icon

Mám pustiť dvojročného syna s dedom do Írska, kým budem v pôrodnici?

rebekamarcusko
27. máj 2015

ahojte maminy,mam dilemu. Moj otec zije uz tri roky v irsku,stara sa sam o moju sestru-svoju dceru(9rocnu),my sme tam tiez zili 5mesiacov,vratili sme sa kovli vybaveniu hypo🙂 no a v Septembri mam termin porodu,tatino mi navrhol,ze mi pride pre synceka a vezme ho k sebe na taky tyzden,ze pride tak tyzden pred mojim porodom pre neho a necha si ho u seba kym budeme v porodnici. otec zije so svojou sestrou,su zodpovedni,miluju mojho syna,otec vychoval svojich synovcov a netere,miluje deti,ja sama mam k nemu perfektny vztah a vychovava sam moju mladsiu sestru. a hovori,ze jeho vnucik je jeho vsetko,ale zas bojim sa byt od neho tak dlho prec a tak daleko.manzel nemoze byt cele dni so synom doma,lebo je zivnostnik a ma vela prace,preraba byty a musi davat pozor na robotnikov. syna pustam s mojim otcom aj do chorvatska v auguste na 5 dni.ale ak by sa nieco stalo,tak chorvatsko nieje tak daleko,sadnem do auta,alebo otec so synom na lietadlo.ale zas aj otec mal dve deti,tak snad saoneho bude vediet postarat.co myslite? ja ho do toho Irska asi nepustim :( otec bude zo mna sklamany,ale neviem no.

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@womankc dakujem 🙂

luciferkax
28. máj 2015

ak je to zodpovedný človek, tak neváham, určite ho pusti, ja vieeeeeeeem, bude ti smutno, ale tak či tak budeš v nemocnici a prvý den dva, čo budeš doma bez synčeka, len a len oceníš, že máš viac kludu, :D :D :D

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@luciferkax 🙂 dakujem za podporu 🙂

charity
28. máj 2015

@rebekamarcusko Mojmu kamaratovi sa narodilo dieta v 26. tyzdni tehotenstva, teda silne nedonosene. Hrozila obrna, smrt, mentalna retardacia, Vojtova metoda, prebdene noci pre placlivost ore nedozrety mozog pisem Ti to takto otvorene preto, aby si si uvedomila, ze je to enormne vazna situacia, ktora moze zle ovplyvnit Vasu rodinu na roky dopredu takze byt Tebou, tak lezim 24 hodin denne s vyvysenou panvou a o zvysok nech sa stara rodina a pribuzni. Tak ci tak by sa museli o maleho starat, kym by si s nedonosencom chodila po lieceniach a hospitalizaciach. Takze nemaj vycitky svedomia a lez!

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@charity o moj boze,nepohnem sa z postele :O. ja so sestrou sme nedonosene.sestra 1020gramov porodna vaha ja uz som mala dobru 2400,sestra ma silnu cukrovku,ja silnu astmu,boh vie ci to nemame aj z toho.moja prva sestra umrela po 3tyzdnoch narodenia. ona mala 860gramov,porodnu vahu,zlyhali jej pluca,velmi sa tychto veci bojim,takze budem len lezat a lezat

womankc
28. máj 2015

@rebekamarcusko no a ležať ako kláda ani len napapať a cikať , tiež som svojho času práve pre obavu fungovania doma nešla do nemocnice a žiaľ malo to fatálny následok , veľmi dlho som si to vyčítala , že možno by to dopadlo inak

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@womankc neviem ako vam to dopadlo,snad my budeme v pohode,budem len lezat,ak doktorka povie nemocnica,nebudem vahat a ostanem,ved lekari vedia co maju robit.

womankc
28. máj 2015

@rebekamarcusko no žiaľ nie dobre , ale nebojte sa , šetrite sa , pekne vyvýšene ležte a ozaj nerobiť ťažšie veci a ani také , ktoré sa *vám zdajú , že sú OK ani tie nie, vážne to nie je sranda a prajem nech to všetko dobre dopadne a malého by som kľudne otcovi zverila, keď je taký zodpovedný a starotlivý aspoň budete mať viac kľudu

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@womankc dakujem za podporu,velmi mi tymto pomahate. 🙂

womankc
28. máj 2015

@rebekamarcusko ľudia by si mali pomáhať 😉 🙂 dúfam, že budete ok ste veľmi pekná mladá rodina a vy na svoj vek máte docela dobré názory , tak si myslím, že si rady žien, čo zažili niečo podobné vezmete zodpovedne k srdcu ............. pekný deň , vyložiť nohy a otvoriť horalku 😉

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@womankc dakujem pekne,lezim a otvaram kinderbueno :D

womankc
28. máj 2015

@rebekamarcusko správny prístup , len tak ďalej 😀

emmilly
28. máj 2015

@rebekamarcusko urcite klud. ja osm maleho porodila v 32tt. kvoli prietokom placente atd...je zdravy krasny chlapcek...musis mat klud...lezala osmv nemocke od 30tyzdna...za dva tyzdne som len plakala a bala sa...nic poriadne nespala lebo vysledky za len zhorosovali...ale vedela som ze to zvladneme a dame...presne som vedela kedy sa maly narodi pretoze v tu noc sa mi to snivalo...a na dalsie rano uz ma viezli na sal...ale ti chcem povedat ze so mnou lezala v nemocke kocka co sa tiez otvarala a nebola este ani zdaleka v takom tyzdni ako ja ...neviem presne v ktorom ale tiez nejako tak ako ty...a krasne to zvladli...dokonca ju pustili domov s tym ze klud atd...a porodila v termine...takze nezufaj ale dufaj a ver...hlavu hore...

zabina27
28. máj 2015

@rebekamarcusko fuu, no drzim palce velmi a daj potom, ale az v septembri vediet, ze to cele dobre dopadlo 😉 inak teraz by sa tebe vazne hodilo, keby tvoj tatino prisiel sem, na par tyzdnov, ked bude mat tvoja sestra prazdniny, tak aj s nou, pripadne aj s tetou, alebo aby sa prestriedali, aby ti mal stale kto pomoct 😉

lucinkaboz
28. máj 2015

takuto vec musis vedieť ty, nerozumiem ako sa može niekto na takuto vec opýtať cudzích ludi, cez diskusiu,100 ludi sto chutí sto nazorov, nikto nepozná otca...nikto ti neporadi a ty nemožeš dat predsa na nazor cudzich ludi....

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@lucinkaboz ja neviem ci necitas,celu diskusiu,ja sa radim a nedavam na ich nazor,ale rada si vypocujem ajinych. rozhodujem sa sama,uz v jednom komentari som to uviedla 🙂

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@zabina27 chvalitabohu mamina s manzelom sa uz zariadili,aby som ja len lezala a nemusela nic robit 🙂 takze mi pomoze mamina,a tatino ma dojst v juni a este v auguste idu so synatorom do chorvatska 🙂

rebekamarcusko
autor
28. máj 2015

@emmilly daujem pekne za podporu. A kolko vazilo babatko vase,ked sa narodilo?

emmilly
29. máj 2015

@rebekamarcusko 1500g a schudol na 1350g a z nemocky nas pustili az ked vazil cez 2 kg. Teraz ma 2 roky a 2 mes. A vsetko krasne dobehol ma 14kg

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@emmilly to je super,mladsia segra mala 1020g,ale tiez vsetko dobehla,terazma 13rokov 158cm,50kg :D,sice ma cukrovku,ale uz aj na to si zvykla. 🙂

betunka39
29. máj 2015

@rebekamarcusko manžel sa nemože postarať o syna, ked budeš v porodnici? Lebo je živnostnik? Keby bol zamestnanec, tak ešte to berem, ale sám sebe je panom a nemože si urobiť volno? Alebo to je len vyhovorka z jeho strany? Aj keby bol neviem ,kde tak by mal on byť s malym a nie ho pusťať do sveta. Aspon by si utužili vzťahy a naučil by sa ,čo je to starosť o male dieťa. To je moj nazor, nemusi sa Ti pačiť, ale je to tak, čo ak ochorieš, a nebudeš sa mocť starať o male babo, aj to pošleš do Irska? Lebo ja som pri prvoom synovi po dvoch mesiacoch tak ochorela, že sa musel o mna a maleho starať manžel, 3 dni som bola v horučkach. To je len priklad, ale stať sa može hocičo. 😉

slamienka
29. máj 2015

Ahoj, necitala som celu diskusiu, iba chcem reagovat na tvoju otazku. Ja by som svoje dieta nedala na starost niekomu z rodiny, ani otcovi, ak zije tak daleko. Dieta potrebuje citit svoju matku, je na nu naviazane, potrebuje sa kazdodenne presviedcat, ze ho mas rada. Potrebuje tvoju lasku. Keby si ho od seba dala tak daleko, moznoze by si myslelo, ze uz ho nemas rada. Neviem sice, aky je tvoj syn velky, ale urcite bude aj ziarlit na svojho budúceho surodenca. Moze si zacat mysliet, ze toho druhého mas radsej ako jeho.
Urcite to mas tazke, ked ti manzel nemoze pomahat.... Ja som mala porod v 32. tyzdni a doma dve male deti. Dcerka bola mesiac v nemocnoci a ja som po porode ochorela, tak som lezala zasa v inej nemocnici 2 tyzdne. Manzel chodil za mnou a nosil malickej mliecko, chodil do prace, a este sa staral o 2 deti. Niekedy si clovek musi urcit priority, co je pre neho dolezitejsie...... Nemoze si Tvoj manzel vziat dovolenku, kym ty budes v porodnici???

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@betunka39 boze,citajte fakt celu diskusiu.tam popisujem,ze by som len spojila prijemne s uzitocnym,syn byol s dedkom adva dni predtym ako by som prisla z porodnice,by maly dosiel domov,manzel si moze urobit volno na dva dni,ale musime z niecoho zit,nemoze zastavit na tyzden stavvbu nemocnice,ja som rozhodnuta,ak vsetko vyjde podla mojich predstav syn pojde na par dni do irska,otec sa o neho dobre postara achce ho vidiet aj moja teta,synceka lubia a su velmi zodpovedni.

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@slamienka tak si ju precitajte,tam vsetko popisujem,nechce sa mi to popisovat znova 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@slamienka samozrejme,ze sme pre neho najdolezittejsi,ale v diskusii vsetko popisujem.napr.vcera som bola v poradni,bohuzial som v 24.tt a uz som pootvorena,stara sa o mna manzel a ked manzel odide,zariadil aby bola moja mama snami,aby som ja odpocivala. vyssie pisem,ze syn pride dva dni predtym ako pridem z porodnicedomov,pride aj syncek domov.otcovi verim na sto percent,podrobne ho popisujem vdiskusii. 🙂

lilimoni
29. máj 2015

Baby no stres pre boha 😀 myslim, ze sa bojite az moc 😀 vsak nejde do Nigerie na 2 roky. Dva tyzdne s deduskom ubehnu ako voda 🙂 Ja mam v mojich rodicoch rovnaku doveru a veru nie je miesto v europe, kam by som ich a dcerkou nepustila. Soplavy moze byt aj na SR a predsa si Rebeka neodskoci z nemocnice utriet malemu retafak 😀

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@betunka39 manzel vie co je starost o dieta,prveho pol roka som bohuzial musela pracovat ponociach(manzel nie je biologicky otec),a zacali sme spolu len chodit potom uz zit,on bol po nociach s cudzim dietatom,ktore vecer okupal a v noci prebaloval a krmil,podotykam mal 22rokov a vedel sa postarat. myslim si,ze vie co je starost o dieta 🙂

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lilimoni milujem tvoje komentare 🙂

lucinkax
29. máj 2015

@rebekamarcusko Ja by som ho nepustila, nie preto ze by sa o neho otec nepostaral. Ale maly to moze vnimat inak, ak uvidi surodenca a nebude na to pripraveny, resp pride po nejakej dobe domov ... Ešte je malý na to, ale dost rozumny aby bol vedený k tomu že bude mať surodenca.
Nikdy by som svoje dieťa nedala tak daleko .

rebekamarcusko
autor
29. máj 2015

@lucinkax pisem asi 60krat,ze pred prichodom domov pride aj syn,cize bude caat dva dni na surodenca doma,otcovi verim viac ako omukolvek inemu. 🙂 ja ho pustim 🙂