Dávajú deťom v jasliach Dithiaden?
Máte skúsenoť.....
pokial viem, ucitelka nesmie ani len po zadku dat dietatu aj keby neviem co robilo, takze podat lieky by si zrejme nedovolili, min. z dovodu ze stale sa najde aspon 1 osoba ktora b to psychicky nevydrzala a niekde sa prekecla.
takze neverim zeby niekde takyto oblbovak podavali
a co sa tyka liekov na predpis bez predpisu, tiez mam svoje skusenosti, ze sa da.
vyuzila som len raz, a to tento tyzden.
@cecil36
Nemluvim o Slovensku.. 😒 !!!
.i tady to trvalo dlouho nez se zacalo neco takoveho praktikovat, muselo se nejdriv znicit nekolik rodin a deti..Nikdo si nechtel pripustit, ze se neco podobneho muze stat - v jeslich a skolce, ve skole...ve stat..v ustavech pro mladez, pro stariky a podobne..
Je "uplne normalni" ze se nekolikrat rocne zblizime pomoci TV novin s pripady a filmovymi zabery, kdy ucitelky a sestry jsou schopny hruznych cinu!
mlatit deti, kdyz placou, strkat je do tmy pod umyvadlo na WC, nutit je, aby snedly sve vlastni zvratky..nebudu pokracovat, protoze tema je velmi choulostive...
Nedavno byla zdrav.sestra v nemocnici odsouzena na 10 let, protoze touzila byt dulezita a ocenena na svem miste v nemocnici, schvalne ublizovala starikum a ma jich nekolik desitek na svedomi - pry jim chtela pomoci od bolesti..Protoze ne kazdy alarm (kdy vedela, jak zakrocit, protoze nestesti zpusobila ona sama)dokazala napravit..a starik zemrel..
V ustavech pro mladez, aby deti zaspaly dostavaji injekce a leky, ktere prichazeji napr. z Ruska, nekontrolovane..na starost ma Institut mladeze primar, ktery nemusi pustit nikoho dovnitr...jen v urcity cas a urcite dny...a mimo tento cas se stavaji a odehravaji s detma hruzy hruz..Po letech se zjisti, ze pan primar byl nemocny a praktikoval na detech prisernosti..zavrou ho..ale detem zivot nikdo nevrati..a nebo v lepsim pripade jsou navzdy "dusevne pohrbene"
Vymena a ztrata zdravych organu na soukromych klinikach, kdy prijdes s bolesti a je ti diagnostikovana pricina, ktera neni pravdiva, je to odebran organ ZDRAVY organ..na toto vse se prijde az po letech...
Ted uz je prevence..a nevis nikdy, kde ciha kamera..bohuzel i na ulici, jsme tu v posledni dobe jako ve "Velkem bratru"non-stop sledovani..
proces k poznani a nasledne reakci je bohuzel zdlouhavy 😖
@irriss tak po prve autorka zije na Slovensku a pyta sa mamin na nazor ako sa to robi v slovenskych jasliach, lebo to ze sa to robi v zahranici, napriklad v Rime alebo NY je je na dve veci. Po druhe, stat sa moze vselico, to by sme nesmeli vystrcit nos z domu ani jazdit autom a toboz nastupit do elektricky, lebo co ak je sofer opity????. A po tretie stale si mi neodpovedala na otazku, kde tie kamery maju byt umiestnene? V ktorych jasliach? Alebo vo vsetkych? Kto to zaplati ak vo vsetkych, stat ktory ma uz taky dlh ze dovi dopo???
@cecil36
To, ze si myslis, ze Slovensko neni soucasti Zemegule v tom vidim problem a ne v tom, kde se to odehrava..Svet je jen jeden ..
Nemam rada, kdyz si nekdo mysli, ze se to jemu stat nemuze..
Naopak..
😉
Kamery jsou umistene vsude...VSUDE! na wc, v jidelne...v herne, ve spalni..
tady na ulicich v obchodech..
Nezalezi na dluhu statu..ale na zodpovednosti a zkusenostech..je mozne cerpani investic z evr. fondu, z mistnich uradu, regionu, naroda, ale i privatnich!
Ne vsechny skoly je maji, ne vsechny skolky je maji, kde je podezreni ANO..kde dbaji na prevenci ANO
p.s. Ptas se mne a trvas na odpovedi na otazku: V kterych jesliach? To chces ulici a mesto nebo jak?, nerozumim tomu!
@irriss ja netvrdim, ze slovensko nie je sucast zemegule, zas mi nevkladaj svoje uvahy. Ja len tvrdim, ze aj v USA vystrielal ziak studentov a ucitelov, deje sa to .... to ale nezanamena, ze postavime kuklacov ku kazdej skole na SK, nie? A ano, zalezi na tom ake mas stat dlhy, a nedaj sa vysmiat, tu je problem dostavat z eurofondov aj dialnicu do kosic nieto este plosne namontovat vsade kamery. A pytala som sa na toto: Do ktorych jasli ma ist ta kontrola zo statnych organov, kedze autorke to davas ako radu. A ano konkrete sa pytam ktora ulica, mesto.... kedze autorka sama nevie kde a ci vobec sa toto niekde deje, ale ty ju uz posielas stazovat sa.
Najlepsie by bolo temu uzavriet.!!radsej si prispevky k tejto teme ani neprecitam. 😠
odpoved na otazku je NIE NEDAVAJU detom v jasliach a v skolkach ziadne oblbovaky. Mozno volakedy, ked tvoja babka chodila do skolky, dokonca aj ja ked som bola babo 8 mesacne a bola som v nemocnici, tak mi mamina hovorila, ze nam tam davali oblbovaky, lebo nas tam bolo vela (to este za komunistov) Teraz je to nelegalne, ucitelka nesmie dat dietatu ani liek proti horucke .... ALE vzdy je tam to ALE.... Nikdy nevies, kto sa ti o to dieta stara, Dokonca mam osobnu skusenost, ako jedna pani (byvala ucitelka v skolke) robila opatrovatelku synovi mojej znamej a po pol roku kamratka zistila, ze mu davala hned rano oblbovak, aby mala pokoj... takze mozne je vsetko.
No myslim si, ze na na slovensku by to ziadna ucitelka neriskovala, takze sa bat nemusis.
@cecil36
😨 😨 😨 😨
no comment...
p.s. priblizila jsem ti situaci, ktera se tyka zdravotnich , socialnich a skolskych zarizeni..kde jsou deti nebo zdravotne postizeni.
Ze se jedna o mista na italskem uzemi nemeni nic na tom, ze se toto neodehrava i jinde ve Svete. Svet je jeden..
Vzhledem k tomu, ze neustale trvas na ulici a jmenu mesta, kam se ma dotycna obratit, tak beru prispevek za provokativni a tudiz zde a timto koncim😉
Jak mam vedet ulici a misto, kde se autorka nachazi??
Tyto informace ma snad ona,..ach jo..nekdy jak u blbych na dvorecku 😖
Smesne ..koncim 😎
@cecil36 nikde vo svete si nemôžeš byť ničím istá... Všade sa dejú také zvrátenosti a o tých, o ktorých sa dozvieme je iba špička ľadovca. Takže, ak ma zakladatelka podozrenie, ze nieco take sa deje prave v jej jasliach, tak nech podnikne proti tomu vsetky dostupne pravne kroky. Oči treba mať vždy otvorene.
a ja sa drzim stareho znameho hesla: "Dôveruj, ale preveruj"..a ešte sa nestalo, že by som svoje preverovanie musela vyhodnotiť ako zbytocnost..
pro silne nervy...a "neverici"
moja odpoved znie, NIE nemali by davat, nesmie sa to, je to proti zdrdavemu rozumu a urcite je to tresne!
ALE....
to ze sa to nesmie, neznamena, ze sa to diat (stat) niekde nemoze.
Vsetko je mozne. Myslim, ze nikto z nas ti tu nemoze dat 100% odpoved NIE nedavaju.
@ajca123
Spousty maminek to vi, ja jsem "diky" podobnemu pristupu vychovatelu a zdravotniku " prisla o dite"-ztratila syna..
Muj syn zije, ale "zemrel" a ja s nim...
A prave na zaklade podavani zakazanych leku pomoci injekci i oralne..
Omlouvam se vsem ..nechtela jsem vyvolat strach...pripomnelo mi to syna a mou NEVERICI tvar pred lety 😢
nedávaju určite to si nemôžu dovoliť ak by dieťa v jasličkách ochorelo okamžite ťa volaju ak by to bolo tak že musia zasiahnuť že ide o život podaju nejake lieky ale informuju ťa inak čaku na tvoju reakciu tak sa neboj
@bveronikab
maminy, nebudte take naivne a dovercive.....
to, ze sa to nesmie, alebo ze by sa to stat nemalo predsa neznamena ze sa to diat nemoze, alebo ze sa to nedeje!
@bveronikab zakladatelka, ak ma nejake pochybnost, tak by som dala navrh na ich presetrenie.
baby samozrejme ze je to trestne a nemalo by sa ale je pravda ze to je ozaj kopu veci a deji sa....
Ale na druhej strane podla mna by si pravidelne podavanie niecoho taketo musel rodic na dietati vsimnut nie?
baby ako naozaj si myslíte,že sa to nemôže stať?!!! ako kde žijete, stačí pozrieť správy a vidíte len samé zlé veci....ako ja neviem ale odsudzovať niekoho pretože položil takú otázku svedčí o Vašom IQ....Každý má právo sa tu opýtať čo ho trápi , alebo z čím si nevie rady....a keď mienite písať blbosti, radšej ani nepíšte...načo je to dobré??!!!
@fiona8 - pozri je to rovnako pravdepodobne, ako to, ze ti bude zamestnanec v jasliach sexualne obtazovat dieta. Ze kazdy den, co odijdes, dieta vyzlecie a bude ho obchytkavat a nikto nezasiahne. Mam zalozit otazku? Osahavaju vo vasich jasliach deti?
Je to rovnako scestne a nepravdepodobne ako hore zalozeny dotaz. Aj ked mozne, ze?
Lenze pravdepodobnost, ze taketo spravanie (drogovanie deti, obtazovanie, bitie... dopln vhodne), bude tolerovat vsetok personal a prehliadnu to vsetci rodicia - je takmer nulova. Ano v spravach su same zle veci. Lebo s toho tie hyeny ziju. Nikto neurobi reportaz o uzasnej milujucej vychovavatelke, ktora robi pre deti maximum. Nikoho by to totiz nezaujimalo, bohuzial.
no blbci sa najdu vsade, ale pytat sa na to, ci je to bezna prax, lebo moja babka povedala...? 😅
odpoved sa aj tak dozvies iba ak sa spytas rodicov deti, ktore chodia do konkretneho zariadenia, ti ti najlepsie povedia ako su spokojni.
a ak nadobudnes konkretne podozrenie, mozes to riesit s policiou, mediami a nadriadenymi organmi prislusneho zariadenia.
dnes urcite nie je bezne, ze by detom kdekolvek davali akykolvek liek bez vedomia zakonnych zastupcov (rodicov). okrem ineho, kde by na to vzali peniaze? 😕
@anjelicek26 hmmm...tak je,ale zase nikde nie je napísané,že sa to nemôže stať...
@fiona8 - isteze je to mozne, ale taketo veci riesim, ked mam nejake podozrenie sama - nie, ze mi to niekto povedal z piatej ruky a ani nie priamo o tych jasliach, kde ma dieta ist, nie? Keby moje dieta zmenilo spravanie, nechcelo tam chodit, byvalo chorlave, zvlastne, utiahnute, malatne, tak by som zacala patrat. Ale pokial tam chodi ako slniecko vysmiate. tak verim, ze je vsetko v poriadku a nehladam hororove scenare.
Casto se stava, ze se neodhali "problem" vcas, protoze se podcenuje detsky plac i priznaky.. 😉
Tezko si nekdo za placem predstavi hruzu, podcenujeme casto nase deti a na reci nedame..
a bolest deti ci narikani svadime na "detskou fantazii"..nebo rozmazleni..Jsme prilis pohlceni "stresem zivota"...
Proto casto tak dlouho trva k odhaleni podobnych pripadu.. ☹
Ten, kdo se setka se svetem Hruzy...ma plodnejsi strach v myslenkach a obavy...
Kdo potkava strach a Hruzu pouze propstrednictvim filmu, je presvedcen, ze je daleko...a pritom je za dverma..kazdeho z nas..
Strasne by som sa pobavila keby autorka bola presne to co pise ze sa boji - opatrovatelka v skolke kde toto praktizuju a len skusa ze ci si to niekto z rodicov na decku vsimol. Hned by tu tie co ju urazaju stichli, ale chcela by som vidiet ich ksichty 😀
Pretoze fakt ked sa ti zda nejaka tema alebo otazka absurdna, tak naco vobec mrhas svojim casom a energiou na to reagovat? Klikni si na to co ta zaujima a zbytocne neurazaj ludi, jedine teda pokial nemas na hovno den alebo povahu a potrebujes sa na niekom vyventilovat vsakze. Kedy sa uz ludia zacnu spravat ludsky mi povedzte a ne sa stale do niekoho navazat a urazat, zacnite zit svoj zivot a ne montovat sa do druhych...len tolko k tomu 🙄

@cecil36
Ahojky! - 🙂 😉 nejsem tu od toho, abych zkoumala, proc se ptala a nebo neptala.na jakem zaklade postavila otazku 😉
.jen tvrdim, ze je mozne vsechno a namlouvat si, ze neco v "dnesni dobe" neni mozne, je blbost..protoze prave "v dnesni dobe a v tomto SVETE 😖 ", kdy organy kontroly nemaji ani penize na benzin na vyjezd ke kontrole"..bych verila vsemu..
tady (It) kdyz je podezreni, a jedna se o deti i to, ze jedna "babka povidala" vede ke kontrole.(videokamery, rozbory, sledovani) - protoze .jde o deti, navic nemluvici deti, tudiz nemohou se branit.. 😉
Ja uz jsem v praxi videla mnohe, nic mne neprekvapi😉 bohuzel 😠 ☹