icon

Balenie na široko. Áno alebo nie?

mima18
3. júl 2013

Čoskoro sa stanem druhý krát šťastnou maminou. Prvé dieťa som balila naširoko poctivo asi 3 mesiace. Nožičky mal v poriadku. Poznám však mamičky, ktoré dieťa naširoko nebalia vôbec a tiež majú všetko v poriadku. Tak teraz neviem, baliť či nebaliť. Ešte keď je teraz tak teplo nebude sa mi v tom len pariť?
Za každú radu, skúsenosť vopred ďakujem 🙂

Strana
z2
tari
3. júl 2013

nam kazali v porodnici balit nasiroko minimalne 6 tyzdnov, resp. do prvej kontroly. Moja malá sa narodila CS, lebo bola koncom panvovym a mala nozicky v brusku kadejako poskladane (vraj az za usami 😀 ) , preto neriskujem a balime na siroko - radsej volim prevenciu, ako potom riesit zdravotny problem 😉

vroni
3. júl 2013

Tu sa robi usg na stvrty, resp. piaty den, pri probleme ide dieta rovno ortopedovi, ten "nas" siroke balenie oznacil za absolutny nezmysel, dal remence a po par mesiacoch boli klbiky ok. Inak mi "preventivne" balenie nasiroko pripada podobne zmysluplne ako umyvanie hlavy novorodenata samponom proti vsiam. Preventivne.....

simca06022011
3. júl 2013

Ja som balila na siroko, tak ako kopec rodicov.. a kopec generacii pred nami, ked som videla ake deticky chodili k ortopedke (napr. cca 3 rocny chlapcek ktory nikdy predtym u ortopeda nebol - problemy mal nie len s nozickami, ale aj chrbticou... male deticky v kadejakych drziacikoch... to sa da pochopit, kazde rastie inak a tak.. ale zanedbat by som to nezanedbala) ked sme cakali, tak si myslim ze je to mensie zlo.. aj ked vyskumy idu stale vopred.... Boli sme ako 4 tyzdnovy na kontrole, jeden klbik mala uz ok, druhy nemala uplne vyvinuty, tak sme balili na "siroko" do cca 3 mesiaca... ale ziadne extra gate.. davala som jej normane poskladanu plienku, do takych tensich gatusi na pampersku.. (neviem ako sa volaju... tie gumenne, na suchy zips 🙂 ) Nie tak na siroko ze to dieta nevie nohami ani pohnut :P

lenulka34
3. júl 2013

Mne v porodke nekazali balit ani dr mi nic nehovorila a ani som nebalila🙂 Na sone v 1. mesiaci bolo vsetko ok, teda striezky a v 3. mes tiez vsetko ok🙂

ollynka
3. júl 2013

mne lekárka povedala,že to skôr škodí ako pomáha.Ani mi nekázala cvičiť s miminkom.A kĺbiky máme ok.

Strana
z2