icon

Ako naučiť 2 mesačnú na cumlík?

1lussy1
24. sep 2011

ahojte potrebovala by som radu mám 2-mesačnú dcérku a neviem ako ju naučiť na cumlík.ona by bola schopná byť stále na prse a iba ho dudkala a ked ju nemám priloženú je strašne nervózna lebo chce dudkať.neviete ako ju naučiť?Ona ho vyplúva alebo jazykom ho hned odsunie ☹

Strana
z2
jaja018
25. sep 2011

Baby budte radi že Vaše detičky nechce dudlík. Mám o 10 rokov mladšiu sestru a pamätám si tie časi keď nechcela dudlík a potom som ju nasilu naucila a to bol koniec. Este ked chodila do prvej triedy v noci zaspavala s cumlom, a co sme sa nahladali ked jej v noci padol a nemohla si dat druhy lebo oblubeny bol len jeden 😒

mamabiba
11. jan 2012

babulky, viete mi povedať, či sa dá ešte 5 mesačné dievčatko naučiť na cumlík? skúšala som to, ale vypľúva všetky. Miluje cmúľanie si prštekov a toho sa obávam viac, ako keby som ju mala v 2 rokoch odúčať od cumľa. Presne, ako sa tu písalo, prštíky nevyhodím, dudlík áno. Je na nich úplne závislá.

lubina
11. jan 2012

Ak ho nechce, tak ju ucit na ten cumlik ani netraba.Moja kamoska ma dcerku a ta jej cumlik tiez nikdy nechcela, tak jej ho prestala davat a pohoda. nemuseli sa oducat. Ja mam problem ako mladsiu dcerku oducit od cumla a to ma 3 roky a nie a nie sa ho zbavit 😠

beton
11. jan 2012

@mamabiba jenormalne, ked si 5mesacne dieta dava prsty do ust. vacsinou plati, ze ako prislo, tak odide. treba ju zaujat niecim inym, dat jej radsej hryzadlo. najma ak dojcis a dojcit nadalej chces, tak by som sa cumliku snazila praveze vyhnut a nie ju na neho naucit. cmulanie prstekov nenarobi tolko neporiadku pri dojceni, ani v tvarovani ustnej dutiny, zubov a neskorsich logopedickych problemov ako cumlik, neboj, vsetko prejde, ale v 2 rokoch sa malokomu podari dieta od cumla oducit. presne ako sa tu pise, vacsinou sa to taha dlhsie. vela stastia.

mamabiba
11. jan 2012

@beton práveže ona je naučená na prstíky už od pôrodnice a robí to stále. To je pre ňu hlavné ukludňovadlo. Dokonca ani prsník nie. To je výlučne príjem tekutín a potravy ☹ ☹ . Keď dopapá, tak sa odtiahne a hne´d šup prstíky do pusinky. Odnaúčania od cumlíka sa až tak nebojím, už som to raz prekonala, len sa skôr bojím toho, ako budem odnaúčať 3-4 ročné dieťa od žužlania prstíkov. A práveže sa píše, že prsty narobia väčšiu galibu v ústach ako cumlík...tak potom neviem, ke´d si mi písala, že nie (toto nieje ako provokácia, beriem to ako, že máš viac info ako ja). Snažím sa jej prstíky stále niečim zamestnať, ale to nejde. Naozaj tie prsty používa, ako iné deti cumlík.

sass158
11. jan 2012

Ahoj... moja malá tiež zo začiatku cumlík odmietala....ale asi pred dvoma týždňami(bude mať 5 mesiacov) som už nevedela čo mám robiť,nechcela mi sama zaspať, musela som ju stále nosiť..aj cez deň,aj v noci, alebo hojdať v kresielku...čo už pomaly nie je možné, pretože jej trčia z neho nôžky :D, skúsila som jej dať znova cumlík a od vtedy zaspí sama... 🙂 ale dávam jej ho len ak ide spinkať... inak ho vypľúva...

zuzuliq
11. jan 2012

A co tak vyskusat nieco taketo?
Ja som teda svojho Davidka na cumlik nenaucila, aj ked teda pokusy boli, ale proste nechcel.

zuzuliq
11. jan 2012

no toto som myslela, nejde mi pridat fotky http://www.farebne-doplnky.sk/cumlik-s-hrackou-...

dsfsf
11. jan 2012

Ak ju kojiš je to prakticky nemožné 😉

dahra
11. jan 2012

@mamabiba - citam, ze aj tvoja mala si cmula prsteky. Moj to robi od cca 3. mesiaca dodnes a to uz budeme mat 18mesiacov. Cumel chcel len dovtedy (aj to natutene, na zaspavanie), kym si neobjavil prsty. Stale si cmula len ukazovak a prostrednik lavej rucky. Vzdy ked ide spat. Posledne ale to robi, aj ked drzi nieco hebke - napr. zaclonu, deku, postelne pradlo, tj. zvacsa nejaku prijemnu latku. Naucil sa totiz sam druhou ruckou pocas zaspavania zmolit obliecku od paplonika. (Inak to som robila aj ja dlho v detstve.) A potom ho to automaticky laka aj pocas hry. To zaspavanie som este nechala tak, ale ak to ma robit aj pocas dna, uf...

mamabiba
11. jan 2012

@dahra presne, ako keby si opisovala moju Barborku. Ja by som bola radšej za cumlík. A ako píšeš, presne 2 prsty: ukazovák a prostredník..viď foto. A takto je to skoro celý deň. Aj keď sa hráme, tak jej do tej pusinky zabehnú ☹

natalia777
11. jan 2012

baby dajte si pozor na cmulanie prstekov, moja si cmulala palec na pravej ruke vyse roka az kym si tam uplne neznicila kozu, neprestal jej rast necht a uplne jej nezmokol, a dokonca na niektorych miestach mala uz aj krv............ tak ked mala 14 mesiacov naucili sme ju na cumlik a palec mala obviazany.....nastastie sa naucila a po case na palec zabudla, ale bol to strasny zlozvyk este aj ked cumel vyplula zo zaciatku automaticky si strelila do pusy palec....... teraz zaspava s cumlikom ale v septembri asi pojde do skolky tak niekedy v jari by som chcela aj cumlik vyhodit 😅

bleble
11. jan 2012

Skuste pozriet aj moj profil a moju ponuku celokaucukovych cumlikov bez akychkolvek skodlivin.
Tieto cumliky zvyknu prijat aj deti, ktore ostatne cumle odmietaju.
Urcite by som poradila vyskusat gulaty aj anatomicky tvar - ktory babatku bude lepsie vyhovovat.

31majka12
11. jan 2012

@1lussy1 ani moj nechcel cumlik...a to sme vyskusali vselijake...a teraz ma zachvilku 5 mesiacov a idu mu zuby...tak si ten cumel supol do ust sam...akosi sa tym jeho bolest ukludnuje...
Ale inac som bola rada ze cumel nechcel..on to predtym riesil po svojom...dal si tam prst 😀

beton
11. jan 2012

@mamabiba :o)) som sa pousmiala nad tvojou provokaciou, v pohode :o))
co sa tyka cumlikov, zastavam a propagujem prodojciace spravanie, preto ten prispevok. viac info tu: http://dojcenie.wordpress.com/2009/11/29/preco-...
propagacia cumlikov ako prevencie proti SIDS a spravneho vyvoja ustnej dutiny pochadza zvacsa od ich vyrobcov.
mojmu malemu sluzili prstiky na spustenie odgrgnutia, odvrackania. nemoze to s tym suvisiet? ale asi je to najma upokojovadlo. snad by som vyskusala sa viac nosit, to zabera na dost vela takychto neriesitelnych situacii.

mamabiba
12. jan 2012

@beton super článok 😀 😀 😀 , len ja mám ten problém...dala som aj foto vyššie..je úplne jedno, či sa nosíme, tulkáme,mojkáme...stále tie prsty v puse sú. Tu je citácia z toho článku: "Bábätku, ktorému bude mamička dávať svoju pozornosť, bude ho dojčiť na požiadanie, nebude cumlík zrejme nikdy chýbať" .
My sme plne dojčení, zatiaľ sa na príkrmy nechystáme a o UM ani neuvažujem. Barborka má podľa mňa niekedy pozornosti až na 1000% 🙂 , dojčená je na požiadanie, niekedy aj častejšie....ale to je problém s množstvom MM, musím ho takto zvyšovať, pretože ho niekedy nemám dostatok a predsa, dudle tie prsty v jednom kuse. Ešte aj pri priložení na prsník jej musím tie prstíky z pusy vyťahovať aby sa mi prisala 😖 . Už naozaj neviem, čo s tým mám robiť. Skôr sa obávam, ako to bude neskôr, ako ju potom odnaučiť od prstíkov??? Chcela by som to vyriešiť čím skôr, nech nám to v neskoršom veku neporobí problémy.

tomatka
12. jan 2012

ak skutočne nechce dudu, len prsník, skús jej miesto toho prejaviť nejako ináč svoju náklonnosť a upokoj ju hladením po hlavičke, telíčku, alebo je trošku pohojdaj. jej je možno zle keď dudlá dudu, môže ju napínať. 😒

beton
12. jan 2012

@mamabiba ja by som to v piatich mesiacoch asi neriesila. doteraz to podla mna robila mimovolne, kedze ani nevedela, ze ma ruky. teraz si ich zacala uvedomovat, tak ich skuma. a ked zacne byt aktivnejsia, chytat hracky, tocit sa dokola a lozit, tak podla mna na tie prsteky nebude mat cas :o)) inak v novom cisle Dieta 1/2012 su dobre popisane tie logopedicke nastrahy cumlika, co som pisala. kazde dieta si najde nejake upokojovadlo, asi im treba len viac verit a nedavat najavo nase rozhorcenie. myslim, ze to prejde, ved 5mesacne babo este nemoze mat zlozvyky, pamat miziva. udajne az od polroka je dieta schopne pochopit nejake vychovne kroky (napr. ze pri dojceni nesmie hryzt). netrap sa s tym a uvidis, ze to prejde. ja som sa pri prvom tiez s tym trapila a aj s inymi vecami, prislo, odislo, prislo ine :o)) drzte sa.

mamabiba
12. jan 2012

@beton musím povedať, že tvoje rady ma ukľudnili, asi sa na ten dudlík vykašlem keď ho nechce.

mani2321
2. mar 2013

ahoj ja som na to tak isto moja dcerka ma 2 meciace a od narodenia mi cumlik vipluvva s jazikom skusala som rozne ale anideden nemere do konca ked dam nan sladke ta ani to nepere neviem preco

sisulka7
2. mar 2013

ja tiez mozem povedat, ze nemam nic proti cumlom. Starsia tiez nechcela, chytila ho asi v troch mesiacoch a ked mala asi rok a pol, tak nam spadol dudel za postelku, nechcelo sa mi ju odtahovat a vytahovat a viac si nan nespomenula. Mala ho vacsinou len na spanie. Teraz nasa druha slecinka chytila az v styroch mesiacoch, ale presne ako pisala jedna maminka predo mnou, bola to neskutocna ulava. Nepovazujem cumle za nic strasne ak zacneme od nich dieta odducat v rozumnom case. Podla mna je idealne okolo roka a pol. A co sa tyka typu, tak zobrala taky malinky co je od 0-3 mesiacov silikonovy.

kali010
2. mar 2013

a preco ju chces naucit na cumel? 🙂

Strana
z2