Ako zvládnuť dvojjazyčnosť u detí?
Máte niekto doma 2 alebo viacjazyčné dieťa? Moja je 2 jazyčná, 5 ročná a občas mieša jazyky. Čo s tým?
Normálne ma štve, keď mi 1 známa povedala, že jej 2 ročák prepína medzi slovenčinou a angličtinou, hoci po anglicky na neho hovorí iba švagriná. Aj keď sa mi tomu nechce veriť.
Však to je úplne normálne.
My sme 3jazycna, a dvojrocna miesa jazyky ako jej pride.
Napr: daddy ideme einkaufen 😀 najlepsie rozprava slovensky, kedze zijeme tu.
Som dvojjazyčna odmala.Uplne normálne rozprávam naraz aj jedným aj druhým jazykom.Ked mi nenapadne slovo v jednom jazyku poviem ho v druhom.Dnes už to dokážem s troma jazykmi.
Moje deti bežne speakuju a mluví po česky.V bežnej reči.Nevidim na tom nič zle
moj nazor - v 2r. nemiesať jazyky sa mi zda velmi skoro podla mna miesa len si to dana pani neuvedomuje, alebo ich nepouziva denne. v 5 rokoch je este ok ak dieta miesa jazyky, je to sposobene tym ze si rychlo nevie vybavit slovo v danom jazyku tak si ho nahradi inym jazykom cca od 6 rokov sa to stabilizuje v reci a dieta uz ovlada oba jazyky sem tam este moze gramatiku popliest ci slova ale uz by sa to malo ustalit. drzim palceky a nepozorovnavaj ho s nikym aj tam ma velke plus ze ovlada 2 jazyky od narodenia
Syn je tiez dvojjazycny SJ-AJ, ma 3 roky a bezne mixuje napriek tomu, ze slovensky na neho rozpravame piati a po anglicky len jeden, aj tak zvacsa pouziva anglicke slova. Ono sa to ustali, dieta este v takom veku nevie rozlisovat, ci hovori v takom alebo onakom jazyku, ako uz pisali vyssie, vybera si slovo, ktore mu napadne ako prve.
Moja 10rocna v skole a s kamoskami len nemecky, s mojou rodinou len po slovensky, so mnou sj+NJ, podľa toho co jej skor napadne. To isto aj s muzom arab+NJ. Ešte rozprava aj po anglicky ale nie doma
Je to normalne, dieta zacne diferencovat neskor
Otvor si chat gpt a opytaj sa ho. Uvidis ze dcera je v poriadku a pliest jazyky je normalne.
Ahoj a ty co riesis? To su take dedinske dotahovacky, ktore dieta je vacsi genius. Ja sa toho napocuvam dost. Vypust to z hlavy. Neklesni na tuto uroven
2 trojjazycne deti - 7 a skoro 4 roky. 7 rocna rozlisovala cca od 3 rokov a nemiesala, syn este stale pletie. Ja mam 36 a tiez poviem v jednej vete aj 3 jazyky, co ma skor napadne 😂
Aj si toho dvojročného počula, či len sa známa chválila? Dva roky je extrémne skoro, aby dieťa jazyky nemiešalo. Tvoja by už mala byť vo fáze, kedy prestáva veľmi aktívne kombinovať všetko vrátane gramatiky. Ak sa občas stane, že začne vetu v jednom jazyku a dokončí v druhom, alebo si výpomôže slovom tu a slovom tam, je to v poriadku. Poznám aj rodinu, kde chlapec mieša dva jazyky ako 9ročný, lebo keď sa rodičia doma zhovárajú, každý používa svoj jazyk ale navzájom si rozumejú. Keď sa ale ocitne v škole alebo na dovolenke u starých rodičov, kde rozumejú len jednému jazyku, tak sa jeho reč vyčistí. Má tvoje dieťa príležitosť tráviť čas v jednojazyčnej spoločností?
Áno môže pliesť, neskôr sa to upraví samé.
1. Ano,tvoja je normalna
2.kludne sa noze stat ze za chvilu bude hovorit len jednym ,fáza multilingualnych deti ,proste si výberu jazyk a hotovo,treba vsak pokracovat ,jeden jazyk jeden rodič atd
3.tvoja známa keca.(dwti v k jazyku ledva hovoria jednym jazykom a to he obcas povie anglické slovo znamena skor to,ze slovo vie len anglicky a nie slovensky)
Moj ma 6 rokov čoskoro A odpovedá len anglicky 🙈 jq hovorim nanho slovensky,otec taliansky a on si ide tym svojim (chodi do nemedzinaronej skoly)
Nasa je 4-jazycna (EN, ES, IT, SK) a tiez niekedy mixuje. Bude mat v septembri 5. Je to v poriadku. My jej aj hovorime, ze nech skusi vetu zacat aj dokoncit v 1 jazyku. Jasne, ked chce nieco rychlo povedat, pomixuje a povie, ako jej pride. Ked ju ale vyzveme, aby to povedala este raz, ale v 1jazyku, tak to vzdy skusi. Kedysi mixovala ovela viac. Vidim ze sa to lepsi. Chce to cas.

Do polepšovne s ňou.?.
Sorry,ale ty čo riešiš?