Kedy štvrnožkovalo vaše dieťa?
Ahojte, zaujímalo by ma, kedy začali vaše detičky štvrnožkovať. Áno, viem, nemám porovnávať. Ale aj tak.. A či máte niektorá také dieťa, že o pohyb ani nejavilo väčší záujem. Napr moj syn je taký, že kde ho dám, tam si niečo dočiahne a s tým sa hrá. Takže on akoby ani nemal motiváciu hýbať sa ďalej Ani naňho nezaberá také že dať ďalej hračku, aby sa za ňou dočahoval.
Ďakujem za odpovede
@katey strasne neeeeeskoro. Syn bol kombinacia pohodlnost-lenivost...
@katey v 10 mesiacoch si konečne sadol - o deň na to stál v postielke a do týždňa ho začalo baviť štvornoťkovanie.... takže cca týždeň po 10 mesiaci.... a náš malý sused ešte neskôr - mal 12 mesiacov.
Moja prva dcera v 6, 5 mesiaci a druha nemala ani 5 a uz ficala ..... prva bola lenivsia baculka a druha je zihadlo tenucke .... uplne rozdielne .... aj ja porovnavam neviem si pomoct 😉
Moja najmladšia až v 10 mesiacoch..ostatní dvaja predňou ďaleko skôr 😉
moja mala bola takato, tiez sa jej nechcelo kde som ju posadila tam sedela 😉 zacala stvorkovat ked mala 11 mesiacov🙂d a chodit sama ked mala 17 mesiacov, tak ziadny strach 😉 vsetko ma svoj cas
tak moj maly zacal v 9mesiacoch ale o mesiac sa uz aj sam postavil ale co sa sedenia tykalo zacal samostatne sediet az medzi 10-11m.... 🙂 ale zas bratova dcera ma 10m a ta sa ani nepohne.....kam ju posadi tam sedi... 🙂 moj bol dost neposedny 😉
@katey Dcéra mala 12 mesiacov, syn dokonca až 14 mesiacov, keď začal štvornožkovať... dcéra chodila ako 17 mesačná, a syn tiež ešte nechodí a má 17 mesiacov... ja mám takých lenivcov, ... 🙂 sa smejem ako mamina vyššie napísala, ako jej 6,5 mesačné dieťa bola lenivšia bacuľka.. 😵
@carodejnica a neposielal ta nikto na neurologiu ani nic? a su teda ok? lebo ja uz mam hlavu v smutku.. maly vyzera akoby mal rok a pol (11kg/74cm) a len sedi a lezi, alebo sa len toci dookola.. a sedeli tvoje deti?
@katey Obe deti boli sledované neurologičkou.... , pri dcére ma poslala pediatrička, keď mala 10 mesiacov a vôbec sa nevedela zaprieť nohami o podložku (akoby stáť)..... a pri synovi som sa vypýtala sama, keď mal 7 mesiacov a nepretáčal sa.... a výsledok bol taký, že áno sú v poriadku, len sú lenivší, to je všetko... čo sa týka sedenia, tak dcéra začala sama sedieť, rozumej posadiť sa z polohy na štyroch, nie pritiahnuť sa do sedu v kočíku - tak takto začala sedieť ako ročná a syn sa takto vedel posadiť v tých 14 mesiacoch, vpodstate vtedy, keď aj začali štvornožkovať.. väčšinu dňa trávili na brušku a plazili sa, dcéra ako ranený vojak 😀 (tak asymetricky, jednu nohu ťahala za sebou), syn ako tuleň, že sa tak hádzal dopredu...
@carodejnica aha.. lebo moj syn sedi, aj ked nejako ako keby sam.. jasne dam ho do tej polohy ja, ale nikdy sme ho nijako seidet nedavali, len na kolenach ked sme ho mali alebo tak. a ked sme ho dali ku hrackam tak sedel. nas pediater ma odbil tym, ze niektore deti nelozia a viac neriesil a teraz neviem, ci ho mam teda ist otravovat, aby nas dakam poslal. ja zas nerada chodim po doktoroch a ani neviem, co take neurologicke vysetrenie obsahuje..
@katey ja teda pisem len tak, ze som si vsimla, nazov temy, ja mam len 5mesacnu, ale je rovnako dlha aj a o 1,5kg lahsia ako tvoj syn 🙂 a to je uy co povedat uf
Som citala, aj teda mam take poznatky, ze stvornozkovanie je velmi zlozity pokrok u babatka, a nie vsetky deti stvornozkuju, ze si z toho netreba lamat hlavu..
a tym ze je mozno teda tazsi a vacsi tak bude pozdejsie..ja som sa s tym uz zmierila dopredu, ale mozno ma prekvapi 😀
@katey a smerom dopredu sa posúva nejako, neplazí sa?
Mne deti nevedeli dobre sedieť takto, ak som ich posadila, ja som mala strach, aby sa nehodili dozadu, väčšinou som ich nechala na brušku, nech sa batolia... do IP ti pošlem video syna, ako sa začal dopredu plaziť dobre?
@carodejnica dakujem 🙂 si zlata. no, on sa trosku zacina dvihat na rovne ruky, ze zdvihne aj panvu a kusok sa odtlaci dozadu..obas sa mu podari aj nohy akoby pod seba. ale to asi len tyzden. a musi mat na toto vyslovene naladu. inak len sedi a hra sa pokial dociahne.. viem, asi som urobila chybu s tym sedom. ale v podtste sedi len dva mesiace, do vtedy lezal , to uz mal tiez 7,5 mesiaca a nesnazil sa lozit ani nic.
@agathokleous a sledoval vas aj neurolog?
@katey No, vlastne on nemá žiadnu motiváciu aby sa posunul dobredu, čo robí keď ho dáš na bruško?
@carodejnica obcas sa snazi ale vacsinou nervaci
moja má teraz 6,5 a vcera zacala štvornožkovat..starší syn mal 10 mesicov a zacal chodit, on nestvornožoval vobec ...
8mesačná.. 🙂
moj prave teraz stvornožkuje... ani poriadne nevie sedieť ale už sa stavia na nohy 🙂 takže vosmich 🙂
sestrina mala ma 6 mesiacov a už stvornozkuje, dokonca sa v postielke chyti a postavi sa na nohy, ale u kazdeho je to inak, poznam aj chlapca co ma rok a len teraz zacal stvornozkovat, fakt neporovnavaj, ked to pride tak to pride
8mesiacov tusim
@katey nie nesledoval nas🙂 vssetko som nechala na malinku
v 6 zacala stvornozkovat..
tak v 10m, tiez bol lenivec, tak sme ho donutili 🙂 ...na brucho a musel za hrackami, hoci si par dni poplakal pri tom, hned isiel na 4 a na rok uz sam chodil
katey moja bude mat 10 mesiacov a este nestvornozkuje iba sa pllazi do zadu a presuva sa ako hodinky 😀 ,,,na neurologii nam bolo povedane ze je len lenivsia,,,ale kazdy vravi ze ked je dieta baculate tak je lenivsie ale maja ma 7 kg a je leniva...niektore deti vobec nestvornozkuju ale idu rovno na nohy 🙂

@katey ahoj ano máš pravdu je to velmi individuálne, moja začína teraz štvornožkovať a aj sadať si sama a staviať sa na nohy. A moja je pravý opak, ona nebude na jednom mieste ani náhodou 😅