Dvojročné dieťa nechce výjsť z domu
Uz som zufala. Treti tyzden je zavreta doma a nechce ist von. Uz ani na dvor nechodi. Ak jej otvorim dvere na dbor ona ich zavre a ide prec. Ci uz dame do buginy alebo pesi ani za svet. Hned za brankou sa rozreve a cely cas skrieka az na to nemam nervy a vratime sa.
@lexilaracroft a? to dokedy jej budeš trpieť? však vonku chod s ňou na dvor,každý deň,pokiaľ je ešte ako tak teplo...začnú mrazy bude sedieť doma do jari?
@majulino neviem naposledy sme boli vonku nutene musela som ist na urad nieco vybavit a ona tam tak skriekala ze sa vsetci otacali a musela som zdupkat co som bola taka nervozna z nej. Asi bude problem v TV lebo dnes mala s ockom ist do mesta a nevedela sa odtrhnut od telky tak sme to nasilu vypli a vytiahli ju von ale za branou sa tak eozrevala hadzala sa o z a ked sme ju zpbralu na ruky tak sa vspierala. Tak isiel tatinko do mesta sam a ona ma zakaz na tv mame zapate iba radio a ovladac sme schovali. Na to ze ma dva roky rozpravat nevie ale vie si zapat co chce. Teraz je mrzuta a taha ma k telke ale ja ju nezapnem lebo sa hnevam ale to neznamena ze ju nelubim. Asi ma do vecera slak trafi
@dominika6 mas pravdu vonku je pekne vytiahla som ju na dvor
vsak obleciem dieta, supnem na dvor a som tam s nim 2 hodky - a nech aj reve... to uz co je, ze dvojrocacka je zavisla na telke a 3 tyzdne nejde von - co bude robit v puberte?? 😅
@lexilaracroft drž ju na dvore čo najdlhšie..TV je už len nutné zlo ked je najhoršie..ovládač neukazuj aspoň týždeň a ty si ju nevšímaj,nech je samostatná a hrá sa s hračkami..
@lexilaracroft a to ako teraz budeš zavreta doma?? Deti revu, deti plaču...toto by mali zenám povedat uz pre tehotenstvom 😀 aby potom neboli take vyhukane ked to začne.
Toto nie je o laske ale o ,,zdravom sedliackom rozume,,. Ja ked ti poviem na čo všetko moje deti v obchode ukazuju prstom a jeden reve, druhy sa oduva a treti papuluje, tak to by som sa musela ist postaviť minimálne na Krížnu aby som im to všetko mohla dopriať. Tvoje dieta sa presadzuje a začina si vydobíjať svoje, ty ako rodič to musiš korigovat čo ano a čo nie.
Nemáš na to nervy tak ustupiš a to je problém, vonku by ju časom niečo zaujalo a prestala by, alebo nech si reve myslím si ze ludi to vobec nezaujima pokial sa nejedna o ich dieťa.
Tak potom je to jasne... Je zavisla na telke a mala by si tv na nejaky cas obmedzit. Ja mam tiez dvojrocnu dcerku a ta by zas bola najradsej vonku stale. Napada ma, co keby si jej kupila napriklad odrazadlo alebo nejaku stvorkolku nech sa vozi? Alebo skus ist s nou von s hrackarskym kocikom nech vozi babiku. Moja Dianka ma rada ked moze zobrat kociarik a vozit svoju babiku alebo sa vozit na niecom... Nastastie my sme nikdy nemali problem chodit von.
Dakujem za vase rady a nazory. Ako problem som si to uvedomila az teraz bola chora tak som ju nenutila ist von ale asi si zvikla a to je problem. Teraz sme na dvore prvych desat minut sedela pri dverach alebo sa drzala klucky lebo som zamkla ked si vie otvorit teraz je na smiklavke co mame na dvore a uz je lepsie.
@lexilaracroft No vidis... Zacinaj takto s nou na dvor chodit, vymyslaj rozne aktivity, ktore sa daju robit iba vonku a casom, ked si uz zvykne chodit na dvor a bude tam rada, vezmi ju von tak ako som ti pisala s nejakou hrackou - skus to tak, ze zoberiete zo sebou jej oblubenu hracku a skus ju zobrat na detske ihrisko, myslim, ze medzi detmi by sa jej mohlo pacit. Spociatku mozno bude protestovat, ale po chvilke, ked bude vidiet, ze sa deti hraju, bude sa chciet hrat aj ona. Ozaj, ako vychadza s inymi detmi?
To fakt na toto treba zakladať na MK tému?!
a nemoze jej vadit aj to napr ze sa ochladilo? niekedy takto deti reaguju na ochladenie v prirode. skuste zobrat so sebou nieco co ma rada, mozno to bude mat uspech.
a mmch - to myslis akoze ti vobec nerozprava?
@babatkoo nie, neublížila, len ma prekvapuje, že jedna dospelá osoba, matka dieťaťa, si nevie dať s ním v dvoch rokoch rady. že dvojročné dieťa rozhoduje o tom, či pôjde von, alebo nie a tri týždne už vonku nebolo...Čo tak použiť zdravý sedliacky rozum? Rozmýšľam, ako sa podarilo bez internetu naším rodičom vychovať nás?
@barbora1992 s inymi detmi problemi nema aj sestricku obima a pusinkuje a to ma iba tri mesiace. Rada by som ju vzala kamkolvek ale ked niekedy potrebujem vybavovat a chlapa mam v praci tak to sa neda. Teraz radsej prelozim aby som mala klud sak deti patria na ihrisko nie na urady...
@timea7 mas pravdu aj ja rozmyslam ako sa podarilo nasim rodicom nas vychovat bez internetu ale asi aj v tom je problem ze sme boli viac bity ako syty ako sa hovori a teraz je trestne byt deti sak aj v tefy bolo ale nikto na to nepozeral no tu v britanii na to obzvlast daju pozor a po tych bytkach co som ja dostavala som si povedala ze svoje dieta nebudem byt no po riti dostane. Ale niekedy sa mi zda ze vazne provokuje. A co sa cudujes ze sem pisem ved kazdy sa uci nikdo mudri z neba nespadol a nie je hanba opytat sa
@babatkoo akoze je na tom nieco zle alebo co ved priznat si chybu je zaciatkom uspechu ja sa za to nehanbim ved som si prisla po radu tak co je na tom
@lexilaracroft nás naši rodičia nikdy neudreli, ani mojich bratrancov a sesternice, aspoň o tom neviem, ale nedali si skákať po hlave. Dnes sa rodičia svojich detí boja, majú panický strach z toho, že by začali pišťať, plakať....nemyslím teraz malé bábätká, myslím deti, ktoré si plačom všetko vynucujú a rodičia im na to skočia. Nedokážu im nič odoprieť, tie deti nepoznajú, čo je to úcta k rodičom, k starým rodičom, že nemusia mať všetko okamžite, že existuje aj také niečo, ako počkať, že aj rodičia majú svoje práva a potreby. Potom to vyzerá tak, ako to vyzerá. Denne sa s tým stretávam. 😒 😒Veď o to ide aj u autorky témy - malá začne ziapať. No a? Čo je pre ňu dôležitejšie? Aby neziapala a ostala dnu, alebo aby si chvíľu porevala a bola vonku? Ak si matka nie je vedomá toho, že dieťa zažilo vonku nejaký šok, ale sama priznáva, že malá je závislá na telke, tak je asi niekde chyba.
@lexilaracroft sorry v predošlom príspevku som označila síce teba, ale druhá polovica patrila inému nicku. Ale to ej v podstate jedno. A áno, čudujem sa, že si bola z toho vedľa a nedokázala si bez netu túto situáciu riešiť. Z dcérky hádam neubudlo, keď si chvíľu porevala, nebol to tak či tak plač žalostný, ale plač použila ako prostriedok na dosiahnutie cieľa. Urobila si dobre, keď si naň nereagovala a urobíš ešte lepšie, ak TV obmedzíš na nevyhnutné minimum - pár minút denne.
@timea7 ja si uvedomujem ze je niekde chyba preto sem pisem. Najhorsie na tom je ze ja som si to predstavovala inak. Ked som bola tehotna som sa tesila ako sa budeme hrat a ucit sa ale ked vidim ako to je asi mam vysoke naroky. Holt bola dva roky jedinacik a mala co chcela bez revu a skriekania a teraz jej sestricka ma 4 mesiacky. Maju krasmy vstah aj sa hraju spolu ta starsia ju aj obijme a pusinkuje dokonca ju chcela aj krmit ale babo zubky este nema. Teraz musi cakat kym malu nakojim a to ju znervoznuje.
@lexilaracroft p.s
Ak si sem niekto pride po radu je nemiestne ho sudit. Ak nemate seriozne rady alebo sboje vlastne zazitky tak si kritiku nechajte pre seba
@lexilaracroft no tak chybu si už napísala - mala všetko, čo chcela....nerada sa toho vzdáva, to je normálne, nie?
serióznych rád tu dávam denne myslím že dosť, stačí čítať. Skutočne by si toto nedokázala riešiť, ak by si nemala internet? Nebol to naozaj strach z toho, že sa malá bude jedovať a bude revať? A prečo vlastne strach z plaču,ktorým si len niečo vynucuje? Ak ti idú moje otázky na nervy, nemusíš odpovedať, neurob rovnakú chybu aj pri druhom drobcovi.
@timea7 ja viem ze je to normslne a nechsm ju vyplakat ale mas pravdu ze sa jej bojim. Nie preto ze reve ale preto co vsetko uz vie. Babo som kojila a nemohla som ist kam ma tahala tak si zobrala stolicku do kuchyne vyliezla na dres a zobrala si za hrst slamiek pekne farebnych a triedila ich podla farby. Som na nu hrada ale bolo lepsie ked bola este mala a ked hnevala som ju dala do postielky za mreze a mech si reve ale teraz ma velku postel s tej mrezovej uz vyliezala jedna radost aj ked mama tvrdila ze mi sme to mali do troch rokov.
@timea7 s druhou dcerkou je to o to lahsie. A ano pouzivam internet lebo ni nema kto iny poradit ked sa blyzkych pytam
@lexilaracroft
dieťa nechce ísť 3týždne von, tak s ním 3 týždne trčím doma, nejdem von.....to fakt???
aký význam zmysel logiku má toto konanie?
@katarinamarkova toteraz sme boli chori tak som si to neuvedomila ... Citaj aj ostatne komentare kym zacnes sudit a prosim iba seriozne prispevky
@lexilaracroft ale ved čítam 🙂 ale aj tak nevidím význam toho, že dieťa nechce ísť 3tím týždňom von, tak s ním sedím doma.
ako dlho bola chorá? čo jej bolo, že nemohla ani po pár dňovom preliečení na dvor na slniečko? bolo to tak vážne?
@katarinamarkova vazne ako vazne horucky sopel kasel ako vzdy najprv to chytilo mna potom ju a nakoniec aj babo teraz sme nastastie uz vsetci zdravy tak chceme ist von kym sa da.
@lexilaracroft horúčky myslíš 37, alebo 40?
ten dvor čo si spomínala je taký klasický k domčeku, alebo taký ten spoločný pre celé sídlisko?
ak máte svoj dvor fakt sa divím, že ste neboli 3t. vonku ved aj ked sú dvaja z troch chorí, vždy ten tretí môže ísť von lietať a hrať sa 🙂
ak máte dvor typický pre celé sídlisko plný detí, tak potom chápem.

Nestalo sa niečo? Nebojí sa? Treba hľadať príčinu či už je to hranie sa na tablet, sledovanie tv, alebo strach treba to poriesit. Moji zásadne nechcú chodiť po uliciach boja sa psov čo skáču na bránu