icon

Dvojročné dieťa nechce výjsť z domu

lexilaracroft
21. sep 2016

Uz som zufala. Treti tyzden je zavreta doma a nechce ist von. Uz ani na dvor nechodi. Ak jej otvorim dvere na dbor ona ich zavre a ide prec. Ci uz dame do buginy alebo pesi ani za svet. Hned za brankou sa rozreve a cely cas skrieka az na to nemam nervy a vratime sa.

Strana
z2
lexilaracroft
autor
21. sep 2016

@katarinamarkova nas dvor ani horucky neries ak nemas co napisat tak preco to vobec citas

katarinamarkova
21. sep 2016

@lexilaracroft ja mám čo napísať, len sa to asi nie dobre číta.....že?
prepáč ale stále si myslím, že ak ty máš horúčku a dieťa je zdravé nie je žiadny dôvod držať ho doma, keď máte svoj dvor. práve naopak! je preň omnoho lepšie v tomto období pustiť ho von aby sa hop-šup nenakazilo a aby trošku čerstvého vzduchu na imunitu dostalo do seba.
tak isto, keď je choré do tretice to najmenšie a ja s malou som zdravá, keď mimčo zaspí letím von s dieťaťom sa blázniť, beriem baby - phone, resp. manžel stráži......resp. zabalím do tepla do kočíka a beriem na čerstvý vzduch aj to choré miminko.
zavreť sa na 3t. doma a posúvať si bacilky fakt nevidím ako dobrý nápad. tv nekomentujem, tiež by som sa takto rozpísala.
rada: soplík, kašlík a teplota jedného z členov rodiny nie je dôvodom zavireť na 3t. dieťa medzi 4steny.....potom sa sorry fakt nemôžeš čudovať, že nechce ísť von.

čítam, to, lebo ma fakt zaujíma dôvod prečo niekto nejde s dieťaťom 3t. von

babatkoo
21. sep 2016

@lexilaracroft ale ved nie je na tom nic. Ved ja som vas obhajovala. Nech sa kazdy pyta na co chce. Ved na to je MK. Len niekomu dojde vasa otazka usmevna lebo niektore mamicky su raznejsie vo vychove a vas problem by vyriesili za 2 sekundy.

lexilaracroft
autor
21. sep 2016

@babatkoo nejde o to len ma vytaca led sa niekto povysuje a mysli si ze zedol mudrost sveta. To nechcem riesit. Mala mohla ist von dvere na dvor boli otvorene ale asi ju to tam samu nebavilo

lexilaracroft
autor
21. sep 2016

@lexilaracroft problem bol to ze sme ju chceli dnes zobrat do mesta s tatinkom mohli ist na kolotoce alebo do parku ale ona sa za branou tak rozrevala ze sme to otocili toto je to co bola moja povodna problematika. Nemam problem ju nechat vyplakat alebo jej dat po riti len by ma zaujmalo co to s nou je

gabriela1991
21. sep 2016

@timea7 ako a preco nie ak sa chce opitat o radu ...ak nemas co pridat do temi racej sa zdrz komentara ....neznasam ludi co pisu ze preco pisu a alebo ako pisu si ine hluposti ...ak nemas co povedat nepis
@babatkoo

@timea7

mozno by ma to prisla aj sama ako donutit malu von ale chcela sa poradit na tom nieje nic zle a nasi rodia sa zaobisli nez netu jasne aj mi by sme sa aj sa zaobideme ale preco sa nepodelit o skusenosti a rady co mame ... vies ako ona zije v zahranici a je ine ked mas pri sebe rodinu ktora ti poradi je stale(nie vzdy) pri tebe ked zavolas ... ako ona ked zije daleko od rodiny a chce sa spitat o radu skusenich mamiciek co si takym presli ... Tak moj nazor je nesud pokial nepoznas DAKUJEM

gabriela1991
21. sep 2016

@babatkoo niektore maminu nemaju rady led ich dieta place ci roby sceny tal racej ustupi

@lexilaracroft pomali s mou iat von najprv na dvor potom pred pranku a tak ak nepomoze tak vydi von a nechaj vyrevat 😀

lexilaracroft
autor
21. sep 2016

@gabriela1991 aspon ze nekrici na celu ulicu haaam haaam akoby aom jej jest nedavala a pritom to bolo jedine slovo co vedela

timea7
21. sep 2016

@gabriela1991 ďakujem za rady a poradím aj ja tebe, mrkni sa na slovenský pravopis, lebo sa to fakt nedá čítať.

gabriela1991
21. sep 2016

@timea7 prepac ale ja tvoju radu nepotrebujem ... a nepis mi viac!

liv1
21. sep 2016

@katarinamarkova ja teda neviem ci mas deti, citala som len jeden tvoj prispevok, ale mam tak trocha dost prepac 😀 . Ze som chora s miminom doma a dvojrocne vyhodim na dvor. Super napad socialka u teba este nebola nahodou? 😀
Baby baby, jedna lepsia aka druha.

Autorke poradim - klasika, vzdor, treba odolat, netreba bit to dieta, ale treba byt pevny, pokial sa da nekricat - nie vzdy sa to da... Ale je to este velmi malinke kriku ani bitke neporozumie. Ked raz ustupis a dieta uvidi ze revom dosiahne svoje, bude vam posuvat hranice dalej a dalej. Ak sa zmenis a ono si uvedomi ze revom nedosiahne, prestane to robit. Ale treba plac vediet rozlisit. Zas tiez nie je dobre dieta vzdy vyrevat. Aaaale to je nadlhu debatu. Ja nenecham dlho plakat nikdy, ale snazim sa odviezt pozornost vsetkym moznym.

gabriela1991
21. sep 2016

@liv1 pekne napisane konecne nejaka ozajsna rada 🙂 ako baby na toto sa sen chodi a nie kritizovat ...

googlinqa
21. sep 2016

Ma dva roky a nevie rozpravat?a ako potom spolu komunikujete ak nieco chce?to,ci ide von alebo nie je len zvyk, ako si zvykne

janifer
21. sep 2016

@googlinqa Ani nas nerozprava vo vetach ako dvojrocny no a? Venujeme sa mu az az, pismenka vie citat aj pocitat do 5. Vie par slov ale hlavne ze rozumie otazkam odo mna a vie rozdiel medzi ano a nie. @lexilaracroft mozno mate v dome nejaku velku zmenu / novu hracku s ktorou sa chce hrat doma, alebo ak pozerala predtym rozpravku, no ine priority a vlastny rozum. Skuste von vziat nieco oblubene, plysaka, knizku... Mne dnes na vsetko syn odpovedal NIE. A ak ho capnem po zadku tak veelka sranda, to je uplne na nic, este moze zacat viac vzdorovat, mat krivdu. Ak je to tou telkou, tak sa jej na to opytajte, mozno skusit nejak rozumne vysvetlit ze teraz vonku svieti slnko, ide sa von, tv sa pozera len ked sme chori... ked je rozpravka. My mame limit 2x Macko usko a potom pa pa Macko ide spat, zhasiname. TV u nas nebyva pustena ako pozadie cely den.

sense
22. sep 2016

Necitala som vserko ale tvoje dieta si vsetko vydupuje placom a ty nemas nervy tam povolis q pekne s tebou kyve....neexistuje aby dieta v 2 rokoch nebolk 3 tyzdne vonku a sedelo pred felkou...Nasa ma 3.5 roka je jedinqcik q nieco take si nedovoli....telku si vie zapnut aj mobil ovlada ale vie ze neamie kedykolvek si zmysli....s dvoma detmi je to tazke po uradoch uznavam ale s jednym? A ze tam pistj a ludia sa otacaju? No nech sa....bud zabudli he mali deti alebo by som im povedala nech ma phstia dopredu alebo nech to dietq zabavia.... treba jednkdjcho vydrzat a nepolavit deti ai velmi rychlo z yknu nq to pokial mozu zajst, inak ti z nej vyrastie dieta zavisle na tv ak uz aj nie je

sense
22. sep 2016

A este jeden tip skus jej dat nieco na bavenie al sa jen spytaj s cim sa chce hrat pred kojenim s tym ze jej povedz ze pocas kojenia jen zia danu bracku dat nevies/nemozes atd...

babatkoo
22. sep 2016

@gabriela1991 dostala fajn rady alebo nazory inych tak som reagovat nechcela. Len ma nasralo ze jej vytkli ze sa vobec pytala... moje dieta tiez rado pozera pesnicky a rozpravky v tv, ale tiez miluje knihy. Takze ho dokazem zabavit pol dna tym ze si kazdu knizku precitame a okomentujeme. Tiez place ak knihy alebo tv schovam/vypnem. Ale velmi rychlo ho presvedcim ze vonku je super lebo sa rad prechadza s karickou a nasim psom. Tak je to o tom ako stimulovat dieta. Najst veci ktore ma rado vonku na vduchu. Napr. Dat mu do rucicky tasku s tym ze ide mame pomoct odniest nakup z obchodu, ze pojde zbierat listy a spravi si z nich vyzdobu... proste to chce trosku vynaliezavosti.

barbora1992
22. sep 2016

@lexilaracroft Este ma naoada jedna vec... Kedze pises ze bola chora, boli ste urcite naposledy u lekara. Nemohla by byt pricina jej odmietania ist von, prave to, ze sa boji, ze pojde lekarovi? Popripade, nepovedala si jej, ze ak nebude posluchat pojdete k lekarovi? Deti si casto pamataju veci, na ktore mi takmer okamzite zabudneme, a co i len jedna poznamka o niecom coho sa ona boji, moze napachat neuveritelne skody na detskej psychike...

pepka123
22. sep 2016

Vopred sa ospravedlňujem ale mne hlava neberie že malé dieťa nechce ísť von 🙂 ja to moje nemôžem dostať dovnútra 😀

katarinamarkova
22. sep 2016

@liv1 deti mám a preto viem, že fakt nie je žiadny problém pustiť 2ročné dieťa na dvor, kde sa zahrá, zatiaľ čo ja si spravím kávu, posedím v altánku s čajom v ruke, pozerám sa naň von oknom, otrhám pár rajčín v skleníku......
2ročné dieťa fakt nemusí byť za trest zavreté 3t. doma vnútri, len preto, že maminka či súrodenec trošku kašle.

katarinamarkova
22. sep 2016

@liv1 k tej sociálke:
je fakt lepšie držať dieťa skoro mesiac vnútri, bez prechádzky, vez pobytu na čerstvom vzduchu, slniečku....?
alebo je lepšie nechať dieťa nech sa bezpečne na dvore vybehá po dozorom mamy, hoc aj mama chorá sedí na gauči a sleduje ho cez okno, resp. maminka sedí vonku pri ňom a dojčí choré miminko, ktoré potom na čerstvom vdzuchu pokočíkuje.......alternatív milion ako dopriať dieťaťu pár minút mimo 4och stien.

Strana
z2