Čo robiť, keď 8-mesačné dieťa nevie byť samo?
Ahojte syn ma 8. mesiacov mame apojenu kuchynu s obyvackou, zajdem len za roh a vresky, dam ho na zem, pohra sa a vresky nic ako keby viac ako 5 minut. Nema ani 1 zub, pozriem ci sa nieco netlaci ale nevidim nic ja uz neviem ale ja vazne nemozem ani varit ani curat ani nic. 🥺
To je uplne normalne spravanie v tom veku... proste ta chce mat na dohlad.
@pribinak ano a niekedy sa vie zahrat aj ked som v spalni a inak nie, vacsinou niw 🥺
@jj298 jasne je to normalne, je prve a kedze som aj pracujuca matka lebo je smutne ake vydavky oproti prijimom maju dnesní mladi ludia tak tolko casu citat si nemam a radsej poziadam o radu tu na MK 🫶
Separacna úzkosť - ono v tomto veku nerozumie tomu, že Ty si vedľa a sa vráti. Ono si myslí, že keď tam nie si, tak neexistuje s - zomrela sa. Preto to tak veľmi preziva. Skús šatku al nosič. Naplní sa potreba byť s tebou a bude sa samo pýtať preč.
Normálne...dieťa ťa potrebuje stále vidieť..najradšej by bolo stále s tebou, vedľa teba, pri tebe, na tebe, hralo sa s tebou... postupne predlžuj odchody z miestnosti, ale nech si po ruke samozrejme.. daj mu nejakú zaujímavú hračku.. ber si ho všade so sebou na zem a rob si svoje
Porosim tá, my sa tu mame ako prasce v žite !!!
Tehotenská dávka, kocikove, materská, rodicak 3 roky, pandemicky rodicak a xy iných rôznych dávok ….ukaz mi krajinu kde toto všetko majú
Veď keď si rozmýšľala že sa ideš stat matkou, tak si vedela, že dieťa = výdavky
Vo väčšine krajín idu matky do prace od 6 mesačného dieťaťa
Separacna, býva spojená so spankovou regrsiou, v tomto období je to viac ako normálne a aj žiaduce. Prejde to, u nás trvalo cca mesiac/mesiac a pol 🙂
Vies si predstavit ze prides do “cudzieho” sveta. Mas iba jednu jedinu osobu na ktoru sa vies spolahnut. Ktorej veris. Ktoru najviac milujes. A ona ta necha “tak”….. tiez by si sa necitila ok.
Pre to dieta si to najdolezitejsie si istota ktoru ked nevidi tak… reaguje takto. Je to uplne normalne. A iba mala rada-priprav sa na obdobie kedy pojdu zubky. Na obdobie vzdoru a neviem co vsetko dalsie. V kazdej situacii ta dieta potrebuje.
@jj298 tazko to brat, ze ma regresiu ci rastovy spurt to su tak vseobecne info... nikdy to nemusi byt tento dovod preto sa rada pytam zien, matiek na skusenosti 🙈
@sasesoe ano skusim, vdaka 🫶
@pribinak dieta je najmenej skor narazam na hypoteku atd. to ako sa mame tieto roky a ako to bolo davnejsie je neporovnatelne ale to naozaj rozoberat nechcem 😊
😁😁😁brala som rodičak 199,- eur a plienky stali viac ako dnes
@maryetta ano takto som sa na to nepozrela, vdaka ❤️
@pribinak vidis mohla si ich prat v potoku ako nase prastare maminy 😊 ja neporovnavam doby, krajiny ani nic... prosto pracujem a mam dieta a nemam cas citat, ospravedlnujem sa...
V potoku? Načo? Mam pracku…. ale ty keď chceš, kľudne per v potoku a buď šťastná
Nejde o to, že nemáš čas čítať ale vedieť to minimum o deťoch je základ. Ci si robila do pôrodu?
Vies co kazde dieta je ine. Moj to napriklad nerobil aj teda podla niektorych zien si asi nenastudoval, ze to robit mal 😉. Ber to ako odbobie. Este sa mu tazko hýbe, nevie ta dobehnúť. Ked uz bude chodit, tak na tom zachode nikdy nebudes sama 😉. Inak ja som zase bola s tych šibnutých matiek, co som Dieta musela mat stale na ociach. Cize som ho prevlakovala vzdy do izby, kde som bola alebo ho dala do ohrádky s milion hrackami. Skus si skor vypocut nejake videa, ako vies s tou separacnou úzkosťou pracovat. Ci sa da nejako zmierniť.
Gratulujem k tym 5 minutam. Moja dcera v tomto veku nechcela byt v inej miestnosti ako ja ani 5 sekund.

Skús si prečítať niečo o vývine dieťaťa, toto je obdobie kedy začína separacna úzkosť
Vrieska preto lebo si uvedomuje že je samé a ty 1. hlavná osoba si preč