Koľko vážia vaše bábätká?
Ahojte, mám 4,5 mesačného chlapčeka, doteraz iba kojím a malý má okolo7 kg. Nieje to málo? Papá z každého prsa iba 5-6 minút, aj keď potom vydrží 3-4hod. Chcela by som mu začať dávať mliečne kašičky. Koľko vážia vaše bábätká v tomto veku, keď iba kojíte?
Moja mala mala na 11mesiacov 10900 gramov a 84 cm 🙂
nasa spageta ma 5 a pol mes. a 5,8kg 😀 😀 😀
mame 11 mesiacov a 12kg.) a 79cm cca
my mame 7,5 mesiaca a 6200G a 68 cm
tak to ma az vybornu vahu,kdeze moja mala ma 10mesiacov a vazi 9.5kg 😵
nasa malinka ma 4,5 mesiaca a takmer 8 kil 😀
my mame 7 mesiacov a vazime 7100g a 72cm
my mame rok a 3t. a vazime 8500g a 80 cm. 😉
Neporovnavaj vahu svojho babatka s ostatnymi, je to individualne, pokial iba kojis a dieta prospieva a pribera je to v poriadku kolko kolvek kil ma ( beruc do ohladu porodnu hmotnost).. Kazde dieta je ine, ja by som sa tiez mohla stresovat ze mam doma take male sloniatko ( 5.5 mesiaca a 11kg) ale je to v pohode nasa mala je proste vacsia a tiez ju iba kojim (sem tam dame nejaku mrkvicku na ochutnanie)
Zavisi to od genetiky a kazdy ju mame inu takze ta vaha je ok urcite 🙂
7kg vobec nie je malo 🙂 Kazde ma svoje tempo a dojcene napr. priberaju menej ako pri UM. Zavisi to aj od toho, kolko malo pri narodeni....neda sa porovnat babo s porodnou vahou 3kg a 4kg.
Take stare pravidlo co som pocula od svokry je, ze do pol roka dvojnasobok porodnej vahy a do roka zase jedna porodna vaha. Neviem ci je to spravne, ale u nasho to veru plati 🙂....porodnu mal 4,5kg a ako polrocny cca 9kg a na rok mozme cakat 13kg...ale dufam ze ked zacne lozit a chodit tak schudne ako to byva u takych baculatych deti 🙂
A priberanie sa postupne spomaluje, najviac priberaju prve 3m, potom je to stale menej a menej, lebo vela energie ide na pohyb. Nas ma 7,5m a asi 9,5kg...nikdy som nejako nebola zatazena na vazenie. Ked je spokojny, tak to neries a bud rada, lebo 9kil nie je sranda nosit a dvihat 🙂
Ked kojis a mu staci, co evidetne hej, ked papa 3-4h, tak kase nedavaj. Pockaj do 5m a ked chces, tak potom zeleninku. Ja este napr. kase nedavam, skusila som par krat kvoli spanku, ale vobec to nemalo vplyv, samo sa to upravilo a v noci je hore posledny cas uz len 2-3x.
moj maly mal v sobotu 4 mesiace a vahu mame 6560g,,, 😉
Nas maly ma 9 mesiacov- 7,760g 71 cm..;)
Moja bude mat 7 mesiacov a ma 10 kg a 70 cm 😀
na to ze vazi 7kg v 4.5mesiacikoch ma krasnu vahu 😵 my zaciname 5mesiac a mame 7.5kg ale to sme sa aj velky narodili....neporovnavaj deticky kazde je ine tak ako kazda maminka v rovnakom obdobi dietatka si urobi podla seba...a ked chces zaviest uz nejake prikrmy sa porad so svojou pediatrickou 🙂 co je najlepsie a s cim zacat.....ale myslim ze ked je plne dojceny tak do polroka je vhodne pit len materske mliecko
my mame 5,5 mesiaca a vážime 6 450 g. ale keď sme sa narodili mali sme 2,1 kg
Ahoj mám 5 mesačnú dcérku a má 7 kg. Lekárka mo povedala, že by mala priberať približne kilo za mesiac jasne nejaké tie gramy hore dole. Pokiaľ Tvoje bábätko je spokojné s tým, že papká 5-6 minút, tak to nevadí. Niektoré bábätká sú unavené z papania, lebo je to náročné... A niektoré papajú strašne veľa a hltavo a potom ich bolia brušká a majú vetríky. Takže ak je Tvoje bábätko spokojné a priberá tak do kila, tak si nerob stresy. Mne lekárka povedala, že už mojej malinkej môžem začať dávať nejakú tú mrkvičku.
My máme 4mesiace a 3 týždne a váhu 6400g. Babuľka je viac vyššia než širšia.... ale pri narodení mala len 2100 g. 🙂 Dolezite je, ze vaha jej pribuda, nie ubuda.... 😉
preboha to sme mali v 10tich mesiacoch 😀
mala by si sa ukludnit, ked je maly spokojny a nie je hladny, pribera, tak to vobec neries 😅
kazde dieta je ine, a hlavne ziadnemu neprospieva stres a nutenie do niecoho 😉 na prikrmy je zbytocne skoro 😅
Pozeram, ze otazku si davala uz davnejsie. Chcem Ta ukludnit, vahovo ste ok. Moja starsia dcerka vazila 7kg v 9.tom mesiaci. A mladsia mala 7kg v roku. Obe boli do 5,5 mesiaca len kojene a same sa potom odstavili okolo roka.
Ahojte
No mi nekojíme, malý má 3,5 mesiaca, dnes sme boli u doktorky a tej sa tiež nezdal.
On je totiž dosť dlhý, má 66 cm a 6 kg. Doktorka hneď spustila, že má chudé ručičky a ja je na to, veď vidíte, že rastie, je dlhoký tak nemôže byť ešte aj bacuľko. Ja sama som vysoká 178cm a muž je vyšší, tak potom stíchla. 😎
Mňa vždy vytáča tou jej tabuľkou, ale dnes už sa do mňa moc nepúšťala 😀 Ako dieťa som bola tiež skôr taký slížik, ale nič mi nebolo. Závidím maminám, ktoré svoje dieťatko koja a majú dosť mliečka. 😔
my budeme mat za tyzden 4 mesiace a vazime 4,88g 🙂 taka modelocka je nasa. je len kojena a kazde 3tyzdne priberie cez 500g...
luckaar : maaaalo, moja bude mat o 2 tyzde rok a ma nieco cez 8 kg a lekarka mi nepovedala ze malo pribera, myslim ze tvoj pribera velmi dobre.
Myslím, že to je váha tak akurát, môj mal ako polročný 5880 g, mesiac a pol vtedy síce vôbec nepribral, ale neriešila som (prestal práve v noci tolko jeesť)
tak mne sa ta vaha zda dost dobra. nas maly mal 5m asi 5,5 kila a to bol na UM a prikrmovany. takze pokial je spokojny kasickami ho nerozbabry tie su uplne na figu. 😉 nam len zatazili zaludok a maly spal potom este horsie ako ked sme dali vecer len mlieko
my sme mali dnes poradnu, takze mame 4 mesiace a 3 týždne, a k tomu 7280 g a 68 cm, maly je kojeny a uz 2 týždne papa kasicky a mrkvicku 🙂
my budeme mat za par dni 7 tt a buchta vazi 5 kil 🙂
My mame 6mesiacov a 1tyzden a mame nieco cez 8kg
2 roky --- 11kg

moja ma 9mesiacov a 7200g, je to taka lahsia dievka 😀
do siesteho mesiaca by ti mal porodnu vahu cca zdvojnasobit a do roka strojnasobit 😉