, to bábätko naozaj až tak veľa nestojí, ak nemá nejaké špecifické potreby , veľa veci budeš mať po prvom a väčšie výdavky prídu až so škôlkou, školou, kedy už ale budete mať dva príjmy do domácnosti a bude to lepšie aj z tohoto hľadiska 🙂 prajem príjemné a zdravé tehotenstvo, držte sa

Strana
z2