Kedy ste začali používať pavúka - chodítko?
Kazda rada nazor potesi mali ma pol roka este mame cas ale zaujma ma to 🙂
nasa byvala v choditku par minut denne ked som sla na wc alebo do sprchy keby ju tam necham kolko chce tak je v nom pol dna, pasivne sme ju sedavat nedavlai a v polroku sa posadila sama, chodit zacala ako 10mesacna najprv popri nabytku a jedneho dna sa pustila za ruky sme ju nevodili teda ak neratam prechod cez cestu, mala nespickovala ani nic, chrbticu ma tiez zatial v poriadku....
poznam deti kt. v choditku nikdy neboli a napriek tomu spickuju... a co sa chrbitce tyka , ja som v pavuku nikdy nebola a mam skoliozu...
@sense deti mozu spickovat aj ked neboli v chodaku, nie je to jediny dovod spickovania. Niekedy to aj robia, ked malo stvornozkovali, ked mali stvornozkovat a pod. A tiez tvoja skolioza moze byt sposobena mnohymi faktormi okrem chodaka. To nie su vlastne ziadne argumenty. Ale aspon ste dieta nechali sa vyvijat same, nastastie pre neho.
@charlie1980 u nas zas super fungovalo. Hra sa s tym doteraz, dokonca sa v tom nechaval vozit jak pan😀 uvidim, ako dcera. Ta je ina povaha, napr taku tu detsku hrazdicku ocenila len na chvilu, teraz jej zavadzia vo vyhlade. Syn sa v tom zabaval niekolko mesiacov. A to nase choditko sa da upravit tak, ze je to bednicka na hracky.
Najlepsie s nim ani nezacat. Ja mam doma 3 deti, druhe boli dvojicky a predsa sme sa zaobisli bez tzchto "pomocnikov" . Naucili sa lozit a presuvali sa po byte kam len chceli, resp, kde im to bolo dovolene. Tak isto sa neodporucaju ziadne hopsadla. Skodi to chrbtici a aj nozickam, klbom.
Pouvazuj o tom, porad sa s ortopedom, pokial ti to neda pokoja. Ja ako mamina dvojiciek mozem potvrdit, ze sa to da aj bez choditok zvladnut. Aj s dvoma detickami, nieto s jednym.
@maminkaat este mi napadlo, ze nam chcela najprv choditko posunut svagrina po dcerke, ale ked jej starsia nechala odchylene dvere a mensia sa s chodakom skotulala po schodoch, tak sa ho rychlo zbavila. Ako pisem vyssie, ja som uz o kupe ani neuvazovala. Aj ortoped ti poradi, nekupovat. Aj zo zdravotneho hladiska a tiez co do bezpecnosti, deti su betari, s chodak,i sa niektore dokazu presuvat enormne rychlo a je aj tazsie potom zabranit tomu aby sa nieco nestalo.
Je t na tebe, ale za mna jednoznacne NIE
ja nikdy, ani pri prvom ani pri druhom.
My sme prave vo faze ucenia sa chodit-nemame chodak doma. Jedine-co som chcela-bolo to posuvne choditko-ci si dieta tlaci pred sebou a hra mu to. No zial-na nete su aj podvodnici-tak nic nemame. Zato sa naucil padat pekne a nemam teraz nejaky strach-ked si chodi popri stene-skratka mu verim. Viac s chodakom otravuje okolie. A ani by som ho nemala kde skladovat a toto sidlo by tan asi ani nevydrzalo. Vsade pol minuty 😉
Absolútne nepoužívať niekde sú úplne zakázané.
@lauricka na prd vynález a mna pomohol naučiť sa chodiť.. 🙂 čo ti poviem...
@humajnicek myslíš ze bez neho by si nechodila ? 🙂
Určite by som ho nepoužívala. Ani jedno dieťa ho nemalo, ani sestrino. Dieťa dostupuje na špičky, buduje si zlý návyk pri chôdzi. Dostáva zabrať aj chrbtica. Dieťa má liezť, samo a postaviť a následne chodiť. Vyhodené peniaze, nič dobré pre dieťa.
Nepouzivali sme
@dominikav123 chodila, ibaže by mamina dnes bola určite na tom horšie s krížami ako je teraz 🙂
Dakujem kocky za rady☺
@humajnicek blbost, dieta sa v pavuku chodit nenauci a bez pavuka sa to nauci uplne same, tzn.bez toho, aby ho ktokolvek vodil za ruku alebo bol pri nom ohnuty....
@humajnicek Chodiko este nikoho nenaucilo chodit. Zatial mam iba jedno dieta a ked sa ucil chodit, tak moje krize vobec netrpeli. Nebol ani len za ruku vodeny. Naucil sa chodit sam a aj krasne padat. Ked sa zacal stavat, tak ho ocino hned iniciativne chytil za ruky, ze idu chodit. Hned ho aj musel pustit a vysvetlila som mu, ze tadeto cesta nevedie. Rodina akceptovala a nikto ho viacej nevodil.
Vobec. Chapem ze ho volakedy rodicia pouzivali ked nemali informacie o tom ako skodi na vyvoj chrbtice. Teraz je to znama vec a podla mna by mali pri predaji zvyraznit ze skodi.
Moja má 7 mesiacov skusala som ju tam dať ale iba na chvíľku 🙂
Je to zbytocnost. Ked dostanete, no dobre, atrakcia na par minut denne (ja som ju tam ale sem tam dala,ked uz relativne chodila). Urcite by som nekupovala.
Keďže to bolo v našej rodine zaužívané, iné informácie som nemala, choditko bolo ,, treba,, U chlapcov sme používali cca od pol roka, jeden má ploché nohy a zlé držanie tela a druhý skoliozu. Pri dievčatách som choditko už nepoužívala vôbec, ani som to doma nemala, nakoľko som dospelá k svojmu názoru, že to deťom vôbec netreba a samé sa naučia ako aj sedieť , tak aj chodiť. Podľa mňa úplne zbytočná a škodlivá vec pre deti!
@bajana presne, dievčatá nepoužívali áno choditko, a ani som s nimi nechodila za ruky. Nepýtali sa tak chodiť, lebo to nepoznali.
@bajana ,, ani,, choditko málo byť

@humajnicek covek vie velmi dobre, chodak je sprosty vynalez, bez pochyby