icon

Ako riešiť prechádzky počas začiatkov odplienkovávania?

pimpulienka
30. máj 2012

Ako ist na to doma, to viem len dumam dumam, či isť na to formou uplne bez plienky a brat nahradne veci, alebo von plienka..či to nebude priliš hrrr. Aj doma aj von gaťky..Spinkanie zatial neriešim. Zaujima ma pobyt vonku, lebo mi von chodime na komplet cele poobedie aj na 4 hodiny..Vďaka za skusenosti 😉

pepsyna
30. máj 2012

ahoj my sme zo zaciatku chodili s plienkou(este nebolo vonku az take teplo)
, no ked som videla, ze plienka byva sucha a az po prichode domov sa vycikala, tak som uz plienku nedavala...pokial ides bez plienky von pre istotu treba nahradne oblecenie-ale to musis vystihnut podla toho na aku asi dobu ti mala udrzi moc, radsej ju davaj vonku castejsie cikat-teraz je vonku teplucko, takze smelo aj bez plienky 🙂

breslerka
30. máj 2012

Ahoj, ja som sa von malej vzdy casto pytala, ci nechce a mala som 1 az 2 veci na prezlecenie...ked sa pocikala, proste som ju prezliekla...postupne sa naucila, lebo ked som ju prezliekala, nemohla ist hned na hojdacku a pod. tak ju to asi aj motivovalo.... 😉

sympa1
30. máj 2012

ja som si pockala na uplne teple pocasie a hned sme sli von uplne bez plienky , samozrejme s nahradnym oblecenim..to je asi najlepsia metoda..a ked sa mala pocikala vonka..aspon zistila ze je mokra a ma si davat pozor. nam tato metoda velmi pomohla...do tyzdna bola dcerka uplne bez plienky...aj v noci

lumimi
30. máj 2012

ja som isla na ostro ked neboo uplne zima, ale už sa vedel pýtat - to sa rýchlo naučil a vžddy som ale mala so sebou nahradne veci. a teraz ani do auta nedávame plienku, vycika sa pred tým a potom a ked sa v aute pýta tak sa snažíme zastavit, ale vie počkat s cikaním pár minut, takže nie je to až také zlé. Len sa nebát. deti sa to rýchlo naučia ked vedia ze ich plienka nezachráni

kaja73
30. máj 2012

Moj sa odplienkoval v 16 a pol m. minuly rok v aprili a plienku proste viac nedostal-ani na von ani do auta-len na spanok ju mal.
Nosila som nahradne veci,ale po tyzdni uz neboli ani potrebne.
Podla mna sa dieta len pletie,ak raz plienku ma a raz nie.
A jasne ze som sa ho casto pytala a aj sama dala cikat - ak sa v priebehu hodiny sam nepytal cikat.

katy1979
30. máj 2012

tak ako kaja hovori nedat plienku ani na von ani doma. do kocika do autosedacky daj pod zadok latkovu plienku ci nepremokavu podlozku z lekarne aby ti to neocurala. Nech v tom maju jasno ze jednoducho plienka nie je. My nosime nahradne veci stale ale nielen kvoli cikaniu hlavne kvoli zaspineniu ci obliatiu.
Prveho som davala najprv kazdu hodinu cikat. Druheho som nemusela on sa odplienkoval v podstate sam.

anjelicek26
30. máj 2012

My sme sli od zaciatku naostro a to bol januar, nahradne veci zo sebou a serbel v kufri auta ak sme sli na dlhsie... do autosedacky savu podlozku. Ale on sa vonku pocikal len asi 1x za cely cas a to tie prve dni... proste vydrzal domov alebo na wecko, nastastie cikal na povel hocikde... po dvoch mesiacoch zacal obcuravat travu, tak uz bolo po probleme..

Dieta to podla mna popletie, ak mu das von plienku, ako ma 1,5-2 rocne dieta chapat taketo pravidla - tam mozem, tam nie, vtedy ano, vtedy nie, ked chudak akurat zacina ten mechur zvladat.

lili777
30. máj 2012

Ja súhlasím s tým, čo tu baby píšu. Keď nedať plienku, tak nedať. samozrejme okrem spánku, ale ináč nie. Nech nemá hokej v hlave, že teraz môžem a teraz nie. Moja skúsenosť s malým bola taká, že za tri dni sa pýtal a ani potom keď som mu do auta na dlhšiu cestu dala plienku, pýtal sa a keď som povedala, že môže, že má plienku, tak sa do nej odmietal vycikať🙂 v zásade sme zastavovali, ale dávala som mu tú "nohavičkovú" len ako takú sicherku🙂

rebecca2006
30. máj 2012

ja som spočiatku prestala dávať plienku len na doma. Na von sme si plienku dávali, úprimne povedané, kým sa naučil aspoŇ trochu nepiškať každých 30min by bol v jednom kuse mokrý. Fakt je, že sme začali odplienkovať v zime- teraz by som to možno riešila aj nároazovo, je jednoduchšie dať dieťatko piškať vonku aj keby máte nehodu, tak stačí zobrať jedny kraťasky.... Ja keď som si predstavila, že mi preciká aj zimný overal....Potom, keď už bol v nácviku lepší, a vonku bolo tak okolo 20st, tak sme začali chodiť naostro- najpr len blízko k domu alebo na záhraku a brala so rezervu. Nemyslím, že malý mal v tom hokej, podľa mŇa celko dobre chápal že pleink na von je pre "itotu" a že pýtať sa má tak či tak. NEskôr som ho von dávala bez plienky a plienku som dala naprl len keď sme šli autom, alebo ke´d šli s MM nakupovať a bolo mi jasné, že to neustrihnu. Teraz dávame plienku len na noc.

zuzka1008
30. máj 2012

my sme najprv doma boli bez plienky, a po cca mesiaci, aj vonku, 3x sa pocikala, to som mala vždy nahradne veci v batôžku a odvtedy mi vždy naznači, lebo povedať to ešte nevie. mame 20mes a sme uplne bez pleny, len na noc ju dam lebo sa ešte mliečkujeme

xenicka13
30. máj 2012

ja som mala nahradne veci vzdy v ruksaku aj ked sme isli na 10 min. do obchodu,podla mna by to malu mylilo,keby mala plienku a dokonca ani v aute som jej ju nedala, zato nocnik bol pod nohami stale 😀

peluskovo
30. máj 2012

nasa sa doma odplienkovala na rok a 11 mes, to bol januar, takze von chodila s plienkou, akonahle bolo teplejsie, chodila bez plienky / predsa len prezliekat v januari .... / a nosila som nahradne oblecenie.

weronyca
30. máj 2012

Kocky a toto by ma zaujimalo,mate pravdu, ze ked nedat tak vobec, len mne je napr. Blbe ked maly chce byt na ihrisku a obcas sa mu stavaju nehody, pozabudne sa a cvrk napr. Do piesku, alebo tak.. Rie pohlady mamickek si radsej nechcem predstavovat..

A trapi ma este jedn vec, moj syn odmieta cikat postojacky, uz sme ho vseliako motivovali, ale to co stale budem behat so serblom?

stanka02
30. máj 2012

Doma plienku davam iba na nocne spanie. Na denne spanie mu davam iba savu prebalovaciu podlozku, uz asi tyzden je sucha. Ked ideme niekam na dlhsie davame nohavickove plienky a v aute mame nocnik. Poslednu dobu je plienocka sucha, ked prideme domov, vycika sa pekne v aute. Rad cika na mieste vodica a soferuje pritom, lebo bol zozaciatku problem, ze nechcel mimo domu ani za svet cikat do nocnika. Odplienkovanie nam trva uz 2 tyzden a sem tam sa este doma pocika do nohavic. A kakanie zacina byt 2 kapitola, posledne nechce do nocnika ani za svet, nalozi si do slip. Davam nanho pozor, no to je sekunda, ze sa zasije a uz to je tam 😵
No vsetko chce cas, dufam, ze casom sa mu bude chciet aj kakat do nocnika.

adri2211
30. máj 2012

zacali sme s odplienkovanim pred troma dnami... plienocku davam len na spanok,aj von chodime bez len mam pri sebe 2-3 nohavicky a leginy,podla toho na ako dlho ideme. dnes som videla prvy pokrok 🙂 ked prisla za mnou ze ide na serbel. mala sice crknute v gatkach,ale aspon prisla,ze chce cikat 🙂

luciferkax
30. máj 2012

ja som nedávala, ale vonku som dávala cikať , aj ked sa nepýtal, napr. každú pol hodinku? potom sa mu to zapáčilo a pýtal sa cikať aj vonku.. samozrejme, náhradné nohavice som so sebou nosila a aj sme ich občas využili :D