icon

Ako naučiť 10 mesačné bežkať?

michaela025
4. jún 2012

mam 10,2 mesacnu dcerku ako ju mam naucit behat uz som vysla z cviku neviem ci nebude mat problemy s nozickami no bola som snou na nozickach v 3mesiaci a doktor ze je v poriadku len muz mal ako maly ploche nohy aj nohy mu idu do o a mla beha v pavuku len sa dava na spicky lozit ani jedno moje dieta nevedelo tak neviem co mam skusat

drabantovazuzana
4. jún 2012

@michaela025 no tak ja neviem, ale variť sa dá aj bez toho, aby si vkuse stála pri šporáku - a nehovor mi, že nie, pretože ja to tak robím pri dvoch malých deťoch... A ďalšia vec je tá, že staršie dcéry sa s ňou môžu tiež chvíľku pohrať... A manžela, predpokladám, že máš, a nejaká babka sa tiež nájde, takže aspoň 2x za týždeň ti ju určite má kto na hodinku postrážiť...

michaela025
autor
4. jún 2012

@gretocka no aspon y si ma teraz potesila kazda jedna je ta 100percentna matka no henta ma tsak vytocila ze koniec

lvka
4. jún 2012

@michaela025 No ak ide o to ze si potrebujes porobit tak to prave nic neurobis ked zacne behat 🙂

zuzi0911
4. jún 2012

@michaela025 na behanie je ete skoro pokial neni pripravena. nemam sice skusenost s chodenim po spickach, ale takych deti je vela a myslim ze sa to casom upravi tak sa obavat nemusis.

michaela025
autor
4. jún 2012

@lussy666 no to choditko som uz kupila v tesku vyzera to jak kocik hra to piska telefon tam ma chyti sa toho ale nohami prepleta a beha po spickach nechcem aby sa pustila a zacala behat len to ma stve ze nelozi,a beha po spickach

maca_p
4. jún 2012

@michaela025 moj ma cez 14 meisacov a nechodi. nevodila som ho ani ako opicu za ruky. v behaku bol zopar x, ale neocaril ho. mala som ho aj v boxe nahranie, bol to taky jeho utulok pred starsim bratom, inak sa mi tu stale mota pod nohami. uz ked sa nemoze zmestit do koze, dam ho do stolicky alebo manduky - ale zas sa mu nejako predlzili ruky, dnes som vesala pradlo na balkone a stihol mi povytrhat letnicky z hrantika... takze tak je to u nas a tak to vyzera, ze mi este dlhsi cas bude lestit teplakmi laminatku, je bojkolozic. jeho brat sa rozbehol mal 9 a pol mesiaca, tak to nechapem, ale vsetko ma svoj cas, kazde dieta je ine a treba sa s tym vyrovnat 🙂

brumca
4. jún 2012

@michaela025 k tomu spickovaniu som este zabudla napisat, ze je dobre aby mala malinka pevnu obuv...teda aspon mne tak hovorila nasa rehabilitacna sestra a mozes jej parkrat cez den ked ju prebalujes robit taku masaz, ze jej jednou rukou chytis chodidlo a palec druhej ruky jej tlacis pod psrtekmi od jej palceka na nohe k malicku 🙂 dufam, ze som to zrozumitelne napisala 😉

michaela025
autor
4. jún 2012

@lvka vy ma nechapete nechcem aby mi tu sprintovala na zemi nevydrzi a ked nemam inu moznost a potrebujem si nieco spravit dam ju do pavuka

habibi78
4. jún 2012

@michaela025 to je najljednoduchsie dat dieta so pavuka a potom sa cudovat ze spickuje...navyse ked spominas problemy tvojho mm aj tvoje s nohami.... tema sa vola AKO NAUCIT DIETA BEZKAT a teraz vlastne ty chces aby nespickovala... to co pises nema ani hlavu ani patu....
@drabantovazuzana absolutny suhlas....

nitrankanr
4. jún 2012

Necitala som celu diskusiu. Ale z vlastnej skusenosti som davala malu do prenosnej postielky, ked som si potrebovala nieco porobit. Zacala chodit az ako 14-mesacna, ale ziadne vodenie za rucicky. lozila a zrazu zacala chodit.

michaela025
autor
4. jún 2012

@brumca zrozumitelne myslis si ze som cvok urcite nebeha bosa ma pevnu obuv

zuzi0911
4. jún 2012

@michaela025 moje deti tiez nelozili oni ked sa dali na styri tak cuvali aj to malokedy. a v 11 mesiacoch behali

lvka
4. jún 2012

@michaela025 ja rozumiem, a co tak pavuka nahradit niecim inym? Nosic ? Ja som s nim oberala aj hrozno s malym na bruchu.... Alebo ohradka? Alebo sa prisposobit a skusit si porobit kym chvilku spinka?

gretocka
4. jún 2012

miska to spickovanie by som riesila naozaj s rehabilitacnou, to ti tu na fore nevyriesi ziadna mamina ☹

skeptik
4. jún 2012

@michaela025 radim ti, kasli na choditko, poloz ju na zem a nech zacne stvornozkovat, je to dolezite hlavne pre psychomotoriku a rec. Pokial nebude mat inu moznost, stvornozkovat bude, je to dolezita faza a nie je dobre ju preskocit.
Ak myslis tym, ze "nevydrzi" to, ze zuri a jeduje sa, tak si daj do usi stuple a to ti to zmierni, nechaj ju tak aspon 15 miut v strede miestnosti na koberci s hrackami a postupne to pojde.

katren
4. jún 2012

@michaela025 ani moj este nelozi....iba sa plazi 😉

skeptik
4. jún 2012

@michaela025 Praveze ziadnu obuv by nemala mat! Obuv je len na ochranu pred poranenim, inac je velmi dolezite, aby prstiky boli volne a svaly a slachy mali moznost sa vone vyvijat, s tym suhlasia vsetci sucasni ortopedi!

p4
4. jún 2012

@michaela025 presne tak, spickuje preto,lebo ju davas do choditka, pre nic ine a ano, SKORO kazda sme davali takzvane ,,decko,, (ako si to nazvala) do pavuka,ale na 20 minut,kym sme stihli popratat. treba ju nechat, uz je dost velka na to aby sa vedela presuvat aj sama,ale na co by to asi robila,ked je stale v choditku? nepotrebuje,ved choditko ju premiestni tam kam chce.

katren
4. jún 2012

@brumca
@michaela025
@skeptik nasi doma tiez chodia naboso..... 😉

gretocka
4. jún 2012

ja ked som sa rehabilitacneho lekara pytala na obuv, tak mi povedal, ze jedina podmienka je zabezpecit, aby sa mu nesmykalo, ze inak to moc riesit nemusim a skor volnejsie nozky ako zviazane v pevnych topankach.

skeptik
4. jún 2012

@katren ved to vobec nevadi, hlavne nechat tie deti volne, naboso a nestavat, nevodit za ruku, atd. Az budu na to pripravene, tak to pojde, hlavne im neobmedzovat pohyb posadzanim,, stavanim - potom nemozu cvicit tie svaly, ktore potrebuju na to, aby samostatne si sadali, samostatne lozili.

@michaela025 ono to je uplne pochopitelne, ze "spickuje" ved nema to svalstvo este vobec pripravene na chodzu

michaela025
autor
4. jún 2012

viem ze mi chcete poradit som len vsetkym vdacna niektore ma fakt vytocili no mozem si aj sama zato ze som zle napisala nadpis a vsetci vrr na mna ze chcem aby 10mesacne tu zacalo sprintovat to urcite nie este sa dost nachodi len ma stv to ze spickuje a nelozi ako ostatne deti sice ani jedno moje doieta nelozilo a zacali hebat len ona je uplne ina trapia ma jej nozicky nedavam ju na schval do pavuka aby som si ja odychla ako si niekto mysli proste vychovala som tak oobydve a nic im nebolo teraz zrazu nikto nepouziva pavuk vsetky su perfektne maminky no super a ja som tu najhorsia krkavcia mater no dakujem

ikke
4. jún 2012

ja neviem, ale mat doma dve skolopovinne deti a babatko, tak som rada, ze babatko nikde nechodi a je tam, kde ho polozim 😅 ale tak, ako si maminka naucila, tak ma 😔
moja rada by bola - choditko aj "pevne topanocky" postavit ku kontajneru este dnes vecer. ale nemyslim si, ze budem vyslysana...

katren
4. jún 2012

@michaela025 poziadaj admina o zamknutie 😉

brumca
4. jún 2012

@michaela025 ja som ti pisala v dobrom..lebo existuju aj take capacky, ktore niesu pevne..prepac, ze som ti chcela poradit..ja som ta ani raz neurazila...moja mala tiez spickovala, tak som ti napisala co nam pomohlo

aduskatt
4. jún 2012

@michaela025 kazda jedna nie, ja som pavuka nikdy nemala, ked som potrebovala navarit a maleho nemal kto strazit, tak sup s nim do kocika, kocik do kuchyne a varili sme spolu🙂)

michaela025
autor
4. jún 2012

@brumca nie nehnevam sa mam pevnu obuv capacky pouzivam len v kociku na doma ma pevnu na suchy zips

michaela025
autor
4. jún 2012

@katren a to je kto

michaela025
autor
4. jún 2012

@aduskatt do kociku postavi sa mi vnom to uz potom co je za varenie jedna nepozornost a bum na zem to radsej nie

vianne
4. jún 2012

@michaela025 myslim, ze hlavny problem moze byt v choditku - pavuku, prave v tom ma mala taky postoj, ktory ju podporuje k staniu a chodeniu na spickach. ploche nohy u takho maleho dietata neries, je to v kompetencii detskeho lekara v ramci preventivnych prehliadok, ak sa bojis, skus to spomenut, alebo zajst za ortopedom. ale kym ti mala samostatne nestoji a nechodi, tak to ani neries.
ak chces aby sa naucila spravne chodit, nechaj ju na zemi, je to to najlepsie pre jej motoricky rozvoj, neboj sa jej placu, hneva ju to, ze jej to nejde tak lahko ako v choditku. neboj, ona si najde sposob ako lozit, a ked sa sama postavi, dojde aj na spravny postoj nozicky. ak mas moznost nedavaj ju do pavuka, lebo sa toho postoja nezbavi. ak riesis ako ju zabavit, aby si si mohla porobit, vyskusaj radsej satku/nosic, na chrbat, mala bude vidiet, a chvilu vydrzi. moj 11mesacny sa rad nosi, a mozem aj vysavat, upratovat, varit. alebo na 15 minut do jedalenskej stolicky, daj mu zaujimave hracky, a za tu chvilu nieco stihnes. ty ju poznas najlepsie vies, co ju zaujme, skus jej to dat tesne na dosah, aby s ak tomu musela sama doplazit.
apropo...lezenie a plazenie 🙂 mne maly nelozil, iba sa plazil po zemi, nevedel poriadne sediet, az sa postavil, zacal chodit okolo nabytku, a potom aj pevne sedel, a lozit po kolenach zacal az ked vedel chodit okolo nabytku. takze neboj, ak niekoho dieta chodi skor ako tvoje, nieje to znak, ze to tak musi byt u kazdeho. mas dve starsie, a kazda asi presla vyvojom trosku inak, najmladsia moze byt uplne ina, neporovnavaj to. drzim palce, nech mas trpezlivost a nic neuponahlas 🙂