icon

Dvojročný sa zľakol kakuška v šerblíku

rysisi
30. jan 2016

Prosím poraďte máte niekto skúsenosť? Malinký chodí od 2 rôčkov pekne cikať sám do nočníčka už ani v noci plienočku nemáme iba na kakanie si stále pýtal plienku :( začala som to riešiť kvôli škôlke za tri mesiace by mal ísť po dlhom prehováraní a potom čo sme plenky zbalili a dali pá pá som ho začala dávať kakať na šerblík a keď sa nám to konečne podarilo tak sa hovienka strašne zľakol :( nepomohlo ani moje tešenie ani odmena ani nič a teraz ked chce kakať tak to zdržuje ani do záchoda ani do šerbla proste nechce aby vyliezlo riešim to s čipkami ale strašné záchvaty hysterické plače až sa trasie čo to zadržiava :( dokonca plačem aj ja už neviem ako ďalej som úplne zúfalá:( mám sa vrátiť k plienkam??? alebo ho naďalej takto psychicky týrať?

zibi
30. jan 2016

mne sa zda, ako keby tym ludom tu nikto nevyhovie ... mamicka sa tu napise normalne na hovienko kakusko a co ..dieta ma 3 nie 30 ...ja som bezne este na zakladnej skole rozpravala ze idem kakat a nie srat 😝 ..naucili ma normlane a slusne sa vyjadrovat a bolo to brane ako slusne ... 😉
neviem ci by sa vam pacilo ako nazov temy ze "decko sa zlaklo hovna v serbli a nasledne slovnik , ze : decko mi chodi pekne šťať same od 2 rokov do serbla , peluhu nosi v noci iba na sranie ..bla bla..po dlhom prehovarani co sme peluhy zbalili som ho davala zacat srat na serbel, ale ked sa nam to podarilo tak sa zlakol vlastneho hovna a teraz sa nechce vysrat...!! ako je to forum pre matky a mozu sa spytat hocico..je jedno ci sa tu riesia problemy kadecoho a hocoho ..uz aby sa tu bala nejaka mamicka zalozit temu, lebo nahodou so svojim dietatom rozprava zdrobnelinou tak jej dieta bude mat logopedicke problemy, pripadne mu namiesto hovna povie kakusko..to uz o chvilu hovorte svojim 3 rocnym detom ze idete sexovat ..ved co nech sa ucia.. niekedy mi to tu ide na nervy...normalna otazka, normalny slovnik nie sprosty..o co dieta pride, ked na hovno povie kakusko? tak aby ste sa neposrali... 😀 osm sa normalne nastvala..

katka1981
30. jan 2016

@mawka, ano, mne sa tato tema velmi paci 🙂

siska53
30. jan 2016

@zibi dospelym ludom sa da nazov temy napisat aj inak - dieta sa zlaklo vlastnej stolice a odvtedy nechce sediet na nocniku.

Aj ja pri detoch pouzivam sloveso kakat a na stolicu mame zauzivane slovo kaka.
Ale urcite tie vyrazy nepouzivam medzi dospelymi. Tam.idem na velku potrebu.
Naco hned vulgarizmy?

anetuska7
30. jan 2016

Navrhujem aby sme sa na túto tému už vysrali.

marcelatje
30. jan 2016

@anetuska7 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

katka1981
30. jan 2016

@zibi, nemas pocit, ze mamicka pisala nam, dospelym zenam a nie svojmu takmer trojrocnemu synovi? Takze kakusko asi nebolo velmi na mieste, niektore sme to slovo nepouzivali nikdy a ine sme presli uz na hovienko alebo hovno, ........

katka1981
30. jan 2016

@siska53, kakat je uplne normalne slovo, presne

jabadaba
30. jan 2016

@katka1981 je to mozne, aj ked neviem si to predstavit. Chapem zufalstvo roznych stadii, ale nie som si ista, ci zrovna absencia sudnosti je jednym zo stadii toho zufalstva.

katka1981
30. jan 2016

@anetuska7, podla mna by to bola skoda. Mohli by sa pridavat podobne pikosky, aby si mamicka nemyslela, ze si robime srandu z nej. Urcite sme poculi perly aj z inych ust.

anuska74
30. jan 2016

Autorka nehnevaj sa komu píšeš deťom, či dospelým osobám.
Ak už tak STOLICA. 😀 😠

-

´´
@katka1981

katka1981
30. jan 2016

@jabadaba, tak, ked niekomu s prepacenim prepne, tak to uz nema hranice, tam uz je mozne vsetko.

zibi
30. jan 2016

@katka1981
@marcelatje a ako tej mamicke pomoze to..ked ju tu budete pranierovat za kakusko ...pytala sa , ze ma dieta problem s kakanim, lebo sa boji kakat...konkretne jej tu malokto odpovedal, pripadne ked jej aj odpovedal, zacal rozoberat kakusko, cuci a podobne hovadiny..nevidim na tom nic nenormalne...nechapem preco ludia nedokazu odpovedat na to, na co sa pytaju, ale zacnu hned kritizovat inych ludi, len z jedneho prispevku, ktory napisu ... to je vsetko ...opyta sa odpoviem..nerozoberam slovnik, mamicka nechcela napisat na forum slovo hovno, hovienko, vysvetlila to..napisala tak ako sa s dietatom rozprava ... lenze tu to zacali rozoberat ako stale ... a co kakusko, hovienko, hovno... omg problem ako delo akoze fakt ... 😝

moni244
30. jan 2016

@zibi tak tebe pride normalne takto sa vyjadrovat medzi dospelymi, hm zaujimave, odteraz zdravim zakaznika "dobry dnicek, co si budete prosenkat? Len kavicku, alebo aj kolacik? A polejeme cokoladkou alebo karamelikom? Nadhernucky dnicek prajenkam"

marcelatje
30. jan 2016

@zibi bodaj by sa nebalo ked pri tom matka narieka....

jabadaba
30. jan 2016

@sardinka335 no momentik! 😅 Ja mam deti po 30 tke a nepreplo mi ani raz tymto sposobom. To nie je o veku. To je o nastaveni mysle. Su zeny, ktore aj o sebe rozpravaju ako infantilne trubky stylom boli ma srdiecko, zlomil sa mi nechtik - ostatne, tot nedavno tu bola tema zalozena o nechtikoch! V mediach prihorete redaktorky zasadne v spojitosti so zenami pisu ci hovoria o zadockoch, vlaskoch a spol.

mima4
30. jan 2016

@rysisi
poviem ti tak, prilisnou ustrachanostou robis zo syna adepta na vselijake psycho diagnozy spojene s uzkostami atd...

katka1981
30. jan 2016

@zibi, ja neviem, ci jej to pomoze, mozno ano, pochopi, ze ten slovnik nie je optimalny, ale ja som jej za temu vdacna, zlepsila mi naladu, takze ozaj som jej povdacna, ved smiech lieci.

zibi
30. jan 2016

@moni244 nehovorim o zdrobnelinach!!!..ked sa bavime o hovne.. 😀 tak pisem, ze mi nepride divne ked na hovno povie kakusko, to je vsetko... 😀 mne pride divne, ze kazdu jednu vec, co niekto napise, sa toho hned chytite a rozoberate to ako dive...ja som uz napisala svoj nazor a necitim potrebu to dalej rozoberat...na chytanie za slovicka si musite najst dalsiu obet..ja se tise odoprucam .... cauko

mima4
30. jan 2016

@sardinka335 čo ma vek s infantilnostou?

inak, podla mna zenam najviac skodi niekolkorocna materska...

jabadaba
30. jan 2016

@katka1981 asi mas pravdu...potom ide asi vsetko tak raz naraz... 🤐

jabadaba
30. jan 2016

@zibi boze, ja uz som hyperalergicka na slovo hovno. Deti maju svoje druhe exkrementalne obdobie, omielaju toto slovo denne aspon stokrat.....este aj tu ma to hovno prenasleduje! Mas ma na svedomi, sietku s pomarancmi do cvokhousu poprosim! 😀

maslenka47
30. jan 2016

@mima4 co ma vek s infantilnostou? Napriklad koren slova.. infant = novorodenec resp. male dieta. Infantilnost = spravanie sa ako "infant". U deti je infantilnost v norme, u dospelych..... 🤐

doty1
30. jan 2016

@rysisi nečítala som všetko, ale skús sa upokojiť najskôr ty. Možno z toho kakania/nekakania robíš príliš veľké teátro, malý ak má ešte vzdorovité obdobie, tak mu len ženieš vodu na mlyn. Vyprázdňovanie je obyčajná živočíšna potreba ako hlad, smäd, spánok,....takže žiadne odmeny ani veľkolepé ovácie jej neprislúchajú.
A malého nechajte trochu "dýchať", strach je namieste, pozná to každý rodič, ale strach ako súčasť života 24/7 je o ničom.

mima4
30. jan 2016

@maslenka47 ale ja som sa pytala na uplne inu vec, co tu napisala sardinka 😀

moni244
30. jan 2016

@zibi ale akoze napisat kakusko na forum pre dospelych ok nie je, deti to necitaju

mircalla
30. jan 2016

Nebudem radit, ale ozaj porozmyslaj nad svojim slovnikom....ved to sa neda citat...kakusko v serbliku....pa pa....
Zase chapem, pri komunikacii s detmi pouzivame aj zdrobneliny, ale toto je trosku nervy drasajuce.

yasmeena
30. jan 2016

ja len tolko: uz chapete,preco sa normalni ludia rehocu z diskusii na modrom koniku? :D ..a pre niektore osoby je to,ze sa stanu rodicom diagnoza :D .. nie som si ista,ako sa ludstvo doteraz rozmnozovalo a prezivalo.... mala otazka-ked sa boji dieta hovienka v nocniku,tak hovienka v plienke,ktore navyse priamo citi na pokozke sa neboji? ....

mawka
30. jan 2016

@moni244 kde robis? dojdem na taku kavu 😀 haha nech je sranda. budem ako dobrovolnik na trening kavicky, latecka, cukricka a penicky a k tomu sodicku 😀 😀 nemozem. som za kazdu hoavdinu. 😀

anetuska7
30. jan 2016

@yasmeena
Za takých 10-12 rokov tu bude téma zľakol sa frajerkinej .... už teraz sa teším na tú diskusiu.

mawka
30. jan 2016

@anetuska7 skor mam sa zlakla, ze jej babo ma uz frajerku 😀