icon

Kedy začať s učením anglického jazyka pre deti?

smejkuskaa
6. jan 2025

Ahojte , neviem či správna skupina na túto tému , ale dcéra má 4 mesiace aktuálne a chcela by som aby ovládala anglicky jazyk . Ja a priateľ v tomto nie sme vôbec zdatní a cítime že nám to v živote chyba napríklad pri hľadaní lepšej práce preto chcem dopriať dcére a nečakať na “skvelú” školskú výučbu. Chcela by som začať tým aby pozerala anglické rozprávky pesničky atď aby sa ho na ňu začalo lepiť . Viete mi poradiť kedy to takto deti začínajú vnímať ? Kedy sa to oplatí začať ? Samozrejeme že keď bude staršia bude mat aj inú vyučbu. ďakujem

Strana
z2
andreatytler
7. jan 2025

@kacena4 To mi uslo ze oni nevedia Anglicky. Dakujem.

princezna_bosorka
7. jan 2025

@smejkuskaa ak chces dietatu zarobit na pruser, pustaj mu anglicke rozpravky. Ak chces, aby sa naucil po anglicky, pockaj si a daj ho neskor trebars do anglickej skolky. O nic nepride.

Fakt, neblazni. Historky o tom, ako sa niekto perfektne naucil z rozpravok su hlupost (ved sa len zamysli nad tym, aku slovnu zasobu pouzivaju rozpravky pre tak male deti 50-100 slov? fakt veris tomu, ze sa pozeranim telky take male dieta nauci cudzi jazyk?). Odhliadnuc od toho, deti do2 rokov by telku nemali pozerat vobec. Sposobuje to porichy pozornosti a problemy s ucenim.

Ja som sa po anglicky zacala ucit ako 15r a viem plynule, hoci som nikdy nemala ziaden intenzivny kurz... Ak bude treba, nauci sa v skole alebo v jazykovke...

maya_hi
Autor odpoveď zmazal
zuzanka101010
25. feb 2025

@smejkuskaa nasa slecna ma sice 2 roky, ale od roka a pol chodi na Helen Doron english, maju kurzy od 3m zivota dietata...je to velmi pekne robene, nasa mala rozprava a vela sa na nu chyta...doma bezne pouziva slovenske aj anglicke vyrazy, ja to co mala na kurze este doma opakujem a pridavam aj sama nejake nove slova, vyrazy...nie je to uplne najlacnejsie, ale vrelo odporucam

maddie1711
25. feb 2025

@princezna_bosorka no to nie je až tak pravda. Moj syn takto začal s takými detskými blbostami najskôr, neskôr už klasické rozprávky, potom animované filmy, momentálne už aj youtuberov len anglicky hovoriacich. teraz ma 9 rokov, rozpráva plynule s top prízvukom. Posledné 2 roky chodí do anj školy kvôli gramatike, písať sa naučil behom roka. Lektorka si myslela že sme sa vrátili z anglicka lebo ma na svoj vek vynikajúcu angličtinu, nemajú mu čo vytknúť, normálne rozpráva bez zaváhania či rozmýšľania, krásne prepína medzi sj a anj. Je zase pri 4 mesačnom dieťati by som niečo také absolútne neriešila, moj začal možno od 2,5 roka pozerať

Strana
z2