Aká je priemerná váha 2,5 ročného dievčatka?
Moja malá má teraz 2,5roka a váži 12kg.Nie je to málo?Narodila sa 38+1týždni,2,970kg a merala 47cm.Som zúfalá pediatrička ma stále odbije s tým,že patrí k drobnejším deťom.
Moja mala ma 2 roky a 7 mesiacov a ma 10.5 kil.. Je nesmierne vela - ovela viac, ako ostatne deti v skolke. Ma rychle spalovanie.. Boli sme aj na vysetrenia, a vsetko vyzera byt v poriadku. Tak si nemyslim, ze 12 kg je malo 🙂
Pediatricky vedia riadne vystrasit rodicov, ked nieco nesedi podla ich grafov a knih.... Tiez nas strasili, ze to je malo a nakoniec sama pediatricka povedala, ze niektore deti su chude a je to fajn 🙂
Moja dcérka má o mesiac 3 roky a má 98cm a 16,5 kg...
Moja mala ma 2 a 3/4 roka a nema ani tych vasich 12 kg 🙂 . Ale ona bola vzdy chuda, nikdy nemala take tie babatkovske faldiky, dokonca "pribrala" resp. spevnela az zacala chodit. Nastastie lekarka nemala potrebu riesit jej vahu. Energie ma dost, ani nevyzera, ze by jej nieco chybalo, podla mna sa netreba stresovat tabulkami 😉
2 roky 6 mesiacov, vaha 15,5kg, vyska neviem ale je dost vysoka. oblecko kupujeme na 3-4 roky 😉 vsetci si myslia ze je starsia ci na vyzor alebo komunikaciu. ale ked sa narodila mala 4kg takze to je zas o inom 🙂 inak tiez minutu neobsedi a nie je baculata, skor taka pevna, papa primerane.
katren ďakujem tabuľky som si pozrela asi všetky,práve preto som sa stresovala ☹ chcela som vedieť či sú aj iné detičky na tom ako moja,že papa a nepriberá,aj keď je zdravá a aktívna.Väčšinou som sa dočítala,že má nízku váhu.Ale už sa nebudem znervózňovať kvôli jej váhe 😀
@szilvia31 moja mladsia dcera ma 2 a 3 mesiace a meria 92 cm a vazi 13,5kg no ale starsia ma o 2 roky viac a meria 100cm a vazi 14kg 😀 a to teda jedia niekedy aj za troch. Sarsia v skolke jedava vraj aj duple, doma tiez si vie celkom nalozit, ked sme na navsteve tak je schopna dojedat aj po nas...aj tak je chuda, vsetky gate z nej padaju, musim kupovat len na snurky alebo s posuvnym pasom... 😉 myslim ze tvoja mala je v norme 😉
Ahoj, moja sestra ma chlapceka ktory sa narodil v 33 tyzdni vazil 1570 a meral 41cm. Teraz ma 3 a pol roka a vazi 12,5 kg. Za cely rok pribral len pol kila. Sme z PD, boli u odbornicky na vyzivu v BA na vsetkych vysetreniach, bala sa ci mu nieco nieje alebo ci nie je problem v rastovom hormone, lebo je aj dost malicky v porovnani s rovesnikmi. Avsak este stale ho nepovazuju za extrem, teraz boli po roku na kontrole a zevraj je to stale ok. Divny pristup, ze cakaju kedy bude najhorsie ale taky je zatial result. Takze len tak na porovnanie. Je pravda, ze jedlo je pre neho najvacsi trest na svete.
kamoskin syn ma 3 roky, 12 kg, 96 cm. Pokial je zdrava, netrap sa.
Nasa ma 2roky 4mesiace 15kg a 90cm
moja malá ma 2 roky a 6 mesiacov a má 13 kg a meria 105 cm 🙂 dnes som ju merala a vážila
@monyccka o tomto vzorci som nevedela, ale sedi nam to takmer presne 😉 . dcerka sa narodila drobnejsia 2850g, teraz ma cca 11,5kg a 2 roky a 3 mesiace. super, dobre vediet. aj ja som sa tym volakedy trapila, ale teraz to beriem tak, ze je dievca a podvyzivene nevyzera, proste kazde dieta je ine. s papanim sa sice niekedy natrapime, ale hlavne ze je zdrava 🙂
@janapagacova mam pocit, ze to sedi na vacsinu deticiek, proste je to prirodzene pre dane dieta a nie "v prvom roku ma pribrat 8 kg" ved to je pre 2kg drobceka nenormalne vela a pre 4 kg zase akurat ;) Ony sa tie rozdiely dorovnaju a tento vzorcek mne pomohol byt spokojna a neriesit, ked sa ma niekto zhrozene pytal, ci mala naozaj v roku vazila 12kg. Ano vazila a ked sa narodila, tak mala 4,2kg, takze by asi bolo skor cudne, keby mala rocna 8 ;) Hlavne je, aby dietko nebolo podvyzivene (co do hodnoty stravy, nie do mnozstva) a ani obezne (faldiky su mile a do roka a pol aj celkom v poho, no u trojrocaka sedem zarezov na nozke nie je ok ;) ).. A my maminky sa len zbytocne stresujeme vela-malo.. Maju akurat a su krasne, ci? 🙂
To akoze ked ma moja rok a pol a 13kg aj nejake drobne tak ma vela? ma 81cm ... 😕
moja dcera ma 10 kg a 84 cm je strašne aktívna a velmi málo papká ale ked je zdravá aj výsledky krvi má dobré tak to neriešim
moja dcerka ma 13 kg a 86cm 😉
@szilvia31 no vidis, my zas mame opacny problem, dcerka ma zajtra 22 mesiacov a ma 84 cm a 12,5 kila... teda je mensia a je aj baculka, nie je to ziadny extrem, horsie je ze za 3 meisace pribrala vyse kila a to sa mi zda hrozne vela, pride mi priserna tazka...papa primerane a aktivna je az privela, na velku chodi dvakrat denne..dr ju zvazila a zmerala a povedala ze je v norme, avsak mne sa to rychle priberanie nezda..moze to byt stitna zlaza.. tak ju mam sledovat..
Moja dcéra ked sa narodila mala 4020gramov a 51 cm .. teraz má 2,5 roka a váži 14kg.

@k_a_j_k_a aj u nas s jedlom hotovy boj, ked je hladna zje dve lyzicky a uz nechce 😒 vravim keby neboli stale tie stresy s jedlom, prosenie sa, tak mam super dieta 😅 ale to zdedila po mne, takze stazovat sa nemozem 😉
ale tiez lieta stale, sediet neposedi, takze to bude aj tym....no co uz hlavne, ze su zdrave a hadam sa to raz zlepsi 😉