Je náš dvojročný syn tučný?
Mame 2 rovneho syna boli sme s nim pred tyzdnom na prehliadke a doktor nam povedal ze je trosku tucny vysku ma okolo 98 cm a ma 18 kg myslite ze je to vela nemyslim ze je nezdrave veci
@emma2310 urcite ano....no moja sladkosti nema ziadne okrem ovocia a pije len vodu a nesladeny caj a aj tak je na hranici ci vyskovej al. vahovej, a to nejedava ani pasteky , parku ma mozno raz za mesiac, nejedava ani pudingy, lekvare, cerealie kupovane ani pribinaky a aj tak je na svoj vek na hranici, ale tak otec ma 188cm a ja 172 takze nema byt po kom mala....
Ma nadvahu. Je tu dost rozumnych rad-vylucit sladkosti, sladke vody a presladene cerealie (daju sa kupit aj bez cukru, aj ked na zaciatok mu asi velmi chutit nebudu.)
Tiez sa cudujem, ze doktor nariadil nizkotucne mlieko 😖
@emma2310 to je ťažko povedať.....ako u detí by som vôbec neriešila... ja ked som bola malá bola som chudunká a teraz som jak.......... almara :D a muž bol tučko riady asi do 4 rokov ani nohy nedal spolu a chudý je od 4 rokov stále.... myslím že záleží od stavby tele veľa....Náš malý má 2,2 roky, 90 cm a 15 kg. už ked bol malinké bábo sa dr čudovala akú má širokú stavbu teba a kostry. A proste záleží od toho. Kamoška má 4 ročného čo má chrbátik tak široký ako náš 2 ročný....
moja ma 130 cm, 29 kg a 5 rokov. chodili sme po lekaroch, boli sme na endokrinologii, metabolickej amb., dcera je zdrava, endokrinologia v absoltunom poriadku kompletne, mala je od rana do vecera v pohybe, neobsedi ani chvilu, sladke sme vylucili, takisto aj bielu muku. stravuje sa ukazkovo doma /o skolke pomlcim/, navyse ma dva krat do tyzdna tanecne a aj tak je herdeg baba. je baculata, ale nema vylozene zahyby ani podbradok ako zvyknu obezne deti mat. ja mam takmer 170 cm, jej ocino 2 metre. takze asi ma po kom byt. ja som od malicka nebola tiez ako sparatko. ako dieta som bola sunarova, tucna a to doslova. v skolke som sa zacala vytahovat a v puberte som dost zostihlela a mala som priemernu postavu az do porodu. aj pocas tehotenstva som pribrala malo. zacalo sa to na mna lepit az potom. a teraz uz som to vzala do svojich ruk.
no a kedze je mala ok, aj na metabolickej amb. povedali - strazit stravu a pohyb. co ine pre nu mozem urobit? a diety v jej veku nam neodporucili. pravidelna strava, mensie mnozstva, pohyb a cukry prec. este je mozne, ze sa raz vytiahne do uplnej stihlosti. alebo nie. no po babke sme vsetky sesternice riadne zenske. zadkate, prsnate a siroke, pevne kostry. syn ten bol doteraz ako sparatko, trcali mu kosti. teraz konecne nabral aj nejaky ten tuk a vyzera konecne normalne a nie ako z koncentraku. ale zase on rastie pomaly. 6 rocny rozdiel a 15 cm rozdiel vo vyske. pricom on je teda niekde priemer a nizsie troska - ale nie je podpriemer a mala je zase nadpriemer. a to su obaja moji. a obaja maju rovnaku stravu....
@emma2310
@emma2310 a cerealie nam dr. na metabolickej zakazala. vsetko take to akoze zdrave, ale sladene, farbene, s prichutami. to neexistuje. takze to nedavaj. daj radsej chlebik tmavy s cottage syrom alebo tvarohom, nejaka pazitka, kvalitna sunka. maslo len obycajne, nie margariny. vela chudeho masa. nasa mala neje bravcove - iba ak im v skolke spravia. u nas sa jedia ryby a hydina. nevyprazame a nerobime zaprazky. dusime, varime alebo gril. a ma to nieco do seba, elbo ja chudnem 😀 a malej som zmensila porcie. ako tu uz baby spominali.
podla vsetkeho ma nadvahu. Nas syn mal v dvoch rokoch pri rovnakej vyske asi 13 kil, aj mal sladkosti sem tam, aj pecivo jedol aj vsetko. Mal dost pohybu. Mlieko sme mu davali len rastlinne, s nasim lekarom sme sa zhodli na tom ze kravske mlieko dieta k vyvoju nepotrebuje, ak ma zdravu a vyvazenu stravu, netreba ho zbytocne zahlienovat a kalorie moze nabastit aj inde. Dajte mu viac pohybu a vyvazenejsiu stravu 🙂 on to vybeha, je este maly. Dajte si radsej pozor aby ste unho nebudovali cestu k obezite uz v detstve.
@martina28p aj nas ma tak,ako vas syn.
krsniatko moje ma uz teraz aktualne 3rocky, ale ked mala dva mala tiez taku vahu. A teda bola taka bambula. Papat lubi vsetko, aj zdrave aj nezdrave, vacsinou varu a teda pohybu kopu, v kuse len beha skace, normalne chodit tusim ani nevie 😀 Uz aj svagrinu podpichovali, ze je dost baculata, ale za ten rok sa natiahla do dlzky a pribrala len dve kila a ted je uplne akurat. Takze mozno aj u vas sa to casom co chvila upravi. A teda co sa tyka tych coko cerealii- pozri toto https://www.stream.cz/peklonataliri/791631-musli Takze nejake zmeny v jedalnicku by mozno nebolo na skodu spravit 😉
Moj maly ma 2,5r a ma 101cm a 15800g.
Moja ma 4 a pol roka a Vazi 17kg max takze Tvoj vazi urcite na svoj vek vela.Urcite by som obmedzila prisun sacharidov...Obezita zacina v detsve ja s nou bojujem cely zivot a korene ma vecsinou vzdy nespravnou stravou v detstve 😉 🙂
Môj mladší má akurát 2 rôčky a má 12,5 kila.
je to vela, moj 5 rocny ma 18 kg a 114 cm... a to ma svaly, lebo uz sportuje
moze sa vytiahnut a nemusi, davala by som si radsej pozor, kamoskin syn mal 2 roky a 21 kg, teraz ma 9 a je stale velky, aj napriek tomu, ze sportuje...
A nemozes tu dat foto? Lebo sa to neda posudzovat len podla udajov. Na kazdom 2-roc. dietati by tych 18kg vyzeralo inac.
No ja si myslim ze na tu vysku je to naozaj dost. Moj syn bude mat 4r. ma 106cm a 16,5kg a je akurat. K tym ranajkam ti asi tolko odporucim - vyhod cerealie z jedalnicka a radsej dopraj synovi plnotucne mlieko. Tuk z mlieka je dolezity pre vstrebavanie vapnika. Nizkotucne mlieko mu nic neda, to si moze dat rovno vodu. A cerealie ked mu das, tak to je to iste ako keby si mu do mlieka horalku namrvila, lebo obsahom cukru sa to vyrovna. Skus pozriet tuto na nete nejake skupiny co sa venuju zdravemu stravovaniu a uvidis ze ti nebude tak priberat. Moj syn je zvyknuty ranajkovat kasu a ta vyzera tak, ze uvarim v mlieku, alebo v rastlinnom mlieku spaldovu krupicu, kukuricnu, alebo pseno, pohanku, do toho mu dam hrozienka, kokos, orechy, pripadne ovocie jablko, banan, polejeme medom a sme zasyteni na 3-4 hodiny a aj si mlsneme, aj sa zdravo najeme.
Mám 2 ročne dieťa, ma 96 cm a 12,5 kg. Je akurat
@emma2310 Ahojte, to je tu co zas za komentáre a súťaženie alebo neviem co vôbec nie je tučný a žiadnu diétu prosím ťa nedávaj, nech papa to co mu chuti, môj ma 2 roky a 2 mesiace 100 cm a 17 kg a vôbec nie je tučný oblečie ešte aj veľ. 92 nemusíš byť vôbec smutná alebo co je akurát a nech si myslí každý kto co chce.
ta moj 2.5 rocny ma 94 cm a vazi necelych 13 kg aj s topankami, zda sa mi ze je taky akurat. Takze trosku sa mi zda ze je pri sebe tvoj.
@vejula tak su aj vyssie deti,mojej 2,5r. som pred 2dnami namerala presne 89cm,vaha ukazala 11,3kg.. A jej z tych mensich (po mne,mam 155cm) a syn uz v jej veku nosil 98vel.,kamoskinmu synovi len o tyzden starsiemu ako moja som uz posielala oblecko 104,lebo mnohe 98mi vratila,ze su mu uz male (a teda kamoska nie je nejak vysoka prehnane a jej muz je nizky).
Takze je tam tolerancia vzdy..
Ci je tucny neviem, vazi ale dost 😅
@emma2310 môj syn bol tiež takejto ťažšej váhy v tomto veku. Teraz má 13 rokov, vždy mal pevnú stavbu tela a teraz má 170 cm a 70 kg, nosí pánsku veľkosť M, topánky 43. Keď sa spätne pozriem na fotky, pripadá mi, že bol tučnejší, ale vtedy mi tučný nepripadal. Teraz je stále pevný, ale tučný určite nie je, je to taká mužná postava - široké plecia, široký chrbát. Môj manžel je tiež takejto ťažšej konštrukcie, takže má byť po kom 🙂
Pokiaľ sa na tvojom synovi sadlo netrasie, tak by som to až tak neriešila, možno by som obmedzila sladkosti a upravila trochu stravu, deti zvyknú z takejto detskej váhy vyrásť. A dbala by som na výdaj energie - veľa pohybu 🙂
naša mala v sept. 2 roky,mala vtedy skoro 19kg.. 🙂)) teraz má o 2 mesiace viac...vyrástla o 5cm a má 18kg 🙂)) netráp sa tým...chcem len povedať, že možno teraz má 18kg a rok bude mať tiež 18kg a možno menej a možno viac...deti niekedy rýchlo vyrastú alebo rýchlo priberu,ale potom to zvykne dlhšie stagnovať....ja som už bola zufala, neobliekla žiadne nohavice a teraz su jej všetky dobre 🙂 deti nie su všetky rovnaké...tak ako aj dospelí...neriad sa tým, čo ludia hovoria...bud rada,že papa,že sa hýbe..že je zdravý....na svete su horšie problémy...

ja len nechapem, ako DOKTOR moze povedat taku vec, ze nech pije nizkotucne mlieko! 😒