Aký máte režim dňa u 1,5 ročných detí?

leeenka26
27. aug 2013

Ahojte, kým bolo pekné počasie, tak ako tak som sa vedela zariadit, išli sme na ihrisko, hrali sme sa na dvore, máme RD, išli sme na prechádzku, atď. Doma sa malý hral málo, iba keď sa mi fakt nechcelo von, alebo keď bolo škaredo. Bývam strašne vyčerpaná niekedy a do všetkého sa musím nútiť. Pritom mám dobré dieťa a nemôžem sa sťažovať. Niekedy však už neviem ako ho zabaviť. Chodiť ešte nechodí, štvornožkuje. Teraz, kedď príde zima, ako s detičkami trávite čas? Mám v úmysle aj chodiť do materských centier, snáď tam aspoň spoznám mamičky od nás, pretože nemám tu v blízkom okolí žiadnu kamarátku, s ktorou by som mohla chodiť pravidelne von, kočíkovať, na ihrisko a tak, proste pokecať...Chýba mi to, chodím na ihrisko, ale prihovoriť sa trochu hambím, hlavne keď vidím, že oni sa už dlhšie všetky poznajú a ja si prídem, že tam nepatrím, ale chodím tam a nestrácam nádej, že sa to raz prelomí, už som tam objavila aj mamičky, čo mi padli do oka a prišli mi sympatické a milé, aj sem tam prehodíme reč, ale to je všetko. Chýba mi nejaký cieľ, nejaký program, režim...teraz mám čo robiť, mm sa stará poobede o synčeka, ja chodím brigádovať, ale mrzí ma, čo bude ďalej, na ihrisko sa už nebude dať a čo celý deň budem doma robiť s dietaťom, neviem. Už mi pomaly dochádzajú nápady ☹ a hlavne chýba mi spoločnosť niekoho, s kým by som mohla ten čas tráviť a synček by sa zatiaľ zahral s dieťaťom. Viem, že aj on to potrebuje, ale neviem ako nadviazať skutočné kontakty, je to ťažšie, ako v robote s kolegyňami, kde si všetky vychádzame, alebo v škole, atď... tam je to také prirodzené, ale čo takto vonku, keď aj vidím, že niektorá maminka pravidelne sama kočíkuje, ako sa jej prihovoriť? Možno uvažujú rovnako ako ja a je im blbé sa ozvať. Vážim si toto obdobie, ale prídem si taká sama, neužitočná, každý deň je rovnaký... pritom nemôžem povedať, že by som sa nudila, to nie, len jednoducho, mdnoducho mám pocit, že je to akési nezaujímavé, o ničom..a ja sa cítim menejcenná.. pochybujem často o sebe, či robím dosť pre malého.

sante81
27. aug 2013

@leeenka26 v zime chodievaj von tiez na prechádzky, ja som doma nesedela, malého som zabalila do deky, fusaku a boli sme vonku, ked bol sneh tak zase sánky. chodila som von aj ked bola tma, ked bolo sychravo tak som kobercovala, syn sa mi zahral sám az ked mal vyse 2 a pol roka, bol nuteny, lebo sa narodila sestrička. je vela aktivít kt môzes robit s 1a pol ročnym dietatom, na nete je ich vela, zapájaj ho do všetkych činnosti kt robís ty, a naber odvahu a prihovor sa mamičkám na ihrisku. z nosa ti neodhryznu. ja mam 2 deti a aj ked z toho nie su nejaké velké priatelstva, vzdy sa na ihrisku vieme porozprávat.

leeenka26
autor
27. aug 2013

@sante81 Ja som tiez odkedy bol babetko stale chodila von, v kočíky mi hneď zaspunkal a mne prechadzky robili veľmi dobre a stale robia. Snáď v materskom centre spoznam nejaké milé mamicky. S ktorými prehodim reč a parinajhorsom, budem dochádzať autobusom za kamoskami aj s malinkym nadalej.

tinus7
27. aug 2013

@leeenka26 ahoj, ja si myslim ze robis pre svojo synceka to najlepsie, len si skus viac verit. Moj syncek ma 20 mesiacov a tiez sa este s inymi detmi nezahra. Vacsinou sa hra sam. Aj ked je viac deti v pieskovisku a su vedla seba, kazdy sa hra sam za seba. Myslim ze naucit sa hrat spolu pride az v neskorsom veku. Ja chodim s malym vela von a vobec neriesim ci prsi, fuka snezi. Maleho dobre obleciem a kazdy den chodime 2x von a tam si vzdy nieco najde. neboj, Ked ti zacne chodit bude to zase uplne ine. Bude chciet objavovat svet a vsetko okolo neho a bude to pre neho opat veeeelmi zaujimave. Nevadi ze bude zima, treba ho motivovat, aby travil vela casu vonku a zdokonaloval novu zrucnost ktoru ziska. Ked sme doma tak najviac mojho syna bavia auticka, vela mu citam rozne knizky, pozerame obrazky, hlavne o autickach 🙂 . Pustim mu CD s detskymi pesnickami a spolu na ne tancujeme, vela mu aj spievam. Tiez sa ho snazim zapajat do aktivit ako vesanie pradla (moze mi podavat jednotlive kusy), zametanie (ma svoju vlastnu metlicku). Momentalne jeho oblubena aktivita je hadzanie sa do velkeho vankusa. Na zemi v obyvacke ma velky vankus, rozbehne sa a akoze do neho padne. Tym sa zabavi aj pol hodiny, ale pomaha aj to ze to spravim par krat aj ja. Su rozne veci ktore sa daju robit s detmi, ale aj tak si myslim ze ked sa syncek nauci chodit, bude chciet byt vonku aby sa mohol poriadne vybehat a to bude pre neho najvacsia zabava. Prajem vela krasnych chvil so syncekom.

leeenka26
autor
27. aug 2013

@tinus7 dakujem, veľmi si ma motivovala aj inšpirovala. Dakujem.

nikuska265
27. aug 2013

Tiež bývame na dedine v RD, veľa času trávime aj u nás dvore, urobili sme tu malej také jej ihrisko - pieskovisko, hojdačka, šmýkačka...... zaobstarali nejaké zvieratká, tak malá sa s nimi zabaví, treba im dať papať - aj to chvíľu trvá. Chodievame na prechádzky po dedine a tiež máme len jednu kamošku tu v dedine s dcérkou, s ktorou sa občas stretávame. Už minulý rok v zime (nám malá začala chodiť už v 10. mes.) sme chodievali so sánkami von, strašne rada bola v snehu - poriadne naobliekaná a bolo dobre, aspoň sa vtedy naučila chodiť, lebo aj keď padla, nič necítila, bola naobliekaná 🙂 raz za čas ideme na ihrisko,keď je škaredo do centra - všade ale musíme autom, lebo tu u nás nie je ani centrum ani ihrisko - na to chodievame do vedľajšej dediny buď pešo alebo na bicykli. Keď je zima škaredo, raz zájdeme do jedného centra, raz do druhého, raz zájdeme do mesta, raz ideme k našim na návštevu na záhradu, raz ideme k tej kamoške, raz oni k nám. ale taký režim je u nás, že doobeda ideme vždy von, na dvor, prechádzku, ihrisko, potom ide malá spať a poobede sa trochu zahráme doma, ideme na dvor, občas sa venuje tatinko (kvôli stavbe domu má málo času 😒 ale robí čo môže, každý večer ju uspáva aspoň 😲 ) takže my sa nenudíme, dá sa niečo nájsť a vôbec sa neboj prihovoriť iným mamičkám na ihrisku, aj im to príde isto vhod 🙂 možno sa budete stretávať častejšie, a v zime sa budete možno aj navzájom navštevovať a hneď budeš mať o zábavu postarané 🙂 dávaš malému najviac čo sa dá, a chápem že chýba nejaká kamoška aj tebe 🙂 ale neboj, nájde sa, len sa fakt prihovor, a bude väčšia zábava aj na ihrisku 🙂

bleee
1. sep 2013

ahoj, tiez som riesila to iste. Byvame na sidlisku, deti plno, ale ziadne nie je vonku. Maly ma 21 mesiacov, je spolocensky, deti ma velmi rad, vzdy si vonku nabali kopec hraciek a tesi sa ze sa s detmi pohra. Ake je jeho sklamanie, ked vonku nie su zidne deti! Cez zimu to bude kriticke, akonahle sa ochladi, vonku nebude nikto. Rozhodla som to vyriesit poldennym pobytom v skolke, lebo kazdy den mu zhanat deti bude fuska. Vezmu mi ho, aj ked nema 2 roky, lebo uz nenosi plienky. Tak som zvedava ako sa to bude pacit malemu...

jurly
22. aug 2014

@leeenka26 podarilo sa Ti situaciu nejako vyriesit s kamoskou a rezimom? ja byvam v meste a to s mamickami velmi dobre poznam. bavia sa len medzi sebou, ako jasne pozdravime sa, prehodime par slov, ale nic trvale.

cica869
22. aug 2014

ahoj ja som tiez v Ba nikoho nepoznala ale odkedy chodime na ihrisko kopec mamiciek som spoznala vonku aj sme si potykali a takto sa casto stretavame 😉

jurly
22. aug 2014

@cica869 zrejme si mala stastie. gratulujem 🙂 , ja dufam, ze sa este niekto najde v BA

leeenka26
autor
22. aug 2014

@jurly ano podarilo, uplne sa to zmenilo, spoznala som sa s viacerymi mamickami, s ktorymi sme si sadli a pravidelne sa stretavame, chodime von, na navstevy, deti sa nam zahraju, je to super. Ono to pride same, len sa netreba hambit, podat ruku a predstavit sa, pytat sa kedy chodia von, vymysliet program atd. Treba byt iniciativny.