Ako odnaučiť 8 mesačné bábo od cumlíka?
Milé mamičky, potrebujem poradiť...môjho malého dojčím od narodenia (8 mesiacov), ale za celý tento čas sa mi nestalo, aby zaspal na prsníku :( mal reflux, takže po každom dojčení si musel poriadne odgrgnúť alebo sa vyvracať 🙂 teraz už je reflux za nami, ale zaspať na prsníku nedokáže, potrebuje svoj "skvelý" cumlík...ak mu ho nechcem dať a skúšam mu ponúknuť prsník na cuckanie, tak sa aj niekoľko hodín jeduje a plače, ale nezaspí, aj keď je veľmi unavený....ako ho mám odnaučiť? ☹
@zuzzuzzuz Moj sice cumel nema a nemal, ale myslim, ze na spanok je to uplne v pohode aj do ovela vyssieho veku. Take malicke sa potrebuje upokojit, ci cumlik alebo prsnik, to je osobna volba kazdej mamicky. Osobne sa mi teda nepacia deticky, co cez den behaju s cumlom v puse... Ale to je uz zase vec kazdeho rodica 🙂
Ked raz budes chciet oducit, bez slz to mozno nepojde, ale normalne je to otazka par dni. Ale naco este 😉
@zuzzuzzuz Ahoj. Je to uz dost dlha doba co si riesila cumlik. Prosim ta, ako si to potom urobila? Nechala si ho ci vzala? Lebo ja som z mojej 5mesacnej uz zufala, v noci sa zobudi snad 30x, cez den uz bez neho takmer nemoze byt. Pritom ho aj vypluje, ale zase hlada. No nonstop kolotoc 😒
@ vierkac Nakoniec to dopadlo tak, že keď mal malý 10 mesiacov, zistili sme, že čakáme ďaľšie bobko...tak som sa prestala snažiť ho odučiť, teraz má 21 mesiacov, dudko má na noc, cez deň ho nenosí ...a dokonca ho sám dáva bábätku (samozrejme to má svoj) nakoniec som zistila, že keď dieťa cumlík chce, nech ho má a všetci sme šťastní😀
@zuzzuzzuz A mas pocit, ze postupne zavislacina odchadzala? Ja niezeby som malej nechcela dopriat, mne je jedno, nech ho ma. Ale ona ho vypluva a zase hlada, evidentne jej uz vadi, len je tak naucena, ze potom je nervna. A teda o pokojnom spanku ani nehovorim. Takze furt neviem co robit ☹
Ja mám "necumlikove" deti, oni sú obaja cicikovi 🙂 na cumlíky mám svoj názor. ale napriek tomu si myslím, dieťa netreba trápiť. Ak si ho raz naučila na cumlík, teraz určite nie je čas ho odnaučiť . Môžeš skúsiť napr. vytiahnuť mu ho s pusy keď tvrdšie zaspí, aby ho nemal v puse stále. Cez deň nejako odviesť pozornosť, aby ho nechcel len tak z nudy...
Ja som odmietala cumlík, kým sa dalo, ale zlomená kľúčna kosť u malého pri pôrode, strašný reflux a kojenie každých 40 minút deň / noc a Vojtovka má presvedčili na cumlík...a závislosť sa vytráca, vonku či v aute zaspí aj bez cumlíka a v noci ho vypľuje... dúfam, že raz ho zahodí sám😇
No asi ma nejaký dovod nato ho zrušiť... Tak neviem preco tu vsetky komentujete ze preco ho chce takemu malemu bábätku zrušiť akoby mu s tym sposobila nejaku traumu.. Niekedy su tie dovody na zrušenie cumlika na mieste.. Ja mam 6 mesacnu dcerku od narodenia mala cumlik.. Čím je starsia, ked jej vypadne pocas spanku hned je hore.. A nic ine cely vecer a celu noc nerobim len jej ho davam naspäť do ust lebo si ho zacne placom vyžadovať a je to uz naozaj neunosne.. Nevyspata mama a nevyspate bábo... Tiez minje to luto jej ho nedat ale ak to ma upravit spanok tak preco nie? Tak snazte sa odpovedat na otazku a nie si otazku vytvarat sami.. Tesilo ma...

Presne moji obyčajné, žiadne anatomické do dvoch rokov a zúbky majú krásne rovné.