icon

Ako reagovať, keď dieťa zistí pravdu o Ježiškovi?

11. nov 2024

Čo ak vy nechávate vaše deti veriť na Ježiška, ale spolužiak či kamarát dieťaťa mu povie pravdu?.Napríklad dieťa, ktorého rodičia nie su veriaci alebo ani Vianoce neslávia?

Strana
z4
gab1sol
11. nov 2024

Moje dievčatá veria na Ježiška. Každý rok píšu list. Po štedrej večeri ho ideme vždy čakať vonku, zaspievajú mu. Ale vedia aj to, že nie každý to tak má. A že darčeky si kupujeme aj my, ak niekoho chceme potešiť a darovať mu niečo. Učím ich rešpektu a preto im vysvetľujem, že to, že oni na Ježiška veria, neznamená, že to tak majú všetci.

rozculena
11. nov 2024

@biba_18 k tomu,že tvoje dieťa verilo na Ježiška do 11 rokov

biba_18
11. nov 2024

@rozculena ☺️ jedináčik so slniečkovou povahou a odchovaný na hp a polárnom exprese, no čo ti budem, sme obaja v tomto veľké deti 😂😂 a nezobral to nijak tragicky v zmysle že sme mu klamali, lebo veď ani v rozprávkach to nie je klamstvo ale rozprávka…

amy2807
12. nov 2024

@mamamasama tak dufam ze ste deti neklamali aj naddalej a vysvetlili ste im ze santa claus im nedonesie ziadne darceky kedze neexistuje, lebo povedat ze babo v plienke im darcey nenosi ale nechat ich v tom ze im ich mozno donesie nejaky santa claus tak to uz je ok...:D

mamamasama
12. nov 2024

@amy2807 Jasné, že im neklameme. Ved o tom píšem. Tvoje deti nemajú fantáziu? Či veria len tým klamstvám, ktoré im vtlkaš do hlavičkek ty?

mamamasama
12. nov 2024

@amy2807 fantazia a nahovorene klamstva su rozdiel

amy2807
12. nov 2024

@mamamasama len ja?..vsak mikulasa pre boha uz aj v skolke mali?..aj s pani ucitelkami pisali jeziskovi list, v rozpravkach, v reklamach sa spomina jezisko mikulas....cize ked vy poviete vasim detom nieco alebo nechate ich verit v nieco co neexistuje (napr. santa claus) tak je to fantazia , ked poviem ja ze necham dieta verit v jeziska a mikulasa uz je to nahovorene klamstvo..

profantova
12. nov 2024

My sme kresťania a práve preto sme deťom vždy hovorili pravdu, ako to je...takže žiaden Ježiško darčeky nenosí...ale všetko, čo máme, nám Boh požehnal, takže dary dáva a veľa...najväčší z nich - večný život.

mamamasama
12. nov 2024

@amy2807 ja im pravdu hovorim. Napisala som ti to dvakrat. Teraz neviem, ci si dementna, alebo len nevieš citat.

biba_18
12. nov 2024

@mamamasama takže ani mikuláš, ani zúbková víla, ani jednorožce... ale pôjdu do neba, to už je čistá pravda ...

biba_18
12. nov 2024

@profantova len pre upresnenie - s tým večným životom to máš potvrdené? ak tvrdíš že je to pravda ...

amy2807
12. nov 2024

@mamamasama dememntna ste akurát tak vy ..si čítajte po sebe čo napíšete najskôr..

zuzitko74
12. nov 2024

Baby, niektoré sa už fakt upokojte. To si ešte aj v takejto téme potrebujete dokazovať, že len vy žijete ten správny život a každý, kto sa rozhodol, že to chce vo svojom živote inak, tak to robí zle?

mamamasama
12. nov 2024

@biba_18 Napíše pokrytec, ktorý oslavuje kresťanský sviatok ✌🏻🤣

mamamasama
12. nov 2024

@amy2807 škoda slov 🤭

biba_18
12. nov 2024

@mamamasama a ty ako vieš čo ja ako oslavujem? 😂 ja to vôbec to nevnímam ako pre mňa závazný kresťanský sviatok 🙂 pre mňa je to zmes pohanských a kresťanských zvyklostí - a teda skôr tých pohanských ...

autor
13. nov 2024

@profantova vy ste Jehovova svedkyňa? Oni veria, že budú žiť večne ľudia.

profantova
13. nov 2024

Nie, napísala som, že sme kresťania, svedkovia Jehovovi sú svedkovia Jehovovi, nemyslím, že sa považujú za kresťanov....a celá Biblia hovorí o tom, že existuje život po smrti, existuje večný život, a tiež ako môže mať človek istotu, že večný život ozaj má...

mane01
14. nov 2024

Tak moja dcera povedala detom v skole, ze Jezisko nenosi darceky a to sme veriaci. Jej to povedal starsi brat, ja som ani nevedela, ze to medzi sebou riesia. Co som mala robit? Raz by to prasklo tak ci tak…

Strana
z4