icon

Bojazlive dieta

anjelik026
16. nov 2011

ahojte nevie niekto ako ulahcit dietatu strach moja dcera ma 15 mesiacov a je strasne ustrachana nikdy taka nebola a ja som uz zufala dovodom bolo asi stahovanie sa do noveho byvania kde mame nad hlavou susedou co su dost hlucny (elebo je to tym ze je to panelovy byt )vsetko sa ozyva !Nakolko predtym sme byvali na samote kde bol klud nic take ako vrzganie stolickou po parketach nepocula ci dupot chodze a teraz sa z toho blazni je placliva nemoze ostat sama len co zmyznem z dohladu uz ju chyta panicky plac a uteka za mnou je nervozna a nebavia ju jej oblubene hracky :( Takto to ide snami uz mesiac a ja mam obavu aby to neprerastlo do takych rozmerov ze jej ten strach ostane a neporadime si !! dakujem za rady

Strana
z2
muca1212
16. nov 2011

Podľa mňa by si sa mala na čas obklopiť ľudmi ktorých dobre pozná, babka dedko kamošky (časté návštevy) aby mala pocit že je doma, asi na ňu pôsobí to nové prostredie, treba ju nejako zabaviť okrem iného, priniesť jej domov deti v jej veku a by sa hrala a nevnímala až tak to nové prostredie. Možno to pomôže. To bude určite OK neskôr, sú aj senzibilné detúrence, ono to určo prejde 🙂.

jakavi
16. nov 2011

bojazlive je makke I vyzera to hrozne sorry mimo temy

jaduska
16. nov 2011

No asi by bolo dobré nenechávať ju samú, kým si na ten hluk zvykne. Ak niečo začuje, treba jej totiž hneď vysvetliť, čo to je a uistiť ju, že sa nemá čoho báť. Dobré by bolo jej ten zvuk "ukázať" - normálne buchnúť stoličkou, hodiť niečo na zem a pod. Dieťa v jej veku totiž ešte nevie abstraktne myslieť, takže všetko musí vidieť.
Púšťajte si cez deň rádio ako zvukovú kulisu a nebude tak počuť zvuky od susedov.
A neboj, ako sa hovorí, človek si zvykne aj na šibenicu 😉

lenka_da
16. nov 2011

@anjelik026 Bohuzial, byvanie v panelaku chce obcas pevne nervy... Ked sa mi narodila mala, tak susedia pod nami zacali komplet prerabat byt a trvalo im to nekonecnych 9 mesiacov. Ked skoncili, zacali nam zateplovat panelak, takze cele dni buchani a vrtanie do panelu. Ked sa mi narodil syn, zacali prerabat susedia vedla nas a nad nami... Nic s tym neurobis, jedine, ako pise @muca1212 rozptylit malu, zaujat ju, obklopit ju znamymi ludmi a detmi, v maximalnej miere jej robit veselu spolocnost. Radsej kaslat na domacnost, len nech je dieta vesele. Len tak ma napadlo... Moj syn je rovnako stary ako tvoja dcerka a prave mu idu stolicky - inokedy vesela kopa, teraz je umrncany ako stary dedo... nejdu jej zubky? Tym nechcem podcenovat, co si pisala, len jedno s druhym dokopy... a este chcem dodat, velmi dobry napad, co pise @jaduska

annaopialova
16. nov 2011

ahoj potrebuje aj ona cas na to aby si zvykla na nove prostredie

anjelik026
autor
16. nov 2011

@muca1212 u nas je problem v tom ze vsetci od nas su daleko az 10 kilometrov a tie navstevy by bodli i mne pravdupovediac 🙂
@jakavi jasne je makke i 🙂))
@jaduska nenechavam ja sa uz vlastne citim ako retiazka a ona je ako privesok nic v zlom ani len na wc nemozem ist sama ani sa umyt ,stym vysvetlovanim sme zacali hned asi po tyzdni ked sa roby buchut nenapadlo ma nic ine ako jej povedat dievcatko nad nami robi klop klop a ona na kazdy buchot urobi klop klop a rucicku ma v past ako keby klopala ale tie ocka -normalne ze smrt v ociach ma to dieta. ked ona robi randal tak sa smeje ale ak nad nami zavrzga stolicka to sa tak ozyva a normalne este aj vybruje izba aj mne sa jezia vlasy !! nie to ona .Ona je senzibilna a vo velkej miere ci pocasie ci ludia ale teraz to ide do extremov :(
@lenka_da s tatinom malej sme sa zhodli ze sa bude hladat nove byvanie lebo i on uz ma bruchabôl z toho aka je mala viem ze zase skocime do neznama ale musime to riesit tak ze ticho je ticho a verim ze to pojde lepsie uz sme i mi unaveny z toho hladania pomoci ci ulahcenia byvania malej a zubky no vyzera aj to tak ze idu dasienka su opuchnute uz len prerezat 🙂) ale noci mi spava uz pokojne comu som rada lebo zo zaciatku v novom to bola katastrofaa!!! :(
@annaopialova ano potrebuje aj si zvykne ale rozdiel teraz a pred meiscom na nej je neskutocny bola samostatna v hrani nerobilo problem na nocnik spavala pokojnejsie cez den nebola mrzuta cely a kazdy den a teraz je to pravi opak akokeby mi ju niekto vymenil 😢 pevne verim ze uz naozaj iba par dni bude nesvoja ze sa to upravi a nebude trvat dalsi mesiac jej adaptacia 😅 : zatial vam dakujem za rady

annaopialova
16. nov 2011

je to tazko dakedy clovek je v koncoch a nevie co je spravne a co nie je spravne najradsej by chcel priamo navod na problem pekny den

elephant
16. nov 2011

@anjelik026 "až 10 kilometrov"? Prepáč, ale pobavilo ma to 🙂 (posledných 11 rokov som 360km od rodičov, posledné 2 mesiace som 1100km od našich a 800km od druhej babičky)
Inak si myslím, že si na hluk zvykne, chce to len trpezlivosť a ukázať, že sa nemá čoho báť, a že si pri nej vždy, keď ťa potrebuje.

tanika5
16. nov 2011

@anjelik026 ahoj, toto isté sme prežívali aj my presne pred rokom, ked sme sa nastahovali do noveho bytu a tu sa to ozýva totálne, akoby tu boli papierove steny. O spánku ani nehovorím, večne mi malého niekto zobudí tresknutím dverí ☹ Jeden večer počuvame ako sa susedia nad nami tlču a na druhy večer od nich asi 10 min. orgazmus 😲 to chvalabohu už malý spáva 🙂 tiež som bola zúfala, ked som len prešla z izby do izby a malý hned spustil plač, na záchod chodil vždy so mnou,no potom už som bola uplne zúfala,nemohla som sama nič urobiť. A cez sviatky ked bol muž doma dlhšie som stále niekam chodila, za kamoskami, len aby bol s ním on aby si zvykol, že nemôže byť stále so mnou. Po dvoch týždnoch to bolo už v pohode,už som sa mohla vklude vybrat aj na nakup do TN na celý deň 🙂 malinká si určite zvykne, je to určite tou zmenou, my sme sa to sťahovali už tretí krát čo je malý na svete, no tie prvé 2 razy to nejako nevnímal. Držím palčeky 😉

anjelik026
autor
16. nov 2011

nie desat ale desiatky kilometrov teraz ked citam tak aj ja sa smejem : no vies uplne lahko sa pise a tazko sa kona :( bohuzial ale ona je jedinacik zatial!? a dieta ked je surodenec ci starsi alebo mladsi to ma jednoduchsie 😀 viem to podla sesternice ! a zvykne ano casom ale za tu dobu mna bude mrziet ze trpiii a viem ze nemozem byt najdokonalejsia mama ale robim co sa da a co je v mojich aj priatelovych silach ale uz ked dochadza napad ci energia pomozu rady ci len blba odpoved od inych mamin mozno s podobnymi skusenostami aj to ze sa podelim s mojim bojom o pokojnu dceru
@elephant aj tebe dakujem 🙂

anjelik026
autor
16. nov 2011

@tanika5 my sme sa stahovali ked mala bola cca 7 mesacna a nebol problem v nicom bohuzial ma priatel taku precu ze ho vzdy niekam deportujuuu 😀 a mi no mala si to odskace asi najviac nevadi ! Ja musim nabrat nove sili energiu a hor sa do bojaaaaaaaaaaaaaaaa 😠 teda mi drzte palce

jaduska
16. nov 2011

@anjelik026 ale to, že malá chodí všade za tebou je normálne. Podľa mňa to nie je tým, že sa bojí hluku. Ja mám 3 deti a toto sme zažívali pri každom - na WC chodili so mnou, do sprchy chodili so mnou, varila som s deťmi na rukách. Mňa napr. furt iritovala tá reklama, že správny chlap uvarí guláš jednou rukou, lebo v druhej musí držať pivo. A ja som musela všetko variť jednou rukou, lebo v druhej som na rozdiel od chlapov musela držať dieťa 😝

janka_pn
16. nov 2011

podla mna je vo veku "separacnej uzkosti" aj moja take mala, skus najst taku temu.

anjelik026
autor
16. nov 2011

@janka_pn asi ano a ako dlho trva to obdobie????????, ☹

kamilka22
16. nov 2011

Podla mna pocituje uzkost, ked Ta nevidi a ani to nemusi tak velmi suvisiet s novym prostredim. Ja som toto mala u dcerky - doslova extremne. Nikoho ineho nechcela, iba mna, chodila so mnou vsade, dokonca aj ked sme boli na ihrisku, stale ma drzala za ruku a ak sa aj pustila, tak sa neustale obzerala, ci som hned za nou.Cize nieco take, ze by som si ja sadla na lavicku a oddychla si nehrozylo. Preslo to same, ked mala dcerka nieco malo cez 2 roky. Zabralo, ze som jej stale dookola opakovala, ze ju nikde nenecham a neopustim, a ze som hned vedla v izbe, ci na WC /kde bola takmer vzdy so mnou/ a podobne. Neboj, prejde to.

ichbinich
16. nov 2011

To znie ako kombinacia separacnej uzkosti a noveho prostredia...
Takze, ako uz pisali ine a ako aj robis, ukaz, ze to je vzrgnutie stolickou, buchnutie dveri atd. A zakazdym, ked to pocut, tak vysvetli, ze to buchli dvere a pod. A ze si pri nej, ze sa nemusi bat.
Co sa tyka separacnej uzkosti, ja som sa pomaly nemohla ani otocit chrbtom, aby som sa napila, aby hned nenasledovalo "mama?". Zachod nechavam otvoreny, ked sa idem sprchovat cez den, ked som s nim sama, tak aj sprchu. Varit jednou rukou s vykrucajucim sa deckom tiez viem 😉
V pieskovisku som musela sediet vedla neho atd. Ale teraz zase musim za nim behat, lebo by mi na auticku usiel 😀 Zacalo to cosi po roku, po roku a pol sa to zlepsilo (hlavne vonku na pieskovisku, uz je "ostrielany"). Ale niekedy ma take dni, ze musim sediet vedla neho na zemi, kde sa on hra. Takze pravidelne kavu pijem na zemi, aj noviny citam na zemi... Jemu nejde o to, aby som sa aktivne s nim hrala, ale ze som pri nom co najblizsie. Stolicka a gauc su daleko, to uz by bol skoro meter! 😀
Pevne nervy, vsetko raz prejde.
V kazdom pripade ju zakazdym uisit, ze si pri nej, ze sa nemusi bat, a ze si vzdy k dispozicii, ked ta potrebuje

tanika5
16. nov 2011

@anjelik026 my sme sa prvý krát ked mal 6 mesiacov, potom ked mal 1 aj 2 mesiace to bolo v pohode, no potom ked mal 1,5 roka to bola katastrofa :( to už bol ukecaný ako velky chlap a vtedy to prislo, same plače ☹ neboj určite to zvladnete 😉

anjelicek26
16. nov 2011

@anjelik026 - neviem, skor mam pocit, ze TY to odstahovanie VELMI prezivas, tiez sa cuknes pri kazdom novom zvuku, vadi ti to a tento strach sa v plnej parade potom prejavuje u malej. Pokial budes ty v pohode, bude aj dieta v pohode. Separacna uzkost sa samozrejme tiez moze prejavit v tomto veku, netreba to brat tak tragicky - chce ist s tebou aj na zachod - no prosim - tak nechaj otvorene dvere 😅 To obdobie raz prejde ;)

A "az" 10 kilometrov prijde aj mne smiesne, krizom cez europu mame rodicov aj svokrovcov 1300km daleko a niekto ma problem s takymto niecim 😕

anjelik026
autor
16. nov 2011

s mojou adaptaciou to nesúvisi ja som na take veci uz aj precvicena 😀 😀 😀 😀 a som na to asi i ockovana 😖 no fajn ked ste to tak bravurne zvladli verim ze uz to prejde i u nas aby som i ja hrdo pisala ze to uz mame uspesne zasebou 😝
@anjelicek26 ja nemam dôvody 🙂 na cukanie sa pri kazdom zvuku ja som vyrastala v baraku viem ake to bolo a aj byva 😨 hladam pomoc ci oporu od maminiek v casoch nasej krízy 🙂 ked mala od narodenia byvala v tichom prostredi a odrazu ma hluk a ine pazvuky nad hlavou ved predsa jej nemozem upchavat uska aby nic nepocula no nie?? 😖 s kilometrami ci bez nich kazdy si pomoze ako vie a nakolko mne uz naozaj dochadzaju napady sa snazim asopn pokecat s kym kolvek co ma svoje skusenosti o tom 😨 no i tak dakujem

anjelik026
autor
16. nov 2011

@janka_pn dakujem pekne precitala som si to a som mudrejsia o vela veci este raz dakujem uz len to naozaj pretrpiet 😀

janka_pn
16. nov 2011

@anjelik026 male deti, male problemy, velke deti, velke problemy 😉 😀 , neboooj pretrpis, pridu aj horsie obdobia 😀 😀 😀 😀

anjelik026
autor
16. nov 2011

@janka_pn no uz aby to bolo 😒 rada sa pasujem s novinkami no najhorsie je ked neviem kam z konopy 😀
akurat preberam s polovickou malu a sme sa zhodli ze asi to bude len ta separacna uzkost a nove prostredie nakolko sa naucila par novych veci za par dni i napriek tomu ze dala mali protest ked sme sa prestahovali ze odmietla vykonavat veci co sa naucila do tej doby 😅

muca1212
17. nov 2011

@anjelik026 10 KM??? ved to je blííííííííííííííííízko teda ak máš autoooo, to j v pohodeeee . Ako to opisuješ mi ho je ľúto ked máš až smrť v očiach, chudatenko malinke ☹ držím palčeky nech to prejde)

anjelik026
autor
17. nov 2011

@muca1212 nie 10 km ale desiatky 😀 a tu smrt v ociach ma mala pri buchote no ci ved urcite to coskoro prejde 🙂 skusame nove veci tak uvidime ako dopadne nas boj 😠

muca1212
17. nov 2011

@anjelik026 jaaaaaaaj 🙂 držím palčeky, určite to bude OK 🙂

ewisam
25. sep 2012

Ahojte, potrebovala by som poradit. Moj 13 m syn sa neskutocne boji v cudzom prostredi, huka ako pavian, hoci sa mu nic nedeje. Potrebuje sa " otukat" a potom uz je vsetko ok.
Takymto prostredim je aj ambulancia lekara. Dovodom podla detskej sestry donedavna bolo, ze to je preto, ze je na mna naviazany ( cuduj sa svete, je, pretoze s nim travim vela casu a podla mna j to samozrejme) a ze teda s nim chodim malo medzi cudzich. Ked jej oponujem, ze medzi ludi s nim chodim tak teraz je to ina pesnicka, vraj je to problem vychovy a dovodom, preco sa tak sprava je, jeho rozmaznanost a to, ze ho nosim na rukach. (nosim ho minimalne, lebo nevladzem) A vraj velmi zle dopadnem, pretoze cim bude vacsi tym to bude horsie... podla jej napadu ho mam nechat vyrevat (podotykam ked place, vacsinou do fialova) Co samozrejme je nezmysel, nerobi to z trucu, jednoducho sa boji,pri vysetreni sa ma drzi ako kliest, aj by ma zadusil... Tak neviem nepovazujem to za problem vychovy, mate s tym skusenost?

hradnapani
25. sep 2012

@ewisam rozmaznany v 13 mesiacoch? sestra je asi trochu vedla nie? uz sme v 21,storoci predsa, nie v 50.rokoch. Tak sa ho asi drzi separacna uzkost alebo co. Podla mna je normalny, tak ste na seba naviazani , no a co? aj moj syn je bojko, najma ked k nemu pride ine dieta a chce sa hrat, tak spusti rev, ale ved raz ho to prejde. (teraz ma 16 m), len sa treba stale viec otuzovat v kolektive a nerobit z toho hlavu.. Je este maly a ma pravo bat sa. Treba mu vsak dat istotu, ze svet je bezpecne miesto a takisto mu aj priznat pravo na to, ze sa moze bat, ze ma na to pravo. Cim viac s tym budete bojovat, tym viac sa ho to bude drzat.

ewisam
25. sep 2012

@hradnapani ja si to tiez myslim, ze dotycna je asi mimo, len ma vecne taketo reci rozculia, lebo poukazuje nato aka som ja zla mater, ze si neviem s deckom dat rady. On ku niekomu aj cudziemu zaujima kladny postoj, k inemu aj ked znamemu bojazlivy... to vsak neovplyvnim. Naozaj sa snazim

ewisam
25. sep 2012

@hradnapani a este jedna perlicka, mala by som ho davat pestovat cudzim ludom, tz. chodit od bytu k bytu a nechcete si popestovat? 😀 akoze aby sa osmelil

Strana
z2