Logopédia - cvičenie na doma

pe_mi
21. feb 2024

Ahojte, viete dať tip,nejaké materiály, z ktorých by sme doma mohli cvičiť výslovnosť celkovo a plus spoluhlásky -r?
Nakoľko s dcérkou máme za sebou niekoľko sedení v rámci jej dg, ale keďže ide v septembri do predškolskej triedy v škôlke.teraz v marci má 5 rokov.tak si myslím,že by bolo fajn začať cvičiť.
Ale nechce sa mi dochádzať k logopedičke,máme dosť iných vecí okolo jej dg, čo musíme absolvovať.Či sa to dá aj doma nacvičiť.ak mi tu napíšete ,ženie.tak samozrejme ju objednám a budeme chodiť k logo.
Tak či viete poradiť ,ako cvičiť logo doma.
Má takú bežnú horšiu výslovnosť.tozumiet jej ide v pohode,len to také správne doťahovanie slov a plus teda -r nevie vôbec.
Ďakujem

aalt
21. feb 2024

Chod k logopedicke, ta vam ukaze ako a co potom cvicit doma. Bez svicenia doma aj tak vacsinou nejde. Neviem ake diagnozy mate, ale logopedicka vie niekedy pomoct aj s inym ako vyslovnostou, kedze vacsinou to su specialne pedagogicky.

cibinka18
21. feb 2024

chodte na logopediu, zhodnotia, co nespravne vyslovuje a cim zacat, na R a L ma este cas, mozno treba zacat inymi pismenami, mozte chodit napr. raz za mesiac na logo, cvicit treba hlavne doma, ako pises, ale pod odbornym vedenim, ak ma este aj ine recove pismenkove "vady", logo je aj o inom ako o vyslovnosti 🙂 tiez ju pripravia aj na skolu

ibrunova
21. feb 2024
pe_mi
autor
21. feb 2024

@ibrunova super ďakujem

kimina21
21. feb 2024

@pe_mi rapotacik-kniha a videa na youtube.ak mate albi pero,tak knizka rozmotaj si jazycek

zuzanaete
21. feb 2024

Odporucam logopediu. Odbornik vidi a pocuje, co laik nie. Som si u syna myslela, ze ved len r treba a pritom nevyslovoval spravne ani l.

pe_mi
autor
21. feb 2024

Ďakujem vám všetkým,pozriem materiály a už som teda vyhľadala logopediu u nás a písala som mail.radšej nech to ide cez odborníka,plus budeme doma makať

h2
21. feb 2024

@pe_mi Ja myslím, že ak dcérka ešte ani nemá 5 rokov, tak je šanca, že to zvládnete aj bez logopedičky. Na nete je kopa materiálov, aj videí. Ak sa tomu budete cielene venovať, naučí sa raz dva. A ak sa nenaučí, vždy máš dosť času na logopédiu.

pe_mi
autor
21. feb 2024

@h2 ďakujem pekne 😇 ja som si to tiež tak myslela,že veď už je toho toľko na nete.
Pustím sa s ňou do toho ,nič tým nestratíme a možno nám aj odpišu z logo.ze nás ešte nevezmú a máme počkať do predškolského ročníka