Kedy začali vaše deti sedieť v letnej časti kočíka?

lady511
26. apr 2012

Ahojte mamini chcela by som sa opítat kedy začali Vaše ratolesti sediet v letnej časti kočíka?viem že každe dieta je ine niektore skor a niektore neskor 😉 dakujem za Vaše príspevky

maja225
26. apr 2012

ahoj no ja som ju sediet v kociku až okolo 9 mesiaca to sedela už sama a pevne a tym že bola zima tak som použivala hlboký teda vaničku ,

katy1979
26. apr 2012

@lady511 sedkat ked si sama sadne to mate este asi hodne casu. na lezato ju vozit kludne mozes v sportaciku

jamimija
26. apr 2012

ahoj, no my sedíme tak od osmeho mesiaca, keď už sedí stabilne a vždy ju pripútam pásmi, aby nevypadla, lebo je zvedavá a obzerá sa všade okolo. Teraz má 9 mesiacov.

babulina
26. apr 2012

@lady511 ja som davala do sedu deti az ked vedeli samostatne sediet, u syna to bolo skoro mal 7mes, a dcera sedela az v 9mesiacoch, ale ona bola velmi zvedava tak ju sme davali kvazi do takej vyvysenej polohy aby mohla kukuckovat a zaroven este nesedela

anjelicek26
26. apr 2012

@lady511 - do sportaku moze ist aj v pol roku, ale musi byt na lezato, alebo v polo-lahu - teda 25 stupnovy sklon uz zvladne. Na skutocne sedenia ma este cas, hadam do 9 mesiacov, ked sa uz bude vediet sama posadit zo stvornozkovania, vtedy je pripravena aj sediet v kociku.

lady511
autor
26. apr 2012

jasne kočky máme ešte čas len ma to tak zaujímalo 😉

kokorunecka
26. apr 2012

@lady511 Myslím, že tu je viac takých tém, treba si dať vyhľadať a tam sa poradiť.

lady511
autor
26. apr 2012

takže ju možem dat do športovej časti len tak na ležato,,,?teda troška to zdvihnut ale skor aby ležala?

anjelicek26
26. apr 2012

@lady511 - v maji uz bude teplucko, bude mat pol roka, urcite ju s miernym sklonom uz mozes dat nalezato do sportaku..

lady511
autor
26. apr 2012

ooo super...dakujem

gazovicka
26. apr 2012

nas sedi uz dobry mesiac a pol ... teraz ma 5 mesiacov a 2 tyzdne

babulina
26. apr 2012

@gazovicka a aj sam sa posadil? alebo ste ho posadlili vy?

gazovicka
26. apr 2012

@babulina nie... on este sam nesedi,... len som mu zdvihla pod chrbatikom opierku.... je hrozne zivy, vsetko musi vidiet a nechcel mi tam lezat, ak nespal.... tak uz takto pekne v kociku pozera....

gubcikova
26. apr 2012

@gazovicka my máme 3mes. a sem tam mu v hlbokom kočíku musím aspoň na tu najmenšiu polohu nadvihnúť chrbátik,lebo inak reve jak tur ked nevidí.a dcérka tá v hlbokom po ležiačky strašne plakávala.od 5mes.šla do golfáča do pololehu a bol klud.

bamb27
26. apr 2012

uricite lepsie dat polrocne dieta do sportoveho kocika do pololahu/polosedu ako posadit v hlbokom, to som v poslednom case par krat videla 😒 ...ked na hrbolatom terene chuda male ledva vyrovnavalo a ta tazka hlava sa mu len tak kyvala z boka na bok 😕

anjelicek26
26. apr 2012

@gazovicka - podopieranim mu mozes donicit chrbticu :( Ako chce vidiet je vec jedna a zdravie vec druha. Co ti na to povedala lekarka? Dieta ma sediet, ked si same SADNE, co je väcsinou zo stvornozkovania. Co je vek 8-9 mesiacov. Ak sedi 1,5 mesiaca, tak si posadzala 4 mesacne dieta, no ze super 🙄 Je jedna vec urobit mierny naklon - ako deti pri refluxe -teda maximalne 25 stupnovy uhol a ine dieta posadit.

anjelicek26
26. apr 2012

Ono aby som nebola hnusna, ze nepochopim, ze niekomu dieta v kociku vresti na lesy - ale take dieta patri do satky, nech cumakuje von. Ale nie posadit.

exupery
26. apr 2012

@lady511 do sportiaku isla v piatom mesiaci-bolo teplo,v korbe byt nechcela,samozrejme len skoro nalezato,ked sa sama posadila cca siedmy mesiac vtedy som ju zacala davat na pololezato a neskor klasika sediet 🙂

gazovicka
26. apr 2012

@anjelicek26 kazda si vychovavame svoje dieta po svojom... ty si vychovavaj svoje... 😉 ... a kto ti povedal, ze dieta sedi az po stvornozkovani? z 10 deti 6 stvornozkovanie uplne preskoci ... a kazde dieta je ine..

anjelicek26
26. apr 2012

@gazovicka - toto nie je o vychove, ale o motorike 🙄 Ale ano, kazdy si robi po svojom, len vsetci budeme taketo "napady" mamin platit raz z nasho zdravotneho poistovnia, lebo problemy sa prejavia v neskorsom veku... posadzanie bolestami chrbtice, zla strava cukrovkou, obezitou, zla vychova sedeniami u psychologa...

A by ma zaujimalo, kde mas tu statistiku, ze 60% deti preskoci stvornozkovanie 😅 Aj keby to tak bolo, dieta sa ma POsadit same, nie ty ho mas posadzat.

aduskatt
26. apr 2012

od osmeho mesiaca

gazovicka
26. apr 2012

@anjelicek26 mozno ty si mala deti, ktore ti lezali ako pecivali... moje dieta je velmi zive, ale co ti budem vysvetlovat... sama viem, co je pre moje dieta najlepsie... je zdrave a sikovne... neviem si predstavit, zeby len lezalo.... a tie tvoje "tabulky" nemusia sadnut na kazdeho.. tak preco odsudzujes?

anjelicek26
26. apr 2012

@gazovicka - skoda sa hadat. Skoda vysvetlovat, ze dnes je zdrave sikovne, v 40-ke ho moze permanentne sekat v chrbate, mat bolesti krizov (ale kto by za to vinil teba, ze). Stale si mala moznost satky alebo ergo nosica, ked ti maly v kociku nevydrzal. Porucam sa. Aj tak ta o nicom nepresvedcim a cas sa da vyuzit aj zmysluplnnejsie.

gazovicka
26. apr 2012

@anjelicek26 mas pravdu, ze ma nepresvedcis... 😉

lenocka84
26. apr 2012

@gazovicka ano ale urcite nedavat tak malicke babo do sedu, sak cela vaha tela padne, alebo si si to nevsimla??
sportovu cast kludne moze pouzivat, ale nie na sedenie, max mierne nadvihnutie dietatka, a aj to sa zosuchne dole, lebo sa nedokaze udrzat.
ale kludne si davaj dietatko sadnut, ale potom sa necuduj tazkostiam s chrbticou

janulienka89
26. apr 2012

od siedmeho mesiaca, od vtedy si vie uz sam sadnut 🙂

gazovicka
26. apr 2012

@lenocka84 jezis, naco vam to tu vysvetlovat... precitali ste si vobec co sa autorka pytala a co som odpovedala? aj som potom napisala, ze maly este sam nesedi, tak ako som ho mohla dat do uplneho sedu? co sa do mna obuvas? co si myslis, ze som ozaj sprosta a dam ho uplne sediet, ked by sa mi zgulal? zdvihla som mu opierku tak, aby videl a aby bol vyvyseny, cize kvazy sedel... ale opakujem... kazdy si vychovavame svoje dieta po svojom.... tak nemoralizuj...

raffaella
26. apr 2012

@lady511 ja som dcerku dala do sportovej casti ked mala 4 mesiace. Dovod - bol jul, stred leta a ona ani za svet nechcela byt v hlbokom. Avsak , mala som taky sportak, co sa dal uplne do lahu, takze opierka bola akurat na tom 1. stupni, uplne mierny uhol, ani to nebolo vidno ze by bola opierka zdvihnut a tak cumakovala na svet okolo 😀 sediet by som ju dala vtedy, ak by si sadla uplne sama, na to ma tvoje male este casu dost - ale ak mas sportak ktory ti ide takmer do lahu, kludne daj. dolezite je, aby nesedelo dieta ktore sediet este nevie samostatne.

lenocka84
26. apr 2012

@gazovicka ja sa do nikoho neobuvam, ale vidim ze zase raz je niekto moc mudry.
a ano precitala som si vsetko! kazdu odpoved v tejto teme.
a jednoznacne je nevhodne davat aj 5m babo do polosedu, lebo je to zataz pre chrbticu.
mozno by bolo lahsie skusit nejaky nosic, aby nebola zatazena chrbtica.
a kedze mam aprilove dieta, akurat cez leto ked mal 4m tiez sme tym prechadzali, ale sediet, som ho teda nedavala. pekne sme si pockali kym sa sam posadil. a mohla som kludne spavat.
asi tolko.

gazovicka
26. apr 2012

@lenocka84 v poriadku... tak si nechaj svoje dietatko lezat, je to tvoja vec.... a moja zas tiez...