icon

Kedy môžem dať bábo na deku s hrazdičkou nad sebou?

brona.potasova
22. mar 2011

🙂

firstbaby
22. mar 2011

My sme dali malu na deku uz v 1. mesiaci....dieta ma rado farby a jemne zvuky... 😉

julianka777
22. mar 2011

ja si tiez myslim ze od toho mesiava uz ju tam mozes dat 😀

jedina30
22. mar 2011

ahoj,dat ju tam mozes hned od prveho mesiaca,ale ja si myslim-od 3 mesiaca..vtedy to uz zacina vnimat vsetko okolo seba a aj ruckami rozhadzuje.. 😉 ,skor asi nie ,lebo dovtedy len papa a spi..(ako ktore dieta 🙂 -moja len papala a nespala)..

ela2710
22. mar 2011

my sme ju kupili ked mal maly dva mesiace vtedy sa tam len kukal, mame taku farebnu, hrkalky ho bavili viac, za tymi sa nacahoval od tretieho mesiaca, teraz ma 5 mesiacov a na deke sa hra rad, vsetkeho sa chyta, hrka hrkalkami. Mescne babo ta deka este podla mna nebavi, ved sa len napapa, chvilu pokuka a ide spinkat...

brisilda
22. mar 2011

ja som maleho davala na deku s hrazdickou od narodenia 😀 teda hned ako sme prisli domov s porodnice

benne
22. mar 2011

Tak môžeš od narodenia, ale pozor, od 3.mesiaca hrazdička ponad bábo skôr brzdí vývoj, lebo to je čas, kedy sa bábo postupne má začať otáčať na strany, prípadne ležať na boku a ak má hračky na dosah ruky, tak potom nemá dôvod sa snažiť... Ja som potom hrazdičku dávala bokom (mňa na to upozornila rehabilitačná dr.) a keď sa vedel pretočiť a ostať na brušku, už ho viac nezaujímala, lebo sa hral s vecami, hračkami pred sebou - ja som nemala hraciu deku, len hrazdičku...

evickapooh
22. mar 2011

niekde som citala ze od 2 mesiaca sa odporucaju kolotoce so zvukom aj hrazdicky s melodiou aj bez ,ze v 1 mesiaci potrebuje babo pokoj a klud ake malo v matkinom brusku ze to potrebuje cas aby sa aklimatizovalo....
http://www.mamaaja.sk/ActiveWeb/Article/1046/ch...

dadis
22. mar 2011

syn hrazdicku miloval (hovorili sme si, ze najlepsia investicia), dcera ju z duse neznasala, skusila som jej ju dat prvy krat ako mesacnej (mozno to bolo pre nu skoro, odvtedy len co ju zbadala, spustila strasny krik).. teraz po tych skusenostiach, by som skusila ako 2 mesacnej, aby sa z toho nevyplasila...lebo je to dobra vec, skoda si to uponahlanim skazit...my sme sa potom museli zmierit iba s nosenim a s hrackami pred tvarou, ked lezala na brusku (co v tom veku nevydrzala dlho)...ale aj tak dobre, utieklo to rychlo aj bez hrazdicky 😉

alexis13
23. mar 2011

mne prisla hracia deka prave dnes a mala bude mat 2 mesiace uvidime ci sa jej bude pacit....ale hraci kolotoc uplne zboznuje tak hadam bude aj hraciu deku

atrami
23. mar 2011

skús a uvidíš 😀

karinnka
23. mar 2011

Nasa si ju zacala uzivat od 3-4mesiaca,dovtedy ju to nejako nezaujimalo 😉 Teraz ma 8 a uz len pod nou sedi a veša sa po nej 😉

tikasi
23. mar 2011

Ja som zacala ked mala dcerka 6 tyzdnov a velmi sa jej pacilo,najma ked som ju dala nozickami k jednej z tych latkovych noziciek a ona si do toho kopkala. Vobec si nemyslim,ze to brzdi vyvoj,treba davat babo aj casto na brusko,aby si cvicilo chrbatik a malo by to byt ok. Skus na zaciatok len na par minut a postupne predlzuj.

nicky182
23. mar 2011

ahoj, ja som zacala davat dcerku cca od 2m..najprv len tak pozerala - "hrala som sa ja" a neskor sa aj ona zapojila ...urcite davaj babo aj ked je malinke, aspon si to popozera, vzbudis v nom zaujem 😀