Ako šetrne odnaučiť dieťa od plienok?
Poradíte prosím? Skúšali sme už kadečo. Keď ma ísť bez plienky na wc alebo na nočník, strašne plače a je v strese. Čaká nás skolka a neviem co robiť. Ďakujem za každú radu 😇
@kaktusik007 Dobry napad!
ak ma rad knzillizky da sa objednat knizka s jeho menom ze sa oduca od plienok
No ja ta asi nepotesim, moj syn sa inak ako do slipov nevykakal vyše pol roka. Nepomahalo nic, a tak nastupil aj do skolky. Tam sa mu to stalo nastastie len 1x, vzdy sa vykakal az doma. Ked som to prestala riesit a tlacit na neho, naucil sa kakat do zachodu.
@miminka29 nasa chodi od septembra do skolky a kaka doma do plienky.. vzdy vydrzi az do vecera, este nikdy v skolke zatial nepotrebovala kakat.. nehovorim, ze to je v poriadku, trapime sa s odnaucenim 🫣
U nas napr pri poslednom to bola sokova terapia. Nezvyknem-to bolo tretie dieta v poradi ale tento sa naucil kakat do wc ked mal 1r5m.
Proste som videla ze mu treba ale islo mu tazko do plienky. Tak hovorim pod skusime. Kedze mu islo tazko plakal tak ci tak. Aj do plienky.
Ale ako sadol ma wc. Tym padom zadocek sa akoby “pootvoril” lepsie a lahsie mu to islo von. Aj ked sa natrapil pamatal si ze mu to islo lahsie. Rozpravat nevedel ale ku wc utekal vzdy ked mu trebalo kakat. Fakt za ten cas ked sa mozno 3-5x pokakal. Aj to povacsine bud nestihol dobehnut alebo viroza. Ze mu doslova aj s prdom uslo.
Sme na tom rovnako, o mesiac nastupuje a je neuplatitelny. Podla mna nam zostava len skusat a silno sa modlit 😀
Synovec este ako 5 rocny kakal iba do plienky. Pamatam si, ked sme boli v parku v meste, zahlasil, ze chce kakat, tak svagrina mu tam davala plienku🤔v skolke mu tiez nikdy netrebalo, az doma...potom to nejako preslo same. Pamatam si matne aj take nieco, ze zistila, ze mu vadi studena doska na wc, tak mu ju nahrievala a to prispelo ciastocne k jeho odhodlaniu vykonavat potrebu do wc

@miminka29 my sme mali kakaci vlacik ;) vtedy strasne fical na drevenych vlacikoch, takze som kupila jeden fakt paradny - dala na policku, aby nan videl. A hrat sa s nim mohol iba ked sa vykakal do zachoda - boli place, nervy, jasne ze ho chcel - tu bolo dolezite z mojej strany nepolavit a naozaj sa s nim hral iba syn a iba vtedy, ked sa vykakal do toho zachoda ;) skus