Je vhodné dať 2,5 ročné dieťa na celý deň do škôlky?
Ahojte, mám dobrú pracovnä ponuku, dieťa zapísané do škôlky, ale bojím sa tej zmeny, že dieťa bude hneď celý deň v škôlke. Mali ste to tak? Detičky to zvládnu? Vie sa pýtať na záchod, aj keď sa jej ešte občas stane, že sa pociká, inak vie povedať čo chce, nechce, papať, piť, len je na mňa ešte dosť naviazaná. Nástup sa nám blíži a dosť sa bojím.
Keď mal môj syn rok, bol silno na mňa naviazaný a nikto iný sa k nemu nemohol ani priblížiť. Kolegyne ma strašili, že keď pôjde do škôlky bude to veľmi ťažké - hotové katastrofické scenáre som počúvala zovšadiaľ. S obavami som ho dala som do škôlky keď mal 2 roky a 5 mesiacov - a neplakal vôbec 🙂 prvý deň bol na pol dňa a nechcel odtiaľ odísť, lebo tam mal nové hračky, od druhého dňa bol na celý deň. Je tam veľmi spokojný. Chodí tam pol roka - za ten čas bol chorý 3 krát - jedna hnačka, jedna nádcha, a jedna taká horšia nádcha aj s kašľom - všetko bez teploty a antibiotík. Neviem či to zabralo, ale ja som to tak vymyslela, že prvý týždeň ho do škôlky vodil muž, ja som skoro ráno rýchlo vypadla do práce tak aby si to malý ani nevšimol - taktika bola v tom, že so mnou by sa ťažšie v škôlke lúčil nakoľko je na mňa viac naviazaný ako na muža.

Moj keď začínal do školky na pol dňa, vtedy mal 2,5r. Dobre zvládol, rád chodil až na 6 deň začal plačkať, že do školky nechce ist ale ja som ho prehovarala,že mu kúpim dáku hračku alebo sladkosť tak už bolo dobre.Skor som ho dala preto, aby bol detmi nie len s maminou opantaný.Rád má deti.Aj lutujem, že som ho skor dávala neustále býval chorý,doma sa vyliečil 2-3 týždňe, v školke bol 3-5 dni a zase ochorel, to preto že si vybudoval imunitu, ale som si aj všimla, že veľa rodičov spravilo to, že dávali choré s kašlom či soplami do školky, preto že nemajú kde dať detí ked pracujú rodičia.Ked býval chorý tak užíval antibiotika,schudol, sople mu zatekali do hrdla, chrápal v noci. Tak som ho odhlásila od januára nechodil, kedže som ho musela dobre vyliečiť, aby mu vybrali mandle nosné, ktorébolo naplánované na február, lenže manžel dostal horúčku a syn tiež, tak sme odkladali na marec, vybrali mu všetko ok zvládol statočne. A po mandliach išiel v v apríl a znova ochorel ale tak, že už nemusel vobec žiadne antibiotika, len kašel a to ho prešlo za týždeň. Od septembra pokračujeme zo školkou tak som zvedavá ako dopadneme s chorobnostou, lebo prídu nové deti tak sa zase nakazia medzi sebou.Čiže na vašom mieste by som zohnala dáku osobu na opatrovanie počas choroby dietata,kedže idete robiť v novej robote a nebudete mať možnost si dovoliť ostávat doma.