icon

Čo robiť, keď 8-mesačné dieťa nevie byť samo?

18. dec 2023

Ahojte syn ma 8. mesiacov mame apojenu kuchynu s obyvackou, zajdem len za roh a vresky, dam ho na zem, pohra sa a vresky nic ako keby viac ako 5 minut. Nema ani 1 zub, pozriem ci sa nieco netlaci ale nevidim nic ja uz neviem ale ja vazne nemozem ani varit ani curat ani nic. 🥺

pribinak
18. dec 2023

Skús si prečítať niečo o vývine dieťaťa, toto je obdobie kedy začína separacna úzkosť
Vrieska preto lebo si uvedomuje že je samé a ty 1. hlavná osoba si preč

anjelicek26
18. dec 2023

To je uplne normalne spravanie v tom veku... proste ta chce mat na dohlad.

jj298
Odpoveď bola odstránená
autor
18. dec 2023

@pribinak ano a niekedy sa vie zahrat aj ked som v spalni a inak nie, vacsinou niw 🥺

autor
18. dec 2023

@jj298 jasne je to normalne, je prve a kedze som aj pracujuca matka lebo je smutne ake vydavky oproti prijimom maju dnesní mladi ludia tak tolko casu citat si nemam a radsej poziadam o radu tu na MK 🫶

jj298
Odpoveď bola odstránená
sasesoe
18. dec 2023

Separacna úzkosť - ono v tomto veku nerozumie tomu, že Ty si vedľa a sa vráti. Ono si myslí, že keď tam nie si, tak neexistuje s - zomrela sa. Preto to tak veľmi preziva. Skús šatku al nosič. Naplní sa potreba byť s tebou a bude sa samo pýtať preč.

poslednepogo
18. dec 2023

Normálne...dieťa ťa potrebuje stále vidieť..najradšej by bolo stále s tebou, vedľa teba, pri tebe, na tebe, hralo sa s tebou... postupne predlžuj odchody z miestnosti, ale nech si po ruke samozrejme.. daj mu nejakú zaujímavú hračku.. ber si ho všade so sebou na zem a rob si svoje

pribinak
18. dec 2023

Porosim tá, my sa tu mame ako prasce v žite !!!
Tehotenská dávka, kocikove, materská, rodicak 3 roky, pandemicky rodicak a xy iných rôznych dávok ….ukaz mi krajinu kde toto všetko majú

Veď keď si rozmýšľala že sa ideš stat matkou, tak si vedela, že dieťa = výdavky
Vo väčšine krajín idu matky do prace od 6 mesačného dieťaťa

lucia13022023
18. dec 2023

Separacna, býva spojená so spankovou regrsiou, v tomto období je to viac ako normálne a aj žiaduce. Prejde to, u nás trvalo cca mesiac/mesiac a pol 🙂

maryetta
18. dec 2023

Vies si predstavit ze prides do “cudzieho” sveta. Mas iba jednu jedinu osobu na ktoru sa vies spolahnut. Ktorej veris. Ktoru najviac milujes. A ona ta necha “tak”….. tiez by si sa necitila ok.
Pre to dieta si to najdolezitejsie si istota ktoru ked nevidi tak… reaguje takto. Je to uplne normalne. A iba mala rada-priprav sa na obdobie kedy pojdu zubky. Na obdobie vzdoru a neviem co vsetko dalsie. V kazdej situacii ta dieta potrebuje.

autor
18. dec 2023

@jj298 tazko to brat, ze ma regresiu ci rastovy spurt to su tak vseobecne info... nikdy to nemusi byt tento dovod preto sa rada pytam zien, matiek na skusenosti 🙈

autor
18. dec 2023

@sasesoe ano skusim, vdaka 🫶

autor
18. dec 2023

@pribinak dieta je najmenej skor narazam na hypoteku atd. to ako sa mame tieto roky a ako to bolo davnejsie je neporovnatelne ale to naozaj rozoberat nechcem 😊

pribinak
18. dec 2023

😁😁😁brala som rodičak 199,- eur a plienky stali viac ako dnes

autor
18. dec 2023

@maryetta ano takto som sa na to nepozrela, vdaka ❤️

autor
18. dec 2023

@pribinak vidis mohla si ich prat v potoku ako nase prastare maminy 😊 ja neporovnavam doby, krajiny ani nic... prosto pracujem a mam dieta a nemam cas citat, ospravedlnujem sa...

pribinak
18. dec 2023

V potoku? Načo? Mam pracku…. ale ty keď chceš, kľudne per v potoku a buď šťastná

lucia13022023
18. dec 2023

Nejde o to, že nemáš čas čítať ale vedieť to minimum o deťoch je základ. Ci si robila do pôrodu?

betulinka1
18. dec 2023

Vies co kazde dieta je ine. Moj to napriklad nerobil aj teda podla niektorych zien si asi nenastudoval, ze to robit mal 😉. Ber to ako odbobie. Este sa mu tazko hýbe, nevie ta dobehnúť. Ked uz bude chodit, tak na tom zachode nikdy nebudes sama 😉. Inak ja som zase bola s tych šibnutých matiek, co som Dieta musela mat stale na ociach. Cize som ho prevlakovala vzdy do izby, kde som bola alebo ho dala do ohrádky s milion hrackami. Skus si skor vypocut nejake videa, ako vies s tou separacnou úzkosťou pracovat. Ci sa da nejako zmierniť.

scorpionflower1
21. feb 2024

Gratulujem k tym 5 minutam. Moja dcera v tomto veku nechcela byt v inej miestnosti ako ja ani 5 sekund.