icon

Kedy mám učiť dieťatko piť z pohárika?

haslerka31
18. jan 2012

Ahojte,kedy a ako ste zacali ucit pit vase dietatka z poharika?Moj ma 20m a odmieta pit z netecucich,zo slamkou atd...vyskusali sme asi vsetky mozne flase,ci pohariky 😒 Chce len flasku na mliecko...dakuem za rady a vase skusenosti.

Strana
z2
malemimi153
23. feb 2012

ahojte...aj my mame ten isty problem,samko bude mat 2 roky a odmieta vsetky ine flasky,so sosakom,bez sosaka,rozne pohariky....mame peknu zbierku....ja som sa ho snazila ucit z poharika,ked mal rok,ale akonahle zbada,ze mu chcem prilozit poharik k ustockam,povie nie a odide....ked bol mensi,vzdy mi vyrazil pohar z ruky a robil cirkus...stale dookola..dnes aspon mi ho nevyrazi a obsah nezostane na podlahe....ono sa to povie,ze preco neskusame skor,ale co ho mam nahanat s poharom po byte?aj mne je to luto,ze nevie pit z poharika,len z klasickej flasky s cumlom,uz mi to ide na nervy,ale ked mu dam inu flasku so sosakom,nenapije sa z nej za cely den,obzera ju,preklapa,hra sa s nou,ale to je vsetko...neda sa mu to vysvetlit....mamicky budte rady,ze toto riesit nemusite....dufam,ze sa to casom nauci...... 😢 skusime to hrou s formickami vo vani,snad to zaberie ☹

aliza
23. feb 2012

@bubulka722 Vztah medzi matkou a kojenym dietatom je nadherny. Cize potom vztah medzi matkou a dietatom na 'kuse gumy' nadherny nie je, ze? kde na taketo nazory chodis? sorry, ze reagujem na prispevok mesiac stary, ale nedalo mi, normalne ma to zdvihlo zo stolicky. 😠

aliza
23. feb 2012

a k teme, ja som malemu nikdy nedavala vodu do flase s cumlom, postupne som ho ucila na poharik uz od 4-5 mesiacov, boli to tie netecuce a naucil sa, teraz pije z kadecoho, zo slamky, z normalneho pohara, so sosakom. V 20 mesiacoch je uz dost neskoro, najma, ak je dieta navyknute na caj vo flasi a pod. Tam bud treba razne zakrocit, flasu zlikvidovat a verit, ze dieta bude smadne a nakoniec sa napije alebo nadalej nechat tak a verit, ze mozno aspon v skolke ho to oducia.

pastelka99
23. feb 2012

Ja by som tiež s týmto potrebovala poradiť, moja dcérka má 13 mesiacov, a od 9 mesiacov pije z toho istého cumlíka, neustále jej ho čistím , preváram, nechce žiaden iný len tento, akurát jej striedam fľašku na mlieko a fľašku na čaj, ale cumeľ nemením, len prekladám, je to hrôza :( neviem čo mám robiť , čo jej kúpiť :(

bubulka722
23. feb 2012

@aliza Môže byť nádherný, ale nie tak neskutočne intímny. Nechcem ani jednu mamičku svojimi príspevkami rozhnevať, skôr mi ide o čo najväčšiu motiváciu žien aby svoje detičky kojili ako dlho je to len možné.

aliza
23. feb 2012

@bubulka722 no to nemozes vediet, ja si dovolujem nesuhlasit, kedze som zazila jedno dieta cisto kojene a jedno na UM a mozem odprisahat, ze co sa tyka puta a vztahu, nie je ziaden rozdiel lebo laska je rovnaka. To su len take myty, prsnik nie je liek na vsetko a nie je zarukou silneho puta. By si sa divila, kolko je matiek, ktore koja aj do 3 rokov a pritom vztah k dietatu nemaju. A neviem, preco mas prave ty potrebu niekoho motivovat k dlhemu kojeniu, ved to nechaj na kazdu maminu, co vyhovuje tebe, nemusi druhej. Dlhodobe kojenie nie je zarukou nicoho, okrem zavislosti na prsniku, to zarucene 😉.

bubulka722
23. feb 2012

@aliza Si tak veľmi presvedčená o svojej pravde, že nie si ochotná sa nad ničím ani len zamyslieť. Myslím, že nemá zmysel niečo tebe písať, škoda času a energie. 😉

milankovazuzana
23. feb 2012

@malemimi153 jéééj, my máme to isté ale fakt to neriešim.Veď sú dôležitejšie veci, načo sa zbytočne stresovať nad tým, z čoho dieťatko pije.Hlavné je, že pije.Každé dieťatko sa naučí piť z pohárika, veď aj my sme sa naučili a sme dospelí, a je úplne jedno že kedy... Keď im ten pohár nebudeme za každú cenu vnucovať-ani nič iné, tak si ho jedného dňa pekne vezmú sami.A bude to... 🙂

adrioska
23. feb 2012

@malemimi153 nebud nestastna z jeho odmietania, tak ked nechce, tak nech pije z toho, co mu vyhovuje...my maminky, ked sme ovplyvnene nazormi inych (to teraz neber na seba osobne, hovorim to vseobecne), tak sme obcas "nasilnicke" na tie nase deticky a nenechame vzdy volny priebeh veciam, ktore by sa mali naucit...je to take iste aj pri uceni na nocnik, deticky na mnohe veci musia dozriet, treba im dat cas...nechaj mu ten poharik alebo to, co mate vonku na stoliku , aby ho mal poruke a uvidis, ze on sa s nim skamarati a zacne ho pouzivat. Moj sice flasu nepouzival, lebo bol kojeny, ale od toho veku, ked sme uz pridali aj ine tekutiny okrem mliecka, tak mal rozne pohariky alebo flasky, velmi dlho pouzival flasu so slamkou, po nej mal poharik s tymi dierkami a pit z normalneho poharika, salky sa naucil, ked zacal chodit do skolky, dovtedy mu ta vodicka proste vytekala a nevedel sa napit, ale v skolke aj odkukal od ostatnych...on je taky, ze aj ked som mu predtym dala ten poharik, tak on nepil z neho,ale sa s nim hral dovtedy, kym nebola vsetka voda na nom a na dlazke... 😅

malemimi153
24. feb 2012

@milankovazuzana
@adrioska ,dakujem za rady a povzbudenie...ste zlaté 😵 😵 😉

zuzanockamt
24. feb 2012

@haslerka31 ja som poharik zacala davat uz od 6.mesiaca, pekne postupne ... naucil sa pit najskor z poharika z naustkom, z neho pije aj teraz, ked sme vonku, ale aj doma mu ho nechavam na viditelnom mieste ... trvalo mu dost dlho, aby sa naucil pit z klasickeho pohara uplne sam - dnes ma takmer 18 mesiacov a uz to zvladne, ale teda trenoval takmer rok na to 😀 ... flasku pouzivam len na mlieko

milankovazuzana
24. feb 2012

@malemimi153 Moja niet začo, vôbec si z toho nerob ťažkú hlavu, to je nič.Dieťatko máš úplne normálne a zdravé, to je dôležité...

aliza
24. feb 2012

@bubulka722 no ja som o svojej pravde presvedcena na zaklade vlastnej skusenosti a ty? Ked zazijes situaciu, ze svoje dieta kojit nebudes moct, tak potom rozdavaj rozumy, ok?

kbeata
24. feb 2012

hned ako sedi,9-10 mesiacov 😉

kbeata
24. feb 2012

@bubulka722 ty nemusis motivovat,myslim ze kazda mama co tu na MK vypisuje ma radost z toho ze koji co sa da 😉
ja som v 25-tich piatich rokoch prekonala nador na prsniku,podstupila operaciu,mliecne zlazy mi nefungovali ako mali,tak po troch mesiacoch som to vzdala 😉
a ze by mal mat vztah ku gume? 😀 nech ma,raz ju bude potrebovat 😉

bubulka722
25. feb 2012

@kbeata By si sa čudovala koľko mamičiek má možnosť a predsa nie je kojeniu naklonená. Jasné ak sa naozaj kojiť nedá, je to úplne o niečom inom. Neviem prečo sú mamičky okamžite agresívne na ľudí pre ktorých je kojenie priorita č. 1. To s tou gumou si trochen prestrelila. Dosť nevhodné prorovnanie, nemyslíš??? 😝

aliza
25. feb 2012

@bubulka722 nikto nie je agresivny a stale nerozumiem, preco teba trapi, ci niekto koji alebo nie. tato tema aj tak nie je o kojeni, ked uz sme pri tom 😉. Pre mna je priorita stastne a spokojne dieta a to je mozne iba vtedy, ak je stastna a spokojna aj maminka. Zial, nie vzdy je kojenie o radosti.

bubulka722
25. feb 2012

@aliza Mne je úplne jedno či je ktorékoľvek dieťa kojené. Pre mňa je dôležité, že ja som pre tie svoje urobila maximum čo som mohla. Táto téma nie je o kojení a celkovo s touto debatou končím veľmi rada. 😉

aliza
25. feb 2012

@bubulka722 este posledna vec, preco si myslis, ze tie, co nekoja, nerobia pre svoje deti maximum?

bubulka722
25. feb 2012

@aliza Zamysli sa a možno na to prídeš sama. Ja som skončila. 😉

aliza
26. feb 2012

@bubulka722 zamyslim, zamyslim 😉. Ja som len zvedava, ci to kojene dieta bude naozaj v zivote stastnejsie a uspesnejsie, ako nekojene. na to vyskumy nie su 😎. Tak nech sa dari!

Strana
z2