icon

Ako sa počíta vek miminka?

awalancha3
6. mar 2011

Ako sa vlastne počíta vek bábatka? na týždne, tak že ked sa narodila vo štvrtok, tak dva týždne má vo štvrtok o dva týždne, to by mi bolo jasné, ale akos a počítajú mesiace? ,á mesiac vo štvrtok o 4 týždne alebo podla kalendára v den ked bude 25 teho, kedže sa 25 teho narodila?..... a kedy je dovrseny 4 mesiac veku? ak to budem počítať podla týždnov je to skor ako keby som počítala podla kalendára... hm, ako to je vlastne?

ikke
6. mar 2011

to chces aj 10. mesiac alebo rok pocitat podla tyzdnov? 😅
mesiac je samozrejme mesiac kalendarny, cize ked je narodena 25., x-ty mesiac dovrsi vzdy 25. 😉

ak to chces vediet kvoli prikrmovaniu, nemusis pri nej stat dobre ze nie so stopkami a v prvej minute dovrseneho mesiaca tlacit do nej mrkvicku... vsetky tieto veci su OD urciteho dovrseneho mesiaca, je na tebe, ci zacnes presne v den, alebo o dva tyzdne neskor (len nie skor!)

adky
6. mar 2011

25 marca bude mat Helenka ukonceny 4 mesiac. Cize 26 marca budete prezivat akurat prvy den z 5 mesiaca jej zivota,ale nebude mat este 5 mesiacov-len ten mesiac bude prezivat....bude mat 4 mesiace a jeden den. Neviem ako to mam vysvetlit,nic lahsie som este nevysvetlovala 😅
Mesiace sa v ziadnom pripade nepocitaju na tyzdne ako v tehotenstve! Ked prejdu 4 tyzdne,tak dietatko nema mesiac. Mesiac ma 28,29,30 alebo 31 dni ......vzdy ti vyjdu za mesiac bud rovne 4 tyzdne,alebo 4 + 1,2,3 dni ....ak by si pocitala ze mesiac ma kazde 4 tyzdne,tak 12 mesiacov (cize rok) by mala nejakeho (cca) 15 novembra - ale to nie je pravda,kedze je narodena 25 novembra 😎

habibi78
6. mar 2011

pozri sa do svojho pasu, tam ti to pise 😉
ak sa dieta narodilo napriklad 25.1, tak styri mesiace bude mat 25.5, sest mesiacov 25.7, jeden rok 25.1 buduceho roku 🙂

ela2710
6. mar 2011

jasne, ze podla kalendara, ved ked sa narodil 25. tak buduci rok 25. bude mat jeden rok, ved keby si to ratala podla 4 tyzdnov, tak by narodeniny nevysli v den jeho narodenia 😉

macka01
7. mar 2011

to ozaj môže mať niekto takýto problém???? 😲 ako sa rata vek???

titkovamiriam
7. mar 2011

strašne milý problém 🙂 Ja som samozrejem najskor pocitala tyzdne-7dni -1t. a to do mesiaca potom to boli mesiac-kalendarne od datumu k dátumu a dnes roky 🙂 🙂

bellugia
7. mar 2011

To už je aké zadanie :D Ale je pravda, že napr. 2. mesačné dieťa nemusí mať 8 týždňov 🙂) Lebo mesiac má viac než 28 dní 🙂 Ale kto už to tak ráta? Ako už bolo napísané - treba rátať normálne, aby narodeniny vyšli na dátum jeho narodenia - lebo ako chceš počítať jeden rok? Koľko dní, týždňov? To by vyšlo stále na iný dátum. Pri tehotenstve sa to meria inak, nenechaj sa tým po 9. mesiacoch pomýliť 😀

halime
26. nov 2011

Niekomu sa to moze zdat malicherne ale ja tiez mam tento problem ze ako to vlastne pocitat. Od zaciatku sme na umelom mliecku a od stvrteho mesiaca dokrmujem. Ked sa tak zamyslam asi som porobila dost chyb v jeho stravovani :((( lebo cely cas pocitam tyzdne. A aj mliecko ktore sa dava po siestich mesiacoch som dala asi o dva tyzdne skor. Maly sa narodil 15teho maja cize sest mesiacov by mal mat. 15teho novembra ale ked pocitam tyzdne tak sest mesiacov mal o dva tyzdne skor. Ci sa niekto stretol s tymto problemom? Ci ste sa riadili niekto tyzdnami co sa tyka zamenam mliecka, dokrmovanim a podobne???

ivett1
27. nov 2011

@halime...no, až taký veľký problém to zas nie...čo sa týka príkrmov, tak vždy je napísané od akého veku ich môžu detičky papať (ak od ukončeného 6. mesiaca, tak vlastne až ako 7 mesačné podľa narodenia...ak od 24. týždňa, tak vezmi kalendár a rátaj týždne... 😉 )...pri umelom mliečku tiež ...možno to rátanie na týždne zostalo ešte z čias, keď sme si počítali v koľkom týždni tehotenstva vlastne sme 🙂...a vôbec si nemusíš robiť starosti kvôli strave - teda, že si niečo dala dieťatku skôr ako si mala podľa návodu...horšie by to bolo, ak by ste mali preto zdravotné problémy...alebo pri užívaní voľnopredajných liekov...či doplnkov výživy

bambinkaa
27. nov 2011

aka dobra tema 😀 ja pocitam tiez podla kalendara. Mamicky radsej pockajte so stravou ak si nie ste iste 🙂

katrinka8
27. nov 2011

Jeeej, to je mile 😀 Ja som najprv ratala tak sama pre seba na tyzdne do cca druheho mesiaca a potom podla datumu klasicky na kalendarne mesiace 😉

amorko1
16. apr 2014

ako sa pocitaju mesiace ked sa narodila 17.12.2013 dakujem za odpoved

alexis617
21. apr 2014

super téma zas som sa zasmiala 😵

ukulela
21. apr 2014

podla letokruhov predsa ... nie?