Mám pustiť dvojročného syna s dedom do Írska, kým budem v pôrodnici?
ahojte maminy,mam dilemu. Moj otec zije uz tri roky v irsku,stara sa sam o moju sestru-svoju dceru(9rocnu),my sme tam tiez zili 5mesiacov,vratili sme sa kovli vybaveniu hypo🙂 no a v Septembri mam termin porodu,tatino mi navrhol,ze mi pride pre synceka a vezme ho k sebe na taky tyzden,ze pride tak tyzden pred mojim porodom pre neho a necha si ho u seba kym budeme v porodnici. otec zije so svojou sestrou,su zodpovedni,miluju mojho syna,otec vychoval svojich synovcov a netere,miluje deti,ja sama mam k nemu perfektny vztah a vychovava sam moju mladsiu sestru. a hovori,ze jeho vnucik je jeho vsetko,ale zas bojim sa byt od neho tak dlho prec a tak daleko.manzel nemoze byt cele dni so synom doma,lebo je zivnostnik a ma vela prace,preraba byty a musi davat pozor na robotnikov. syna pustam s mojim otcom aj do chorvatska v auguste na 5 dni.ale ak by sa nieco stalo,tak chorvatsko nieje tak daleko,sadnem do auta,alebo otec so synom na lietadlo.ale zas aj otec mal dve deti,tak snad saoneho bude vediet postarat.co myslite? ja ho do toho Irska asi nepustim :( otec bude zo mna sklamany,ale neviem no.
Moja svokra teraz riešila, či vziať malú na dovolenku do Turecka. Vlani sme tam boli všetci, ale my s mužom chceme ísť tohto roku inde. Monika má už 4 roky ale ešte by som sa bála ju pustiť samú (bez rodičov) za hranice. Toľko k tomu 🙂
@lubina sestra musi chodit do skoly,v irsku su velmi prisni na dochadzku.
@rebekamarcusko tak neviem, ale co si potom v tom Irsku pomyslia, ked tam bude dieta same bez rodicov....v kazdom pripade, ja som zato aby sa pripravil na surodenca doma...my sme riesili surodenecku ziarlivost a viem o com hovorim..tvoj je akurat vo veku vzdoru a moze to zobrat velmi zle, ze pride dietatko do rodinky a on bude prec..pomysli si, ze nahradu za mna maju!! Aby si sa potom netrapila aj s tymto problemom...ale to je len moj n azor, rozhodnut sa musis sama. ALe nebude ti luto, ze maly nepride s muzom do porodnice pozriet babatko?? Moja starsia videla sestricku hned rano ako sa v noci narodila...Ja by som nepustila.
@lubina ach toto je strasna dilema :Dja by som ho pustila,ale teraz mam zas pochypnosti,aby neziarlil,neviem urobim to asi tak,ze nech ide ale dva dni predtym jak by nas mali pustit by prileteli a manzel uz na tie dva dni si volno vezme. no to je ine,moj syn nezije v irsku bol by v podstate na dovolenke s dedom,nedojde pozerat socialka dieta,ktore tam nezije🙂 to su dve odlisne veci
@janinah zivnostnik nema "pravo na volno" kruta realita
@rebekamarcusko pises ze mas v tatina doveru.urcite Ti bude lahsie.a deticky si to vynahradia hned ako pridete.nemusis mat ziadne vycitky.
a ako poznam zakon schvalnosti manzel bude mat najviac prace lebo to je udel zivnostnikov ☹
@rebekamarcusko vsak sa maleho opytaj, ci chce ist k dedkovi 😀 moja by uz isla balit 😀 deduska zboznuje asi viac ako mna 😀
@lenocka84 vsak prave,stale je v robote niekedy aj nedele :( ale ked chceme pekne zit,musi nas nejako uzivit. a teraz sa mu zacalo aj darit a v septembri je este takepocasie,ze ludia si daju robit aj plastove okna,vymalovat,atd. takze onna tych robotnikov musi davat pozor,dojst ich skontrolovat,odniest vercajch...
@lilimoni nevie poriadne vypravat este :Dlen zaklady :D ale ked vola dedo,mi trha telefon z ruky :D a ked nahodou pride na sk tak chce byt len s nim :D
@rebekamarcusko hej je to dilema pre teba. Ja mam svokrovcov v Holandsku, ale ani jedna dcerka sama u nich este nebola...pride mi to strasne daleko a keby sa hocico stalo, tak ja by som sa zblaznila....preto ta chapem, aku mas dilemu. No ja by som asi nemala, a este kebyze som tehotna a mam pred porodom, tak by som sama sebe nerobila nervy....mas to tazke, ale syncek je este maly podla mna a aj ked povie, ze chce ist, nevies ako bude reagovat na babatko doma...nasa bola super pripravena na sestru a ked to naozaj prisla, tak ziarlila 😒
@lubina to je úplne normálne všetky deti žiarlia
@lubina no skoda,ze nemam vestiacu gulu :D som zvedava ci bude ziarlit,ako bude reagovat.tak ja som ako 8 rocna sama letela za tetou do portugalska len sprievode letusky,mama ma odprevadila na letisko az k lietadlu a odtial som isla sama,prestupovala som na malorce a cely let trval 6hodin dokopy. tak myslim,ze ked pre syna dojde jeho dedo,ktoreho pozna a ma ho rad a ostane s nim,tak toto nebude problem,skor sa obavam tej ziarlivosti
@rebekamarcusko kedysi to bolo naozaj inak ,moja sestra ako 5 ročná chodila sama do obchodu s lístkom čo má kúpit aj s peniazmi ja si to v dnešnej dobe neviem predstavit,ale ved ked poletí s dedkom a dedko pravidelne lietavá tak myslím že je to v pohode
@danielita18 a uz aj maly dva krat letel a znasal to bez problemov.ja som tiez stvorrocna chodievala do obchodu bez problemov
@rebekamarcusko na to aby ti povedal, ze chce ist za deduskom nepotrebuje slova. Budu mu sietit ocka ako reflektory 😀 a budes vediet, ze sa k deduskovi tesi a chce tam ist a nebude to brat ako ze ho posielas 🙂
@lilimoni sak urcite nebude mat podla mna pocit,ze som ho vymenila 🙂
@rebekamarcusko tak nestresuj a sprav chalanom radost 😀
@lilimoni ano,spravim ,dnes volam tatovi :D
A co by sa mu malo stat? Ved bude s dedom, ktoreho si popisala ako velmi spolahliveho. Ochoriet moze aj ked bude tu doma a ak budes zrovna v nemocnici, tak ti moze byt jedno ci mu tecie sopel tu alebo v irsku 🙂 lebo aj tak sa mu v takejto situacii venovat nebudes moct.
@ullala sa jasne,postupne si uvedomujem,ze nepojde u cudzim a ze otec je fakt spolahlivy chlap
Ked dedo prije tyzden pred porodom, a porod bude nahodou meskat + pobyt v porodnici, moze nakoniec pobudnut u deda aj zo 3 tyzdne. To uz je dost na take male dieta, kor ked sa vrati a zrazu surodenec, no neviem. Z hociakeho ineho dovodu by som pri popisanych podmienkach rada pustila, ale prave v pripade porodu by som bud deda zavola na nevyhnutnu dobu na SK, ked uz muz nemoze, alebo by som povedala muzovi zivnost nezivnost, ze na tych par dni sa bez neho obidu, ani svet sa za to nezruti, ani sa ako rodina nebudete mat horsie, ked vynimocne raz v zivote pri takej dolezitej udalosti akou narodenie dietata je, bude riadit nadialku.
Myslim ze pre prveho syna je dolezite v obdobi ked sa rodi surodenec, kor ked je inak nevlastny, aby si s otcom urobili puto, za to ziadne prachy naviac nestoja, aby sa otec zasival. Ked je otec, tak prave v takychto chvilach ma byt hlavne otec a vsetko ostatne bokom. Moj nazor.
@horana Otec sem pride a neodide hned . a ako som pisala vyssie,nic sa nestane,ked pridu skor,ked ja este v porodnici budem. take dva dni pred prichodom domov,o aj manzel moze byt doma dva dni so synom,ale 5dni volna pre manzela je fakt dost.to si nemozme dovolit.takze len spojime prijemne s uzitocnym. 🙂tj.moj nazor,ale dakujem za kazdeho nazory a odpovede
@rebekamarcusko my sme z kategorie rodicov, kt.svoje deti pustaju na navstevu k starym rodicom. Kedze mame 2 male cucoriedky, tak naposledy bolo jedno dieta u svokry 2t a potom druhe 2t. Svokra ma 67 rokov a preto sme sa dohodli, ze si ich podeli a vymeni po 2t. Svokra byva cca 300 km od nas. Viem, ze sa o deti skvele postara, deti su tam stastne, vysmiate ako leco, pridu vzdy s kopcom zazitkov a podla mna im to aj pomaha k samostatnosti.
Takze ak doverujes svojmu otcovi, nevidim dovod, aby si ho nepustila...ja by som ho pustila.... 😉
Strasne tazke rozhodovanie mas. Nezavidim ti. 😀
Tak si to zvaz. Na jednej strane by to bola velka pomoc. Ale zase je to velmi daleko.
Otec skusenosti ma, je zodpovedny, asi sa nemusis bat. Ale zase nebolo by ti luto ze ta nepride manzel s malym pozriet do nemocnice, privitat noveho surodenca? Mne by bolo.
Nemohol by otec prist sem a tu sa ti starat o maleho kym ty budes v porodnici?
@lenka_21 co sa tyka deti,mu maximalne doverujem 🙂 atatinoje este ciperny mlady chlap ma 48rokov. 🙂 takze sa moje obavy zmensuju
Ked je to ako pises (necitala som vsetky prispevky), snad by sa to dalo, aj ked zas na 5 dni ci sa dedovi aj oplati ho tahat Irsko a spat, zda sa ze je fakt vitalny.
Ja to vidim z tej strany, ze ked je to obcas a na kratsie da sa, ale prave v obdobi pred porodom a tak, su deti ajked nevidno dost nastvene vnimat, kolegynka takto davala, pravda ona skor taktikou ze na vikendy k svokre posledne mesiace tehu, ale vnuk si tak oblubil babku ze potom ten kontrast ked dosiel surodenec a matka len s malym, sa stale len za svokrou pytal, vydupaval si castejsie a castejsie, a rodinu akoby zacal odmietat, trvalo vyse roka kym sa napravilo, ale snad vam nehrozi...
@rebekamarcusko
@rebekamarcusko a este doplnim, ked mali deti ledva rok, boli skoro mesiac bezomna (zdravotne komplikacie). Tiez sme lepili, kombinovali ako sa dalo a nic sa nestalo, vsetci sme to v pohode zvladli... Dokonca po mesiaci som opat zacala kojit...ziadny problem, plac ci hysteria. Vsetko v pohodke 🙂
Ja by som ho skôr dala postrážiť niekomu tu na Slovensku v dobe keď bude manžel pracovať... kamarátka/ niekto z jeho rodiny, najlepšie ak aj oni majú deti, nech sa zabavia. Tiež by som ho asi nepustila takto do Írska, ... ale to je len môj názor 🙂
@peneloppe vyssie pisem,ze kvoli jeho dcerke to nebude dva krat mozne,ona musi chodit do skoly,a urcite to dohodnem tak,ze dva dni pred prichodom domov,nech pridu. 🙂tym padom by ma boli pozriet aj v nemocnici
@cdecedc tak radsej dam postrazit tatinovi ako kamoske,tj moj nazor,otcovi doverujem viac,ako kamaratke🙂

ja by som chcela, aby moje dieta bolo doma, ked sa mu narodi surodenec. A dva roky je akurat taky vek, ze to tvoj syncek moze pochopit zle ak ho date na dobu porodu prec a pride a bude mat doma surodenca...aby sa nestalo, ze bude ziarlit viac ako je bezne len z tohto dovodu....a pri tak malom dietati by som sa bala aj toho, ze ak by sa zranil alebo nieco ine v inom state a bez rodicov, asi by to tiez neznasal najlepsie....to je moj nazor, ja by som tak male dieta do ineho statu nepustila, ani so starymi rodicmi, proste nie....ak by bol starsi, tak mozno, ale toto je este dietatko....a preco tvoj otec nepride aj so sestrou k vam na tu dobu???