icon

Kedy ste začali používať pavúka - chodítko?

maminkaat
10. aug 2016

Kazda rada nazor potesi mali ma pol roka este mame cas ale zaujma ma to 🙂

lauricka
11. aug 2016

@humajnicek covek vie velmi dobre, chodak je sprosty vynalez, bez pochyby

sense
11. aug 2016

nasa byvala v choditku par minut denne ked som sla na wc alebo do sprchy keby ju tam necham kolko chce tak je v nom pol dna, pasivne sme ju sedavat nedavlai a v polroku sa posadila sama, chodit zacala ako 10mesacna najprv popri nabytku a jedneho dna sa pustila za ruky sme ju nevodili teda ak neratam prechod cez cestu, mala nespickovala ani nic, chrbticu ma tiez zatial v poriadku....

poznam deti kt. v choditku nikdy neboli a napriek tomu spickuju... a co sa chrbitce tyka , ja som v pavuku nikdy nebola a mam skoliozu...

lauricka
11. aug 2016

@zuzkagu ako to robime? Nuz sme asi vynaliezavejsie. Nemas chodak, zariadis sa inak. Mam tri deti, z toho dve su dvojcata. V zivote u nas doma chodak nebol a nebude. Uvedomlejsi rodicia po takychto vynalezoch v dnesnej dobe uz rozhodne nesiahaju.

lauricka
11. aug 2016

@sense deti mozu spickovat aj ked neboli v chodaku, nie je to jediny dovod spickovania. Niekedy to aj robia, ked malo stvornozkovali, ked mali stvornozkovat a pod. A tiez tvoja skolioza moze byt sposobena mnohymi faktormi okrem chodaka. To nie su vlastne ziadne argumenty. Ale aspon ste dieta nechali sa vyvijat same, nastastie pre neho.

zuzkagu
11. aug 2016

@lauricka tak diky že si mi naznačila že som neuvedomelejšia, to že niekde napíšu že je to nevhodne ešte neznamena že je to zle, to by sme naozaj nemohli vela vecí používať a jesť, ale tak som neuvedomelejšia, čo už

maarlie
11. aug 2016

@zuzkagu sa hlásim do klubu neuvedomelejších...teda by som v rámci toho zriadila pre seba ešte špeci podskupinu: totálne blbá a neschopná matka 😀

katkakovac
11. aug 2016

@charlie1980 u nas zas super fungovalo. Hra sa s tym doteraz, dokonca sa v tom nechaval vozit jak pan😀 uvidim, ako dcera. Ta je ina povaha, napr taku tu detsku hrazdicku ocenila len na chvilu, teraz jej zavadzia vo vyhlade. Syn sa v tom zabaval niekolko mesiacov. A to nase choditko sa da upravit tak, ze je to bednicka na hracky.

meusicka
11. aug 2016

Najlepsie s nim ani nezacat. Ja mam doma 3 deti, druhe boli dvojicky a predsa sme sa zaobisli bez tzchto "pomocnikov" . Naucili sa lozit a presuvali sa po byte kam len chceli, resp, kde im to bolo dovolene. Tak isto sa neodporucaju ziadne hopsadla. Skodi to chrbtici a aj nozickam, klbom.
Pouvazuj o tom, porad sa s ortopedom, pokial ti to neda pokoja. Ja ako mamina dvojiciek mozem potvrdit, ze sa to da aj bez choditok zvladnut. Aj s dvoma detickami, nieto s jednym.

meusicka
11. aug 2016

@maminkaat este mi napadlo, ze nam chcela najprv choditko posunut svagrina po dcerke, ale ked jej starsia nechala odchylene dvere a mensia sa s chodakom skotulala po schodoch, tak sa ho rychlo zbavila. Ako pisem vyssie, ja som uz o kupe ani neuvazovala. Aj ortoped ti poradi, nekupovat. Aj zo zdravotneho hladiska a tiez co do bezpecnosti, deti su betari, s chodak,i sa niektore dokazu presuvat enormne rychlo a je aj tazsie potom zabranit tomu aby sa nieco nestalo.
Je t na tebe, ale za mna jednoznacne NIE

movin
11. aug 2016

ja nikdy, ani pri prvom ani pri druhom.

jonnie
11. aug 2016

My sme prave vo faze ucenia sa chodit-nemame chodak doma. Jedine-co som chcela-bolo to posuvne choditko-ci si dieta tlaci pred sebou a hra mu to. No zial-na nete su aj podvodnici-tak nic nemame. Zato sa naucil padat pekne a nemam teraz nejaky strach-ked si chodi popri stene-skratka mu verim. Viac s chodakom otravuje okolie. A ani by som ho nemala kde skladovat a toto sidlo by tan asi ani nevydrzalo. Vsade pol minuty 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
adele32
11. aug 2016

@maminkaat ja som ani pri jednom dieťati nemala "pavùka" deti začali uložiť 4nožky a potom chodiť...

megan6
15. aug 2016

Absolútne nepoužívať niekde sú úplne zakázané.

humajnicek
18. aug 2016

@lauricka na prd vynález a mna pomohol naučiť sa chodiť.. 🙂 čo ti poviem...

dominikav123
18. aug 2016

@humajnicek myslíš ze bez neho by si nechodila ? 🙂

safranka
18. aug 2016

Určite by som ho nepoužívala. Ani jedno dieťa ho nemalo, ani sestrino. Dieťa dostupuje na špičky, buduje si zlý návyk pri chôdzi. Dostáva zabrať aj chrbtica. Dieťa má liezť, samo a postaviť a následne chodiť. Vyhodené peniaze, nič dobré pre dieťa.

hubinka17
18. aug 2016

Nepouzivali sme

humajnicek
18. aug 2016

@dominikav123 chodila, ibaže by mamina dnes bola určite na tom horšie s krížami ako je teraz 🙂

maminkaat
autor
18. aug 2016

Dakujem kocky za rady☺

bajana
18. aug 2016

@humajnicek blbost, dieta sa v pavuku chodit nenauci a bez pavuka sa to nauci uplne same, tzn.bez toho, aby ho ktokolvek vodil za ruku alebo bol pri nom ohnuty....

zuzanaete
18. aug 2016

@humajnicek Chodiko este nikoho nenaucilo chodit. Zatial mam iba jedno dieta a ked sa ucil chodit, tak moje krize vobec netrpeli. Nebol ani len za ruku vodeny. Naucil sa chodit sam a aj krasne padat. Ked sa zacal stavat, tak ho ocino hned iniciativne chytil za ruky, ze idu chodit. Hned ho aj musel pustit a vysvetlila som mu, ze tadeto cesta nevedie. Rodina akceptovala a nikto ho viacej nevodil.

llnnaa123
18. aug 2016

Vobec. Chapem ze ho volakedy rodicia pouzivali ked nemali informacie o tom ako skodi na vyvoj chrbtice. Teraz je to znama vec a podla mna by mali pri predaji zvyraznit ze skodi.

lilka5566
12. nov 2016

Moja má 7 mesiacov skusala som ju tam dať ale iba na chvíľku 🙂

elizita
12. nov 2016

Je to zbytocnost. Ked dostanete, no dobre, atrakcia na par minut denne (ja som ju tam ale sem tam dala,ked uz relativne chodila). Urcite by som nekupovala.

andreasiskova3
12. nov 2016

Keďže to bolo v našej rodine zaužívané, iné informácie som nemala, choditko bolo ,, treba,, U chlapcov sme používali cca od pol roka, jeden má ploché nohy a zlé držanie tela a druhý skoliozu. Pri dievčatách som choditko už nepoužívala vôbec, ani som to doma nemala, nakoľko som dospelá k svojmu názoru, že to deťom vôbec netreba a samé sa naučia ako aj sedieť , tak aj chodiť. Podľa mňa úplne zbytočná a škodlivá vec pre deti!

andreasiskova3
12. nov 2016

@bajana presne, dievčatá nepoužívali áno choditko, a ani som s nimi nechodila za ruky. Nepýtali sa tak chodiť, lebo to nepoznali.

andreasiskova3
12. nov 2016

@bajana ,, ani,, choditko málo byť

vydrnik
12. nov 2016

@maminkaat ja som nepouzivala a na rehab.povedali ze sa nedoporucuje kvoli chrbtici,aj nozkam,