Dvojročné dieťa horúčka bez symptómov. Viete poradiť?
ahojte dievcence.nas maly mal teplotu v noci po odratani 39,dala som cipok,klesla,cez den som podavala sirup proti horucke,teplotu nemal a terz vecer mu vystupila na 38.dala som zase cipok.nema ani kasel,ani sopliky,zubky ma uz vsetky.netusim,co mu moze byt.viete poradit?dakujem.kata
ahoj Kris, vsetko sa to zacalo chorou maminou na silnu osteoporozu, bolesti noh, ktore tradicnym sposobom neprechadzali, dlhorocna nespavost... stretli sme pani z rodiny, ktora sa lieci Tiansi na tu istu diagnozu. ta nas odporucila dalej k pani, co sa tomu profesionalne venuje. isla som na stretko s maminou - strednu skolu mam zdravotnicku, prapovodne som skoncila ako detska sestra, chcela to to pocut a hlavne nenaletiet. celo to znelo logicky, tak sme pre maminu kupili produkty a tie zaberaju neuveritelne! nasledne som si zacala riesit afty a caste anginy. mam 2 male deti, jedno chodi do skolky, mavali sme sopliky... kedze som chcela riesit viac veci ako len osteoporozu, musela som si vsetko nastudovat, aby som nam neuskodila! tak to cele vzniklo, ze som sa sama "namotala". ked nam to zacalo fungovat, sirila som medzi kamoskami, rodinou, okolim - dostavala som pozitivnu spatnu vazbu... absolvovala som skolenia... som na materskej, tak som si povedala, ze spravim web stranku... robim prednasky... deti este nebrali antibiotika, sopliky riesime kvapkanim cajikov, zvladame teploty, hnacku... rodina si uspesne lieci vysoky krvny tlak, stitnu zlazu... takze v skratke... Ak sa Ti podari, skus prist do Lamaca. Pokial nie, a budes mat zaujem, vieme sa aj stretnut a prebrat veci osobne v BA na kave. Kludne zober na pomoc aj kamosku 🙂. vsetko dobre zelam, ivana
Ak horucka pretrvava viac ako 2 dni treba ist k lekarovi, vzdy to znamena infekciu aj bez vonkajsich priznakov :(
Hovorim z vlastnej skusenosti - zapal stredneho ucha a to si vobec usko nechytal a ani pri zatlaceni na usko vobec nezaplakal. Az usna potvrdila pokrocily zapal :(
my sme mali horucku nad 38C 3 dni, neklesala, striedali sme nurofen-panadol a nakoniec bol z toho zapal obliciek, teploty postupne vystupili az nad 40C. Takze urcite k lekarovi a dajte vysetrit crp, moc, krv.
Keď dieťa nemá nič iné ako horúčku, čakala by som 2 - 3 dni a išla k lekárovi. No moja skúsenosť je taká - keď pri horúčke dávam Nurofen na zaspanie plnú dávku a cez deň polovičnú, horúčka je na tretí deň preč. Možno som mala štastie. 🙂
Ahoj, my sme mali taký istý problém...celý víkend horúčky a ani soplíky a ani kašeľ. V pondelok bol v pohode, ale doktorka mu urobila CRP a mal až 85...má byť tak 9. Tak mu dala antibiotiká...v stredu sme prišli na kontrolu a malému už nebolo od pondelka nič, ale pre istotu sme zopakovali CRP a s hrôzou sme zistili, že je to dokonca 89 ☹ . Tak sme leteli na rontgen a na krčné. Tam mu doktorka zistila, že má zápal dutín...tak sme dostali nové antibiotiká a v piatok už mal CRP 19 🙂 . A tiež sme si mysleli, že sú to obličky. Takže maminky aby ste vedeli, že aj toto to môže byť.
my sme minuly tyzden prekonali siestu chorobu, najsor tri dni vysoke teploty, takmer 40-tky a bola som u dr povedala ze je viroza u malych deti ze len vysoke teploty bez priznakov, dala mi penicilin v sirupe, a myslela som si ze sa zacina z neho pomaly vysypavat,ze bude alergicka, prisla som ku nej znovu, a ona mi povedala,ze ma siestu chorobu. dva dni na to sa poriadne vysypala a bolo uz dobre.
Všetky informácie ohľadom príčiny a nálednej liečby vysokej teploty u dieťaťa nájdete v tomto článku http://www.familia.sk/187/dieta-s-vysokymi-tepl...
Ahojte.moja trojrocna dcera ma odvcera teploty.davam jej cipok nurofen po nom jej to vie klesnut.v noci mi raz vracala ale iba tekutinu.cez den pekne papala pila vodu,teplotu nemala a vecer znova 38,2 stupnou cel.ziadne ine priznaky nema.ziadny soplik,kasel,hnacka.nic ine.mohla vracat z teploty?stalo sa vam to?neviem ci hned bezat k dokt.ci pockat?volala som jej a ze zatial chodit nemusim.co to moze byt? Dakujem
@maryjc kľud. Do 38,5 netreba dávať nič. Ak teplota stupne tak daj trebárs ten nurofen a dobré by bolo keby sa po ňom vypotila. Po 6 hodinách môžeš dať ďalší. Ak vystúpi vysoká teplota skôr tak ju osprchuj ( nie v moc studenej vode, lebo na rozpálené telo pôsobí aj vlažna voda ľadovo. ) A po sprche ju moc nebabuš, skôr len plachtu cez ňu prehod. Neboj, deti mávajú teploty a často bez zjavnej príčiny.
Nasa mala 1,5 roka od piatka do stredy teploty od 38 do 39,7 ... lieky nie vzdy zabrali. Sprcha, zabaly. Boli sne aj na pohotovosti, aj u jej dr. Crp nizke, moc ok, krk ok, usi ok, zuby nesli. ... same to preslo.
@maryjc Aj nam sa to stava, dva-tri dni vysoke teploty, potom klesnu, vsetko bez vedlajsich priznakov. Naposledy sme mali az 39,9, co som sa uz prelakla, ze to pojde cez 40, polnoc, ja tehu, nebolo mi vsetko jedno. Tiez len nurofen, so zabalmi pozor, myslim, ze ak su studene ruky a nohy, vtedy sa nesmu robit, ja som ani sprchu neskusala, malu by som potom neutisila, akurat som davala platky citrona na zapästia - zbija to teplotu - a to som mala tiez co robit, aby aspon nejaku tu chvilku vydrzala mat ich priviazane. Tu na mk, bola podobna tema, ak si dobre spominam, mamicky nazyvali tuto "chorobu" ako siesta choroba. aj ked netvrdim ze to musi byt Vas alebo nas pripad, kedze tam sa spomina aj vysev vyrazok a my sme ich nemali..
Bolo jej dost zima.no mala zimnicu.presne ako pisete ruky,nohy studene.aj mna napadla siesta choroba no uvidime.a z tym vtacanim ste sa niekto stretli?myslim ako ze sa vam povracala bez inych priznakou pri teplote?ako som pisala tak mne len raz prvu noc.neviem ci sa to z teploty da.. este som sa s tym nestretla..dakujem za odpovede🙂
@marosko08 kamoskina sestra to iste,...jej mala 3dni neskutocne horucky ma 4 mesiace tak ptm iski pohotovost a zr v poslrdnej chvili dosli ze mala uz krce dostava...nevedia co to je ze virus niaky
@maryjc co sme to mali v maji, vtedy aj vracala, ale len raz, tak ako u Vas. Dala som jej par dni probiotika. Podla mna, ak organizmus s niecim bojuje, vie ako na to, a aj pri kazdej chorobe detom nechuti jest, aby sa zbytocne "nevycerpaval" na travenie potravy... cize pokial neslo o celodenne vracanie ci hnackovanie, kde by hrozila dehydratacia, tak by som bola kludna.
Teraz pred mesiacom zase spominane vysoke teploty, ale uz bez vracania. Zato bola viac "mimo", triaska, zimnica,.. raz mi na pohotovosti dr.povedala,ze ak ma dieta tak vysoke teploty, ze mam dat diazepam, kvoli krcom. Ten je sice na predpis, ale mala som este v zalohe.

@ivalam ahoj Ivi si veľmi zlatá, ďakujem, potom mrknem som zvedavá...Ďakujem. Nie som z BA ale z blízkeho okolia a ty si nejaká distributérka, alebo lekárka alebo čo? A ako si sa k tomu dostala a prečo vôbec? Mávala si choré detičky? 😅