icon

Ako reagovať, keď si dieťa zo vzdoru búcha hlavu o zem?

borisvolcko
3. feb 2012

Môj ročný syn keď mu niečo zakazujem , začne si búchať hlavu o zem, na dlažbe, na parketách, hocikde. Až tak , že má po čele modriny. Neviem ako mám na to reagovať, snažila som sa ho napomenúť ale robil to ešte viac...má niekto s tým skúsenosť, robiť s tým niečo alebo si to nevšímať?

denisekkk
3. feb 2012

aj nasa mala to robi, ja ju vacsinou presuniem na penove puzzzle alebo tak a a tam nech si zuri...ale tiez by som prijala daku radu

lleniak
3. feb 2012

@borisvolcko my si to nevsimame, resp. reagujeme len na pripadnu velku bolest. ale je pravda, ze k modrinam sme sa este nedopracovali

livka299
3. feb 2012

Jémine aj môj toto robil, tiež si pamatám, som bola strašne zúfala, raz v lete mi na pošte tak buchol hlavu, že som myslela že rovno do nemocnice poutekám 😒

A potom ani neviem ako proste to prestal robiť.

Teraz to zas robí synovček 😀 Sú to len trucy, netreba si to podľa mňa všímať.

Ja som to riešila tak, že som si nevšímala, schválne som sa akoby nič odobrala do inej izby....

lenka268
3. feb 2012

Moj maly to tiez zacal robit asi pred dvoma mesiacmi ale nie o zem. Bucha si hlavku o kuchynsku linku, ked sa jeduje alebo o dvere ale len par krat, a nie nejak silno no snazim sa ho niecim inym zaujat. Nestihne si spravit modrinu, hned k nemu pridem a zabudne na to ked mu zacnem nieco rozpravat. Hadam ho to prejde, tiez ma to trapi.
@borisvolcko

sisaha
3. feb 2012

...sa mi zda, ze toto iste robila aj moja starsia dcera...a ja ako "supermatka" som ju v tom povzbudzovala...Kedze upozornovanie nepomahala, tak som jej to "prikazovala". Ona zacala a ja som jej do toho zacala hovorit: "este, super, este si buchni, poriadne". A kedze to bolo prikazovane a ona zasadne robila vsetko naopak ako som hovorila, tak prestala. Trvalo to asi 2-3 dni, potom sa jedovala inak... 😀

briketa
3. feb 2012

@borisvolcko ak ma syn jeden rok a zranuje sa az do modrin, jednoducho ho zoberies a pritulis a odputas pozornost. V jeho veku rozumie cinom (som frustrovany, tak si bucham hlavu), ale nie moznym nasledkom.
Vziat na ruky, odist niekam inam, zacat robit nieco ine.
Veci co vydavaju zvuk, maju farebne svetla, tvoje spievanie, zive zvieratko, jedlo - to su najcastejsie zaberajuce odoberace pozornosti.
Nenechaj ho buchat sa. Je rozdiel ked to niekto robi len "cvicne", to si staci nevsimat, a ked on ma modriny 😖

@sisaha na Tvoju metodu je rocne dieta primale

unique
5. feb 2012

Moj maly si zase buchal sam rukami do hlavy...a dost dlho to trvalo. Vzdy som ho upozornovala aby to nerobil a robil to aj tak este viac. Potom sme si to prestali vsimat a tak ho to nastastie aj preslo. Ale myslim ze z toho deti vyrastu.

danu
6. feb 2012

@borisvolcko pozri, pripadne sa opytaj v teme na ktoru ti dala link elise