Mám veľmi živé dieťa
Ahojte,,,baby ja už nevládzem,,dnes to akosi na mna dolahlo,naša mala je velmi akčná (2r 8m),,hocikam ideme všade je zlá,,neposlucha,,kričí na mna,,odvráva mi ☹ mám pocit že to nezvladam,,je jedno dke sme,,na nákupe alebo v detskom kutiku medzi rovesníkmi,,nikde sa dlho nevie zahrat,,detom berie hračky,,robí im zle,,stále len musím na nu ziapat a dat jej po riti,,všade beha kam nemože,,ked si konečne sadnem napr ked sme na pešej zone ujde mi naschval aby som ju nechytila ,,snažíms a jej robit program,,akorát doma je vcelku normálna,,ale vonku chodit treba ale vravím už som z toho zničená,,,dnes sme boli na návšteve (u kamarátky) stále ju len bila,,naschval všetko hádzala na zem,,poháre,, všetky topánky rozhádzala,,no nemala som ani 5 min klud a to sme tam boli asi 2 hodiny,,stále len napomínat,,,potrebovala soms a naozaj vykecat 😒
znizit podnety dnesne deti su prepodnetovane ...
prestat navstevovat hypace, detske kutiky a pod v tom najhorsom obdobi ..
pevny a presny rezim dna ..
magnezium na ukludnenie obom ..
pevne hranice ... prekracuje ich ideme domov aj ked sme zrovna prisli ..
pokecat s mamickami na ihrisku sa nedalo .. skor na konikovi ..
oddychovy cas .. normalne stopky vyclenena mala stolicka ...
skusali sme aj zrkadlenie pocitov ... a pevne objatie ...
moj ma ADHD uz potvrdene neurologom na EEG ale toto sme aplikovali my
@maznacik007 Prosim ta, kedy si davala malemu u neurologa robit EEG? Lebo mne povedali, ze je este skoro, bude mat o mesiac 3 roky. Zatial sa iba psychologicka vyjadrila, ze podla nej ide u maleho o hyperaktivitu s poruchou spravania.
@bebe02 ja som mu davala az teraz v piatich rokoch na odporucanie pedag. psych. poradne oni ma poslali... ale moj sme vedeli davno ze ma problem ... my sme chodili na pedopsychiatriu ... ale adhd sa vacsinou potvrdzuje az pred nastupom do skoly... my sme ale dali odklad moj ma az teraz onedlho sest... ale budu ho integrovat uz v skolke on ma problem aj s grafomotorikou ...
skor nema zmysel asi urcovat ADHD ... moj mal predtym ine diagnozy od psychiatra .. inak len velmi malo pripadov ze je vidiet na EEG moj je taky ten cisty typ ze mu to vidiet ... ale ze teda to ma to vedeli sme predtym ... aj lekari mu pisali ze suspektne ADHD .. ci ako ..
@maznacik007 A kedy ste zacali mat podozrenie? Ako sa to u vas prejavovalo?
@zrka Ty si ju vôbec nepochopila, čo chcela povedať... Však čítaj. ..Nie že je bitá, ale keď ju udrie mama ( nehovorí že ju bije stále), dcéra to bude opakovať po nej.. Krikom a bitkou nič nevyrieši... Ja teda mám ešte malého syna, čaká ma to tiež, obdobie vzdoiru- tak snáď to prežijem.. 🙂
@maznacik007 Tiež chcem vedieť, aké príznaky boli u vášho syna a kedy na ADHD... Ďakujem.
@lady511 obmedz vychadzky, mozno je toho privela na nu. Netreba chodit na ihriska, centier, kamaratkam atd. niekedy nieco take neexistovalo, deti sedeli u babky od rana do vecera kym rodicia boli v praci, pekne s babkou boli na zahradke, varili, boli na dvore. To skor teba taha medzi ludi (ako aj mna) ale ked dietatu to nerobi dobre, vyskusaj 2-3 tyzdne nech sa ukludni.
Ahoj. Necitala som všetko, ale hneď som si spomenula na môjho brata. Dnes uz má 40 rokov a je fajn chlapík, Dobry manžel a otec. Ale mamka stale spomína aký bol v detstve hrozný. Vraj sa až báli víkendov, ze s ním budu musieť byt doma. Upokojil sa až v škole. Teraz sa z toho smejeme, ale vraj ked im rupli nervy, tak Ho vytreskali a on sa pri tom priblbo usmieval.
Tiez Vas chcem trochu upokojiť dievcence. Ja mam o 12 rokov mladšieho brata, ktory bol v detstve neskutocne zly. Doteraz si s mamou hovorievame, ze tak zle dieta sme odvtedy nikde ani u známych nevideli. Do obchodu sa s nim vobec nedalo chodit (vsetko z regálov naschval zhadzoval), z výletov, na ktore som ho pravidelne bravala, som bola nútená sa vracať predcasne, cesta v autobuse bola katastrofa, kedze tam svojimi prejavmi pozabaval a niekedy aj pourazal spolucestujucich, bezne sa hádzal o zem, trieskal si hlavu a zúril. Casto som si hovorila, ze to ani nie je dieta, ale nejaky prevreleny (pardon za vyraz) diabol. Ale on z toho casom vyrástol, dokonca ani nemal taku tu klasickú pubertu. Akoby sa navyvadzal a navzdoroval dostatocne v detstve, tak vo vyššom veku uz nepotreboval. Od tych cca 11 rokov je to jeden velmi rozumný a rozvážny chlapec, teraz uz po vysokej škole a uz aj ženatý.
@zrka "Co ked tieto deti naopak nie su vôbec bite, ale prave by si zasluzili na rit?" toto je tvoja veta.reagovala som na nu a myslim, ze som si ju precitala dobre...
@dendy1 ak si myslis,ze je daky problem,tak potom zajdi k psychologicke,nech vam da radybsite na,mieru. Mne sa tiez vsetko z kniziek neosvedcilo. Ale vacsina hej.
moja skusenost je taka,ze vacsinou sa to vsetko vyriesilo po nejakom case. Napr.hadzanir sa,o zem sa skoncilo po 4mesiacoch riesenia situacie,ako som,pisala vyssie.
umyvanie ruk-do cca 2,5-2 a tristvrte roka odnesenie k umyvadlu. Neskor protesty,uteky s rehotom ci revom. Nie vzdy,ale aj take bolo a stale som,musela maleho upozornovat,aby si siel umyt ruky. No zistujem,ze uz asi 2mesiace maly ide automaticky do kupelne a ruky si umyje.
a to je len jeden priklad. Niektore veci pochopil rychlejsie,ine trvali. Ide o to nestracat nadej a trpezlivost,ale ak mas naozaj pocit,ze je to u vas extremne,tak je lepsie vyhladat odbornu pomoc tak,ze niekto to dieta i vidi.
@tova hm dva tri týždne len doma sediet?..určite nie,,aj ked máme dvor chcem aby chodila medzi deti v jej veku a ešte k tomu ked ju neprijali do školky koli kapacite,,,potrebuje kontakt s rovesníkmi,,tu vobec nejde o mna,,ani o kaviarne alebo reštiky,,,ona sa tak správa všade,,či idem k lekárke,,alebo niečo vybavit do mesta atd,,a moju mamu mam 250km daleko a svokru ešte dalej,,takže to sa tiež nedá
@kikushka2386 ja pre nu vytváram velmi pestrý program či doma alebo niekde inde,,pre mna je prvoradé aby sa ona cítila dobre aby sa zabavila a zahrala,,takže tu nejde o niake moje aktivity,,ked ide o mna a chcem si ja oddýchnut idem bez malej kedy ju postráži moj,, 😉
@katarinamarkova tak potom asi nevieš aké je to mat takéto živé dieta,,lebo ja mám pocit že mam doma aspon 3,,skor ma zaujíma nazor takých mamičiek ktoré takéto dietatko maju doma a ako teda riešia take konkrétne problémy...(nevravím že si rada nevypočujem/neprečítam aj nazor iných),,ale naozaj kto takéto dieta nemá to nepochopí,,lebo si myslím že ja robím všetko pre to aby takáto nebola,,,je velmi bystrá ,,už akdečo vie,,na svoj vek vždy akosi bola popredu,,preto soms a pýtala názor mamičiek čo konkrétne robia v takých situáciach napr ked im dieta vybehne z obchodu a tak dalej,,
@ludka140281 A chodi do skolky? Ako sa sprava tam?
@lady511 ahoj, no moja poznám to veľmi dobre, mám syna 8r., od jeho dvoch rokov bol taký ako píšeš, síce nehádzal veci na zem, ani on sa nehádzal, ale všetko muselo byť tak ako on chce, odvrával a hlavne neposedel, pri žiadnej hre nevydržal viac ako 5 min., stále vymýšlať nejaký program... v školke sa nehral s deťmi, skôr sa bavil s učiteľkami ...no keď nastúpil do školy sme išli do CPPPaP a následne k neurologičke a zistili mu poruchu pozornosti spojenú s hyperaktivitou, chodíme každý mesiac na kontorly, už je to lepšie ale má stále tie svoje "muchy" na ktoré sme si zvykli ale nie je to sranda....ktoré mamičky majú niečo podobné vedia o čom píšem...a hlavne v škole to nie je sranda....
@katarinamarkova Poradíte nám ? Teda aspoň mne. Nezvládam dve malé deti, stále kričím a bijem, lebo nepomáha ani pekne ani hlasno ani bitka. Ďakujem.
@slavka1307 co si napisala,je vseobecne..co konkretne,dake situacie...tych rad tu padlo dost...ja mam tiez 2rocny rozdiek,akurat maju 4 a2 roky a rozdiekne pohlavie.
ja mam vypisane pravidla,ktore som si zapisala z kniziek a Pestunky v akcii..ak je zaujem,hodim to sem...
a tiez riesim vselico,ci dobre,neviem,dufam,nastastie zatial je to ok,problemy su,muchy sa snazime vychytavat a odstranit...rady,ktore mam zapisane,mi pomahaju,obcas si ich pre prevetranie precitam.
Aku knizku o vychove odporucate? Tiez mame extremne zivu princeznu, sice nas nebije, ani ine deticky, ale inak je velmi tvrdohlava a dost tazko sa s nou "pracuje". Dakujem.
tak baby moje ja som dnes zaviedla den bez Máši,,vysvetlila som jej že je rovnako zlá ako Máša,, a že budeme pozerať iné rozprávky,,tak pozeráme len Krtka a prasiatko pepina,,na radu jednej mamičky 😉 ...najprv ju to moc nebavilo ale teraz ked sedím pri nej a hovorím čo vidím tak sa jej to aj s mojimi komentármi velmi páči 😉
@veronicka1901 mne sa osvedcili: dieta ako vyzva, 5dni,ktore zmenia vase dieta a asi najviac - ako hovorit,aby nas pocuvali..
a mam,napozeranu este z minulosti Pestunku v akcii ci minule som,si na odporucenie z MK pozrela Supernanny,nemame sice az taky problem,ale aspon pre zaujimavost.
a citala som A dost! To je viac ladene ako roman,ale tiez sa z toho da daco vybrat...
aj ja mam,zive deti,hlavne,ked su spolu,co su takmer stale. 🙂
ja som,bola velmi ziva,muz tiez..no po kom,to asi maju? 🙂
Ahojte, nam fakt zazracne zmenila zivot kniha : Magická výchova .Ja nie som zastanca knih o vyhcove, no toto aj moja kolegyna spec.pedagogicka ohodnotila ako skvela.Ja mam uz strasie deti 5 a 8 no fakt je, ze u nas uz ziaden krik nepocut 🙂) .Skuste a hadam pomôze 😉
@siska53 Dakujem za odpoved. Ja aj muz sme boli naopak pokojne deti, ja vecne zahlbena v knihach a muz na rybacke od malicka 😀.
Skusim si nieco pozhanat. Da sa s nou dohodnut, ziaden krik, hadzanie sa o zem, ublizovanie, len niekedy si proste urobi, co sa paci jej. Alebo jej nieco vysvetlujem a ona ma proste ignoruje. Skusim si pozhanat tieto knizky. Dakujem este raz.
@siska53 ved ak mas tie rady k dispozicii, hod ich sem alebo do ip. nikdy toho nie je dost 🙂
ja si rada rozsirim obzory, lebo nie vsetko stiham citat.
@veronicka1901 aj ja som,bola knihomol od utleho veku,aj syn mal obdobie,kedy sme aj hodinu stali pri knizkach,napriek,tomu sme,boli a on teda je,riadne zivi,on ma,ajbdost silne nohy,rad beha a vymysla.
horsie je,ze ak jeden apravi nieco,co nesmie,ten by aj posluchol,ale zacne ten druhy to opakovat a to uz potom,musime riesit...ked je cas,ze nie su spolu,je to pokojnejsie,no to je vynimka. Maly sa nedostal do skolky,tak je to aj absenciou kamosov a mala sa este s nim,nevie hrat,resp.malo,hier,jedine,taketo vymyslacky..ale snazim sa ich skrotit,bud trest,alebo,co najskor,zmena,aktivity za kludovu.
@hradnapani ved to..preposlala som si ich z druheho telefonu na tento,tak cakam,kedy email dorazi,asi je teplo a nechce sa mu. 🙂

@lady511 pozri si aj nejake montessori aktivity..inak ja,ked sa moc rozblaznia,zavadzam vzdy daku kludovu cinnost-citame rozpravky,vytiahnem domacu plastelinu,kreslime...
ale ked je najhorsie,skoncia v kociku (mame sportak a staru buginu) na dobu podla toho,kolko maju rokov.
to je zas taka metoda zo Supernanny,ale uz som o nej pocula- za trest na nejake miesto do kuta,ci na sedacku,kde stravi tolko casu,kolko ma rokov,ak odide,vratit znova a zacat pocitat cas od zaciatku. Len su vytrvali,tak to treba zo zaciatku strasne velakrat opakovat. Ja som,si to zjednodusila,kocikom. Aspon kym,ich mame. 🙂
inak ked mam,pravdu povedat,nejake take lepsie posluchanie,ci reagovanie na urcite zakazy zacali u syna az smerom,k 4.roku. Viac si zacal uvedomovat dosledky ktore nastanu a uz na to nezabuda. Predtym,ked z hnevu hadzal hracku,tak sla hore,ale ked sa opat nastval,opat daku inu hodil..teraz uz si na to dava pozor. Teraz zas dcerka je v tom,obdobi,kedy hadze hracky zo zlosti. A vsimla som si,ze maly zacal sam sestru upozornovat,ze to sa nesmie a tak,viac zacal aj sam,od seba zdravit.
cize na,pravidlach trvat,ale dakedy vysledok sa dostavi az neskor. Ja vzdy hovorim,ze moje deti nie su ani vychovane,ani nevychovane,ale vychovavane.
ci sa nam to podarilo,sa dozvieme az o dost neskor. Treba ist hlavne prikladom a byt dosledny,aj ked je to dakedy tazke a sme,unaveni a tiez podrazdeni,ved sme ludia,nie stroje.