icon

Mám veľmi živé dieťa

lady511
13. júl 2014

Ahojte,,,baby ja už nevládzem,,dnes to akosi na mna dolahlo,naša mala je velmi akčná (2r 8m),,hocikam ideme všade je zlá,,neposlucha,,kričí na mna,,odvráva mi ☹ mám pocit že to nezvladam,,je jedno dke sme,,na nákupe alebo v detskom kutiku medzi rovesníkmi,,nikde sa dlho nevie zahrat,,detom berie hračky,,robí im zle,,stále len musím na nu ziapat a dat jej po riti,,všade beha kam nemože,,ked si konečne sadnem napr ked sme na pešej zone ujde mi naschval aby som ju nechytila ,,snažíms a jej robit program,,akorát doma je vcelku normálna,,ale vonku chodit treba ale vravím už som z toho zničená,,,dnes sme boli na návšteve (u kamarátky) stále ju len bila,,naschval všetko hádzala na zem,,poháre,, všetky topánky rozhádzala,,no nemala som ani 5 min klud a to sme tam boli asi 2 hodiny,,stále len napomínat,,,potrebovala soms a naozaj vykecat 😒

siska53
14. júl 2014

@lady511 to nedostanes...mna to caka od aprila..a nezobrali mi ani syna..opat...na rok uz budu povinni ho zobrat..lebo,o rok,uz bude mat 5 prec,tak verim,ze to uz dceru vezmu tiez.ale co tych 5mesiacov..kde dam dve deti..netusim...

lady511
autor
14. júl 2014

@siska53 noo máme aj trojkolky,,aj kočík,,no to tak asi 5min,,potoms a mi stavia a tak dalej,,keby som ju pripasala tak amen tma ☹ ..jej absolutne neprekáža keby sa ludia na nu pozerali aká je zlá a pod..také manevre že jej dam zoznam do ruky to nehrozí,,bavilo ju to hadam len chvílu 😒 .začala som zavádzať tresty lebo už neviem ako na nu,,,povedala som jej že ked bude zlá v obchode,,ked ma nebude posluchat a bude utekat zoberiem jej krtka (oblubena plyšova hračka) a dam ho iným dobrým detom.. tak uvidíme

bebe02
14. júl 2014

@lady511 Inac, raz, ked sme boli v obchode, synator mal akurat pokusy opat vyliezt z nakupneho vozika, tak prave vtedy tam nejaky chlapcek velmi plakal a chodil pomedzi regale. Synovi som vtedy povedala - Aha, ten chlapcek vyliezol maminke z vozika a teraz sa stratil, nevie, kde ma mamicku, je sam a preto tak place. Cuduj sa svete, syn mi vtedy ostal pekne sediet vo voziku a stale sa pytal na toho chlapceka, stale som mu musela hovorit, co sa tomu chlapcekovi stalo. Odvtedy, ked sme s drobcom v obchode a zacne mi vyliezat z vozika, spomeniem chlapceka, ktory sa stratil v obchode maminke a plakal, a na nejaku dobu to mojho syna udrzi vo voziku, ze aby nedopadol ako ten chlapcek. 🙂)) Ale, samozrejme, nie vzdy to zaberie. 🙂

siska53
14. júl 2014

@lady511 tak drzim paste,to mas dobre tazke...moja nastastie v kociku ci voziku obsedi a vypyta si daco drzat do ruky...
ani rozok by u vas nezabral? Moji sice na to neboli,stacilo im daco drzat v rucicke,nie som totiz zastancom,jedenia mimo urceneho casu,ale daktore deti tak aspon vydrzia sediet..
ja dufam,ze mala zmudrie,ked casom,zrusime kocik,lebo u nas je teraz problem,ten,ze ked je mala pustena,zacne vymyslat a syn,opakuje. Ked je v kociku,mame pohodu. Ja som so synom chodila bez kocika nakupovat od jeho cca 28m. Uplne pokojne,tlacila som,kocik,maly vedla mna,..ja neviem,co by som robila,kebyze je takyto...asi by mi musel nakupovat niekto iny...
jedine raz rozbil flasu detskeho sampanskeho,ale to nechtiac,lebo ma napodobnoval,ked som skumala zlozenie dzusov..
no,mozno strata krtka zaberie..u nas to zabera..myslim,zobranie oblubenej hracky,syn uz zacal byt na take veci citlivy.

siska53
14. júl 2014

@bebe02 to fakt nic nezabralo? Ci vyrastol z toho? Ja ked to tu citam,tak rozmyslam,co sa ja dakedy stazujem...ano,mame svoje slabe miesta,na ktorych musime popracovat,ale zas u nas urcite tahy,metody zabrali...
ani take u neho,ze budeme tu stat,dokisl to nepozbieras?
ja som,tak,raz v meste donutila syna,ked hodil letak,na,zem..prosto sme stali,az dokial to nezdvihol a nehodil do kosa. Musela som,ho drzat,inak by zdrhol,ale.. A to inak je z tych,co odpad hadze do kosa..tak neviem,co ho to vtedy pochytilo..

viva02
14. júl 2014

.

bebe02
14. júl 2014

Nie, vtedy nezabralo nic. Ja tiez niekedy skusam dat mu jest pecivo v obchode, aby vydrzal obsediet vo voziku, ale ked nie je velmi hladny, tak ho hodi na zem a ide si po svojom. 🙂 Asi treba ist s nim nakupovat, ked je riadne vyhladnuty a dat mu celu bagetu do ruky, nech to staci na moj rychly nakup. 😀 Samozrejme zartujem. 🙂
Donutit ho stat, kym nieco nepozbiera, ano, aj to sme skusali. Nieco malo pozbiera, ale tym to konci, zvysok ostane na zemi a panko uz objavuje svet niekde inde. 🙂
@siska53

siska53
14. júl 2014
bebe02
14. júl 2014

Ale myslim, ze svoje zohrava aj vek - obdobie vzdoru.

siska53
14. júl 2014

@bebe02 to urcite..vidim rozdiel v spravani sa maleho...

tova
14. júl 2014

@lady511 ale vela deti je takych, nic to neni zvlastne. Moj syn v 3r. sa sam vytahom v kniznici vozil behom par sekund poza chrbat mi utiekol ani som nevedela,ze tam je, prave bol otvoreny a on tam vbehol. na ihrisku mi utiekol na parkovisko kym som drzala dceru atd.... ked uz neni v kociari by som nebrala do potravin, nech muz je s nou aute, ihrisku, doma..... a ty si nakupis, max. dat do kociara a planovat len 10min. nakup so zoznamom v ruke. najdi si kamaratku a striedajte sa s opatrovanim deti, 4r. s mamou vkuse neni dobre ani pre taba ani dceru.

veronicka1901
15. júl 2014

@lady511 Tak to ma velmi mrzi 😒.

slavka1307
16. júl 2014

@siska53
@katarinamarkova

Ďakujem.

Horšie je to s Majkou, ktorá bude mať o mesiac 4 roky. Neposlúcha. Napr. včerajšie situácie - vyberie hračku, chce inú, ale prvú neuloží a tak aj trikrát, potom sa nedá chodiť a nemá kto upratovať. Začne vrieskať a nerváčiť a biť ma. Keď jej nedám hračku tak nerváči, keď jej dám, tak nemá kto upratovať. Snažím sa napr. aj ja pomáhať pri upratovaní, ale ona to robí tak pomaly, že viac uložím ja a Terezka ako ona. Potom ideme sa uložiť. Choď sa vycikať - ani za svet. Všetko je s krikom. Potom ich idem osprchovať - sama vyzliecť zasa krik. Potom česanie - zasa krik, lebo ju vraj kváčem, ťahám. Potom jej nechcem urobiť kakao, lebo si neuložila hračky, zasa vresk a krik a rev a tak jej ho urobím, lebo už nevládzem. Potom niekedy im pustím večer rozprávku, keď nepozerajú večerníček, zasa rev, lebo ona chce inú ako si vybrala Terezka. Ráno rev, lebo si nechcú umyť zuby - resp. ja im nemôžem, nedajú si mne umyť. Potom chce iné tričko aj keď večer nachystáme oblečko do škôlky - chce iba s Minie a to je špinavé, a ostatné sa jej nepáčia, lebo nie sú s Minie. Potom zasa rev, lebo chce mokasínky a nie sandálky. Potom zasa rev, lebo chce klobúk a nie šiltovku alebo naopak.
Ja už som na nervy. Beriem antidepresíva. Muž robí v zahraničí a náš vzťah je už v troskách asi dva roky, len on sa nechce rozviesť. Moje príkazy deťom úplne ignoruje a potom je on najlepší tatinko, čo dáva chrumky, kupuje oblečenie s obrázkami a výletíky a ja ich rozmaznávam !
Ako ich premeniť ?

katarinamarkova
16. júl 2014

@slavka1307 a to je presne ten problem, dovolis, ustupis, vlastne ako keby si ju posluchala, nechce upratat-upraces ty, povies jej ze kakao nie a aj tak jej ho spravis.......co sa napr. tych triciek tyka, schovaj vsetky tie Minie tricka, vraj odisli ked kricala zlakli sa, nebude mat na vyber, bude si musiet obliect co jej nachystas, po par dnoch ked sa bude obliekat do toho co jej nachystas mozej jedno vytiahnut - aha jedno sa uz vratilo 🙂 a o par dni kludne vsetky 🙂 kludne jej daj na vyber, nebud ditkatorom, ale daj jej na vyber napr. z dvoch triciek co chces TY aby si obliekla, bude rada ze moze vybrat a ty budes spokojna ze ma to co chces aby mala.
Ako ich premenit? zmen hlavne svoj postoj k nim. nedovol im vsetko, ked jej povies ze kakao jej nespravis tak ho nesprav! ked sa nechce sama vyzliect, tak ju nechaj, ved ona sa raz vyzlecie! ked nechce upratat len neupratuj za nu, ona velmi dobre vie, ze maminka uprace 🙂
este k tomu ze manzel ich rozmaznava, mne tak trosku pride ze ich rozmaznavate obaja a tak trosku sa predbiehate kto teraz bude ,,lepsim,, rodicom. nerobte to - lebo jedine co z toho budete mat budu deti ktore vzdy dostanu co chcu a ano potom budete z toho na nervy este viac.

siska53
16. júl 2014

@slavka1307 robite viac chyb - 1.nejednotnost vo vychove,deti to citia a zneuzivaju,on ti podkopava autoritu.
2. Nestojis si za svojim a ustupujes.
Okhrem vysvetlovania - kratke,nie dlhe litanie,ist prikladim,vysvetlit,preco to robime.
Ak si nechcu umyt zuby,ok,ale ked budu pytat sladkost ci kakavko,dzusik,tak im povedat jasne NIE,lebo si neumyvas zubky. Az si ich opat zacnes umyvat,dostanes. To je len ako priklad na tie zuby.
S hrackami sa bortime aj my (ale tu viem,ze my to dakedy nechame tak,ak nie je velky neporiadok,dakde sa zdrzime,tak vtedy je ore nas dolezitejsie dat deti spat.
Uz je to lepsie,najskor som im pomenovala krabice a police (alica,ivica...), to chvilku fungovalo..potom vznikol Hrackoprac. Ten obcas pride na kontrolu a najde ich po zemi,tak ich vezme. (mam ich v sackoch,ale malo miesta v byte,kde sa to dz odlozit,ale robime to tak).
Dalsi krok bol,ze nemaju k dispozicii vsetky hracky a striedame to.nejaku dobu maju lego,potom zas ine kocky..maju knizky,babiky,auta..ak sa daco neuprace,hrzcky vezme hrackoprac.

Zo zaciatku staci,ak aj malo upracu,ale upracu aspon daco. Sranda je,ze dakedy skor oni nam donesu,ak my daco zabudneme upratat. Moja segra,ked bola mala,sa vyhovarala casto na bolest hlavy,tak to dakedy bolo na mne a mame. Ja som sa na to jedovala. Lebi si vymyslala. A teraz je dost poriadkumilovna. 🙂
Ja aj vysvetlujem na priklade mm,ze vidis,tato si neulozil na miesto to a to a teraz to nevie najst,hlada a to zdrzuje,preto je dolezite veci odkladat na miesto. Ked sa buchnu o hracku,opat vysvetlim..aj pofukam,ved sa vlastne potrestali.

Toto je len zopar prikladov,asi sa borite s viacerymi..
Dalej by som urcite veci nechala na vyber :chxes to ci to? Dve veci,viac nic. Ked si nevyberie,rozhodnut a uz neustupit. Ak je to nepodstatne,tak nechat,nech si vyberie a obcavsi nechat niest dosledok spravania. V lete hruby sveter? Jej bude teplo. Moj drahy nosil ako dieta vzdy rukavice.nedal si povedat. Prestal,az ked zisitil,ze deti sa s nim nechcu hrat,mysleli si,ze ma daku koznu chorobu.

3. Pises,ze si na ne sama. Ak ti nema kto z rodiny pomoct,tak obetuj tiebpeniazky a zabezpec si k nim dakoho na hodinu-dve tyzdenne a ty chod relaxovat - s kamoskou na kavu ci cvicit. Mne sa osvedcilo,ak mozem ist raz do tyzdna cvicit. Oddychnem si,nabijem sa pozitivnou energiou. Alebo ked je nuz doma,tak sa dohodni,ze mu nechas deti a chod cvicit ci pokecat si bez deti s niekym. Aj to je dolezite..neviem,ako stare mas deti,cibtoto vsetko sa deje po praci, ci si este doma..
Poslem ti v sprave urcite zasady,ktore som si vypisala z kniziek a Pesrunky v akcii.
Ak mas dake otazky,napis.
P.S. Ani u nas to nie je vzdy idealne,ale vidim,ze maly sa dost zlepsil. Tvoja coskoro4r.ma druhu fazu vzdoru,ja mam 4.r.a 3m. a uz zda sa,ze je to na konci.. Amala 2r.akurat je od 24m.tiez vo vzdore,nastastie az take hysaky nema. Jaaj,vcera mala. Niesla si kasicku a kedze kvoli urazu zubov jej nechcem dovolit behat a z kopca uz vobec nie,tak od zlosti hodila tu krabicu o zem.vzala som a viac nedala. Jedovala sa celou cestou domov. Moja odpoved niekolkokrat za sebou bola- kto hadze veci,nemoze ich mat. U nas je to tak-hodi zo zlosti? Ide ta vec/hracka prec. K dispozicii je najskor poobede ci na dalsi den. Ak je to nechtiac,je ti ine,stat sa moze komukolvek.

siska53
16. júl 2014

@slavka1307 a zuby-jed bol mensi a nechcel si umyt zuby,ci ruky,tak bol jednoducho odneseny do kupelne a ruky ci zuby sa umyli. Pomohla nam inak elektricka kefka.teraz si umyva i sam. A pomohli aj pesnicky s videami od Jarosa - ciste zubky,rucky,na ceste si davaj pozor.
A jedze in je teraz velky brat,k tomu ho vedieme,tak casto on malu upozorni,ze to nesmie. Kolkokrat sme mu povedali,ze nech ju na to nenabada,ze ved on vie,ze sa to nesmie robit,ze je velky brat..a teraz to (nie vzdy,ale predsa) pouziva.aj jej pomaha a tak.

Dalsi priklad od nas..pri jedle mavali hracky,len to uz nejak presvihlo moju mieru unosnosti. Tak sme spisali dohodu,ze hracky na stol nepatria.vsetci 3sme to podpisali a obcas pripomenieme malej -maly pripomina!
Mame ju zalozenu v dokumentoch,takze to ma vahu.
Dnes pred obedom pri zohrievani polievky zacali trieskat lyzicami. Tak som im povedala,ze jedlo nam nalozim,az ked prestanu cinkat priborom. A cakala som. Nalozila som,az ked naozaj prestali a prestali blbnut -rozne zvuky,tanier na tvar..tak to robim,ked nahodou vymyslaju. Vuem,ze im moze byt dlho,ale aj tak.
Musim mat lnejake hranice,pravidla,lebo som snimi 2stale doma,inak bybsom asi tie skoncila na praskoch.
No a idem poslat tie dalsie vseobecne rady.

katarinamarkova
16. júl 2014

@lady511 asi budem zla: https://www.modrykonik.sk/forum/volne-diskusie/hladam-opatrovatelku-opatrim-vase-dieta/
chciet robit opatrovatelku cudzim detom ked ocividne nezvladas vychovu vlastneho???????????????????????????????????????? to sa jednoducho nerobi......

siska53
16. júl 2014
siska53
16. júl 2014

@lady511 zda sa,ze si si svoje vychovne problemy s malou uz vyriesila. Gratulujem!
Ostatne uz napisala predo mnou katarina..

slavka1307
17. júl 2014

@siska53
@katarinamarkova

Ďakujem za Váš čas, ktorý ste mi venovali, aby ste mi napísali Vaše rady a postrehy. Skúsim ...

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova ano hladam ešte detičky na opatrovanie a čo..? čo je na tom akože zlé,,?...ja som predsa nenapísala že moje dieta je divoké aj doma,,,doma je to v celku fajn kedže máme velku záhradu a vybehá sa,,,a ked bude mat kamaráta alebo kamarátku bude to lepšie...a ja sa im budem moct venovat lebo budem doma,,tak čo sa staráš ked o tom nič nevieš?..

lady511
autor
17. júl 2014

@siska53 tak ked sme vonku medzi ludmi je stále živá ,,ale to nakupovanie už zvládame super..prišla som an sposob ako to zvládnut a aj si všetko potrebné nakupit a konečne žiadna hystéria 🙂

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova aj ja sa rovnako bavím na tvojich príspevkoch 😀

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova však ty tu radíš všetkým mamičkám ,,,že na každé dieta sa niako dá,,,akoby si poznala všetky deti sveta,,sa trošku zamysli čo píšeš,,,nemožeš poznat každé dieta...sa tu tváriš akoby si zhltla všetku mudrost sveta.. 😖 a ked chce niekto opatrovat dietatko doma a takto si niečo zarobit už sa navážaš...tak opatruj aj ty a NEZAVID!!!!!!!!

zdenocka
17. júl 2014

Ahojte mamicky, neposednych deticiek 🙂 .
My mame doma tiez betarika riadneho 😝 .
Precitala som si strany dozadu, aj uvod, no mam pocit, ze postrehov ako usmernit take deticky je malicko ☹ .
Ano, nebit, nekricat, byt pozorna..........., ale co ked aj nam mamam rupnu nervy? Nie je dieta ako dieta, a tak na niektore nieco plati, na ine nie.
My sme pred pol rokom dali maleho do jasiel. Uz to bolo s nim na nevydrzanie, tak sme si povedali, ze mozno si tam uvedomi, a bude rad, ked bude s nami. No akosi obrat nenastal, tam je ako anielik, no ked je s nami, ufff katastrofa.
Prisla som na to, ze je divsi, ked sme vsetci spolu, aj s manzelom. Jeho nie nebolo dostacujuce, a tak vzdy dostal co chcel, alebo sme sa mu podriadili. No to jeho chovanie mna ubijalo, vsetci rodicia ho upozornovali, nech nebije deti, nech nerobi to a to, a ja som sa velmi hanbila 😔 .
Od urciteho momentu som si povedala, a dost, uz nevladzem, ved mat strach vytiahnut ho z jasiel, ze co zase bude vystrajat bol hrozny. Manzelovi som dala skolenie, nesmie popustit, ani keby neviem co, ak raz povedal nie, tak to bude nie, nemoze predsa dostat vsetko, len preto, lebo sa hodi o zem, vrieska, jaci....... Nozik si tiez nemoze zobrat a tam je jasne nie, tak to musi dodrziavat a aj ja pri vsetkom. Sme v stadiu, ze nie je nie, no sa o zem reve, ale nepustime, a tie zachvaty su cim dalej krastie a kratsie. Ked na ihrisku bije deticky, alebo robi co nesmie, tak na 3 krat ho vezmem z ihriska a ideme domov. Mam aj starsieho syna, jeho mi je luto, lebo on sa hra pekne, ale jemu nieco prislubim, aby isiel s nami domov, mladsi zlostnik samozrejme nedostane nic. To dostane opat doma zachvat, ale ja som kludna, poviem mu, no a take pocity som mala ja na ihrisku, ked si robil to a to. Ked si chce napr. obut gumaky a vonku je 25 stupnov, tak mu dam na vyber z dvoch topanociek, ked si nevyberie, ide bosi 😀 . Minule sa nam stalo v hracom centre, ze prsalo, on sa nechcel obut obliect, reval, ani sami nevieme preco, lebo vedel ze domov ideme, a aj isiel, a az v satni dostal amok 😕 . Pockala som 4 minuty, lebo starsi uz cakal obleceny, a ked sa mu neracilo obliect a obut, zobrala som ho za ruku boseho a v tricku, vonku prsalo, no keby ste videli, ako utekal do auta, a hned si daval gumaciky 😀 .
Na kazde dieta plati nieco ine, ale najdolezitejsie je klud rodica. Moj muz sa najprv nervacil, ze reve pred domom, a ze takto sa nikde nedostaneme, bud na vylet, alebo na prechadzku. Tak som mu povedala, ze ty ides kvoli detom, nie kvoli sebe, nech si sadne vedla mna na lavicku, a nech caka, ved on raz doreve a pride. A tak aj bolo. Teraz uz vie, ze musi respektovat aj jeho nazor, ked ma pocit, ze budeme do vykladu pozerat, tak pozerame, ale on tiez vie, ze my sme cakali jeho, on musi nas, napriklad v obchode, aj ked su potoky slz, ja ho drzim za rucku, poviem, mama cakala, on musi tiez 🙂 .

katarinamarkova
17. júl 2014

@lady511 ako si zrejme postrehla z mojich predoslych prispevkov ja opatrujem deticky uz davno. prepac ale skutocne nemam co zavidiet - to ze nevies zvladnut jedno dieta - nezavidim.
to ze musis sediet doma s nevychovanym dietatom a nezoberu ti ho do skolky - nezavidim.
to ze tvoje dieta sa nevie zahrat a berie detom hracky a robi im zle - nezavidim.
to ze musis na svoje dieta ziapat - nezavidim
to ze si vklude na pesej zone nedas kavu s kamoskou, ale musis nahanat dieta - nezavidim
to ze tvoje dieta sa na navsteve bije a rozhadzuje - nezavidim
je mi len luto mamicky ktora ti zveri svoje dieta do ruk s doverou.
a prepac ale skutocne nechapem ako niekto kto pyta rady ako zvladnut svoje dieta a je zufaly ze si s nim nevie rady, to dieta uteka, bije deti, krici, neposlucha......ako moze niekto zaroven pisat: opatrim vase dieta, uz sa s malou na vas tesime 🙂

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova jooj na toto čo si mi napísala možem len napísat JE MI TA LUTO ,,,pretože mi tu píšeš aké mam nevychované dieta,,,ano je živá,,neposedná a to všetko čo som písala v príspevkoch,,ale to ma tiež xy žien a to čo budeš všetky lutovat?...na to že je moje dieta velmi živé a prekypuje energiou za to ja nemožem,,,to si láskavo uvedom!!!!!a to že mi ju nezoberu do školky je preto lebo nesplnila 3 ROKY V SEPTEMBRY!!!! TAK SI OTVOR OCI A NAUC SA CITAT!!! to že tebe je luto mamičiek ktoré mi zveria dieta?..to je len a len tvoj problém pretože mi sme si to už vyskušali a velmi dobre nam to išlo ked sme strážili dietatko ve veku mojej malej....takže nechápeš ?????NEMUSIS CHAPAT..ja tvoje pochopenie nepotrebujem,,,ked niekto bude chciet moze si to prist vyskušat a ta dotyčná mamina(alebo ocino) tu možu byt celu dobu s nami..

lady511
autor
17. júl 2014

@katarinamarkova a ešte som ti chcela napísať že to ako si mi v príspevku vyššie napísala že budem doma s nevychovaným dietatom a nezoberu mi ho do školky tak to ma dost zaskočilo ☹ ...ako prepáč ale to ako keby si napísala že "máte postihnuté dieta - nezavidim " presne tak to vyznelo ,,ako keby som ja za to mohla,,,za takéto veci sa ludom nevysmieva...lebo NO VYZNELO TO AKO VYSMECH..to by som ja alebo ine mamičky mala napísat tým ostatným ktoré budu doma s dietatkom že haha vy sedíte doma??? ako troška sa zamysli nad tou vetou čo si napísala.... ☹ lebo to človeka može aj zaboliet!!!!!!!! ...je pravda že mám akčné dieta a niekedy sa stane že sa deti natahuju o hračky niekde v kutiku,,alebo a ihrisku.,..a čo také matky nemaju právo opatrovat iné detičky????...podotýkam že ja budem vždy pri nich...ale toto čo si napísala o školke ma fakt dostalo..dufam že sa ti to raz nevráti ☹ ☹ ☹

lady511
autor
17. júl 2014

@siska53 u nás sa to v obchode zlepšilo,,na počudovanie ani moj nemusí s malou stepovat von...a onečne bez revu a vymýšlania,, 🙂 normálne ked vojdeme do obchodu malu dam do vozíka mojho pošlem obzerat niake veci (napr bazény lebo chceme kupit alebo iné veci) ..skrátka sa stretneme pri pokladni..a s malou sa celu dobu rozprávam..hovorím jej " a máme mliečko,,a máme jablká do koláča?....čo by si si dala na obed?" proste stále dookola s nou komunikojem a nie len o potravinách ale o roznych veciach..akonáhle sme sa stretli s mojim pri niakom regále začala vymýšlat (on je ten čo jej vždy viac dovolil ) preto si asi myslela že pri nom može všetko...tak som ho azse poslala niečo obzerat 😀 ..síce je to také komplikovanejšie aj stále sa rozprávat aj pozerat zoznam..ale nevymýšlala 😉