Je normálne, že 10-mesačná hovorí mama?
Ahojte čo hovoríte na to keď mala vie povedať mama aj keď sa jej opýtam kde je mama chytí ma za Ličko ?
však má len 10 mesiacov, nie 10 rokov.
@deti95060810 no veď a pýtam sa či to je super že tak skoro nie hneď na zle myslieť pani;)
Tak to je fajn
nerieš, netabulkuj, proste si to uži
Čo je toto za otázku? 🤣🤣🤣🤣 Asi mi ušla pointa 🤭
Ano, je to normalne. 3 z 4 deti vedeli v tomto veku povedat nejake slova. Konkretne repertoar najmladsieho dietata je v 10 mesiacoch mama, baba, daya, bum, ham , hotovo a mena dvoch surodencov. Jedno z deti mi do 3 rokov hovorilo po mongolsky🫣🫣🫣neriesit, tesit sa z toho, co vie....
Je to slovo s pernopernými (b,m, p) hlaskami a sú to v podstate dve rovnaké slabiky. Pernoperné hlásky sú pre dieťa najprirodzenejšie a po samohlaskach sa objavujú ako prvé, takže úplná pohoda. Akože je to pekné, že to vie, ale nie je to nič extra. Čudovala by som sa, keby vie povedať otorinolaryngológ. 😉.... Ale áno treba byť hrdá mama a tešiť sa z maličkostí. 😉
🫣 prepac ale co ti mame napisat ze je pravdepodobne vysoko inteligentna alebo co? vacsinou tu citame temy o tom ze deti nerozpravaju, ale to pretoze vela normalne sa vyvijajucich deti v 9-10 mesiacoch prve slova uz proste povie a nikto sa nad tym nepozastavuje …
Akože trochu blbé porovnanie, ale ja som počula povedať slovo mama asi od desiatich zvierat, kde napodobňujú vlastne, len intonaciu hlasu.
@lisacka1 Povazuje sa za normalny milnik ze deti v 1 roku vedia okolo 5 slov.
@lisacka1 -0 mesacna ved to je normalne moja uz vedela vserky zvyky napidobnit v tom veku ako robi kukucka,maxixka havko a podobne.
Niektoré deti rozprávajú skôr, iné neskôr. Mladší vravel mama ešte skôr, ale nepovažovala som to za nič výnimočné, aj keď je to zlaté.
Normálne moja 6 mes začala. Od 7 vie kto je kto… neporovnávaj, nerieš a nie nemáš vysoko nadané dieťa. Je úplne normálna.
@lisacka1 a ty čo hovoríš na to keď 12mesačné vie komunikovať v 2-3slovných vetách? ver tomu, že nemáš doma žiadneho génia, veľa detí vie komunikovať v 1-1,5roku....ano teraz veľa detí začína komunikovať neskôr, ale spýtaj sa rodičov prípadne starých rodičov v akom veku komunikovali ich deti...bolo to práve vo veku okolo 1roku a nie len slovo mama.....
@eva233 😂😂😂 toto je super odpoved, normalne som sa nahlas zasmiala s tym ORL 😃
@lisacka1 ano je to bezne, nieje to znamkou nadpriemernej inteligencie
Ze je to uplne normalne 😃 ved ma 10m, uz by mohla/mala (a aj nemusela) vediet kopu veci. Moja vedela v roku a pol farby a vies co? Tiez to nie je vobec nic vynimocne 🙂 ale tesim sa s tebou, je to pekny pocit 🙃

Ze je to ok?