Ako vysvetliť deťom, že ako prišli na svet?
Povedzme ze sa bavíme o veku kedy majú najviac otázok 😀😀
Povedzte, že vtedy, keď ste sa s ockom ľúbili najviac😜
@diana999 deťom treba vždy zodpovedať otázky do takej miery, pokiaľ tomu rozumejú. A to je individuálne podľa dieťaťa, nie podľa veku. Moja už 5 či 6 ročná vedela, ako vznikla a aj ako prišla na svet, sama sa pýtala a vyslovene si žiadala pravdu 😉
Vtedy, keď zacnu sa pýtať, tak primerane ich veku,inak to poviem 3 ročnému a inak povedzme 8 ročnému dieťatu. Ale určite im nebudem vravieť výmysly, akože bocian, či vrana 😃😃😃😃. Ja si pamätám, že mne ako 5 ročnej mama vysvetlila to už
U nas starsi toto vobec neriesil ani neriesi ale zato mladsi ten na mna rovno vyrukoval ci mame s manzelom sex a aj ako casto chcel vediet. A vcera sa ma opytal co je to menstruacia a ked som mu to vysvetlila tak skonststoval ze je rad ze je chlapec.
Záleží od veku... Ale určite pravdivo len primerane veku inak v 5 rokoch a inak v 10
@diana999 Prvykrat som to dcere vysvetlila asi v 3 rokoch primerane veku. A ked mala 4 a cakala brata, musela som vysvetlenie doplnit. Potom citala zvukovu knizku od Alby a to jej zodpovedalo dalsie otazky. Teraz ma 5 a pol. A jedine, co nevie je, ako presne sa dostane ockova bunka k vajicku....ale na to mq cas.
Ide o sex, alebo o pôrod? Moja ma 3 roky a o pôrode nadšene rozpráva. Hovorí, že ju vyrezali z brucha, lebo nechcela ísť von normálne, ale sestrička išla tadiaľ ako sa cika 😂 Zatiaľ si myslí, že bábätko sa v bruchu proste zrazu "zjaví" 😁
Môj 2 ročný syn vie, že bábätko mama nosila v bruchu a potom išla do nemocnice, kde jej doktor pomohol a bábätko prišlo k nám. A tak isto vie, že bábätko môže mat v bruchu len teta, keď sa s ujom ľúbia. Žiaden bocian a podobné zázraky. Bola som tehotná, tak mu to bolo treba vysvetliť. Som za otvorenú komunikáciu primeranú veku.
@diana999 tak záleží od veku. Moja dcéra má takmer štyri. Vie že bábätko rastie v brusku. Ako ide von sa zatiaľ nepýtala ale tak vie že maminka má šusurku. Tak keď sa opýta normálne poviem že tade. Do bruška sa dostane bábo keď sa rodičia veľmi ľúbia, na "technické" detaily sa zatiaľ nepýta.
Škriatok minule nutne potreboval vedieť, ako sa babo dostane z bruška von. Tak som mu to povedala. Znechutene na mňa pozrel a opýtal sa: "To vážne čakáš, že ti to uverím?" 🤷♀️

A to je aky vek? 🙂 aj to je u kazdeho ine..