Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty?
Aký je váš názor na fyzické a psychické tresty na deťoch od rodičov?
Podľa mňa keď k niečomu takému dojde tak človek zlyhal ako rodič. Je pre mňa choré na jednu stranu ľutovať týrané deti a na druhú stranu zdvihnúť naň ruku.
Je choré čakať od detí, že sa budú správať ako dospelý človek.
Má 8M ale mám 3 mladších súrodencov 2 školou povinných a jedného škôlkara boli situácie kedy som sa o nich musela starať ja sama a o všetko takže viem o čom hovorím 🙂
@vm123 tak ti drzim palce, aby ti to vyslo az do dospelosti dietata. Ja som mala stastie a 2 deti presli pubertou ani neviem ako, takze na tretieho mi ostali este dobre nervy. Ale ked vidim alebo citam tu na MK, co dokazu pubertiaci stvarat, necudujem sa rodicom, ked im sem-tam ta ruka ujde.
@vm123 "To by malo byť tak vo všetkých vekových kategóriách viete si predstaviť že napr čakáte u doktora ale nevezme vás tak do pol hoďky ako ste si myslela ale do dvoch a vy mu potom rovno medzi dverami tresnete lebo nesplnil vaše očakávanie ?😀" Nie, ale mám možnosť odísť od neho k inému. Rovnako v práci, ak podriadený bude robiť problémy, tak mu nedám na zadok, ale vyrazím ho. Len za dieťa si zodpovedná a nevyhodíš ho v lese z auta a to je ten rozdiel, že proste musí vedieť hranice. Sú deti čo sú citlivejšie a stačí sa škaredšie pozrieť alebo zmeniť ton hlasu a vedia, kde je sever. Ale sú aj deti, ktorým treba nejaké hranice vysvetliť ráznejšie.
Je mi viac než nad slnko jasné že tak útočne sa ozývajú mamičky ktorých sa to dotklo lebo to praktizujú 🙂 a ďakujem za odpovede tým ktoré majú iný názor ale vedia bez posmeškov prijať aj názor druhého 🙂
@vm123 Potom to estelen pride. ;D A nemusi,ked je len jedno.
@vm123 trojročné dieťa nemá v tom momente poňatia, čo je "zajtra" 😂 reve. Bodka. Najstaršej keby som v tom veku povedala "zajtra" tak pustí slzu, ale poslušne odíde. Stredný sa bez zaváhania hodil v stredovej uličke Tesca na zem. Najmenšia by asi srdcervúco plakala a opakovala "tak dobre", ale to kinderko by chcela stále..
@vm123 ja som nikdy nenúti la dcéru poobede spat, skôr mne ten poobednym spánok chýbal od dvoch rokov sme mali akurát tak siestu polhodinu aby som si ja "matka roka" mohla zdriemnut 🙈. Ale nemusela ona spät mohla si pozerať knižku pri mne. Niekedy zdriemla i dokedy nie... Ale mali sme. Pevný večerný režim a chodila skoro spať. Nie som na slovensku takže typické slovenské školy u nás nemáme a od 4 r začína povinná školská dochádzka takže žiadne poobede hodinu dve ale od 13.30 do 15.25 skola
@vm123 ty si proste ideš svoje. 🙈
Tak, čo napr. Od rána nič nejedlo, lebo nechce, na obed iba lyžicka prílohy, teraz chce to Kinderko, tak ho dostane. Z obchodu idete okolo zmrzliny. Chce aj tú. A za rohom je Dráčik. Chce ísť dnu. Ty sa síce ponáhľaš, lebo ideš staršiemu na rodičko, ale predsa mu len tak nepovieš nie... zmrzlinu hádže na zem, ide do Dráčika... odtiaľ idete zase spokojní, lebo si vybralo hračku... a za rohom je pán s cukrovou vatou... yes... to bude deň... 😂😂😂😂
@vm123 ono nejde o kinderko ale teraz chce to, ďalší krát chce ono a vekom sa nároky stupňujú lebo dieťa nepočuje nie, a nepozná hodnotu peňazí áno to ze ani rodič nemôže mať hneď všetko čo si myslí. Ale napr mne keby sa dieťa hodí o zem nevycapem ho zoberiem na ruku, ruky a odchádzame. Moja sa vo fáze trucu hodila o zem raz prekročila som ju štýlom kde nie je Publikum. Ie je divadlo... A viac to neurobila ale som presvedčená ze niektoré deti to urobia 10x kým pochopia ze tade cesta nevedie. A z ihriska sme pravidelne odchádzalo s revom za ruku a jedného dňa pochopila ze posledný krát na smykalke znamená ze ideme domov lebo je čas. Ale tak priznávam ja som mala v tomto veľmi chapave a kľudne dieťa... To v 10 rokoch je z nej iná "opica drzá" ale tiež vie pokiaľ môže nájsť lebo potom príde trest... Nie fyzicky, ani nie psychické týranie ale trest.... Ale predtým príde ešte posledné varovanie resp od mala používaná metóda počítania do 3.
@vm123 máš doma jedno milé, väčšinu času ležiace a slintajúce mimino, ktoré sa aktuálne tak maximalne odkotúľa pod gauč. Iba sme ti ukázali na prikladoch, že deti rastú a sú rôzne. Že ty to berieš ako útok, to už môj problém nie je. Opakujem, pri prvej som si aj ja myslela, aké je to vsetko super brnkačka a zhrozene sme pozerali na ľudí, ktorí dokázali svoje dieťa označiť za "živú antikoncepciu"... o dve deti neskôr viem, že žiadna mama stojaca nad revúcim dieťaťom si nezaslúži nič iné, iba nekomentovanie a nečumenie, pretože môžem byť iba rada, že to práve nereve to moje dieťa. A týmto sa vraciam ku knihe, lebo o chvíľu sa vrátia deti zvonku a určite bude treba niektoré z nich "nast.diť" tým, že mu niečo nedovolím. 🤷♀️
Akékoľvek týranie je zle, zle a ešte raz zle.. avšak je dôležité čo teraz myslíš.. lebo ja si psychické a fyzické týranie predstavujem ako extrémne zle vyjadrenia a bolesť pre dieťa..
"Neplač lebo ti dám dôvod" nie je tyranie len zle vyjadrenie.. každý človek na svete môže reagovať zle a povedať niečo čo psychológovia neodporúčajú.. áno taká veta môže dieťa vnutorne zraniť, ale to neznamená že to je tyranie.. dôležité je ako sa rodič chová v širokom spektre.. proste výchova a jej milión podôb, situácii, pováh a okolností sa nedá vopchať do žiadnej diskusie na svete..

@vm123 mas uz dieta v puberte? Moj ako dieta nedostal, ale ako 18 rocny ano. Nie som na to pysna, ze dostal facku, ale mna to ukludnilo a on vedel za co. Nikdy mi to nevycital, sam s odstupom casu povedal, ze to bolo jeho najrychlejsie precitnutie do reality a ze si to zasluzil.