Kedy ste začali používať pavúka - chodítko?
Kazda rada nazor potesi mali ma pol roka este mame cas ale zaujma ma to 🙂
Zdielam nazor lekarov - choditko skodi. Dieta sa nauci chodit aj bez neho a naco zbytocne pokusat jeho zdravie.
Pri dcerke som nepouzivala a nebudem ani teraz pri syncekovi, bude mat pol roka. Neodporuca sa to. Vela deti ma potom problemy so spickovanim pri chodeni a celkovo sa tym vacsinou oddaluje samostatna chodza. Dieta sa ma SAMO naucit svornozkovat, posadit, chodit popri nabytku a az potom je dieta schopne pustit sa a SAMO chodit 😊.
nie. Škodí to chrbtici. Štvornožkovali a ak chcela staršia chodiť, tak sa to aj sama naučila v 11m. Mladšej sa ešte nechce 🙂
Chodítko je o.k. iba v prípade, že ho využiješ pár minút denne /no ja vtedy radšej šupnem malú do postielky s pár hračkami /
nie, ďakujem, ani keby mi za to platili. Malá sa naučila sama chodiť v 16 m. a o nič neprišla
Ja ho pouzivam tak na 15 minut denne. Maly mi nevydrzi v kresle vrieska jak zdiveny, vkuse by sa vsade staval a ja ho sameho nenecham, nechcem aby si niekde buchal hlavku. Ale to len fakt nevyhnutne, ked potrebujem jemu dat varit polievku, alebo ked idem na velku. Ked idem na malu tak si ho vacsinou berem so sebou a dam si ho na nohy 😄
My sme nepoužívali ani pri jednom.starsi začal neskoro stvornozkovat aj si sadat tak mi vyslovene povedali na rehabilitaciach že choditka v žiadnom prípade.cvicenie pomohlo chodiť začal bez drzania v 15.mesiacoch.mladsi sa staval už od 5.mesiacov a chodiť začal v roku.obaja správne naslapuju majú peknú klenbu na nohách a žiadny problém.
A moj sa mi uz v polroku staval na nozky, inak by som ho tam nedala
My sme to zacali pouzivat ked maly mal cca 6,5 mes..pouzivame max 15-20 minut denne, viac tam ani nevydrzi.
No neviem v akom zmysle berieš slovo používali. Myslím že choditko slúži akurát na to, aby si chvíľku mama oddýchla či dobehla na wc, neverím že niekoho dieťa sa v tom naozaj nejako posunulo skôr ku chodeniu, U nás sne choditko mali, ale používali sme ho skôr ako spestrenie dňa, jed sa už syn nudil tak dom ho tam na pár minút dala, povozil sa, povyskakoval a išiel von. Myslím si že mu zo v ničom nepomohlo ale ani neublížilo. Pár minút denne dieťatku chrbticu určite nezničí a maminka sa aspoň poteší keď ho vidí ako sa premáva po izbe. Toľko môj názor
Nepouzivali a dufam, ze raz nastane den, kedy ho zakazu vyrabat. To je tak, ked biznis je biznis bez ohladu na zdravie. ☹
po pravde ja ako dieťa som na chodítku trávila veľa času. Dnes zrazu nikto chodítko neodporúča. Človek už pomaly ani nevie čo je dobré, čo zlé. Čo áno čo nie 😠
Mala som ho pri oboch ale akurat tak na par minut denne na obcasne odlozenie nakolko moje deti v ohradke vrestali ako zmyslov zbavene a v nom boli ticho, takze ked som potrebovala vyuzila som to nakolko tam bol hraci pultik.. Ale inak zbytocna vec. Da sa zit aj bez neho.A doba pouzivania bola tak max. 2 mesiace. Sedeli tam hrali sa s pultom, sem tam sa posunuli a ked uz v tom zacali lietat zrusila som to , nepacilo sa mi ako je v tom vysponovany chrbat.
Pri dcére som ho vôbec nepoužívala, lebo sme ho mali dr. zakázaný a pri synovi som ho používala až v 10 mesiaci. Kúpila som ho tu na bazáriku za 5 eur a slúžil mi čisto len na to, aby som si navarila obed alebo som si odbehla na záchod.
Mala som pri vsetkych troch detoch nespickovali krasne stupali na celu nohu teraz pri malej neviem ci kupime uvidime ale vo vseobecnosti som za choditko dnes uz pomaly vsetko skodi je to na hlavu
Dakujem za odpovede viem ze vela mamiciek ho nepouziva ja som nad nim uvazovala kebo ako tu uz jedna maminka pisala mali sa stale snazi na nozicky tak ma to zaujmalo ale ako vidim naozaj ho uz nikto nepouziva ☺
My sme tiež pri staršom používali na pár minút denne, presne, ako píšu maminky vyššie, keď som potrebovala na wc alebo dať variť. A nijako mu to neublížilo, nešpičkoval, chrbátik má v poriadku a sám začal chodiť v 10 mesiacoch. A budem používať aj teraz pri mladšom 🙂
Vobec sme choditko nepouzivali a mala zacala sama chodit v 11. mesiasoch a dokonca sme ju ani nevodili za rucicky...netreba nic umelo urychlovat...a pre chrbticu je urcite lepsi prirodzeny vyvoj...a tiez sme ju nikdy nedavali do pasivneho sedu...a pekne sa vsetko naucila sama
Absolútne nie 😉
naša chodí od 8mes za obe rucicky, a od 11 ems uuplne sama, a potom sme v jej roku dostali zrazu toto choditko 😀 takze sme ho vobec nevyuzili, na par dni som ho vybrala, ze nech si ho popoezra a nazad zabalila 🙂
syn ho dostal od babyčky sedel vnom raz a ostal nasvany ze sa nemoze vklude pohybovat kam chce, chodit sa sam naucil v 11 mesiacoch a nez chodítka. choditko/pavuka netreba podla mna.
Ani pri jednom z troch deti som ho nemala. S najstarsim sme cvicili Vojtovku- tam sme to mali vyslovene zakazane a pri dalsich dvoch nebolo treba. Pekne sa naucili chodit popri nabytku sami. Navyse byvam v byte a dalsia haraburda by sa mi tu ani nevosla.
Nie. Dieta je v neprirodzenej polohe, zatazuje nespravne svaly. Dieta nema spravne pphybove navyky a zacina chodit podstatne neskor. Moja rada. Nekupovat. A dietatu nepomahat, vsetko sa nauci samo. Pekne krasne na deku na zem, aby videlo mamu, mohlo sa same obracat, posadit, dvihat, stvornozkovat a nakoniec aj chodit. Susedovych mala bola v choditku, potom v skakatku, potom ju cely dom (6dospelych) vodil za ruky a potom na tom voditku ju nosili a podopierali. Chodit zacala daavno po 1,5 roku, aj to za jednu ruku. Nemala istotu, nevie padat doteraz a pod. Moj syn bol od 1,5 mesiaca na deke na zemi, stvornozkoval od 11 mesiacov, naucil sa lozit hore-dole po schodoch, chodil od 13 mesiacov. Vsetci mali najskor plnu hubu reci, aka som zla matka, ze nedoprajem dietatu ani behak a nechavam ho cely den valat sa po zemi. Ked videli aky je sikovny sklapli😀
Vsak sa zamysli uplne laicky, naco ho budes davat do choditka nech si chodi, ak nato telo este nie je usposobene a chodzu nezvlada? Zbytocne pretazis chrbticu, vsak nech sa babanko plazi a presuva kam chce ale tak ako dokaze samo...
@katkakovac toto som chcela pocut kamoskyna mala ma rok ona ju davala tiez do choditka a mala sa tetaz ledva popri nabitku hybe a za ruky obidve ja som ho dostala pri prvom ale to je uz skoro 9 rokov a tez som ho nepouzivala na narodil sa 1.3 a 22.12 zacal sam bezkat ale bola som zvedava ako to je teraz ci ho maminky pouzivaju alebo nie predsa len uz je to davno dakujem ☺
No a tento mladsi sa narodil 4.2 tak budeme videt ale ja ho stale davam na deku lahnem si k nemu a spolu sa gulame po nej
Ahoj. Ja som používala pri oboch..prvá v ňom bola viacej času / jej sa tam páčilo/ a druhá menej. Ale nechcem tým povedať že celé dni. Niekedy hodinku niekedy 10 min.. niekedy vôbec. Ale možno boli pri prvej dni že aj viac.
Bolo to niečo iné ako sa plaziť dostala sa kam chcela lepší výhľad. Ja som deti do ničoho nikdy nenútila až keď chceli samé. A prvá chodila už v 8 mesiaci.
A ani jedna nemala a ani nemá žiadne problémy. Takže ja chodítka neodsudzujem - pokiaľ tam niekto nedáva dieťa celodenne. A čo mám kamošky tiež používali chodítka adeti nemajú žiadne problémy.
Ale samozrejme je to každého osobná vec.
Ale oveľa horšie ako chodítko je napr. obkladať dieťa vankúšmy len aby samé sedelo - kým sa neposadí samo tak je to veľmi zlé na chrbticu.
Ja píšem len svoju osobnú skúsenosť.

pre zdravy vyvin dietatka sa neodporuca - treba si nastudovat 🙂 ja som nepouzivala ziadne urychlovaky a to som trojmama 🙂 🙂 🙂