icon

Ako odnaučiť dieťa od cumlíku?

evoletka
1. dec 2013

Dcerka bude mat 3roky a nechce sa vzdat za ziadnu cenu cumliku.Prosim poradte

rozpravka774
1. dec 2013

🙂)) Moj drobec mal 3r prec a tak si jedneho dna povedala dost.Dudliky jednoducho niekam zmizli a bolo. A napodiv,nebol ani ziaden plac,ani cirkusy. Na dudlik si ani nespomenieme.🙂

sara85
1. dec 2013

No nam sa presne na Mikulaša podarilo odučit ,synovi som hovorila že ak chce baličak od Mikulaša nesmie mat dudel ,takto sa ich vzdal ,večer bolo trochu plaču ale dalo sa to ,na druhy den menej a potom si už ani nespomenul 😉

kinna
Odpoveď bola odstránená
minnie55
1. dec 2013

Jednoducho mu ho vezmi a hotovo. Trošku si poplače a bude dobre 🙂 teraz sa do mňa určite obujú niektoré maminky, že to je týranie a bla, bla, bla.....ale u nás to fungovalo u oboch detí a žiadne psychické traumy z toho nemajú 😉

jankamgr
1. dec 2013

No u nás to bolo asi takto: mal tých dúd strašne veľa, jednu vyhodil sám kačičkám do Hrona, ďalšiu prehryzol, ďalšiu hodil do záchoda (to mal vtedy také obdobie, že všetko vyhadzoval kam sa len dalo), ostatné som skryla a zostala mu len jedna. Povedali sme mu, že cumlík a plienka sú veľkí kamaráti a keďže už plienky nemá cca pol roka, tak už ani duda nám nie je treba 😀 Prvý týždeň ju pýtal pri každej príležitosti a teraz je to už skoro 2 mesiace a ani ho nenapadne 😀 😀 Dokonca, keď sa sťažoval môjmu švagrovi, že nemá dudu, tak ten mu povedal, že je to hanba, taký veľký chlap aby mal dudu 😀 odvtedy každému bábu, ktorému vidí dudu kričí HANBA 😀 😀

zuzkaanicka
1. dec 2013

Starsia dcera mala cumel (naucili ju v porodnici) do 19-tich mesiacov ... zbavili sme sa velmi jednoducho ... boli sme pri mori, ja som ho mala v taske ... vecer si ho pytala a ja som jej povedala, ze ho v taske nemam, ze nam asi vypadol a vzala si ho nejaka rybicka ... cakala som cirkus, ziaden sa nekonal, nieco tam porozpravala, ze kam az doplava a viac ho nepytala ... mozno sme mali stastie (preto som mladsej ani ziaden nikdy nedala), mozno bola vyhoda aj to, ze som vtedy este kojila, takze nahradu mala 😉 ... Ty poznas svoje dieta najlepsie-niekde pomoze rozpravka a niekde tvrdsi pristup 😉

lilila65
1. dec 2013

Ja som synovi nahradila cumeľ malým sloníkom, keďže on ho rád držal aj v ruke, hlavne pri spaní, tak sme mu povedali, že malý škriatkovia mu zobrali dudu a namiesto neho tu nechali malého modrého sloníka. Pár dní sa nás pýtal a potom ho to prešlo a po týždni na to zabudol, niekedy v noci sa zobudil a pýtal si dudu, ale radšej som ostala ticho a nevšímala ho a on za chvílku sám zaspal so sloníkom v ruke. 🙂

sonagolisova
1. dec 2013

u nas tiez sme obom zobrali ked mali cca 20 mesiacov a nedali... synovi zobrali smetiari a dcerke priletela vrana a zobrala pre ine babatko 🙂 trochu pomrnkavali ked sa islo spat ale rozpravali sme rozpravku a nejako zaspali.... po par dnoch si tiez nespomenuli....

mihaja
1. dec 2013

My sme v cumlali ešte v 2 rokoch. Potom prekusol všetky cumle čo mal no a nové nedostal. Prekusnuté cumlať nechcel tak smola. Dva dni trochu mrnčal keď zaspával skúšal-vymieňal tie prekusnuté nakoniec zaspal a po dvoch dňoch pohoda. Ak malá cumle neprehryzie skús jej tam urobiť dierku, možno jej nebude takto chutiť a prestane.

silvia123
1. dec 2013

Veľmi jednoducho, zobrať a nedať! Jednoducho dudlík sa stratil, tatino pôjde kúpiť, ale až zajtra, lebo je obchod zavretý, keď pýtala, tak som neoponovala, vždy som povedala, že dostane, len tatino musí kúpiť. Na tretí deň si ani nespomenula. Malá dudlovala len počas noci, chlapec občas aj cez deň. Obaja skončili s dudlom keď mali cca. 2,5 roka, dcérke to doporučila zubárka, tak to som ešte v ten deň ukončila. Určite by som decko nenaťahovala, že zoberiem a za pár hodín dám! To by sa neodučilo nikdy!

zita19
1. dec 2013

Nasmu Matovi spadol cumel do vane ku kaprovi. Nenapadne sme ho skonfiskovali a na poziadavku, ze Dudu dostal odpoved. Nie je, ryba spapala. Mime vybral cumel z pusy tetin Punto a pozul. Odpoved bola, Nie je. Havo spapal. Dva dni plakali a potom bol klud. Obaja mali nieco viac ako 1,5 roka.

lorela
2. dec 2013

Väčšinou tomu dopomôže "šťastná náhoda" 😉 U nás tomu nebolo inak; jedného pekného večera sa dcérka neustále hrala s cumlíkom, a ja som ju neustále upozorňovala, že si ho zašpiní, cumlík sa nehádže po zemi, stratíš cumlík a pod. Čo čert nechcel, naozaj sa jej tak zapatrošil, že sme ho dobrú hodinu nevedeli nájsť. Nakoniec bol na vine "zajačik", keď som dcérku ukladala do postieľky a bez cumlíka. "Ten zajačik z tvojej obľúbenej knižočky prišiel, cumlík sa mu zapáčil, a tak si ho požičal, pomyslel si, že už si veľká. A utekaaaal s ním až do poľa, do svojho domčeka a teraz s ním bude spinkať on... 🙂

nelyss
2. dec 2013

Ja som si objednala Mikulasa a certa....cert si vypytal za balicek na vymenu cumlik...a zobral si ho do pekla...dva dni sme preplakali a na otazku ja chcem cumlik,kde mam cumlik- odpovedala som,ze nech si ide certovi pren ...a bol pokoj.Fungovalo to pri oboch detoch. 🙂

hameeda
2. dec 2013

vyhodiť do koša

lubina
2. dec 2013

nasa druha tiez nie a nie sa oducit od cumlika, az nakoniec mi poradili, aby som don urobli ihlou malicku dierku, ona sa ta dierka sama trosku zvascila a isiel tam vzduch, mala uz cumel sama vyberala ze ho nechce a chce iny, ale iny sme uz samozrejme nekupili a tak ho zahodila sama....ale na kazde dieta zrejme plati nieco ine, lebo starsia sa jednoducho sama rozhodla a jeden vecer, ked som jej dohovarala, ze zasa cumlik, tak ho dala vonku z ust a viac nezobrala.Ale to urobi asi velmi malo deti, ja som z toho bola v soku, ze dva a pol rocne dieta sa takto same rozhodlo...ale potesilo ma to

matozazzo
2. dec 2013

Starsiu a aj deti v jaslickach sme odnaucili tak, ze sme pod stromcek dali cumliky, sli spinkat a ked sa zobudili, boli tam darceky 🙂 ktori rodicia vydrzali vecerny narek, oducili tiez, ktori nie, trvalo to dlhsie. Ale do 2-3 dni bolo dobre 🙂
Mladsiu 2r sa tiez chystam oducit teraz, pod stromcek odovzda vsetky cumliky, na oplatku, aby jej Jezisko priniesol darceky. Vecer bude urcite rev, ale bude volno, takze kludnejsie obdobie, aby sme to zvladli 🙂
A inak, musia vsetky cumle prec z domu, lebo inak ta pokusa... A aj od babky ci dedka ;)
Je ine, ak mas 1 cumel, ako ked ich mas 7 ako my 🙂 vzdy nejaky zapotrosila, 1 v aute, 3 doma, 1 v kabelke... :D