icon

Ked vlastnému dieťaťu mama nerozumie

sosanna88
13. máj 2015

Dalsia strasna noc za nami....
Aby ste vedeli, mala ma presne 2roky a 4mesiace....spava aku dudok priblizne od roka...Ale, pred tyzdnom ostala bez plienky. Sama od seba. Nenutene!
No od toho dna ako je bez pleny cez den sa nepopisala ani pocas spanku...plienka na obed aj rano je sucha...Lenze, mala otrasne spi. Priblizne po takych 3hodkach od zaspatia sa zacne mrvit, prehadzovat, kopat, vykrucat, mrncat, revat....no skratka horor. Potom sa postavi a reve...tak zo zaciatku som ju prehodila k nam v domneni, ze sak sa jej len zle sniva...ale ona zacala mrncat ,,au boli,, Ked sa jej pytam co ju boli, tak mi povie ze rit alebo brusko....Ja som teda vydedukovala, ze jej treba pisat a to citi. Plny mechur....no nechala som ju tak, lebo ona pomedzi to vsetko spala. To boli len take ,,vykriky do tmy,,. Rano sa potom hned vypisala, vela...a otrasne to pachlo...v plienke nic.
Tak dnes v noci som sa rozhodla, ze ked sa prebere, dam ju pisat...aj sa stalo. Lenze mala sa vypisala horko tazko, 100krat sa postavila zo serbla, revala, chcela spat, ale pritom revala, ze ju to boli...potom sa konecne vypisala a vela...cize som zase usudila, ze mala plny mechur a ona to nazyva, ze ju to boli....zopakovalo sa to iste nadranom.
Potom uz aj povedala, ze ,,piš piš,, ale akoby sa nevedela uvolnit a pustit to. Tak revala. Este som jej skusila povedat ved sa kludne vypiskaj do plienocky, ked to nejde, to revala este viac a odpoved ,,necem,,.
No a teraz ze co? Je mozne, ze ma nejaky blok...ze sa nevie pocas noci vypytat? Ze sa nevie uvolnit a vypiskat? Cez den problem nie je ziadny. Aj sa pyta, ani nespomina, ze by ju nieco bolelo....Nechapem to.
Pozerala som jej aj zadok, aj susurku, reku co ked nahodou ju nieco omina...nema cervene, nic a ako vravim pocas dna pohoda. Takisto som jej ,,vysetrila,, moc. Mam tie pasiky na testovanie mocu a nevyslo nic.

Dalsia vec je, to spomeniem len tak by the way...uz stvrty den mi hocikedy pocas dna zacne mrncat zase ,,au boli,, a ked sa jej opytam co ta boli tak mi ukazuje zase hlavu a povie ,,hlava,, A dalej potom nic...hra sa, ziva je. Ani neni spava, nic. Ziadny problem. Len zrazu vykrikne a toto...ja neviem, cca 3x do dna...

Je to hrozne, ked dieta este celkom nerozprava a nevie presne zadefinovat co mu je...potom aby som tu infarktovala....ci len vymysla, alebo co sa deje! prosim poradte ak viete.

lilimoni
13. máj 2015

Ja by som isla asi k doktorke a na urologiu ci nieco so zvieracom nema. Ale moze to byt aj psychicky blok a casom sa to odbura. Skus jej hodinu pred spanim nedavat uz pit.

sosanna88
autor
13. máj 2015

@lilimoni Tak ale preco je to cez den bez problemov? Ja si myslim, ze v noci ju to omina ale kedze tvrdsie spi nevie sa nejako zobudit a ked uz sa zobudi, tak ma total plny mechur a uz ju to kvazi ,,boli,,. Tym, ze citi ,,bolest,, tak sa boji uvolnit a vypisat...a plus tym, ze je obambena...To je moja skromna teoria. Ale mas pravdu, ak s tym neprestane, idem k Dr.
A dalsia vec, pred spanim vypije mlieko 180ml, to je prva vec ktoru zatrhnem....i ked bude vrieskat lebo je mliekofil ale radsej ju ututlem nejako, len nech sa nenalieva...snad to pomoze.
Len to fakt nechapem...ci toto moze byt....ze sa nevie v noci vypisat...

bonaqa2013
13. máj 2015

@sosanna88 nemáš prečo infarktovať . Sú aj horšie veci. moja je hluchá - to by si mala vidieť. Ak to nebude prechádzať tak k lekárovi. Najsk. som si myslela, že to máte moč. mechúr. ale keď si moč vyšetrila. tak potom len jednoducho vývoj. to prejde.

lilimoni
13. máj 2015

@sosanna88 cez den sa babulka vycika kedy chce ale ked sa pred spanim naleje mlieckom, tak sa asi naozaj zobudi az na velmi plny mechur. Ja som svoju okolo polnoci este spiacu "prehodila" cez plece a na zachod som ju davala a velakrat sa ani nezobudila a pekne sa vycikala 🙂

katka.gzd
13. máj 2015

Skus pustit vodu v umyvadle ked ju v noci davas na serblik, mimovolne to pomaha sa uvolnit bez rozmyslania...

prasiatko30
13. máj 2015

ja si myslim ze ona je este v polospanku a vie ze nema cikat - vsak to poznate tie sny kedy mate plny mechur ste v hlbokom spanku hladate kde ist na malu a ani za toho otca a furrt len pobehujete a viete ze potrebujete ist na zachod ale vas mozog ma este tolko zdraveho rozumu ze vas nejako blokuje aby ste sa nepotento do postele a ked sa konecne preberiete tak musite bezat a dusu na zachod - mozno je to fakt len tym ze je to pre nu zatial nove - dala si jej plienku len pred nedavnom a jej sa sniva ze ma plny mechur a ked aj tebe sa zda ze je uz zobudena tak ona je este v polospanku a nechce pisat lebo sa boji ze by sa pocikala do postele - ako keby nevedela rozlisovat medzi snom a realitom este v tom momente. 😅 - som to vysvetlila ako statny madar dufam ze sa bude rozumiet

ukulela
13. máj 2015

@sosanna88 keby si ju posadila dolavora s teplou vodou? alebo teplu vodu do serblika - mohlo by ju to uvolnit ...

nikam
14. máj 2015

Prosim Ta, poradis, ako sa volaju tie pasiky na testovanie mocu? Dakujem.

sosanna88
autor
14. máj 2015

@nikam su rozne, ja mam doma heptaphan. poradia ti v lekarni...

lilimoni
14. máj 2015

Tak ako? Pomohlo nepitie pred spanim aspon troska? 🙂

sosanna88
autor
14. máj 2015

@lilimoni aaaale...vcera mi to nedalo a isla som s nou k Dr. Samozrejme ma zapal...dostala atb okrem ineho a uz hnackuje a je vyhadzana...tak mam nervy. milion liekov, uz druhe atb behom 2mes....
Ale vdaka za opytanie.