icon

Išli ste von hneď "na ostro" pri odúčaní od plienok?

olri
15. máj 2013

ako sa vam to podarilo?

lalinko2010
15. máj 2013

ahoj, my sme sa odnaučili od plienok v priebehu 3 týždňov. drobec doma nenosil plienky, a von sme šli tiež bez plienok, pre istotu v taške som nosila plienky, lebo s kakaním to nebolo tak jednoduché, ale naučil sa aj on a teraz keď začína byť teplo, tak to pôjde rýchlejšie, len drobec musí byť na to prichystaný - čiže dozrieť. ale u každého je to individuálne!

rose1988
15. máj 2013

este satle na tom pracuje, bude mat 23 mes. ucime sa uz dost dlho a od kedy je teplo uz chodime vsade bez plienok, zatial mala len jednu nehodu, nastastie nie na hojdačke alebo pieskovisku. Kakat sa pýta ale cikat este nie velmi len sem tam alebo uz neskoro. Neviem preco jej to tak trva.

pimpulienka
15. máj 2013

ano hned s nahradnymi vecami a vtedy este aj s nepremokavou podlozkou do kocika keby niečo 😉

soldi
15. máj 2013

@olri moj sa rozhodol odplienkovat, ked mal rok a pol a bola treskuca zima 😅
tyzden sme boli len doma, kym ziskal aku taku prax a ja som vedela priblizne odhadnut rytmus cikania. plienku som mu nedavala ani na von, ani do auta. jasne, ze obcas sa vonku stala nejaka nehoda, ale vzdy som mala poruke nahradne oblecenie 🙂

albao
15. máj 2013

Von sme isli bez plienky hned na druhy den. Ale len tak pobliz domu, kedze bola januar a vonku meter snehu. 😝 Aj do auta som ju davala bez plienky. Iba na nocny spanok som davala a davam doteraz.

kikina84
15. máj 2013

nam sa mala naucila ked mala 2,5 roka a islo jej to v priebehu dvoch dni..hned vedela..zcali sme hned ako sa vonku oteplilo a aj vonku sa pekne pyta pišať na trávičku..keby sa nahodou vykakala.tak mame po ruke vlhcene utierky a sacik do ktoreho hovišo pozbierame..ale stalo sa nam to zatial len jeden krat..vacsinou sa vykaka este doma..a pisa uz vonku.. 😉
na dovolenku ale berieme cestovny nocnik,nakolko na plazach vecka niesu teda aspom vacsinou a kedze su plaze dlhe a siroke prevazne,tak ten nocnik bude hned pri deke poruke a moze tam kedy kolvek vykonat potrebu 🙂

nanulik
15. máj 2013

my sme začali odučať v januári. to mal malý 2r a 3m. aj som uvažovala či dobre. ale pochopil to relatívne rýchlo. von sme chodili zo začiatku s plienkou. lebo aj kým by som ho povyzliekala tak by bola nehoda. potom sme išli párkrát iba na pár minut. a to som ho dala doma vycikať, a potom chválila. a postupne sme predlžovali prechádzky bez plienky. teraz sme v tkaom štádiu že cez den uplne bez, už sa učí aj sám cikať na stojáka (že si chytí pipik) a pomali skušam denný spánok bez plienky. noc je ešte taká všelijaká, niekedy vydrží, niekedy nie. teraz má obdobie že sa budí pocikaný. takže noc ešte neriešim. aj ked pojde do školky (v sept.), tak či bude mať v noci plienku alebo nie im može byť jedno.

dvebabulky
15. máj 2013

my sme oducali tiez tak ,ze sme prestali davat plienky, ihrisko mame pred domom, a nocnik som brala aj tam a aktivne som ju na neho davala. spociatku sme mali vsetko ocikane, a keby len to, no katastooofa 😀 , ale po zopar tyzdnoch prisla na to co po nej chcem a zacala sa pytat. je prav da, ze som ju po kazdom uspechu strasne vychvalila, a ked bola nehoda tak zas s kludom treba vysvetlit, nech nema traumu 🙂 aktivne som ju davala cikat a kakat min. kazde 2h, vzdy po jedle a piti este nejaky cas (mozno dalsi mesiac). no a v 22.mesiacoch som sa uz nebala ze mi spravi hanbu, pytala sa sama.
teraz riesime odplienkovanie pocas spanku, ale velmi nam to nejde zatial, dcerka ma silny pitny rezim a vela cika, no a odopriet vodu jej neviem 😉

esti77
15. máj 2013

Keďže my fungujeme na BKM takmer od narodenia, poradila by som sledovať dieťatko, či pred potrebou nie je akési "iné" v správaní, akoby chcelo dať najavo, že "to" príde 🙂 .

kaja73
15. máj 2013

maly mal 16,5 mesiaca ,bol marec a sli sme hned naostro-bez plienky aj von,do auta....brali sme vsade nahradne oblecenie, v aute sedel na uteraku........len na spanok plienku mal do 2 rokov.
Po 3 dnoch bez plienok,drzani nad veckom,travickou....kazdych 30 minut max.na pol minutky-ziadne vysedavanie na nocniku,ci vecku sa nekonalo- sa zacal sam pytat-pekne slovne.
Do tyzdna bola uspesnost jeho pytania sa na 98% a do 18m na 100%.

ejuska79
15. máj 2013

ano, mala som nahradne veci a pod tadeaskovym kocikom serblik, lebo nechcela cikat do travicky..bolo to celkom komicke, ked sa jej chcelo, vytiahla som nocnik aj na pesej zone 🙂nehod len par... a to mala len rok a 9 mesiacov 🙂

bubelko
15. máj 2013

nie, nechodili sme na ostro von, pretoze bola jesen, relativne zima, tak som davala plienku. este aj teraz, ak ideme autom a viem, ze bude spat, tak davam plienku. ak nespi a treba mu, tak sa vypyta - napriek plienke.

jerryjanka
15. máj 2013

máme to čerstvo za sebou - najskôr nie ale len ju to zmiatlo tak potom už len naostro - radšej som prezliekla ak bola nehoda - našťastie vela ich nebolo

zdenkaxyz
15. máj 2013

My sme išli na osr to 🙂 so sebou sme si samozrejme zobrali náhradné oblečko, ale bolo leto, teplo, takže úplne v pohode 😉

cerez
15. máj 2013

Pri prvorodenej hneď ako sa naučila, tak naostro so zabalením náhradných vecí. Mala 2 roky a 1 mesiac. Ale ak môžem poprosiť iné mamičky za názor či vyjadrenie. Mám už skoro 20 mesačného synčeka a nejdem odhadnúť kedy mu treba cikať, či kakať. Aj keď ho posadím na nočník, no bez úspechu. Vie že pipoško ciká a vie ukázať aj kde sa pokakal. Ale nechce dať vedieť dopredu. Skúste mi prosím poradiť kde robím chybu, čo by som mala urobiť, zaujíma ma každý názor, ktorý nám pomôže. Skúsila som mu dať aj slipky ako zareaguje, keď sa pociká. Reakcia žiadna. Či ešte nie je pripravený alebo niekde chybujem? ďakujem

janulienka12
15. máj 2013

Moj zacal si uvedomovat cikanie az v 2 rokov dovtedy na nocnik nechcel ani sadnut a ked som ho nechala bapstro ked sa pocikal vobec mu to nevadilo. V 2 rojoch akoby utal.... Zacal sa pytat a momentalne sa pyta uz aj v noci takze plienky vobec nepouzivame... Yo len keby dietatko raz skusilo a sa nu to zapaci... Drzim palce a vela syastia prajem 😉

janana1612
15. máj 2013

Drobec si nosil na chrbatiku mali ruksacik a v nom nahradne teplaciky a slipky 🙂 ...ale samozrejme na dlhe prechadzky som davala plienku...

margarita
15. máj 2013

nasa po viacerych neuspesnych pokusoch o odplienkovanie v 26 mesiacoch za 2 dni pochopila o co ide, a kedze uz bol teply maj, von sme chodili naostro. presne ako baby pisu, radsej nedat plienku a vziat nieco na prezlecenie, lebo potom to dietatko len matie, a nevie, ze ked teda ma plienku, moze tam, a ked ju nema, zabudne a mysli, ze ma.... 😀
prve tyzdne boli nehody, aj pranie pocikanych gatiek stale dookola, ale treba len vydrzat, utriet, oprat....ved to chce len cvik.

haniar
15. máj 2013

nas maly ma 2 roky a 3 mesiace a nepyta a vobec. uz 2 dni chodime von na ostro. dnes nemal ani jednu nehodu. cele doobedie sa nepocikal. ked sme prisli domov, tiez nechcel cikat. a ked som mu dala plienku, tak to do nej hned pustil 🙂 a poobede presne to iste. vydrzi aj 3 hodiny. prisli sme domov, osprchovala som ho, dala plienku, pyzamko a az potom cikal.

klaudiecka32
15. máj 2013

my mame teraz take obdobie mala ma 2 roky aj 3 mesiace a nechce sediet na nocniku ani cikat do travicky dnes cely den bez plienky iba na spanie a x krat prezliekana tak neviem ci pokracovat dalej bez plienky alebo ju nechat este tak..je velmi sikovna pekne rozprava ale nocnik je hruza..uvidime ako nam to pojde dalej..

akinorev30
15. máj 2013

My máme 22 mesiacov a už mesiac sme bez plienok. Išli sme podľa metody odplienkovania za 7 dni. Ked som sa rozhodla, že sa ideme odplienkovať tak som jej plienku dávala už len na spánok. Aj von sme chodili bez plienok a veru nebolo to jednoduche, niekedy sme sa prezliekali aj 6 krát v priebehu hodiny. Bolo to na nervy, ale vydržali sme. Na treti den sa začala pýtať doma ale vonku sa stále pocikávala. Až cca po 1,5 týzdni sa zacala pýťať cikať alebo kakať vonku. Odvtedy sa krásne pýta a plienku jej dávam už len na noc, ale aj tak ju má ráno suchu.

k_a_j_k_a
15. máj 2013

So starsou sme isli hned, pravdaze s nahradnym oblecenim. Mala vtedy 1,5roka a bolo leto, cize nebol problem. S mladsou to bolo zlozitejsie, lebo ona sa rozhodla plienky zhodit na vianoce. Mala tiez 1,5roka, ale este asi dva mesiace sme von nosili plienku, pretoze som ju odmietala v tej kose vyzliekat.
Podotykam obe dcerky boli na latkovkach, cize si same zacali davat tak skoro plienky dole.

lejlla
15. máj 2013

Ano ale najskor sme chodili len po dvore v slipkoch kedze bolo leto a az potom do mesta ale vzdy s nahr.vecami pre istotu...

mirkur
15. máj 2013

Áno, hneď naostro. Bol marec a teplo teda nebolo. Najskôr sme šli len na pol hodinku, potom hodinu a čoraz dlhšie. Všade sme so sebou nosili náhradné oblečenie, plienku už nie. Moja známa dala malej von plienku pri odúčaní a tak ju tým zmiatla, že jej zase začala cikať len do plienky. Radšej nech sa viackrát pociká ako dať plienku - môj názor.

aliza
15. máj 2013

@klaudiecka32,
@hanair
precitajte si o odplienkovacej metode za 7 dni. Ak raz dietatu plienku zoberiete, nemali by ste ju uz davat spat (okrem spanku). Dieta tym iba pletiete a bude vymyslat, ako s vami vybabrat, bude zadrziavat a coraz viac vzdorovat. Ani moj nechcel sediet na nocniku a to uz mal 2 a pol, krical 'nie' zakazdym, ani sa zo zaciatku nepytal. Ale plienku sme uz spat nikdy nedali, dokonca ani cez obedny spanok a po vyse tyzdni a niekolkych nehod je maly krasne oduceny od plienok. Len treba vytrvat a netreba si robit tazku hlavu z toho, ze sa nepytaju a nechcu sediet na nocniku. Ono to pride, nebojte sa 😉.
A k povodnej otazke, my sme prve 2-3 dni zostali doma alebo isli von len v nevyhnutnych pripadoch, nakolko to maleho trochu plietlo, ze doma chodi na detsky zachodik, inde musi na dospelacky zachod....kym sa zorientoval, tak bolo vela nehod. Ale chodili sme tiez naostro a prezliekali 😉.

anjelik2509
15. máj 2013

nie, ja som malej plienku dávala, lebo sa odnaučila na jeseň ako dvojročná a ako som ju mala dať vycikať vonku v januári? okrem toho, mala na sebe asi 4 vrstvy oblečenia..Nemala ale s tým žiaden problém, keď sa jej chcelo cikať, vždy mi oznámila a ja som jej dovolila, že môže cikať, ža má plienočku...Vôbec ju to nepomýlilo, doma sa pekne pýtala...A teraz ako je už teplo nechodíme ani s plienkou, ani s oblečením, vždy povie a dokonca mi minule ani domov nechcela ísť cikať, chcela von do trávičky 😀

barborka2708
15. jún 2013

ked mal maly rok a pol jednoducho som sa rozhodla ze zacneme s oducanim od plinok. Okrem na spanie sbol cely den uplne bez plienky s tym ze sa este sam vobec nepytal. Ked sa pocikal tam som ho jednoducho prezlikla a vzdy som mu vysvetlila ze sa musi sam vypytat cikat. Von som mu vzy bravala aj dvoje nahradnych veci. Pokial sa zacal sam pytat to trvalo skoro pol roka,ale uspesne sme to zvladli. Poradim len jedno musite byt velmi trpezliva pri tom mojom systeme odučania 🙂

danielita111
15. jún 2013

Nasa mala ma 2r.2mes.a nechce sediet na nocniku ani cikat na travicku len krici nieee.Chodime von bez plienky par dni ale nevidim ziadnu zmenu.Ona vydrzi vonku aj 3h necikat a ked prideme domov tak pusti.Vcera sme prisli domov hned som ju dala na wc sedela tam par minut a nic.Potom si pozerala rozpravku a zrazu krici mamii voodaa,pridem a taka velka barina v obyvke a ona si v tom macala spokojne ruky 😀 Syn sa v jej veku uz davno pytal tak som zvedava ze kedy to zvladne aj mala.

dejnas
15. jún 2013

ja som brala oboch naostro, bolo to na jar a v lete... dcérke odúčanie trvalo necelý týždeň, synčekovi cca 2 týždne.... obaja boli bez nehôd (ale pre istotu som nosila náhradné oblečenie) 😉

zuzanockamt
15. jún 2013

jasne, syn odkedy odlozil plienku nemal nehodu ... ani vonku ... povie, ze chce cikat a vydrzi, kym najdeme vhodne miesto 🙂 ... ale ja som ho netrenovala ako cvicenu opicu od roka, ale dozrel na to pekne sam 🙂 ... takze nehody nehrozia z tohoto dovodu ... ked je dieta pripravene, netreba sa obavat ... ak sa pocikava, tak pripravene nie je