Ako naučiť dvojročné dieťa na wc alebo na nočník?
☹
myslim si ze este nieje spravny cas ked nerozumie tomu, hovorim z vlastnej skusenosti, nikdy sme nenechali maleho len tak bez plienky kakat a cikat po byte a do slipkov kym sam na to neprisiel a potom to bolo bez jedinej nehody, mal 2 roky 5 mesiacov
Ked si zúfalá tak si už asi všeličo skúšala a nejde to. Tak ešte počkaj, možno to pôjde o mesiac -dva a bez stresu. Dieťa musí byť pripravené. 🙂
Najlepsie netlacit. Skusit, ak to nejde, dieta ma z toho stres, neriesit! Po dlhsej dobe opat skusit... Na mojho ziadne rady ako odplienkovat nezaberali. Tak som to neriesila, nestresovala seba ani jeho. ON SAM musel urobit prvy krok, a doslova zo dna na den zacal cikat do wc... Mal asi 3 -4 nehody, vzdy vonku, pozabudol sa pri hre. S kakanim bol vacsi problem, mal blok. Nastastie opat potreboval cas aby sa sam odhodlal, dopomohlo aj, ze sme uz akoze minuli plienky, a "velke" na velkych chlapcov sa uz nevyrabaju 😀
Tym padom opat zo dna na den sme zrusili aj plienku na noc. Logicky sme nemali 😀
Takze cikanie cca ako 2,5 rocny a to kakanie + plienka na noc skoro 3rocny... A uplne som kaslala na mudre reci okolia 😉
A to, ze ma plienku som nepovazovala za problem. Takze som nebola zufala 😉🙂
Radsej pockat na jeho odhodlanie, ako dieta stresovat, vysmievat ci ponizovat ako mi radilo vela mudrych rodicov... Kazde dieta sa to nauci... Nepoznam ziadneho dospelaka, kt by to v detstve nezvladol a nosi plienky doteraz 😉
Cakaj.skus v oktobri.ked je pripravené na tó tak by mal zavsen, max niekolko dni sibto zviknut.nasa malá 2roky3mesiace.prvy den vsade cikala,druhy den tiez a na vecer sa jej podarilo povedat v case.cikala do wc,a aj odvtedy bez problému.kakat jej trvalo ovela dlhsie povedat vcas😂 vela Sme pred tym o tom hovorili.ze Pride ten den,ked...a potom plinky nesmies dat naspat.ked to das fölé,tak uz navzdy.no na noc este potrebuje nejaky cas,ale na den uz nedaj ked si rozhodnes.urob dni bez stredu.nechodte práve vtedy na nákupy a pod.bud trpezliva.má este casu😉
Neboj dozreje samo. Ono to pride,len netreba nasilu. Skus o mesiac rozhovorom,kupit gatky,vysvetlit a posadit. Ja som skusala tiez a nic nepomahalo. Tak som kaslala na to. Potom o tri mesiace som skusila znova a normalne za dva dni odplienkovany aj na spanok aj na noc. A moj drobec je teda riadna palica tvrdohlava 🙂 nemusis byt v strese,do 15ky s plienkou nebude 😉
Zaujimave je na tom to ze nase mamy to zvladli aj v 10 mesiacoch ....bez ujmy dietata na zdravi...som zvedava ci budete cakat aj v inych oblastiach na to kym dieta zacne samo ....samo sa vsetko nauci nie? Hlavne byt na fb cely den a na mk a ved raz pride samo ze uz vie vsetko
@sykorkauhliarka ano nase matky posadzali este dieta ani nesedlo a uz bol odplienkovany..vela veci nasi rodiacia robili inak a teda vobec to dobre nebolo..ja som rada ze mozem nad vChovou svojho dietata rozmyslat a robit eozhodnutia tak aby netrpela jeho psychika..a ano cas na nocnik/wc musi prist sam, je to o tom kedy je dieta vyzrete a uvedomuje si co sa v jeho tele deje. To ci a kam sa vyprazdni je jeho rozhodnutie nie tvoje...
sykorkauhliarka. Podla mna to je zaujimave ako reagujes na veci co si sama este neprezila( dufam ze tebe to nestane ze rocne dieta bude pobehovat s plienkou) Moja dcerka sa rozpravala skoro a cikaka do serblika ako 16mes. Tlacila som lebo aj ja som mala mudre usta okolo seba bola som mlada. Po pol roku ako 2 rocna sme muselu dat plienku naspat ked sme isli niekam lebo stale sa picikala z stresu ze to nevydrzi. Teraz mam 16 m syna . vsetko rozumie ale ani za svet nepovie nic. Na serblik ani za svet(vobec nenutim, mame to na hranie) vidim na neho ze asi priamo na wc- ko bude. Ale cakam kym on bude na to pripraveny. Nechcem zazit ten stres co sme mali pted 10 rokmi
moju dcerku som zacala davat na nocnik ako 6mesacnu-len rano,,,potom neskor rano-vecer,,postupne 3x do dna,potom po kazdom papkani,,svoje dieta som tak dobre poznala ze som vedela kedy chce cikat-katat...staci sledovat ako sa dieta sprava,,od 6tich mesiacov a pokalala do plienky len 2x v noci,,ked mala hnacku vnoci-koli zubkom,,,dcerka ako2rocna sama chodi na nocnik,sama sa vycika,poutiera,,vyleje znocnika a este aj splachne 😀 moj nazor je,ze dieta,treba toto ucit-privykat skor ci uz si to uvedomuje alebo nic,naco sluzi nocnik,,je to o zvyku,,,mne pride divne 2rocne ucit na nocnik,,pretoze moja dcerka uz ako 19mesacna bola bez plienky..poradit neviem,,tu jeplen moja skusenost,,my sme zacali skoro nocnikovat,a vysledok je uzasny 🙂 mam krasnu a samostatnu dcerku,ktora sa nepopisa a nepokaka uz dddllllhu dobu

rád je plné fórum,len treba pohľadať,ja sama som to tu písala párkrát a ozaj sa mi nechce opakovať,sorry