icon

Dvojročná dcérka sa nevie správať na ihrisku

nikolet_89
10. jún 2014

Ahojte maminky...neviem ci je tu taka tema presne s mojim "problemom". Ide o to, ze dcerka ma 2r. a 3m. Je velmi dobra nemam s nou niake extra problemy. No zacala nam teraz z nicoho nic hadzat hrackami. Ked jej poviem, ze sa to nerobi rozplace sa, uteka hlavu zabory do gauca a zury...potom pride a hodi sa na mna nech ju pomojkam, ked to nespravim reve kym to nespravim, niekedy ju to prejde samu od seba inokedy nie...dalsia vec ked ideme na ihrisko zacina patrit medzi tie "zle" deti tam...zbada, ze ma ine dieta lopatku dojde vytrhne z ruky a ide sa s nou hrat, alebo ju zahodi a ide dalej, samozrejme jej vysvetlujem, ze sa to nerobi a ked to zopakuje dostane na zadok, ale minule ma dojala, ked z lopatkou vyhodila piesok do vzduchu rovno na jednu mamicku a jej dieta to som ju schmatla a isli sme domov, lebo sa nevie hrat...neviem cim to je, ale niekedy ked ideme von ani o nej neviem, nerobi zle, necha si vysvetlit inokedy som na prasky z nej...a teraz sa ma narodit v septembri druhe dieta normalne zacinam mat strach ako sa k nemu bude chovat...co si o nej myslite ? Je strasne tvrdohlava, ma svoju povahu, ked nieje po jej je zle...dakujem mamicky

Strana
z2
siska53
10. jún 2014

@jjeanny ja uz pohlady inych ludi ignorujem..no a co..prosto dakedy deti nemaju svoj den,tak,vzdoruju..ludia,co maju deti,to chapat musia,maloktore dieta nevzdoruje...vacsinou je to tak,ze niektore vzdoruju menej,ine viac.
inak aj,moj starsi napodobnuje mladsiu a opacne,hlavne v somarinach.a to sa nam,maly nedostal opat do skolky,tak to bude este vesele..oni separe by boli fajn,alebo ked je,mala v kociku(myslim,nakupy ci,prechadzky),no teraz,asi 2tyzdne su aj,prechadzky horsie,nie kvoli malemu,ale kvoli malej...dnes som,si potvrdila,ze kocik este budeme,bravat,lebo xhvilu na,odrazadle,potom uz len chxela na,ruky,vyhovela som,jej a na,konci,takze takmer celu cestu prerevala...
viem,ze to prejde,aj maly mal,potom dobru fazu a teraz ma,to 2.obdobie vzdoru,ale pomaha mi,dost kniha,z ktorej sa pokusam uplatnovat tie ich metody a rady a to,mi dost pomohlo.nevravim,ze vzdy.

mamavera
10. jún 2014

@nikolet_89 nevysvetľuj dookola, tvoje dieťa už vie, že to, čo robí, sa ti nepáči, len skúša posúvať hranice. 1. krok - nepáči sa mi to, 2.krok - stačí, inak odchádzame domov , 3. krok - odchod domov. jednoduché, účinné, len musíš vždy dodržať ten tretí krok. Inak normálne správanie, takmer každé dieťa sa v určitom veku vyžíva v možnosti robiť opak toho, ako sa od neho očakáva, prípadne ešte aj pozoruje naše reakcie, snaží sa ovládnuť ono nás, je to normálna vývojová fáza, u niekoho sa prejaví viac, u niekoho menej. Je potrebné stanoviť pevné hranice skôr, ako príde ďalšie dieťatko.

katulka74
11. jún 2014

Aj moj je taky a tiez ho musim potom objat, inak reve ako tur a to ma objima a v reve vykrikuje, prepac mami lubim ta 😀

lauricka
16. jún 2014

@nikolet_89 citala som len Tvoj prispevok, mozno uz niekto o tom pisal. Tvoja dcera sa chova normalne 🙂 . Takto to byva casto. Rodicia detom nerozumeju, a potom prichadza k nedorozumeniam 🙂 . Ked Tvoja dcera rozhadzuje hracky, pravdepodobne si testuje fyzikalne zakony, testuje priestor. Ked si nezelas, aby rozhadzovala hracky, vytvor jej priestor, kde to robit moze a s niecim, s cim moze. Mozes jej kludne povedat nieco v tom zmysle, ze fajn, je super takato cinnost, ale nie tu a s hrackami a ze vymyslite nieco ine a povedz jej, co budete robit. Napr. chodte na prechadzku, nazbierajte kamene a chodte ich hadzat niekde do jazera alebo potoka. Pripadne z mosta. To iste robi aj s pieskom. Ked sa vyburi inde, nebude mat taku potrebu to robit tam, kde to nie je vhodne. Deti sa nachadzaju v roznych fazach vyvoja mozgu, kedy potrebuju robit rozne veci. Nerobi to naschval, potrebuje to. Co sa tyka toho, ze vezme inemu dietatu hracku a neskor ju omrzi a zahodi...nuz, tak to byva v tomto veku. Moje dvojcata maju 2,5 roka. Takze krasne vidim, ako sa chovaju taketo deti. Beru si navzajom hracky, superia spolu, aj sa pobiju, aj si zavidia, aj sa maju radi, aj sa pomojkaju. Dcera synovi aj vie nieco pozicat, syn dcere ani za svet 😀 . Je to pre ne prirodzene. Mozes sa ich snazit korigovat, vysvetlovat, ukazat, ako sa situacie riesia, ako sa slusne spravat k druhym, dat pri tom najavo, ze chapes, ze by chcela vec toho dietatka, ale treba sa spytat, podakovat, vratit. Kym toto pochopia, vela vody este pretecie. Trpezlivost a pochopenie, Tvoje dieta Ti to oplati.

lauricka
16. jún 2014

@nikolet_89 aby si si to vedela predstavit, predstav si seba, ako vymyslis nieco skvele, ako Ta to nadchyna a bavi, ako tie hracky letia a padaju na zem ...parada! A mama Ta zoseka, nechape, hneva sa. Jasne, ze si zmatena, nahnevana, places, citis, ze sa hneva, aj ked nevies uplne ze preco...a uz su problemy medzi detmi a rodicmi 😉 . Inak, ja s detmi tie kamene hadzat chodim. Hracky doma nikdy nehadzali 😉 . Ale to sa tyka x aj inych cinnosti, ktore deti robia alebo chceli by robit. Ak Ta to zaujalo, skus si kuknut nieco o montessori.

lauricka
16. jún 2014

@nikolet_89 ha, prave som videla foto Tvojej malej s nadobkami s vodou... to je krasne montessori 😉.

siska53
16. jún 2014

@lauricka aj my chodime hadzat kamienky do jazierka 🙂) aj syn mal,zalubu vo vyhadzovani veci-o tom som,uz autorke pisala na prvej strane 🙂)
no,tie konflikty,hlavne ked neviem,preco place,v com som,jej nevyhovela,nerozumiem jej,co chce..ach,keby sa uz rozrozpravala,bolo by to jednoduchsie...syn aspon uz vie povedat,o co ide...🙂

Strana
z2