icon

Čo s 3-ročným synom?

11. sep 2022

Ahojte baby, môj syn má 3 roky , ide o to že sa vôbec nevie správať, sme z neho na nervy..nie je to naše prvé dieťa ,to prvé je úplne iné..napr včera sme boli v reštaurácii, v takej lepšej , on čo robil , keby sme nemali objednané jedlo idem preč,..behal tam reštaurácii, kričal ,vyhukoval,zle robil..hanbili sme sa ako psi s mužom, a to nie je prvý prípad ale ten najčerstvejši..čašníci po nás pozerali , ľudia pozerali , plakať sa mi chcelo ..my neviem , pipritom sme slušný ľudia a dieťa toto ..ale napriek tomu chodíme , pretože ich chceme socializovat aj takto ..napr jarmoky , hody a tieto kde je veľa ľudí ho musíme nosiť na rukách lebo on ja neviem ,či sa boji ľudí ,proste stále niečo
.proste stále problem , nikde nie je dobre
Už som z neho unavená , sme celý deň doma ? Robí zle ,vymýšľa
Sme niekde ,zas vymýšľa..chápem že nebude sedieť ako 5penazi ani to nechcem ale trošku poslúchať by mohol..
On akoby nerozumel, ja neviem a pritom chceme pre nich pestrý život , aj výlety aby poznali , aj reštauráciu sem tam , aj doma aby sa vedel pekne pohrať..

pestrý život,

Strana
z4
doriiis
11. sep 2022

@simona20201309 ....a este som si vsimla jednu zaujimavu vec.Takuto vychovu praktizuju a obhajuju matky malych deti...do 5 rokov.Vsimla si si?

simona20201309
11. sep 2022

@doriiis ďakujem. Samozrejme očakávam , že sa do mna o chvíľu pustia tie, čo o tom majú prečítaných tisíc kníh a absolvovaných milión seminárov 🙏

doriiis
11. sep 2022

@simona20201309 ...samozrejme.Mna tu minule oznacili za agresora a tyrana deti

mima1991
11. sep 2022

@scorpionflower1 ja sa rodičmi aj rozprávam a často spomínajú na naše detstvo 🙂

simona20201309
11. sep 2022

@doriiis áno všimla. Lebo tie deti im potom brutálne skáču po hlave. Pripomenula si mi konkrétny príklad, keď mamička tak dohovarala, lebo jej synček bol anjelik, rozumný on všetkému rozumel. Ona mu v 2r vysvetľovala koľko eur stal nový TV a koľko to je pracovných dní a koľko rožkov za to mohli kúpiť. Dnes ma chlapec 8r a bežné schyta aj po hlave a nadáva mu do debilov a psychopatov. Chlapec inak nie je zlý, len je veľmi zmätený. Nevie odhadnúť, kedy to už preháňa.

lenkakravcova
11. sep 2022

@lianka123 ja s tebou plne súhlasím. Mám dve deti, a niekedy po zadku proste dostanú keď vystrájajú.
Pochopia, prestanú a svet ide ďalej.
A nie, nebiju preto rovesníkov ako tu poniektoré ženy tvrdia.

kluska
11. sep 2022

@mima1991 je rozdiel dievcatka a chlapci, dievcatka su vseobecne kludnejsie a chlapci maju vela energie, agresie v sebe. Ak mi najdes 2 malych chlapcoch, ktori budu citat knizky v case ked ty budes u kadernicky, tak ti pogratulujem. Ovsem ano, s tabletom alebo s telefonom by isto vydrzali, ale nie kazdy ma rad dat detom technologiu do ruky a porobit si svoje. Ano je to tazsie, ale niekomu viacej zalezi na tom, aby deti neboli non stop na telefone a radsej tu kadernicku ozeleju..

vreckovka2
11. sep 2022

Ja by som na vašom mieste išla s manželom k psychológovi. Je uplne jedno, či dieťa má alebo nemá diagnózu. Psychológ vám pomôže ako k nemu pristupovať, pretože darmo sa mu venujete, keď zjavne robíme niekde chybu. Možno psychológ uvidí niečo, čo vy v dennej rutine nevidíte a postačí to zmeniť a bude to ok. Nečakala by som a hneď zajtra by som sa objednala. Ak máte potrebu capnúť po zadku, nie je to v poriadku..Na základe toho, čo si tu napísala ti nemôže nikto poradiť. Hľadáš chybu v dieťati, ale ja som aj v práci vždy hľadala chybu v sebe a keď som ju našla, tak sa mi podarilo lepšie pracovať aj s deťmi, ktoré mali naozaj závažné poruchy správania...

kluska
11. sep 2022

@ildiko36 to co pises, ze robi tvoj syn, ze trucuje a robi presne to co nechces ty, to nemusi byt vobec diagnoza, tak reaguju vsetky deti ked su male a napr moj druhorodeny to robi este aj teraz a ma 7 rokov a ziadnu diagnozu, len proste chce si povedat svoje a nechce ma pocuvat.

autor
11. sep 2022

@kluska môj nevydrží ani pri technológiách, jemu telefón nič nevraví, keď je v reštaurácii má tam iné podnety ..on behá ,lieta aj na ihrisku , aj doma , stále v pohybe..

ildiko36
11. sep 2022

@kluska mame diagnozu, bohu zial, ked mal 15mes spadol tak pri biol.otcovy že skoro väzy si zlomil, o mes.začal si ublizovať, nerurolgicka povedal ze to bolo spúšťačom..

ildiko36
11. sep 2022

@kluska boli sme na Ct, o rok na Mr, ked mal 3r.sa to uzavrelo s tym ze ma poruchu aut.spekta, teraz zacal chodit do skolky ale len na adaptacny pobyt, ale mame velky problem, minule zodvihol ruku aj na učiteľku😭, vobec nespolupracuje a začal byt viac agressivny, som z toho zufala

andrea169
11. sep 2022

@ildiko36 musí to byt náročné . Ja len toľko že prajem veľa síl trpezlivosti a energie . ✊❤️

scorpionflower1
11. sep 2022

@simona20201309 moja vychova nie je ziaden experiment. Ale ak chces to tak nazyvaj aj dalej. Deti v skôlke aj na ihrisku, susedia, ich deti, aj deti v rodine s mojou dcerou vychadzaju skvele, tak ako aj pani ucitelky, ktore ju velmi chvalia. Takze si poprajme vela zdaru a nemyslim, ze je dalej nejako uzitocne tuto debatu hrotit, nemame ziadne spolocne zaujmy ani nazory.

scorpionflower1
11. sep 2022

@mima1991 to ale neznamena, ze si to pamätas ty, tato tema je o trojrocnom dietati.

ildiko36
11. sep 2022

@andrea169 je to velmi narocne, neprajem to nikomu, a ďakujem ti

mima1991
11. sep 2022

@scorpionflower1 😁 okej tak prečo riesis mňa, daj si pohov a užívaj nedeľu

kluska
12. sep 2022

@ildiko36 nemusi mat diagnozu, teraz je taka doba, ze sa davaju diagnozy ked dieta nezapada do priemeru alebo ked su nejake problemy. Mojmu prvorodenemu tiez dali diagnozu autisticke spektrum, lebo nebol este pripraveny ist do skoly. Vsetko bolo ok, ale tiez zazil stres, lebo my zijeme v irsku a ked maly zacal chodit do skolky, tak potom v januari muz posiel na slovensko na tyzden robit zuby a maly sa v skolke zasekol, dovtedy ok, potom problem, ze nereagoval na meno, na pokyny, nic a po skolke vrieskal a jojcel. zasek trval nejaky cas, potom uz ok. Potom siel do inej skolky a tam to iste, 2 mesiace ok a potom zasek a zase ok a hned riesili, ze diagnozy, lebo ved to neni normalne a tak. Nastupil do skoly ked mal 5 rokov a tiez ho v kuse riesili, ze nemaju diagnozu, ze nevedia co a ako, ze neni samostatny, na zachod nechce alebo nevie sam chodit, ze toto nevie, ze s detmi sa nebavi, bije ich, chceli ho dat dokonca do ASD triedy, kde su len autisticke deticky s asistentkami. Na slovensku som robila tiez vysetrenia, psychiatricka sa vyjadrila, ze je ok a psychologicke autisticke vysetrenie ukazalo, ze nezapada do slovenskych tabuliek (mame 3 jazyky a v skole 4) a ze ma autisticke spektrum a ze mame s nim jednat na zaklade obrazkov, akoze ukazovat obrazky ze co sa bude diat pocas dna. Potom ako zazrakom prisla sprava od irskeho pediatra, ze je to ok dieta, ze to spomalenie je kvoli jazykom a speech delay, lebo cele vety zacal rozpravat az v 4 rokoch. Potom v skole zmenili retoriku, ze je to proste len taka povaha a dali mu pokoj. Dnes uz ma 9 rokov, je samostatny, nepotrebuje ziadnu asistentku, s detmi sa hra, ale hra sa aj sam, je komunikativny, no problem. Proste len potreboval dozriet na skolku a skolu. Vo vasom pripade moze ist o to, ze chlapec ma vela toho na hlave, novy tatko ako som pochopila, surodenec, skolka, je nepochopeny s vlastnymi problemikmi.

ildiko36
12. sep 2022

@kluska som rada že vo vašom pripade sa to vyriešilo, no bohu zial u nas asi nebude take jednoduche

dankanka
12. sep 2022

Ja by som dieta ktore ka vela energie nevodila po jarmokoch (vela podnetov, nemoznost sa slobodne vyhrat) a uz vobec nie po restauraciach. Na bicykel, dlhe prechadzky, beh, ihrisko, plavaren.. jednoducho mu treba dat priestor sa pohybovo rozvijat, moznost sa vyjadrit a vybit energiu. ale tp treba prestat byt sebecky a nacas nerobit len to, co chcem ja a vlacit decka po dospelackych aktivitach..

lianka123
12. sep 2022

@dankanka nejdem sa hadat, ale som uplne opacneho nazoru. Prisposobovat sa tomu, co chce 5rocne dieta je uplne odveci. Musi strpiet i navstevu restauracie ak sa chce najest.. my dieta prevadzame do dospelosti, uci sa od nas zivot, ktory zijeme.

dankanka
12. sep 2022

@lianka123 bavime sa o 3rocnom... Tak ja by som zase hlavou mur neprerazala.. sediet potichu v restauracii, ked ma chlapec tri roky? Nechcem od neho prilis vela? Ale ok, ak sa jedna o princa ci cloveka z vyssej, snobskej spolocnosti, tak ok..ale ovela stastnejsi by bol na cerstvom vzduchu.

kvetinka75
12. sep 2022

@h2 tu nejde že behá po reštike ale že má pravdepodobne problémy so správaním sa, za čím sa môže schovávať prípadná diagnoza.

lianka123
12. sep 2022

@dankanka bavime sa o jedle v restauraciach, ktora ma detsky kutik. Zfleku ti vymenujem 10restik. A ano, chcem, aby moje dieta vedelo stolovat, podakovat, utret sa a po jedle a pred jedlom sa moze santit v detskom kutiku. A aby si si nemyslela chodime aj na bicykle a na ihriska.
Ale urcite nebudem stat v sobotu 2hod v kuchyni, lebo sa idem prisposobovat...

autor
12. sep 2022

@dankanka nehnevaj sa , ale dovolím si oponovať , vôbec nie som sebecka , celý svoj život a program prispôsobujem deťom , chodíme na bicykle, ihriská poznajú všetky, chodíme na kúpaliská ,pretoze ich to veľmi baví , na jarmoku sme boli kvôli KOLOTOCOM , na ktoré išli oni a išli sme tam kvôli nim ,a ktoré ich BAVILI...zato že som sa chcela najesť v restike ,do ktorej chodíme SEM TAM , za to sa vôbec necítim sebecky..chodím do práce na skrátený úväzok, pretože má potrebuje viac ako škôlku , spí so mnou lebo má potrebuje pri spánku držať za ruku ...nemyslím že som sebecka , kôli jedlu v restike

dankanka
12. sep 2022

@lianka123 tak ja by som bola cela stastna v restike s pistiacim dietatom..ako host.. ja chodim s malou od narodenia, aj s malym ale s nimi sa da..ak by sa nedalo, ako v autorkinom pripade, tak nejdem.. a stolovat sa uci dieta ako doma, tak aj v skolke..

dankanka
12. sep 2022

Tak nenapisala si ze raz za cas chodite a ze na jarmok ste sli nie nakupovat a prechadzat sa po pre deti nudnych stankoch, ale pre kolotoce..ale ajtak si myslim, ze maly moze mat privela podnetov. Nevie ich spracovat, tak pisti..nevie este povedat co ho trapit, vyjadrit svoje pocity a tam.mu ich mozes pomenovat pred nim sama. Niekde v uzadi.

lianka123
13. sep 2022

@dankanka skor ako to si myslim, ze na restiku nemas peniaze a nie kvoli detom nejdes

Strana
z4