Ako naučiť 10 mesačné bežkať?
mam 10,2 mesacnu dcerku ako ju mam naucit behat uz som vysla z cviku neviem ci nebude mat problemy s nozickami no bola som snou na nozickach v 3mesiaci a doktor ze je v poriadku len muz mal ako maly ploche nohy aj nohy mu idu do o a mla beha v pavuku len sa dava na spicky lozit ani jedno moje dieta nevedelo tak neviem co mam skusat
@michaela025 predpokladam ze tie odpovede beries ako utok. Ale neda sa s babami nesuhlasit. Asi som divna ale pavuka sme doma nemali ani taku kravinu nenapadlo nikoho kupit. my ako deti sme to tiez nemali. Boli sme na zemi v postielke ci na rukach. Chodit sa nauci aj sama ked jej nozky a chrbatik spevnie. Na brusko a nech posiluje baba nauci sa aj lozit aj chodit
myslim, ze adminov stranky mas napisanych dolu na spodku stranky. Asi treba uz tuto temu zavriet, lebo ako som uz spominala, spickovanie ti maminy na fore nevyriesia a utokov aj rad uz bolo dost 🙂
@michaela025 neber tie odpovede ako utoky 😀
Len keď 99,99% dievčat odpíše jednu a tú istú vec "x"-krát...tak by bolo možno vhodné, aby si sa nad tým aspoň zamyslela 😝 😀 😀 😀
@michaela025 remence a nepostavi🙂) a ked postavi, ved zabrzdim kocik, jednou rukou miesam, druhou drzim dieta......neboj, nejako zvladnes, tak ako si zvladala dve, tak ako sme zvladli svoje deti takmer vsetky a nikto doma nehladoval🙂
no vsak to je jedina rada, ale napisana patsto razy 😉
@michaela025 tak ja ti dam okrem tych rad co tu uz odzneli,jednu velmi jednoduchu...zapriahni svoje dalsie dve deti nech malu zabavia a ty si zatial porob co potrebujes...mimochodom ked ti mala zacne chodit,aj tak tym nic neziskas,skor budes musiet mat oci aj na zadku a byt este viac obozretna.. na ostatne otazky si uz odpovede dostala...ozaj tu pevnu obuv vymen za nejake kozene capacky 😉 dietatu sa nozka vyvija,nemoze ju mat ako v lyziarke...
@michaela025 mam dvojicky a "pavukov" sme nemali a v pohode som aj upratala aj navarila a to som bola na deti sama kedze mm pracuje od rana do vecera.
Ano tiez sa jedovali ked este nevedeli ako "stvornozkovat" hlavne nasa Alexia 😠 juj to bolo placu a kriku,ale na plac a jedovanie deticky neumieraju 😉 , pojedodovali sa ale skusali, mali okoo seba na zemi hracky to bola motivacia a oplatilo sa najprv sa gulali potom plazili dozadu , zrazu to islo dopredu a jedneho dna sa zacali pohupovat na styroch a pomalicky postupne to islo, krok za krokom ako im dozrieval mozog svali.
Stvornozkovanie deti je na posilnenie svalou velmi dolezite ako aj to bocne chodenie okolo nabitku, tiez sme chodili cvicit a tam som sa dozvedela vselico, dokonca ked sa okolo 10 mes. zacali same stavat na nozky sa to tetam dr. moc nezdalo ze je to skoro, ale tak nase jezibabule su velmi zvedave a sikovne.
Kedze boli dve vsetko museli zvladnut same na chodenie za ruky nebol cas (ani keby mam jedno dieta by som to nerobila) dokonca som pocula nazor ze ked ich "neucim" chodit za ruky tak zacnu neskoro same bezkat....ha ha ha pustili sa same v 11 mes. a odvtedy su enzastavitelne.
Tak ako aj teraz ked su uz väcsie je moj nazor "ked vies niekam vyliest musis vediet aj zliest" 😀 , takze s preliezkami a inymi ihriskovymi zalezitostami nie je problem, väcsina monomamiciek sa cuduje ze ja si na ihrisku dokazem precitat knizku ked sa moje babule pekne hraju, nepotrebujem za nimi behat a striehnut.
To je moj nazor.
necitala som ostatne prispevky, ale nechaj ju, az ked sama zacne. Jej telo, svalstvo musi byt dostatocne silne a pripravene. Hlavne ju nedavaj do bezky ked chodi este po spickach, ani s nou nechodievaj za rucky. Ked chodi dieta po spickach, dobre je masirovat chodidlo zospodu loptickou, vhodna je taka "pichlava" lopticka, ale aj obycajna. Prejst loptickou od prstekov k pate a spat. Nasa mala zacala chodit ked mala 13 mesiacov, mne to bolo jedno kedy, hlavne vtedy je ten spravny cas, ked je na to pripravene dieta.🙂
nasa sa tiez zlostila, ked jej neslo stvornozkovanie, klacala a hupala sa hore, dole, bolo to podarene 🙂 treba v tom povzbudzovat deti. potom zrazu zacala do zadu cuvat a jedneho dna to prislo a zacala stvornozkovat. Ozaj, velmi jej pomohlo trenovanie na koberci u starkych, lebo na plavajucich podlahach sa jej smykalo a este babka ma take crocsy farebne, modre s cervenymi jahodam a tie sa dcerke strasne pacili, tak potom len tak ficala za papucami a za loptou 🙂
@michaela025 a nechceš ju naučiť rovno aj premet vzad a kotúľ letmo? 😝 preboha, tak ako sa dieťa začne samé pretáčať, dvíhať hlavičku, sedieť, loziť, chodiť, opakovať slová, tak začne aj behať, keď bude pripravené a nepotrebuje, aby si ho to učila... či máš pocit, že pri prvých dvoch deťoch to bola tvoja zásluha a inak by to nezvládli?
@michaela025 prepac, ale skoda ze sa tato tema neda oznacit ako ze NEPACI SA MI 🙄 ved nie si mamicka prveho dietata,zeby si taketo hluposti riesila 🙄
A napisem to tu aj ked to uz asi bolo povedane ...
@michaela025 problemy s nozickami moze mat, a to z tej chodulky. A nielen s nozickami, ale aj chrbticou. Predaj alebo zahod chodulku a skus dcerku motivovat k lozeniu - napr. ze jej das hracky kusok od nej, aby sa k nim musela dostat. Lozenie je vyvinovo velmi dolezita faza, na tvojom mieste by ma trapilo ze nelozi a nie ze nechodi, kedze na chodenie ma este kopec casu. Moj syncek sa sice postavil uz po pol roku sam bez pomoci a chodil okolo nabytku, nic sme vsak nesilili a v roku zacal postupne chodit aj sam. A hned aj velmi bezpecne, vykrocil az ked si bol isty ze to zvladne. Vo vseobecnosti nie je dobre v motorickom vyvine nic silit, svaly dietatka sa musia postupne vyvinut kym dietatko prejde k dalsiemu kroku. Treba iba sledovat priblizne milniky vyvoja a az vtedy riesit ked dietatko vyraznejsie zaostava.
@kvetinka211 amen 🙂
@michaela025 neviem ako ho to naucis..ja som vcera ucila svojho 9 mes drobca malu nasobilku a jak by som hrach o stenu hadzala, nie a anie sa to naucit potvora ... 🙄 tiez premyslam, ze asi ma nejaky problem...... 😕 ze by ten , ze je este male dieta a na vsetko ma svoj cas ? 😨 😉
mimochodom ... co je to ten pavuk ? to doma chovate chrobakov ? 😅 ja sa chrobakov bojim.. tak davam ruky prec od nich 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@michaela025 spickuje preto ze ju davas do pavuka
spytaj sa ortopeda hned ti povie ze ju tam nemas davat!!!
Tiez si myslim, ked pride jej cas, nauci sa to. Niektore deti behaju v 15 mesiacoch, ine v 10 mesiacoch. Do pacuka davala aj ja a bez problemov behala v 10 mesiacoch. Dvojky uz tam davam tiez a zacinaju sa snazit behat
10 mesacne babo ma cas chodit. niektore chodia skor niekore neskor. a k tomu pavukovi, ja som odporca. podla mna viac skodia ako pomahaju, skodia na chrbatik, deti spickuju. mi sme pavuka mali ale len 3t ale to uz vedela sama chodit mala ho skor len na sadnutie ako stolicku na krmenie, mne uz v 7m zacala popri nabitku a v 11m uplne sama
to ze ti babo neschce stvornozkovat pretolebo si mu hned ukazala pohodlnejsiu cestu a to choditku, dieta treba dat na zem a nech sa samo uci a skusa. mne ked chel niektomalu dat sadnut a vytlat vankusmi hned som napomynala ze nie
Neprecitala som celu diskusiu, odpovedam len na otazku: je to zakazane, aspon mne to zakazovali doktorky z neurologie, rehabilitacie a ortopedie, vsetko ma svoj cas, jedine co mozes urobit ze ho vylozis z postielky na deku na zem a motivujes ho hrackami, sam sa doplazi k nabytku a vcas sa postavi, vsetko ma svoj cas a je dobre ak sa mu posilnia svaly aj chrbtica, neponahlaj sa, ja viem ani ja som sa nemohla dockat ale teraz by som bola aj niekedy rada aby sa mi chalani aspon na minutu zastavili 😀
ja sa s hrozou pozeram na moju susedu ktora taha svoje 11 mesacne dieta za ruky a maly sa ani neudrzi lebo ma slabe svaly a kostru ale ona si mysli ze do roka musi chodit, a kto to kaze, kde je to napisane? somarina
Pavuka by som jednoznacne vynechala z hry , kup radsej odrazadlo ktore je vybavene s opierkou na chrbat kde sa moze opriet, moji sa tak ucili, mimochodom Kristof mal 12 mesiacov ked uz behal a bracek dvojca 15,5 a nejako som sa netrapila, on sa bal ked raz spadol a trvalo mu to chvilku kym sa zase pustil....a zato mi teraz zdemoluju dom ked sa nahanaju 😵
nedá mi to ale i tu reg. od roku 2009 a nevieš kto je admin?
@michaela025 necitala som všetky reakcie bab,ale zasmiala som sa..
Neviem preco dávaš dieťa do sprosteho pavúka ked ju chces učiť behat haaaaaaa
Pekne ju polož na zem a nech sa uči... A stvornozkovat..
Ty máš tri deti a ptaš sa na take hlúposti.
Dám ti môjho PSA a ked ho naučiš cikat a kakat len na jedno miesto,uklonim sa ti 🙂)
@michaela025 ahoj mne maly tiez spickoval aj v bezke som ho mala v 9 mesiacoch uz bezkal sam...prestane spickovat nemusis sa bat...mame aj 10 mescne dievcatko a este nebezka iba sama stoji ale len chvilku vydrzi a mam ju tiez v bezke...ja sa ju bojim nehat len tak sediet na zemi a vsak ked sa bude chciet sama postavit nech sa postavi...to nie..ani po stornozky mi nejde len sa da na styri a nic a nenehavala by som ju len tak na zemi moze si pusinku buchnut alebo ked sa sama postavi tak moze aj spadnut...ja ju tiez davam do bezky a co..... 🙂
Svata prostota. Idem si kavu uvarit radsej.
ach jaj dalsia zbytocna tema 😉 😉 😀 😀 😠
😀 😀 o chvíľu ju nedobehneš.......
zbytočná otázka ☹

@michaela025 admin je ten, co zamkne temu a uzsa viac nebude moct do nej prispievat.....myslim, ze to je dobry napad, lebo toho "rypania" sa inak nezbavis 😅 😉
a na margo toho kocika......ved v nom mas pasy, nie???takze priputat a hor sa do varenia 😉