Dieťa začína chodiť do škôlky a ja sa cítim hrozne
Ahojte mamičky🙂 Už len pár dní kým začne moja malá chodiť do škôlky😨😨 Chystám sa stratiť hodiny objímania denne,kedže bude všetok ten čas v škôlke...vážne si myslím, že moja úzkosť a strach bude horší ako jej. Akékoľvek iné mamičky prosím o radu 🙏🙏
@beton mozem sa spytat, s kolkymi skolkami mas skusenosti? lebo toto co pises, je presne ako cez kopirak od matiek, co nikdy nedavali deti do skolky a najlepsie ako do skoly.....domace vzdelavanie a pod
Ja len tak, ze ak si myslis, ze skolka nie - ci to mas podlozene aj skusenostami? Moj syn sa v skolke neskutocne vela naucil (inak mali jednu ucitelku na cca 7 deti, nie 20), videla som tie pokroky, plus tie vsetky zazitky co mal v skolke a vyslovene tam bol stastny - nemal ich ako jednotlivec, mal ich spolu s detmi - to mu ziadny rodic nenahradi.
Plus deti potrebuju byt s detmi - moze mi hocikto tvrdit, co chce.....Nie s detmi, co mu vyberu len rodicia
Takze podla mna sa vyjadrovat k niecomu, co mas len zaklade tvojho subjektivneho pocitu ci intucie....no neviem...
@loginexistuje áno ,ved aj ja som vo forme,bola som pár týždňov po porode. Ale niekto nechce zamestnávať po pôrode a s dieťaťom
@oliviamae a aky maju k tomu dovod ? Vykonnostny? Lebo fakt vela zien matiek v tomto pracuje a nevyzera ze by b
Bol problem duiskriminacia je skor v ohodnoteni prace kde zena u nas na rovnakej pozicii mava o tretinu nizsi plat
@oliviamae pozri cele je to divne.. to ze si naviazana na dieta to je pre mna v pohode. Kazda sme svojim sposobom. Kazda matka pocituje uzkost ked dava dieta do skolky. Ale ty vela veci co zvacsa take uzkostlive matky robia davas robit inym. Cize s inymi autoritami by problem nemal byt. Tiez chces byt doma. Ale nepresvedcis ma ze v amerike je normalne aby 2,5 r dieta malo 5 kruzkov. Aj ja tam mam vela priatelov, zila som tam , aj vo viacerych rodinach a nestretla som sa s tym.
@oliviamae Zo zaciatku je to tazke pre matku, to je jasne. Tiez sa moj svet toci okolo dcerky. Moja este nie je skolkar ani jaslickar, ma dva rocky, ale ja som sla do prace, dcerka mala 20 mesiacov, s manzelom je do tretej a potom som s nou doma ja a manzel ide pracovat. Bolo to pre mna tazke, aj pre dcerku, je vsak s tatom, ktory sa vie o nu plnohodnotne postarat a zvykli sme si na ten rezim. Ked pojde do skolky, bude to opat ine, doverovat ucitelkam, ze sa mi o nu postaraju,ale zvladneme to nejako.
@oliviamae Neviem aký typ rady si si prosila. Veď to nie je jadrová fyzika. Normálne ju odnesieš do škôlky, ty si trochu poreveš a bude 🙂 Zvládlo to milión detí a milión mamičiek, zvládnete to aj vy, resp. Ty 🙂 Veď tu nie je moc čo poradiť, je to prirodzená súčasť života, tak ako je prirodzené to, že budeš smutná (možno aj malá chvíľu), preto to netreba dramatizovať 🙂
Ahoj, je pekne, ze ti bude dietatko chybat, urcite si skvela matka. Ale pre dieta je strasne dolezita skolka, skola, osamostatnovanie sa. Je to tak prirodzene, ze aj ty to prijmes a budes spokojna, uvidis.
@oliviamae zena ty si dospela? Separacnu uzkost maju deti a nie matky! Pre boha ved tam ide na par hodin nie na cely zivot. No moja nehnevaj sa na mna ale uvedom si ci chces mat doma rozcicikanu lakomu chuderu alebo normalne zdrave dieta ktore prechadza vyvojom. Moj chudacik, nebudeme sa objimat.... Boze nehnevaj sa aj ja svoje lubim ale takto vystrajat koli odchodu do skolky???? A bulit za nimi kazde rano. No tak zavri okna, zabi ich okenicami, aby mala zila len v byte s tebou a nevidela nic vonku, ako bezi svet, len tvoje objatia. Toto je predsa chore! Nepoviem keby bola chora,postihnuta, malo rocna. Skor si sa zasekla niekde ty
@marlenka222 a kde si sa dočítala,že moja dcéra nechodí von medzi ľudí a bezo mňa? Chodí denne!! A takto vystrájať?? a ako? len preto ,že som napísala ,že cítim úzkosť? ale to cíti väčšina žien,matiek,ktoré si vážia svoje deti a sú za ne vdačné! Neviem ako si prdstavuješ ,že to u nás vyzerá ,akože či stále hystericky plačem alebo čo? 😅😒😒 ešte zo mňa nevyšla ani slza proste len píšem ,že mi 2-3 dni bude smutno to je celé .achhh milujem ,ked niekto dokáže spraviť z komára somára👏👍
@oliviamae prosim ta precitaj si uz len prvy svoj prispevok. Chystam sa stratit hodiny objimania denne... Ako ked sa objimas hodiny denne kde beries cas na vsetko nutne ostatne? .... Myslim si ze moj strach bude horsi ako jej- dospela osoba, racionalne zmyslajuca verzus dieta citovo nevyspele... Ty mas podrzat vlastne dieta
@oliviamae Vyzerá to, že chceš byť za najúžasnejšiu a najchrumkavejšiu mamičku....ale žiaľ, musím ťa sklamať, tento titul už na MK vyhrala "iná" supermatka :( Netreba zakladať takéto témy, len aby si upútala pozornosť 😝 A NIE....musím ťa ubezpečiť, ale väčšina žien žiadnu úzkosť nepociťuje, ale sa tešia, že si na malinkú chvíľočku oddýchnu
@oliviamae Neboj sa,to je normálne,aj mne bolo luto.Minulý rok šiel syn do piatej tr. a ja som bola na nervy z toho.Dcera má ešte rok školky a potom škola.Sestrin syn chodí na tri hodiny do školky a ona tam celý čas sedí.A ked som prestala kojit,mala 26 mesiacov a celú noc chcela byt len na cicke som ju odstavila,nechci vediet ako hrozne som sa cítila,normalne som mala depku.Niekto to prežíva viac niekto menej,ale hlavne že ich máme a sú zdravé. 🙂 🙂 🙂
@marlenka222
@cecilia68
@novana achh namiesto nejakých povzbujúcich slov som sa od niektorých dočkala len kritiky....a to sa táto stránka vyznačuje ,,stránka pre mamičky´´ dokonca som počula už aj stránka pekných slov ..hmm to vidím👍😉 tu to nemá zmysel🤐
@marlenka222 ty sa so svojím dieťaťom neobjímaš? moja dcéra ma teda objíma dosť často ,ale na slovensku je to asi niečo nevídané.
@novana áno v názve som síce písala ,že sa cítim hrozne,ale samozrejme to nieje tragédia ,no niektoré to zobrali doslova😉
@cecilia68 rozhodne sa snažím byť skvelou matkou,ale určite nie tu na nejakej internetovej stránke😅 to ma pobavilo👍 Tu na MK sa asi neoplatí zakladať žiadne témy ani fora aj ked stránka je práve o tom ..
@disala presne súhlasím ❤❤
@oliviamae ako nic v zlom, dcera je na tanecnom konzervatoriu, chodila na balet od troch rokov, uprimne ti napisem, ze pravy balet sa necvici v nasuchorenych sukienkach, ale v obycajnych dresoch 😉 a minimalne prvy rok je skor o rytmike ako o balete a rozhodne si myslim, ze balet pre dieta, co nevie chodit😅 je len o tahani penazi z rodicov. Kedze mame za sebou uz dobrych par rokov baletu, tak viem posudit o com su kruzky, kde sa povinne detom musia nakupit dresiky, sukienky a pod...a rodicia vzdychaju a fotia a jasaju aka je ich Scarettka uzasna👏. Jasne, je to chutne, ale zbytocne a toboz pre 2,5rocne dieta, rovnako ako 1000inych kruzkov.... Deti to nepotrebuju, teda do urciteho veku. Na to prides mozno aj sama. Ja som zboznovala tie dni, ked sme nikam a nic nemuseli....Mali sme svoj program, isli sme do aqua, na zeleznu, len tak sa tmolit, alebo doma valat. Lebo ked chces brat sport vazne, tak to je uz o drine a jednoznacne nemoze mat dieta potom aj klavir, cinstinu, plavanie, skolku, skolu..... A to na co ma talent velmi tazko rozoznas v dvoch rokoch, ale teda tvoja mala uz v dvoch rokoch ucitelku.....tak ste mozno iny level😉 Kazdopadne ja by som dieta v necelych troch rokoch do skolky nedavala, maly ma styri a sme doma, tiez si to mozem dovolit a nechodi zatial na ziadne kruzky, je dvojjazycny prirodzene, co asi aj tvoje, kedze si rodena americanka, tak snad hovoris s malou AJ a nepotrebuje teda jazykovy kurz, ci? Dali ste sa na FR, ci nieco exotickejsie?🙂 Ako naozaj prepac, ale celkovo tvoja tema vyznela trochu komicky, dala by sa pochopit kebyze musis ist od dieta do prace a je ti z toho uzko, ale takto, no fajn😨
@maciatkolulu o to ide, ked bude malá v škôlke bude im smutno,ale ten čas chcem tráviť zhánaním práce ,ktorá ma baví a to je fitness,no bohužiaľ pár posledných týždňov sa mi moc nedarí. Moja dcéra nechodí na balet aby bola nejaká profesionálka ,to určite nie. A áno s malou hovorím dvoma jazykmi ide jej to a tak pred pár týždňami sme ju dali na španielčinu,ale tam sa viac menej iba spieva,učiteľka číta knižky apod...
@oliviamae tak ju do skolky este nedavaj a mas pokoj, mam dve velke deti a ozem ti povedat, ze sa uz nikdy nezopakuje toto najkrajsie obdobie a je ho uplna skoda zahatat kruzkami a behanicami, najma ked nemusis.... Ja si to preto opat pri tretom vychutnavam😉 Apropo, iba na okraj, bola som doma s prvymi dcerami cely cas, aj ked chodili do skoly, tiez som bola na oko zamestnana u uz teraz exmanzela vo firme a mozem ti povedat, ze ked doslo k tomu co u nas doslo a on ma kludne vyrazil a ja som ostala bez prace, skusenosti sama s dvoma detmi, ze to bol sok, jasne, ze som si myslela, ze mne sa to stat nemoze, ale hold stalo sa, nastastie, ze byt bol moj a neostala som s holou ritou. Samozrejme nechcem kuvikat, ani nic podobne, len by som sa realne zamerala aj na svoj prijem teda ked uz idete smerom skolka a budes mat volno, ja by som kopveci riesila uplne inak kebyze mam tieto skusenosti a tie roky😉 Fakt nie v zlom....
@oliviamae fuha..no dali Ta tu dole riadne..rozmyslam nad tym ci je vazne nevyspela matka ta,ktorej je luto,ze jej male dietatko prvy raz ide na dlhsie z domu,alebo ta,ktora sa "tesi,ze dieta konecne vypadne".skor mi pride prirodzene,ze je mame clivo,ako to,ze sa nevie dockat,kedy si od dietata vydychne..ak to je znamka zrelej zeny pripravenej na materstvo,potom je nas vela nezrelych..
..nikto nehovoril o tom,ze to autorka temy nerozchodi a zjavne ani nebrani svojmu dietatu sa socializovat,kedze ho dava do skolky,dopraje mu kolektiv,"odstrihava" pupocnu snuru prave tym,ze ju nedrzi nasilu doma,prikovanu k sebe ako k jedinej modle..ale druha vec je,ze to nejakym sposobom aj sama preziva a je jej to luto..aj mne bolo a narozdiel od malej som ja plakala..nikdy ma plakat nevidela,odchadzala som zo skolky vzdy s usmevom a ona bola spokojna..mne bolo clivo..zvysok uz bol o tom,co som pisala..ze som si nasla pracu a vyplnila som si cas,nasla nove zname,robila som,co ma bavilo a tie pocity smutku sa samozrejme po case vytracali..zvykla som si..
ono prave skolka,skola,stredna skola..,su podla mna take zlomove okamihy,kedy si mamy uvedomuju,ako im deti rastu pred ocami,lebo kym su s nimi dennodenne doma v jednom kolotoci,im to take vzacne nepride,skor je to zalezitost "samozrejma",stereotypna..ale ked zrazu utne a vsetky tie zabehnute kolaje sa prerusia,prichadza nove obdobie obnasajuce nove navyky,pocnuc napr.skorsim vstavanim namiesto spolocneho lenosenia v posteli,pokracujuc niekolkohodinovym odlucenim,prave vtedy ma mama moznost naplno si uvedomit,co vsetko povazovala za samozrejme a zrazu to take uz nikdy nebude..ide skor o momenty precitnutia,nez o tragediu ci dramu..niektorym ludom tusim chyba kusok empatie..ja teda rozhodne nie som ani chrumkava, ani uzasna,ale citlivka som rozhodne a doteraz revem,ked mi dcerka (12rocna) odchadza na vylet,nebodaj na tyzden niekam do tabora ci zo skoly a detto pri mladsej,9rocnej..placem aj pri ich vystupeniach,uspechoch..nie je to o neprestrihnuti pupocnej snury,ale skor o uvedomeni si toho,ako strasne rychlo rastu a ze rok co rok pribudaju stale nove a nove veci,pri ktorych uz nepotrebuju,aby ich mama sprevadzala a vodila za rucicku..
V plnej miere chapem a snazim sa podporovat samostatnost mojich deti,nelipnem na nich nijako choro,nedrzim ich silou-mocou doma,sama som si ich niekolkokrat odviezla na dva tyzdne do Tatier na liecenie,na tyzden do niekolkych taborov vzdialenych od nasho bydliska vyse 200km,bez moznosti ich chodit pozerat dennodenne..dali sme to ako nic,dopriala som im zazitky,pocit "volnosti",spoznali nove kamosky,naucili sa tanecky,vyhrali sutaze..bolo im fajn..a ja som zatial chodila do prace a nepreplakala som cele noci a dni,nehysacila som doma..ale to neznamena,ze som nemala strach,obavy a ze mi nechybal doma ich krik-aj ked bolo fajn od neho na chvilu vypnut.. 🙂
Podla mna su to uplne prirodzene pocity matky a ani autorka to nemyslela tak tragicky a dramaticky,ako to niekto ponal a nesnazila sa vytvorit obraz mamy,ktora bude doma cele hodiny plakat do vankusa,kym sa mala nevrati..nalozit niekomu sa stava tradiciou pri komentovani akejkolvek temy na MK..vyjadrit svoj nazor je jedna vec,zotriet niekoho ako hraci zreb,druha..tiez som si myslela,ze sa tu maminy navzajom podporuju,radia si a nie ze sa dodr*avaju a podkopavaju.. 😔
@oliviamae Možno, keby si netlačila do popredia, aká si skvelá matka, tak by dievčatá dali aj adekvátne odpovede ☹ Netreba lipnúť na každom slove...na každom objatí, lebo v adolescentnom veku budeš mať veľmi veľké problémy so svojim dieťaťom. Neznášam, ak sa niekto povyšuje nad ostatných...To len taká moja dedukcia, ale dúfam, že sa mýlim 😢
https://www.lajkit.cz/zpravy/item/1661-odveta-z...
bohužiaľ aj takéto veci sa budú diať.
@oliviamae moj maly ma 10 mesiacov a uz chodi do jasli. Mala som presne tie iste pocity. Bala som sa ako to zvladne a hlavne ako to zvladnem ja. Predtym nez nastupil do jasli mali sme taky skusobny tyzden. Poviem ti ze maly bol zo skolky nadseny, vsetko chcel hned skumat, hrat sa s detickami on ma spolocnost inych deti totiz velmi rad. Samozrejme mu chybam a ked ma vidi odchadzat trosku poplace tak teraz to robim tak ze ho dam ucitelke ona ho zabavi a ja odidem aby ma nevidel a nemame ziaden problem. Ja som si zvykla aj ked prvy tyzden mi bolo cudne bez neho 😊 Mojkanie a pusinkovanie si vynahradzame ked vecer prideme domov. Niekedy mam pocit ze uz mu tym ocmulavanim vecnym leziem na nervy 😂 ale tak musi si zvyknut 😀. Neboj vsetko bude dobre, zvyknete si a aj kvoli tomu budu vase spolocne chvile este vzacnejsie. Drzim palce 😊

@oliviamae https://najmama.aktuality.sk/clanok/236720/cvic...