icon

Energické 14 mesačné dieťa

anicka766
10. sep 2017

Ahojte mamičky.
Mám pocit ze mám doma malu duracelku. Mám 14 mesačného chlapčeka, ktory podĺa nás aj viacerých pribuzných veĺmi živé dieťatko. Neposedí ani 5 sekúnd. Ak ideme papať, tak ho musím naháňat po dome, aby som mu ako tak strčila jedlo do úst. Nikam s nim pomaly nemôžeme chodiť, lebo len vystrája. A o spánku nehovoriac. Ak chcem aby si pospal, musím ho držat aby mi neušiel. Potešte ma prosím, lebo mám pocit že už ho nezvládnem :/ Ďakujem

sorciera24
10. sep 2017

nechcem ta strasit, ale ja mam take duracelky 2 (mam pocit, ze maloktore dievcata su taketo).....starsi ma 8r. , mladsi 3r. a stale to pretrvava, to, ze su v pohybe......v podstate az nastupom starsieho do skoly, sa trochu skludnil....(ale to len v skole)...mimo skoly potrebuje vela fyz. aktivit....mladsi stale v pohybe a stale v noci nespi......takze uz 8r. frcim 24h. denne.....(o nevladani by som vedela rozpravat)

janickacrazy
10. sep 2017

@anicka766 No určite by som dieťa nenahánala s jedlom po dome a to je jedno, či je živé alebo pokojné, je to len zlozvyk. Dieťa si musí zvyknúť sedieť v stoličke na papanie, aj ked teda celý den behá, jesť treba v pokoji. Mám 3 deti, jeden z nich je takisto veľmi živé a náročné dieťa od narodenia, ale čo sa týka jedenia, všetky museli pekne sedieť v stoličke od prvých príkrmov, treba to trénovať od mala. Dopraj mu veľa pohybu vonku, to prospieva. Náš sa trochu skludnil nástupom do školky alebo aspon ja som mala ten pocit, aj ked možno len preto, že som ho nemala celý den na krku len ja, do práce som si išla oddýchnuť od neho. 😝

evittam
10. sep 2017

@janickacrazy Úplne suhlasim. Bud si sadne a bude jest alebo nie. Ešte aby som dieta po dome naháňala nech sa naje. Btw.toto robila známa, dieta ma pomaly 5rokov a stále poriadne nesedi pri jedle. Jej argument-aspon nieco do nej dostanem. Cele zle. Ale kazdy sko uzna za vhodne.

evittam
10. sep 2017

*ako

mirica
10. sep 2017

@anicka766 ...ja mám takých 3....teraz majú 9,9,8 ...oni zásadne nechodia, len behajú, a ked niekde čakáme tak sú kľudní asi tak 2 sekundy........ tiež čakám , či sa trochu skľudnia, zatiaľ zbitočne.....zrejme sú po mne.....mňa rodičia dali na šport...tréningy ráno aj poobede to trocha spravia. Ale je celkom dobre, že sú traja...ked robíme úlohy, tak vždy nejakého na chvílu odchytím a tak to ide dokola, kým ich nespravíme.

p.s...začni trénovať, lebo ak sa ti dostane malý k odrážadlu alebo bicyklu, už nebude behať len on , ale aj ty.....kondička ti príde vhod😉

eribel
10. sep 2017

Lahko sa vam zeny hovori, ze treba ucit jest v klude v stolicke......nas pomaly rocny syncek nejedol cele dni, uplne odmietal prikrmy, uz ked som ho sla davat do stolicky, spustil hystericky rev....takze zil na materskom mlieku, co teda tiez nie je vyhra ani prenho ani pre mna......ked som si raz tu na koniku precitala, ako jedna mamicka skoncila s dietatom na infuzkach, lebo ved zastavala nazor, ze ho hlad prinuti jest, ale neprinutil, zacala som ho nahanat po byte aj ja.....tak sa naucil jest a teraz uz jedava minimalne polovicu porcie v stolicke, niekedy aj celu......nemozete zovseobecnovat, niekedy to proste nejde....

rajna
10. sep 2017

a bude horsie. moja ma 3 nechodi len beha a skace. Je velmi sikovna rozprava dvoma jazykmi vie sa aj sustredit cca 10min. ale hned na to bezi a skace tancuje spieva. Nevadi proste je ziva a hlavne zdrava. Vkuse sme vonka ale nepomaha . niekedy mam pocit ze tolko energie sa neda mat. Ale da a este viac😍

1bambinko1
11. sep 2017

Treba ho unavovať 🙂 Bude to asi riadna fuška zvládnuť také dieťa ale bude dobré keď si bude mať tú energiu kde vybiť, treba mu stále vymýšľať nejaké aktivity

bubato1
11. sep 2017

no baby ja sa pridavam ,mala ma 16 mesiacov ,ja som v 6 tom.mesiaci
.my teda nastastie papame v stolicke a papa velmi dobre a vsetko,a tiez aj dobre spi ale pomimo toho sa nezastavi ani na chvilku ,tiez nevie chodit len behat ,vsetko ju zaujima ,zatial nechape co znamena slovo Nie a mam pocit ze vzdy ked od nej nieco chcem tak ohluchne 😂😂ale vzdy si hovorim.ze je to dobre lebo je zdrava 🙂 ale s mojim bruchom v popredi to zafina byt riadna fuska a to si neviem predstavit ked v januari do toho pride druha 🙂 vidim vsak ze mam stastie ked aspon papa a spi dobre🙂

karolinka1991
11. sep 2017

Och,aka som rada,ze citam tuto diskusiu - to moje sidlo ma 15m a je to dievcatko,takze nie je to o tom,ci dievca alebo chlapec.Je to hrozne narocne - stale v pohybe (dokonca aj v noci) & takmer nulovy spanok,ale ako dievcata pisu,budme radi,ze su tito nasi drobci zdravi ❤

kikiballa
11. sep 2017

Baby,pridavam sa aj ja do tejto diskusie..syn ma 15 mesiacov a je to nezmar...neexistuje,aby jedno male dieta tolko vladalo behat,skakat,liezt..o (ne)spanku by som tu mohla pisat hodiny...neustale sme vonku,beha po ihrisku,zahrade pride domov a on chyta druhy dych,obcas mam pocit,ze cim viac sa ho snazim unavit,tym viac vladze hehe...nastastie pri jedle obsedi...som rada,ze je nas tu viac 🙂

orta
11. sep 2017

To ako keby som citala o mojej neteri. Presne tiez nevie obsediet ani ked sa ma najest, vsade ju musi segra nahanat s lyzickou, stale by nieco robila, aby si na chvilku sadla k rozprave absolutne nehrozi