Ako sa počíta vek miminka?
Ako sa vlastne počíta vek bábatka? na týždne, tak že ked sa narodila vo štvrtok, tak dva týždne má vo štvrtok o dva týždne, to by mi bolo jasné, ale akos a počítajú mesiace? ,á mesiac vo štvrtok o 4 týždne alebo podla kalendára v den ked bude 25 teho, kedže sa 25 teho narodila?..... a kedy je dovrseny 4 mesiac veku? ak to budem počítať podla týždnov je to skor ako keby som počítala podla kalendára... hm, ako to je vlastne?
25 marca bude mat Helenka ukonceny 4 mesiac. Cize 26 marca budete prezivat akurat prvy den z 5 mesiaca jej zivota,ale nebude mat este 5 mesiacov-len ten mesiac bude prezivat....bude mat 4 mesiace a jeden den. Neviem ako to mam vysvetlit,nic lahsie som este nevysvetlovala 😅
Mesiace sa v ziadnom pripade nepocitaju na tyzdne ako v tehotenstve! Ked prejdu 4 tyzdne,tak dietatko nema mesiac. Mesiac ma 28,29,30 alebo 31 dni ......vzdy ti vyjdu za mesiac bud rovne 4 tyzdne,alebo 4 + 1,2,3 dni ....ak by si pocitala ze mesiac ma kazde 4 tyzdne,tak 12 mesiacov (cize rok) by mala nejakeho (cca) 15 novembra - ale to nie je pravda,kedze je narodena 25 novembra 😎
pozri sa do svojho pasu, tam ti to pise 😉
ak sa dieta narodilo napriklad 25.1, tak styri mesiace bude mat 25.5, sest mesiacov 25.7, jeden rok 25.1 buduceho roku 🙂
jasne, ze podla kalendara, ved ked sa narodil 25. tak buduci rok 25. bude mat jeden rok, ved keby si to ratala podla 4 tyzdnov, tak by narodeniny nevysli v den jeho narodenia 😉
to ozaj môže mať niekto takýto problém???? 😲 ako sa rata vek???
strašne milý problém 🙂 Ja som samozrejem najskor pocitala tyzdne-7dni -1t. a to do mesiaca potom to boli mesiac-kalendarne od datumu k dátumu a dnes roky 🙂 🙂
To už je aké zadanie :D Ale je pravda, že napr. 2. mesačné dieťa nemusí mať 8 týždňov 🙂) Lebo mesiac má viac než 28 dní 🙂 Ale kto už to tak ráta? Ako už bolo napísané - treba rátať normálne, aby narodeniny vyšli na dátum jeho narodenia - lebo ako chceš počítať jeden rok? Koľko dní, týždňov? To by vyšlo stále na iný dátum. Pri tehotenstve sa to meria inak, nenechaj sa tým po 9. mesiacoch pomýliť 😀
Niekomu sa to moze zdat malicherne ale ja tiez mam tento problem ze ako to vlastne pocitat. Od zaciatku sme na umelom mliecku a od stvrteho mesiaca dokrmujem. Ked sa tak zamyslam asi som porobila dost chyb v jeho stravovani :((( lebo cely cas pocitam tyzdne. A aj mliecko ktore sa dava po siestich mesiacoch som dala asi o dva tyzdne skor. Maly sa narodil 15teho maja cize sest mesiacov by mal mat. 15teho novembra ale ked pocitam tyzdne tak sest mesiacov mal o dva tyzdne skor. Ci sa niekto stretol s tymto problemom? Ci ste sa riadili niekto tyzdnami co sa tyka zamenam mliecka, dokrmovanim a podobne???
@halime...no, až taký veľký problém to zas nie...čo sa týka príkrmov, tak vždy je napísané od akého veku ich môžu detičky papať (ak od ukončeného 6. mesiaca, tak vlastne až ako 7 mesačné podľa narodenia...ak od 24. týždňa, tak vezmi kalendár a rátaj týždne... 😉 )...pri umelom mliečku tiež ...možno to rátanie na týždne zostalo ešte z čias, keď sme si počítali v koľkom týždni tehotenstva vlastne sme 🙂...a vôbec si nemusíš robiť starosti kvôli strave - teda, že si niečo dala dieťatku skôr ako si mala podľa návodu...horšie by to bolo, ak by ste mali preto zdravotné problémy...alebo pri užívaní voľnopredajných liekov...či doplnkov výživy
aka dobra tema 😀 ja pocitam tiez podla kalendara. Mamicky radsej pockajte so stravou ak si nie ste iste 🙂
Jeeej, to je mile 😀 Ja som najprv ratala tak sama pre seba na tyzdne do cca druheho mesiaca a potom podla datumu klasicky na kalendarne mesiace 😉
ako sa pocitaju mesiace ked sa narodila 17.12.2013 dakujem za odpoved
super téma zas som sa zasmiala 😵
podla letokruhov predsa ... nie?

to chces aj 10. mesiac alebo rok pocitat podla tyzdnov? 😅
mesiac je samozrejme mesiac kalendarny, cize ked je narodena 25., x-ty mesiac dovrsi vzdy 25. 😉
ak to chces vediet kvoli prikrmovaniu, nemusis pri nej stat dobre ze nie so stopkami a v prvej minute dovrseneho mesiaca tlacit do nej mrkvicku... vsetky tieto veci su OD urciteho dovrseneho mesiaca, je na tebe, ci zacnes presne v den, alebo o dva tyzdne neskor (len nie skor!)